Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Να χωθώ?: Επεισόδιο 2 (20, HB9)

"Μη μπλέξεις τα επαγγελματικά με τις σχέσεις".

Η ενότητα "Να χωθώ?" συνεχίζει ακάθεκτη στο δεύτερο επεισόδιό της. Παρένθεση: Δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω κάτι με την πρώτη περίπτωση. Τρέχω πανικόβλητος αυτές τις μέρες με διάφορες δουλειές. Και μιας και λέμε για δουλειές...το τελευταίο διάστημα μου έχει τύχει κάτι στη δουλειά που δεν μπορώ να παραβλέψω.

Έχω γράψει αρκετές ιστορίες για γκόμενες που τα έχουν με πανάσχημους τύπους (σε τέτοιο βαθμό που να πιστεύουμε ότι αναλογικά μας αξίζει η Megan Fox). Η τελευταία χρίζει πολύ μεγάλης συζήτησης γιατί πρόκειται για γκόμενα απ' τον εργασιακό χώρο! Να ξαναπώ ότι αφήνετε comment στο τελος του άρθρου για το αν θα πρέπει να χωθώ μόνο που τώρα θα πρέπει να μου πείτε και το ΠΩΣ γιατί πρόκειται για περίεργη περίπτωση.

Στη δουλειά έχουμε εδώ και μήνες μια 20άρα, φοιτήτρια, στην οποία είμαι προϊστάμενός της στο τμήμα μας. Είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Έχει τύχει λοιπόν την πρώτη φορά να κάνουμε meeting σε καφετέρια οι δυο μας, να γνωριστούμε κι από εκεί και πέρα κι ενώ ήξερα λόγω Facebook ότι είναι με γκόμενο, να αρχίσουν τα IOI στο γραφείο. "Τι θα κάνεις το σαββατοκύριακο;" , "Πότε θα βγεις;", "Τι; Θα κάτσεις μέσα; Δεν είσαι με κάποια;" και κάτι τέτοια απ' το πρώτο 15ήμερο.

 Το καλύτερο απ' όλα; Η κοπελιά είναι ένα πολύ δυνατό HB9, φυσικό καστανόξανθο, μεγάλα μάτια με βλέμμα που σκοτώνει, αδύνατο προς κανονικό σώμα και μεγάλο στήθος 4άρι! Και ταυτόχρονα ντύνεται απλά κι είναι πολύ απλή και προσιτή.

Το χειρότερο απ' όλα; Είναι πολύ καλή στη δουλειά της, άρα σκέφτομαι ότι αν γίνει κάτι μεταξύ μας και στραβώσει μετά ίσως στραβώσει κι αυτή και δεύτερον τα ξανάφτιαξε με τον μαλάκα. Εν τω μεταξύ ο τύπος είχε έρθει μια φορά να την πάρει όταν σχόλαγε και εκτός του ότι το αμάξι του ήταν μπουρούχα δεκαετίας '80 ήταν και χοντροπατσαβούρης. Τι του βρήκε; Ιδέα δεν έχω. Παιδικός έρωτας μάλλον. Τις ίδιες μαλακίες που έκανα κι εγώ στα 21 όταν τα είχα φτιάξει με μια μέτρια για δυο χρονια. Αλλά αυτός παραείναι μπάζο. Δηλαδή Λόττο να 'παιζε τέτοια γκόμενα δεν θα του τύχαινε.

Εκτός του ότι είναι μπάζο την σνομπάρει κιόλας και καμιά φορά βγαίνει έξω με τους φίλους του ακόμα και Σάββατο για να πιούνε μπύρες ή να πάνε γήπεδο να δουν μπάλα. Κι αυτή απτόητη, κάθεται μέσα. Άλλες φορές ζηλεύει τρομερά κάτι που το βρίσκω λογικό γιατί ξέρει ότι δε φτουράει μπροστά της, της λένε κι οι φίλες ότι το παιδί είναι gremlin οπότε ο τύπος ανησυχεί μην του φάνε την πριγκίπισσα. Επίσης έχει μέχρι και παράπονα για την εμφάνισή της. ΠΟΙΟΣ; Ο πατσαβούρης! Που για άλλους η γκόμενα θα μπορούσε να είναι και 10άρι, ούτε παραγγελιά να την είχανε, ειδικά με τέτοιο χαρακτήρα. Χωρίσανε φέτος στις διακοπές και τα ξαναβρήκανε μετά από 2 εβδομάδες. Για κακή μου τύχη όμως ενώ εγώ έλειπα διακοπές.

Οι έξοδοι
Πέρα από τον πρώτο καφέ φρόντισα να φερθώ κύριος και να μην ξαναβγούμε. Έλα όμως που έτυχε μια μέρα να ξεχάσω να της παραδώσω μια δουλειά που έπρεπε να κάνει για το γραφείο.
HB9: Τι θα κάνουμε τώρα;
Ξ: Ραντεβού εκεί, τάδε ώρα να στα δώσω.
HB9: Οκ.

Σκάει στο ραντεβού....ντυμένη για καφέ! Εν τω μεταξύ εγώ να είμαι χύμα στο κύμα τώρα. Να έχω βγει απ' το σπίτι με σορτσάκι, μπλουζίτσα, στα παπάρια μου, δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη! Αυτή είχε ντυθεί για χαλαρό ποτάκι φάση! Της δίνω λοιπόν την δουλειά και...

HB9: Βιάζεσαι; Θα ήθελες να πάμε κάπου εδώ κοντά για να τα πούμε;
Ξ: Οκ, απλά πρέπει να πάω πρώτα εκεί να κάνω αυτή τη δουλειά.
HB9: Α δεν πειράζει, πάμε μαζί και βγαίνουμε εκεί κοντά για καφέ

Όντως έτσι κι έγινε. Μετά από μία ώρα πίναμε το καφεδάκι μας. Η μέρα ήταν περίπου ένα μήνα αφού τα είχανε ξαναβρεί. Εκεί λοιπόν αρχίσαμε να λέμε πράγματα ο ένας για τον άλλο, γνωριστήκαμε καλύτερα κτλ. Πιστεύω ότι είχα μη λεκτικά IOI. Τα λεκτικά δεν τα θυμάμαι. Είχα χαζέψει τόσο φαίνεται, αλλά φυσικά φαινόμουνα βράχος. Τα προσωπικά της δεν μου τα ανέλυσε σχεδόν καθόλου (άντε το πολύ να έτυχε να το φέρει η κουβέντα για 1' για το λόγο που χώρισαν και μέχρι εκεί) ώσπου σε κάποια φάση παίρνει πρέφα ότι...

HB9: Ωχ, δεν βρίσκω το κινητό μου.
Ξ: Λες να το ξέχασες στο αυτοκίνητο;
HB9: Α ναι, τώρα που το λες. Μάλλον! Και είχα ραντεβού τώρα με τον άλλο. Τέλος πάντων επειδή δεν θυμάμαι απ' έξω το τηλέφωνό του άστο.
Ξ: Τι, μήπως θες να φύγουμε;
HB9: Όχι όχι, ας κάτσουμε λίγο ακόμα.

Ήμασταν ήδη μία ώρα στην καφετέρια και από το "ας κάτσουμε" μέχρι το "να φύγουμε" πέρασε άλλη μία ώρα. Τα μόνα IOI που της έδειξα ήταν το ότι "Πρέπει να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή σου γιατί είσαι γλυκιά κοπέλα" (κατάλαβα ότι ο άλλος την είχε κάνει αλοιφή) και "Μου αρέσει που είσαι έξυπνη κοπέλα, γλυκιά και πολύ καλή στη δουλειά σου". Μέχρι εκεί. Είπαμε, κύριος.

Όπως φεύγαμε λοιπόν απ' την καφετέρια κι επειδή για 2-3' πάλι μου ανέφερε το γκόμενο, παίζει ο εξής διάλογος:
Ξ: Εμείς οι άντρες όταν έχουμε μακροχρόνια σχέση καμιά φορά δεν συμπεριφερόμαστε όπως θα έπρεπε στην κοπέλα μας. Είναι λάθος αυτό.
HB9: Και πως το διορθώνετε;
Ξ: Ε πιστεύω με την εμπειρία. Αν δεν χωρίσεις μερικές φορές να καταλάβεις τα λάθη σου δεν γίνεται. Μετά από κάποιους χωρισμούς θα προσπαθήσεις να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη και να δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό.
HB9: Πιστεύω πάντως ότι κάποια λάθη τα έχει έμφυτα ο άνθρωπος.
Ξ: Δηλαδή;
HB9: Να, δεν νομίζω ότι οι άντρες είστε εύκολα πιστοί. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει κερατώσει έστω και μία φορά.
Ξ: Αν δεν το γνωρίζεις, μιλάς σε έναν αυτή τη στιγμή.
HB9: Α, ουπς, όχι, αυτό δεν το γνώριζα (και σκάει χαμόγελο)

Γυρνάει στο αυτοκίνητο, βρίσκει 3-4 κλήσεις απ' το γκόμενο, της λέει ότι βγήκαμε για καφέ κι ότι ξέχασε το κινητό της εκεί, ο τύπος έδειξε κατανόηση κι όλα οκ.

Αυτό έγινε πριν ένα μήνα. Μέχρι σήμερα το status του FB δεν έχει αλλάξει, έχουμε όμως κάποια IOI. 2 εβδομάδες πριν βγαίνουμε στο διάλειμμα και πεταγόμαστε για καφέ. Οπότε εκεί παίζει ο διάλογος:
HB9: Με μισείς;
Ξ: Όχι.
HB9: Τότε γιατί μου είπες (για το τάδε θέμα);
Ξ: Γιατί είναι για δουλειά. Θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι σε συμπαθώ (IOI)
HB9: Χαίρομαι που το λες (χαμόγελο).

Το αν ήταν Fake IOI ή όχι δεν το ξέρω. Όμως ακούστε κι αυτό που έγινε την Παρασκευή:

HB9: Ξέρεις κάτι; Με έχεις μπερδέψει. Απ' τη μία εδώ στο γραφείο είσαι κάπως απότομος μερικές φορές -θα μου πεις έχουμε αρκετή ένταση εδώ, το καταλαβαίνω- αλλά στις 3 φορές που έχει τύχει να βγούμε είσαι τόσο γλυκός και καλός μαζί μου (και μου σκάει χαμόγελο).
Ξ: Εδώ είναι δουλειά. Η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω.
HB9: Ποιος είναι ο πραγματικός σου εαυτός όμως; Μήπως είσαι διχασμένη προσωπικότητα; (Shit test)
Ξ: Είμαι workaholic. Εσύ αν σου έλεγα να διαλέξεις έναν από τους δύο ποιον θα διάλεγες;
HB9: Αυτόν που είδα εκεί έξω.
Ξ: Οκ, στο χέρι σου είναι τότε να μάθεις περισσότερα για αυτόν (σπόντα για να χωρίσει τον γκόμενο).

Τέλος, ακολουθεί μία ακόμη ατάκα την Δευτέρα:

HB9: ...απλά δεν έχω Home Cinema.
Ξ: Έχω εγώ σπίτι. Και μου αρέσει γενικά να αράζω και να βλέπω ταινίες.
HB9: Α ναι; Σε ζηλεύω, θα ήθελα κι εγώ να έχω.
Ξ: Ε μπορείς να έρθεις μια μέρα να το δεις, να αράξουμε να δούμε κανένα blu-ray, να πιούμε και το κρασάκι μας...
HB9: Καλή ιδέα, να το κανονίσουμε λοιπόν (αυτό μου το είπε με χαμόγελο, δεν ξέρω αν ήταν fake IOI).

Ξέρω ότι φλερτάρει. Ξέρω ότι αν χωθώ δεν θα χάσω τη δουλειά μου. Ξέρω όμως κι ότι "Ποτέ δεν έχει κερατώσει κανέναν" (με αυτόν είναι χρόνια, αν είναι ο πρώτος της την πιστεύω. Αν ήταν 30 δεν την πίστευα με τίποτα και ποντάριζα και το καυλί μου μέσα). Οπότε αυτό τον κανόνα θα πρέπει να τον τηρήσει. Αν δεν το τηρήσει και χωθώ τώρα τότε μπορεί είτε να αισθανθεί bitch, να πάρει επιβεβαίωση και να φύγει, είτε να χωρίσει τον άλλο κι αφού κάτσει μαζί μου μετά να μου κάνει κι εμένα τα ίδια. Και παρότι μπροστά στον τύπο εγώ είμαι Ρουβάς, εμένα αυτό τίποτα δεν μου λέει. Αν κερατώσεις μία, έχεις πιθανότητες να κερατώσεις πολλές. Έτσι πιστεύω. Δεν μου έχει τύχει αλλά το πιστεύω. Και δεν θέλω να φέρω και τον άλλο στη θέση του κερατά. Οπότε...

Να χωθώ?
Είναι πιο εύκολο να πιάσεις ένα θήραμα όταν είναι έξω στη φύση παρά όταν είναι μέσα σε οικόπεδο άλλου. Στη δικιά μου περίπτωση ξέρω ότι παίζουν 5 σενάρια μόνο:
1)Χώνομαι, τρώω άκυρο.
2)Χώνομαι, κάνουμε κάτι. Δεν χωρίζει με τον άλλο, παραιτείται απ' τη δουλειά.
3)Χώνομαι, κάνουμε κάτι. Χωρίζει με τον άλλο, μένουμε μαζί.
4)Περιμένω, χωρίζει με τον άλλο, μετά χώνομαι.
5)Δεν χώνομαι ποτέ.

Έχω ξεχάσει κάποιο; Αν ναι πείτε μου. Επίσης πείτε μου αν έχω χάσει επεισόδια ή όχι αλλά η γκόμενα δεν θα έπρεπε να τον είχε στείλει...νύχτα; Ένα πράμα έχω μάθει και μου το είπε ένας ξάδερφός μου φέτος το καλοκαίρι.

Οι γκόμενες είναι σαν τις μαϊμούδες. Δεν αφήνουν ένα κλαδί αν δεν πιάσουν πρώτα το επόμενο.

Την άλλη εβδομάδα θα δουλέψουμε για ένα project μαζί. Τι προτείνετε να κάνω; Ρίχτε brainstorming και σκεφτείτε καλά τι θα γράψετε. Εδώ θέλει στρατηγική.

Επίσης θυμίζω και άλλον έναν κανόνα:

Το κάστρο πέφτει αν δεν ηχήσουν οι σάλπιγγες.

Οπότε μαλακίες του στυλ "Θα σε περιμένω" δεν παίζουνε. Αλλιώς άμα διαφωνείτε να πάτε να ακούσετε C-Real. Καληνυχτάκηδες...