Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ξενέρωτες στο Facebook

Cock-teasers vs Ξενερωμένοι, σημειώσατε άσσο.

Πόσες φορές δεν έχετε φάει άκυρο από μία γκόμενα στην οποία μιλήσατε πρώτοι στο Facebook και που σας πούλαγε φύκια και μεταξωτές κορδέλες ότι θα συναντηθείτε; Άπειρες φορές. Αυτό είναι και το θέμα του σημερινού άρθρου.

Άμα το Facebook ήτανε στρατός τότε θα ήμουνα Ταγματάρχης. Μπήκα στο social network κάπου στο 2007 και μάλιστα μου έπριζε τα συκώτια μια πρώην μου "Μπες και μπες γιατί είναι πιο γαμάτο απ' το Hi5". Τελικά όντως είχε δίκιο. Από εκεί που στην Alexa το Facebook ήταν στη θέση 100κάτι και το Hi5 ήταν 35ο, τώρα ο Zucherberg είναι 2ος παγκοσμίως πίσω απ' το Google και το Hi5 έχει πάρει τ'@@ του (κάπου 1.200 κι ακόμα μετράει πτώση το κοντέρ). Και όχι τυχαία. Απ' το Facebook γίνονται τα μεγαλύτερα κονέ. Δεν έχει ανωνυμίες και μαλακίες. Μπαίνεις με το κανονικό σου προφίλ και γνωρίζεις κόσμο από κοινωνικό κύκλο.

Τι γίνεται όμως όταν έρχεται μία άγνωστη και σε κάνει add ή την κάνεις εσύ add με αφορμή μια συζήτηση σε προφίλ κοινού γνωστού ή σε Facebook page/group; Εκεί το πράμα αλλάζει. Ειδικά αν είστε άγνωστοι και δεν έχετε ούτε ένα κοινό φίλο. Ο άντρας θα σκεφτεί "Ευκαιρία να το ψήσω" κι η γυναίκα θα σκεφτεί "Μα καλά είμαι τόσο απελπισμένη ώστε να βγω με έναν άγνωστο;"

Κι εδώ έρχεται η απάντηση. Άμα μια μαλάκω φίλη σου έρθει και σου πει "Μα καλά πως τον γνώρισες έτσι απ' το Facebook;" εσένα θα σε νοιάξει; Θα σε πετάξουν έξω απ' την παρέα; Δεν θα κοιμηθείς το βράδυ; Θα σε πούνε εύκολη, πουτάνα κτλ.; Τις παρακάτω απαντήσεις τις έχεις σκεφτεί ποτέ;
- "Είναι πολύ καλύτερος απ' όσους έχω γνωρίσει."
- "Ζούμε στο 2012. Σύνελθε."
- "Μπα, ζηλεύουμε επειδή είμαστε μόνες;"
Και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Ο λόγος που οι άντρες ψάχνονται απ' το Facebook είναι γιατί δεν θέλουν να κάθονται μόνοι τους. Απλό. Δέξου το, χώνεψέ το φίλη αναγνώστρια. Άμα ακούσεις από άντρα καμιά παπαριά του στυλ "Είμαι σε περίεργη φάση με τις δουλειές" ή "Θέλω την ηρεμία μου" τότε σίγουρα είσαι μπάζο και βρήκε μια random δικαιολογία να στην πετάξει στη μάπα. Δηλαδή αν ερχότανε και καθότανε πάνω στο καυλί του η Μαίρη Συνατσάκη ή η Νάντια Μπουλέ θα τους έλεγε την ίδια ατάκα; Πιο πιθανό ήτανε να έπαιρνε το Champions League ο ΑΠΟΕΛ φέτος παρά να τους έριχνε χυλόπιτα. Επίσης ο άντρας είτε έχει είτε δεν έχει κοινωνικό κύκλο θα χωθεί κι απ' το Facebook. Why not? Γιατί έτσι γουστάρουμε.

Ο λόγος που οι γυναίκες ψάχνονται απ' το Facebook (οι ελάχιστες που ψάχνονται τέλος πάντων) είναι γιατί δεν έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Όταν λέω μεγάλο εννοώ ΜΕΓΑΛΟ. Δηλαδή μία που δουλεύει PR και γνωρίζει 10 άντρες κάθε βράδυ πραγματικά χέστηκε για το Facebook. Το ίδιο κι ένα μοντέλο, μια σερβιτόρα, μια ηθοποιός (που έχει και value) κτλ. Αντίθετα, κάποια που έρχεται π.χ. από επαρχιακή πόλη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα για σπουδές, έχει ως μόνο κοινωνικό κύκλο τους συμφοιτητές της. Κι αν είναι και σε γυναικοκρατούμενη σχολή...γάμησέ τα. Όλο αυτό δημιουργεί στη γυναίκα μια ανασφάλεια. Δηλαδή σου λέει "Ας δοκιμάσω και το Facebook". Αντίθετα, ο άντρας ούτε πρόκειται ποτέ να κάτσει να την παρεξηγήσει, ούτε να την πει "εύκολη". Αυτά είναι παπαριές και taboo που πλέουν μόνο στο γυναικείο εγκέφαλο.

Παρακάτω λοιπόν θα σας αναφέρω παραδείγματα γυναικών τα οποία ανήκουν στην κατηγορία "Παίρνω επιβεβαίωση απ' το Facebook". Κοινώς "μαλακίζομαι", "δεν ψάχνομαι για γκόμενο" ή "τους παίζω όλους και είμαι αδιάφορη". Όπως και να 'χει, ξενέρωτες σας ανεβάζουμε, ξενέρωτες σας κατεβάζουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας άλλωστε σε αυτό το blog.

Διευκρινίζω ότι τα παραδείγματα αφορούν μόνο το κανονικό μου προφίλ στο Facebook και όχι το fake.

Περίπτωση 1η: Μονολεκτικές απαντήσεις
Με κάνει add ένα τρελό νέτο, HB9.5. Γύρω στα 20. Της λέω "Από που το add?" μου λέει "Σε έκανα add τυχαία, πάντως μου αρέσει πολύ η δουλειά σου". Τότε επειδή ήμουνα AFC, της λέω απλά "Σ' ευχαριστώ. Εσύ με τι ασχολείσαι;" Μου απαντάει. Μετά με ρωτάει πληροφορίες για την δουλειά, της κάνω DHV κι η κουβέντα συνεχίζει. Την ρωτάω περιοχή, μου λέει, της λέω και η κουβέντα δεν συνεχίζει για καμιά βδομάδα γιατί πολύ απλά...δεν έστειλε. Εν τω μεταξύ το προφίλ της τίγκα στις photos από παραλίες ή που σούφρωνε τα χείλια σαν το ψάρι. Δεν φαινότανε φουλ ψώνιο, αλλά έως ένα βαθμό το ψωνάκι της το είχε.

Μετά από μια βδομάδα της στέλνω μήνυμα, ρωτάμε ο ένας τον άλλο τα τυπικά, της δείχνω λίγο DHV λόγω της δουλειάς μου και της λέω ότι θα πήγαινα (τότε) διακοπές κάπου. Η όλη αλληλεπίδραση που είχαμε δεν συνέχισε απ' τη μεριά της. Δηλαδή εγώ ήμουν αυτός που έκανε κυρίως ερωτήσεις κι αυτή απαντούσε μονολεκτικά. Anyway, της λέω πως όταν γυρίσω απ' τις διακοπές αν θέλει μπορούμε να κανονίσουμε κάποιο ποτάκι. Της αφήνω τηλέφωνο και μου λέει "Οκ, θα τα πούμε".

Πήγε κι αυτή τις διακοπές της, γύρισε, πέρασαν άλλες 10 μέρες και κλασικά έπρεπε για άλλη μια φορά να ανοίξω την κουβέντα. Μιλήσαμε γενικά για διακοπές και περάσαμε σε φάση να πρέπει να πούμε όοολες αυτές τις τυπικές μαλακίες που λέει κάποιος στο Facebook. Την ρωτάω λοιπόν αν "ισχύει ακόμα το ποτό που λέγαμε" κι εκεί με βάζει στο frame της. "Ναι, κάποια στιγμή θα σε πάρω τηλ άμα είναι". @@ Καλαβρέζικα δηλαδή. Όπως καταλάβατε...ακόμα τηλεφωνεί.

Το αποτέλεσμα ήταν το άκυρο να πάει σύννεφο και να μη μου στείλει καν μήνυμα μετά από 2 μήνες. Κι όταν της έστειλα εγώ ξαφνικά μου πέταξε ένα BS μέχρι εκεί πάνω "Το βρίσκω λίγο περίεργο να συναντήσω κάποιον μέσω Facebook". Ok, δηλαδή η γκόμενα με έκανε add απλά για να υπάρχω στη λίστα; Remove Friend και Αη Γαμήδια.

Περιπτώσεις 2 και 3: Οι σερβιτόρες
Με κάνει μία poke στο άσχετο. Ήταν από επαρχία. Την κάνω Add, με δέχεται. Ξεκινάει μια κουβέντα για αρκετές μέρες. Δούλευε σερβιτόρα σε καφετέρια και ήτανε λέει σε φάση που είχε χωρίσει πριν κάνα μήνα, απογοητευμένη από τις σχέσεις κτλ. Δεν την άφησα να μου αναλύσει τίποτα, δεν έχω σκοπό να γίνω ο Online σύμβουλος/καληνυχτάκιας άλλωστε, οπότε μετά από πολλά και διάφορα που είπαμε για 8-9 μέρες, της είπα ότι (όντως) θα κατέβαινα προς τα μέρη της για διακοπές μια βδομάδα. Δηλαδή για την ακρίβεια σε μέρος που απέχει 80χλμ από το δικό της. Το είχαμε κανονίσει με παρέα γιατί είχαμε καιρό να πάμε στο συγκεκριμένο μέρος. HB9 το συγκεκριμένο.

Παράλληλα, βλέπω μία άσχετη να μου κάνει Like στο προφίλ μου. Οχι ένα και δύο Like. Αλλά Like σε 5 photos! Την κάνω add και αρχίζουμε κουβέντα και μ' αυτή. Πριν προλάβω να πω το παραμικρό "Έχεις πολύ ωραία μάτια" και κάτι άλλα IOI. Σαν να λέμε "Έτοιμο, ψημένο είναι". Τραγική σύμπτωση; Δούλευε κι αυτή σερβιτόρα και μάλιστα  ακριβώς στο μέρος όπου θα πήγαινα διακοπές! Δηλαδή είχα την ψευδαίσθηση με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. HB7.5-8 το συγκεκριμένο.

Το τι ακολούθησε δεν περιγράφεται. Με το HB9 προτείνω απλά να περάσω απ' τη δουλειά της όταν θα σχολάει και να πάμε για καφέ. "Οκ, πες μου το κινητό σου" μου κάνει. Της το λέω και μετά της λέω "Κάνε μου αναπάντητη". Λέει "Σάββατο μεσημέρι έλα στην πόλη και μπες να μιλήσουμε από το Facebook και να κανονίσουμε". Και τότε ήταν που πέφτω απ' τα σύννεφα. Της κάνω "Οπα, δηλαδή χωρίς να ξέρω που δουλεύεις, περιμένεις να έρθω εκεί, να οδηγήσω 80χλμ. απ' τις διακοπές μου μέχρι την πόλη σου, να ψάχνω για Wi-Fi ή Internet Cafe και να μπω Online για το ενδεχόμενο ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ σε πετύχω;" Κι όλα αυτά επειδή δεν θέλεις να μου δώσεις το κινητό σου; Μα καλά ποια νόμιζε ότι ήταν η γκόμενα; Οκ, της λέω, "Αφού ντρέπεσαι, πάρε αύριο από απόκρυψη. Αλλιώς άστο και καλά να περάσεις".

Πάμε τώρα στην άλλη σερβιτόρα. Με αυτήν ανταλάσσουμε τηλέφωνα και μιλάγαμε για κάτι μέρες μέχρι να κατέβω. Όταν φτάνω κάτω παίρνω τηλ, αλλά δεν ανταποκρίνεται. Με παίρνει αυτή λίγο πριν φτάσω! "Έλα τώρα είδα την κλήση σου, μπλα μπλα". Κανονίζουμε λοιπόν και περνάω απ' τη δουλειά της. Σχολάει και βγαίνουμε για ποτό. Τα είπαμε κάνα δίωρο, τα είπαμε μετά και στο αμάξι, δεν μπορώ να πω ότι είχα τρελά IOI. Αλλά φάνηκε γενικά θετική.

Την επόμενη μέρα της λέω να κανονίσουμε και μου κάνει "Θα πάω με τις φίλες μου εκεί, αν θέλετε ελάτε". Οπότε ήμουνα σε φάση που έσκασα με 2 φίλους, αυτή με 2 φίλες και με τους wingmen να απασχολούν τα obstacles μπας και κάνω κατάσταση. Ε τζίφος! Έκανε μπαμ ότι δε γούσταρε. Γιατί την επόμενη μέρα έφευγα και αν όντως γούσταρε θα βγαίναμε οι δυο μας. Η γκόμενα όμως ήτανε βράχος, ψυχρή και δεν έβγαζε άχνα. Την επόμενη μέρα που έφευγα, περιττό να αναφέρω πως ούτε καν το σήκωσε. Los poulos και back to Athens. Αλλά πάντα θα το έχω απορία, πως στο πούτσο γίνεται να δεις κάποιον απ' το FB να λες ότι σου αρέσει τρελά και όταν τον βλέπεις από κοντά να απογοητεύεσαι. Warning: Ο Συντάκτης είναι normal άνθρωπος, επικοινωνιακός, με χιούμορ και δεν έχει ψυχολογικά, τικ, πρόβλημα στην ομιλία ή κάτι παρεμφερές. Επαναλαμβάνουμε: ΕΙΝΑΙ NORMAL. /Warning_ends.

Περίπτωση 4η: Τσακωμένη με το κινητό

Με κάνει add απ' το Facebook, την δέχομαι. Μου κάνει ένα Like, σκέφτομαι ότι κάτι ψήνεται. Οπότε πιάνουμε την κουβέντα, εγώ για δουλειές, αυτή για την σχολή (φοιτήτρια γαρ). Είχε έρθει Αθήνα από την επαρχία. Ε την ρωτάω πως τα βλέπει εδώ σε σχέση με την πόλη της, τις κλασικές ερωτήσεις.

Προχωράμε στα ενδιαφέροντα κι εκεί ανοίξαμε μεγάλη κουβέντα. Μιλάγαμε συνολικά για καμιά 12αριά μέρες, τις πρώτες δύο μου έκανε αυτή πρώτη close, μετά άρχισα να της κάνω εγώ γιατί είχε...πάρει φόρα.  Εν τω μεταξύ μιλάγαμε και για το που βγαίναμε, κι αυτή μου έλεγε κλασικά ότι έβγαινε...με φίλες. Στο προφίλ της όμως είχε ένα σωρό λιγούρια να κάνουν Like και να αφήνουν comments με υπονοούμενα κι αυτή κλασικά γούσταρε και τα σχολίαζε θετικά. Αλλά όπως έλεγε...ήταν Single. Κι αυτοί ως βοσκοί περίμεναν να "φάνε" αλλά επειδή η γυναικοπαρέα τα βράδια δεν έλεγε να σπάσει και να γίνει μεικτή μάλλον όλοι άδικα περίμεναν.

Εν τέλει, την ρωτάω για ενδιαφέροντα ώστε να έχουμε κάτι κοινό να ασχοληθούμε. Το κλασικό που κάνουν όλοι οι PUA. Κανονίζουμε λοιπόν κάτι για έξοδο, ανταλάσσουμε τηλέφωνα κι έρχεται η κατάλληλη στιγμή. Καλώ...δεν το σηκώνει. Και φυσικά ποτέ δεν απάντησε.

Το πούλο και neeext.

Περίπτωση 5η: Της θειας σου
Μια μέρα μίλαγα στο FB με μια θεία μου για να κανονίσουμε party έκπληξη στον ξάδερφο. Με κοζάρει μία απ' τη δουλειά της και μου στέλνει αίτημα φιλίας. Της λέω καλησπέρα κι από που γνωριζόμαστε "γιατί έχουμε πολλούς κοινούς φίλους" (μένει πολύ κοντά σε μένα) και μου λέει "Η θεία σου μου είπε να σε κάνω add!"¨. Της λέω "Κι ότι πει η θεία είναι νόμος, έτσι;" Της πετάω δηλαδή κι ένα neg. Να διευκρινίσω κάτι: Την γκόμενα ΔΕΝ την γούσταρα. Ήταν HB 6.5-7. Είχα όμως βάλει στο μάτι μια φίλη της, ένα ξανθό HB9 αδύνατο με πλούσια προσόντα, το οποίο ήταν να το πιπιλάς μέχρι να λιώσει.

Την ρώτησα που μένει, της έριχνα 5 χρόνια βασικά, είδαμε ότι έχουμε πολλούς κοινούς φίλους, ότι πήγαμε στο ίδιο σχολείο και πάει λέγοντας. Κοινωνικός κύκλος δηλαδή. Μετά μιλάγαμε για διακοπές, νησιά και περί ανέμων και υδάτων. Της κάνω ένα cold reading με βάση τα όσα έβλεπα στις photos και πέφτω μέσα. Ύστερα φτάνουμε στο σημείο να κανονίσουμε το πολυπόθητο καφεδάκι. Το ένα ΣΚ ήταν άρρωστη όπως ελεγε αλλά μου είπε "Υπόσχομαι όταν γίνω καλά να κανονίσουμε". Της δίνω τηλέφωνο, μου κάνει αναπάντητη. Την παίρνω μία εβδομάδα μετά, δεν το σηκώνει.

Αλλά επειδή "Και οι καριόλες έχουν ψυχή" ακούστε πως μπορεί να τσιτώσει μια γυναίκα. Πως; Με την αντιζηλία! Για κακή της τύχη λοιπόν, μία εβδομάδα αφού δεν το σήκωσε, τα φτιάχνω με μία ωραία παρουσία. Εκείνο το "Λαχείο" που λέγαμε πέρυσι και που τελικά μας βγήκε...κάλπικο. Κι αυτή με πέτυχε σε club, με είδε μαζί της, σκύλιασε, δεν με χαιρέτησε καν και μετά γύρισε και είπε στη θεία μου "Α και ου και τον είδα εκεί με μία γκόμενα" και τρέχα γύρευε. Τρελό γέλιο! Δηλαδή μωρή ξενέρωτη όταν σε έπαιρνα τηλέφωνο δεν αξιώθηκες να το σηκώσεις ή έστω να πάρεις πίσω και μετά που με είδες με άλλη σου καύλωσε; Φυσικά μετά η θεία μου τα ξέρασε όλα κι έπεσε το γέλιο της αρκούδας.

Μετά το δίμηνο έγιναν τα γνωστά, δηλαδή ξαφνικά η μικρή που τα είχα βαρέθηκε και αποφάσισε να το διαλύσουμε. Άφησα έναν ακόμα μήνα να περάσει κι αυτή τη φορά ξαναπήρα τηλέφωνο την...5η περίπτωση για την οποία μιλάμε τόση ώρα. Και τότε το σήκωσε! Μιλήσαμε για κάνα 20λεπτο κι είπαμε να βγούμε παρέα για ποτάκι κι ότι το ερχόμενο ΣΚ θα κανόνιζα με την παρέα μου "κι αν ήθελε να ερχότανε" (είπα να το πάω μέσω κοινωνικού κύκλου επειδή το έπαιξε ιστορία την πρώτη φορά και δεν το σήκωσε). Σύμφώνησε κιόλας: "Ναι, ναι, να κανονίσουμε λοιπόν να τα πούμε".

Ε όπως καταλάβατε ούτε τότε το σήκωσε. Και μάλιστα δύο μέρες μετά μου στέλνει μήνυμα στο FB "Sorry που δεν το σήκωσα απλά έχω τσακωθεί με το κινητό μου. Τώρα είδα την κλήση". Της κάνω "Δεν πειράζει, τώρα it's your turn να καλέσεις".

Γιατί σε αυτή τη χώρα παίρνουμε ΜΙΑ φορά τηλέφωνο.
Μετά είναι η σειρά σας να καλέσετε κυρίες. Διαφορετικά χτυπάμε άλλο στόχο την αμέσως επόμενη...ώρα. Τώρα ποιος έχει το πάνω χέρι;

6 σχόλια:

  1. ti ginetai otan kapoios dn dexetai to aithma sou sto facebook...... pws ton pei8eis na se dextei ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε βασικά τους άντρες δεν τους παρακαλάς!
    Απλά προχωράς στον επόμενο. Είσαι γυναίκα άρα επιλέγεις.
    Όποια γυναίκα κάνει add άντρα στο facebook έχει 90% πιθανότητα να την δεχτεί. Κάνε εμένα και θα το δεις στην πράξη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dn boh8as re file......dhladh dn uparxei elpida? (kati na tou steilw se mhnhma )?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάνε το προφίλ σου ορατό σε όλους, βάλε μια γαμάτη profile pic και φρόντισε οι photos σου μεσα να ειναι καλες και να σε δειχνουν ξεκαθαρα.

    Απο εκει και περα αν δε δεχτει ουτε ετσι προχωρα παρακατω. Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να κολλησεις σε εναν οταν μπορεις να βγεις αυτη τη στιγμη εξω με μια φιλη σου και να στην πεσουν αλλοι 5 καλυτεροι! Ειναι ο τελευταιος αντρας στον πλανητη? Grow up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή