Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Γιατί οι άντρες θέλουν τις όμορφες γυναίκες

Η ωμή αλήθεια.

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές σε αυτό το blog τι ψάχνουν τα δύο φύλα. Οι άντρες θέλουν κυρίως εμφάνιση και οι γυναίκες κυρίως χαρακτήρα, ασφάλεια και όλα τα παρελκόμενα.

Το "Γιατί έχουμε αυτή τη νοοτροπία" έχει αναλυθεί μόνο απ' τη δική σας πλευρά στο άρθρο "Θέλουν τον Αρχηγό". Τώρα λοιπόν θα σας σερβίρω την δική μας πλευρά για να καταλάβετε τι θέλουν οι άντρες και γενικά γιατί είμαστε έτσι. Γιατί όπως εμείς δεν σας ξέρουμε, έτσι κι εσείς...νομίζετε ότι μας ξέρετε.

Τα κριτήρια ενός άντρα για μια γυναίκα περνούν από διάφορα στάδια αξιολόγησης. Αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι στα κριτήριά μας, σας περνάμε από διάφορα στάδια. Αν δεν περάσετε από ένα στάδιο δεν μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο κι έτσι "μένετε μετεξεταστέες" στην τελική επιλογή που θα κάνουμε για μόνιμη σχέση. Τα στάδια έχουν ως εξής:

Στάδιο 1: Εμφάνιση
Αν η γυναίκα δεν περάσει από αυτό το στάδιο δεν πάει στο δεύτερο σε καμία περίπτωση. Γιατί λοιπόν θέλουμε τις ωραίες γυναίκες; Γιατί πολύ απλά υποσυνείδητα για να δούμε σε κάποια την μητέρα των μελλοντικών μας παιδιών, θα πρέπει να έχει ωραία χαρακτηριστικά για να βγουν και τα παιδιά μας ωραία. Μας ενδιαφέρει δηλαδή τι απογόνους θα έχουμε.

Προσέχουμε λοιπόν ώστε η γυναίκα να είναι αυτό που λέμε "υγιής". Να έχει ωραίο σώμα και ωραίο πρόσωπο. Στο πρόσωπο μετράνε πολύ τα μάτια, το κολλαγόνο στα χείλια και τα μαλλιά. Στο σώμα μετράει να είναι αδύνατη γιατί πολύ απλά αν είμαστε με κάποια παχύσαρκη τότε το επακόλουθο θα είναι και τα παιδιά μας να βγουν έτσι! Οπότε προτιμούμε κάποια αδύνατη και...με στήθος, ώστε να μπορεί να τα θηλάσει κιόλας (την βρήκαμε την δικαιολογία πάλι).

Αυτός είναι κι ο λόγος που ένας άντρας μπορεί να σηκωθεί και να φύγει και να κοιτάξει μια άλλη. Αν αυτή που έχει δεν τον καλύπτει εμφανισιακά για μητέρα των μελλοντικών του παιδιών τότε δεν θα την δει σοβαρά. Οπότε θα πρέπει να υπάρχει και μια αναλογία εμφάνισης. Δεν μπορεί δηλαδή ένας του 8 να είναι με ένα HB5. Αν βρει κάτι καλύτερο τότε το πιθανότερο είναι να σηκωθεί να φύγει. Κατά μέσο όρο πάντως, οι άντρες είμαστε ικανοποιημένοι με HB 7.5-10.

Στάδιο 2: Χαρακτήρας
Οι άντρες έχουν την τάση να "κολλάνε" με ευχάριστους χαρακτήρες, που έχουν την αίσθηση του χιούμορ και που είναι πιο φιλικές και ανοιχτές προς συζήτηση. Απεχθάνονται τα ψώνια και δεν αισθάνονται ασφάλεια μαζί τους γιατί θεωρούν ότι ως ψώνια θα έχουν αντίστοιχα και υψηλότερες απαιτήσεις τις οποίες ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν. Αν μια γυναίκα είναι φιλική τότε δεν θα ταράξει και την ισορροπία στους φίλους του άντρα και δεν θα βγάλει ζήλια, κακία ή παράπονο. Στα plus συμπεριλαμβάνεται και το να είναι βολική και ανοιχτή σε προτάσεις. Γενικά οι φιλικές γυναίκες και όσες έχουν καλή ψυχολογία, θα είναι αντίστοιχα και καλές μητέρες κι αυτό είναι κάτι πολύ βασικό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Τα αρνητικά που ορισμένοι άντρες κοιτάνε είναι οι "πολύ social" γυναίκες. Δηλαδή αν κάποια θέλει οπωσδήποτε να πηγαίνει στα clubs με τις φίλες της τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να κουνάει το κωλαράκι της φορώντας μίνι κι απαιτώντας εσύ να μην έρθεις λόγω "γυναικοπαρέας" (κι αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς) τότε το μόνο βέβαιο είναι ότι το αγόρι της θα αρχίσει γρήγορα να ανησυχεί. Δεν λέμε φυσικά να την κλείσει μέσα ή να μην την αφήσει να βγαίνει μόνη της, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αν στο μυαλό της έχει το πως θα καυλαντίσει, τότε ο άντρας υποσυνείδητα σκέφτεται ότι όταν θα κάνει οικογένεια, τότε θα υπάρξει θέμα αδιαφορίας προς το σύζυγο και τα παιδιά, τα οποία αντίστοιχα θα πάρουν το λεγόμενο "κακό παράδειγμα". Αντίστοιχη νοοτροπία φυσικά πρέπει να έχει κι ο άντρας αν θέλει να γίνει καλός πατέρας, με τη διαφορά ότι στη μητέρα δίνεται περισσότερη βάση γιατί αυτή είναι που συνήθως περνάει περισσότερες ώρες με το παιδί. Από τα αρχαία χρόνια, οι γυναίκες πρόσεχαν τα παιδιά στο σπίτι κι ο άντρας έβγαινε έξω για κυνήγι κι αυτό υπάρχει υποσυνείδητα στο DNA μας.

Στάδιο 3: Μόρφωση/Εξυπνάδα
Πως θα αντιδρούσατε αν σας έλεγε κάποιος ότι δουλεύει τυλιχτής σε σουβλατζίδικο; Προφανώς όπως θα αντιδρούσαμε κι εμείς αν μας έλεγε κάποια ότι δουλεύει σε υπηρεσίες καθαρισμού. Το value δεν έχει αξία μόνο για τον άντρα αλλά και για την γυναίκα. Αυτό που ζητάμε είναι αυτές που έχουν τελειώσει μία σχολή και που μπορούν να σταθούν επαγγελματικά. Γιατί πλέον με τα σημερινά δεδομένα, σε μια οικογένεια πρέπει να δουλεύουν οπωσδήποτε και οι δύο.

Αντίστοιχα, το επίπεδο εξυπνάδας κάποιας θα καθορίσει το πως θα μεγαλώσει τα παιδιά μας. Αν είναι στόκος και δεν μπορεί να τους λύσει απορίες, να τα εκπαιδεύσει και να τα συμβουλεύσει (χωρίς να παραλείψει κάτι), τότε αντίστοιχα και τα παιδιά ενδέχεται μελλοντικά να έχουν κάποιο θέμα κατανόησης, ομιλίας, ψυχολογίας και γενικότερα συμπεριφοράς.

Στάδιο 4: Sex
Το έβαλα τελευταίο γιατί εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θέλουν η γυναίκα να ξέρει να κάνει καλό sex κι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα ακόμα κι αν στο κρεβάτι είναι "αγγούρι". Εγώ ανήκω στην δεύτερη κατηγορία, παρότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα πρέπει η κοπέλα τους να ξέρει ένα μεσαίου επιπέδου sex. Δηλαδή για να το πω ωμά: "ούτε να συμπεριφέρεται σαν πουτάνα, αλλά ούτε και σαν παρθένα". Στην πρώτη περίπτωση πιστεύουν ότι θα έχει πάει με πολλούς και τους βγαίνει ζήλια κι ανταγωνισμός, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ίσως ξενερώσουν γιατί δεν θα ξέρει να τους κάνει τα βασικά, θα ντρέπεται κ.ο.κ.

Τώρα για να μην κρυβόμαστε, ξέρουμε να δικαιολογούμε κάποια από την ηλικία της. Δηλαδή αν είναι π.χ. 20άρα και δεν ξέρει τα βασικά δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως είναι 30άρα και δεν ξέρει "πως να τον πιάνει" τότε σίγουρα θα μας μπουν ψήλοι στα αυτιά για το τι έκανε τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής της κι έχει μείνει πίσω.

Συμπεράσματα
Όπως βλέπετε τα κριτήρια των ανδρών διαφέρουν πολύ από αυτά των γυναικών. Μπορεί το μυαλό μας να περιστρέφεται γύρω από το sex, γιατί έχουμε και ένα πράμα να κουμαντάρουμε που προεξέχει, αλλά τα στάνταρ μας δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά μας. Όλα τα παραπάνω στάδια ισχύουν σχεδόν για όλους τους άντρες και καμία δεν μπορεί να μας κρίνει σαν χαρακτήρες επειδή π.χ. "κοιτάμε επιφανειακά" ή "την θέλουμε μόνο για την εμφάνιση". Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε, περισσότερο από εσάς και το ανέλυσα παραπάνω όσο καλύτερα μπορούσα χωρίς περιττές σάλτσες. Οπότε...deal with it.