Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

PickUp Artist: Το πρώτο τηλέφωνο

Καλή Χρονιά σε όλους και ότι επιθυμείτε! Ελπίζω να περάσατε καλά στο χθεσινό ρεβεγιόν.

Μετά το PickUp Artist και την εισαγωγή σε όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε καμάκι, σήμερα θα αναφερθώ σε κάτι που σας αφορά άμεσα. Την συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε την πρώτη φορά που θα καλέσουμε μια γκόμενα.

Τις παρακάτω παραγράφους μόλις τις πρόσθεσα και στο τέλος του άρθρου Pickup Artist, καθώς υποθέτω ότι πολλοί από εσάς ίσως ανταλλάξανε τηλέφωνα στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ή πήραν μερικές ευχές από γκόμενες που τους είχαν ξεχάσει και ξαφνικά αφού "αραχνιάσανε" είπαν να θυμηθούν 2-3 αγοράκια μπας και κάτσει τίποτα (μη νομίζετε ότι είμαστε χαζοί, ξέρουμε ότι το "Καλή Χρονιά" είναι μια ΑΑΑ δικαιολογία). Ξεκινάμε λοιπόν


Το τηλέφωνο

Στο θέμα του "παίρνω τηλέφωνο από γκόμενα" ισχύουν οι παρακάτω κανόνες:
α)Φροντίστε να μάθετε το τηλέφωνό της: ΔΕΝ την ρωτάτε. Το παίρνετε ευθέως! Αυτό σημαίνει ότι οι επιτρεπτές ατάκες είναι:
- "Να ανταλλάξουμε τηλέφωνα για να (βάλτε random δικαιολογία εδώ) κάποια στιγμή"
Παραδείγματα: "Να ανταλλάξουμε τηλέφωνα για να πάμε να δούμε εκείνη την ταινία που έλεγες" ή "...για να πάμε για Latin, να δούμε πόσο καλά χορεύεις"
- "Σημείωσε το κινητό μου για να (βάλτε random δικαιολογία εδώ)";
Αφού σημειώσει το τηλέφωνό σας, μετά μπορείτε να πείτε την ατάκα "Οκ, κάνε μου και μια αναπάντητη". Αν ενδιαφέρεται θα σας κάνει ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Αν όχι τότε δεν θα σας κάνει ποτέ, όπως επίσης πιθανόν να μη σας πάρει ποτέ. Μου έχει τύχει περίπτωση γκόμενας που μόλις της είπα το παραπάνω μου απάντησε "Μήπως θα ήταν καλύτερα να σημειώσεις εσύ το δικό μου;" Οπότε μην το πολυζαλίσετε στο μυαλό σας. Άμα ενδιαφέρεται θα ανταποκριθεί και δεν υπάρχει δικαιολογία σε αυτό.

β)Καλέστε την την κατάλληλη στιγμή: Εδώ άλλοι λένε ότι πρέπει να την καλείς την επόμενη μέρα κι άλλοι λίγο πριν το ερχόμενο ΠΣΚ. Πρώτον δεν υπάρχει ιδανικό διάστημα για αυτό. Αν έχετε αφήσει καλή εντύπωση μπορείτε να καλέσετε όποτε θέλετε. Προαιρετικά όμως, μην την καλέσετε την επόμενη μέρα. Την μεθεπόμενη θα ήταν το ιδανικό, ώστε να μην σας ξεχάσει κιόλας. Τα πάντα εξαρτώνται από την αλληλεπίδραση που είχατε μαζί της. Αν μιλάγετε για 2 ώρες και είχατε χορούς, αγκαλιές και πιασίματα, τότε μπορείτε να την καλέσετε μετά από μέρες, κατά προτίμηση λίγο πριν το ερχόμενο ΠΣΚ (π.χ. Πέμπτη). Αν όμως μιλήσατε για μισή ώρα ή (ακόμα χειρότερα) για κάνα τέταρτο και δεν είπατε πολλά ώστε να σας θυμάται ή την είδατε αργότερα να μιλάει και με άλλους, τότε ίσως να πρέπει να την καλέσετε και την επόμενη μέρα, διότι δύο μέρες μετά θα σας έχει ξεχάσει.

Επίσης, την πρώτη φορά μην στείλετε SMS γιατί δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όχι ότι αν σας γουστάρει τρελά θα παίξει μεγάλο ρόλο, απλά εδώ "μαζεύουμε πόντους" αν δεν το έχετε καταλάβει. Προτιμήστε απευθείας το τηλέφωνο.

γ)Όταν την καλείτε: Μην την καλέσετε από απόκρυψη με το σκεπτικό ότι "Αν απαντήσει θα
 αναγκαστεί να δεχτεί το ποτό". Πραγματικά, αν θέλει να σας δει, θα το σηκώσει, θα σας μιλήσει και θα κανονίσετε. Αν δεν το σηκώσει πάει να πει ότι είτε δεν μπορεί να μιλήσει εκείνη την στιγμή, είτε δεν την τραβήξατε ερωτικά. Simple stuff. Από εκεί και πέρα περιμένετε να κάνει αυτή την κίνησή της και να σας καλέσει ή να στείλει SMS. Φροντίστε μόνο άμα σας καλέσει να είστε πάνω από το τηλέφωνο και βέβαια να μην το σηκώσετε στο 1"!

Η πρώτη σας κουβέντα πρέπει να είναι συνέχεια της προηγούμενής σας βραδιάς. Όταν το σηκώσει μην πείτε σαν φλώροι "Καλησπέρα, η Μαρία;" FAIL! Το ξέρουμε ότι είναι η Μαρία! Απλά πείτε ένα "Καλησπέρα, τι κάνεις;" και μετά κάτι σε στυλ "Πως περάσατε στο club; Μέχρι τι ώρα καθίσατε;" Συνεχίζετε λοιπόν απ' το σημείο που είχατε μείνει. Κάνετε ένα αρχικό Opener και μετά λέτε μερικές λεπτομέρειες για το τι θα κάνει αυτή την εβδομάδα, ποιο είναι το πρόγραμμά της κτλ. Τραβάτε την κουβέντα σε χαλαρό tempo και σε μια λογική διάρκεια. Δηλαδή ούτε 2 λεπτά, ούτε μισή ώρα. Φροντίστε να μιλάτε με χαλαρή φωνή και να είστε ευχάριστοι. Οι κουβέντες σας να είναι κατανοητές και με αυτοπεποίθηση. Μην δείξετε ότι είστε αγχωμένοι, ούτε να μιλάτε γρήγορα. Θα πρέπει η ταχύτητά σας να ταιριάζει με την δική της.

Επίσης, μην μιλάτε εσείς συνέχεια. Δώστε της την ευκαιρία να μιλήσει και να σας πει πράγματα. Οι γυναίκες έχουν την ανάγκη ο άντρας τους να είναι ταυτόχρονα και φίλος, ψυχολόγος κτλ. Ρωτήστε την τι έκανε σήμερα στη σχολή/δουλειά, πως πέρασε χθες (αν π.χ. την καλέσετε Δευτέρα ρωτήστε την τι έκανε την Κυριακή) κτλ. Άλλος ένας λόγος γιατί είναι σημαντικό να μην καλείτε την επόμενη μέρα. Για να έχετε κάτι να πείτε!

Για να μην "παγώσετε" τον διάλογο την ώρα που θα της μιλάτε, φροντίστε να έχετε ένα "αρχείο" με ιστορίες. Μόλις παγώσει για 2-3" η κουβέντα, τότε παίρνετε μια ιστορία, την χρησιμοποιήσετε και "ξεπαγώνετε" εύκολα τον διάλογο. Για παράδειγμα:
- "Δεν μπορείς να φανταστείς τι μου συνέβη σήμερα" (κι αρχίζετε να λέτε κάτι, με έντονη περιγραφή και λίγη σάλτσα για να εξάψετε το ενδιαφέρον).
- "Πάντως, θυμήθηκα πέρυσι τις γιορτές που η χρονιά μας μπήκε..." (κι εκεί λέτε τι είχε συμβεί πέρυσι και ενδεχομένως κάποια ευτράπελα που συνέβησαν).

δ)Κανονίζοντας το 1ο ραντεβού: Αφού λοιπόν μιλήσετε στο τηλέφωνο και πείτε τα βασικά, στη συνέχεια πρέπει να της προτείνετε να τα πείτε κάποια στιγμή (για καφέ ή ποτό). Αρχικά την ρωτάτε "Έχεις κανονίσει κάτι αυτές τις μέρες;" κι αυτή θα σας πει το πρόγραμμά της. Εδώ όμως μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να δείξετε κοινωνικοί! Επομένως δείξτε κι εσείς ότι έχετε όντως να κάνετε κάτι μέσα στο ΠΣΚ. Πείτε της π.χ. ότι "σήμερα θα έχω αυτή τη δουλειά να κάνω" ή "την Τετάρτη με έχουν καλέσει εκεί". Άλλο ένα plus στους πόντους σας. Απλά χρησιμοποιήστε το με σύνεση, μην "κλείσετε" εικονικά όλη την εβδομάδα και αφήσετε ελεύθερη μια μέρα στην οποία θα έχει ήδη κανονίσει κάτι που δεν ξεκανονίζεται, π.χ. να πάει σε γενέθλια. Να είστε λίγο λογικός σε αυτό.

Αφού λοιπόν πείτε το πρόγραμμά της, έρχεται η ώρα να κανονίσετε το 1ο σας ραντεβού. Εδώ ισχύει ο εξής κανόνας, ο οποίος είναι νόμος: 

ΜΗΝ την ρωτήσετε, πάρτε πρωτοβουλία!
Δηλαδή τα κλαψομούνικα του στυλ "Δεν ξέρω, αλλά πως θα σου φαινόταν να τα λέγαμε κάποια στιγμή το Σάββατο;" ΔΕΝ ισχύουν! Αυτή φράση περικλείει αβεβαιότητα. Το "Δεν ξέρω" είναι DLV (Demonstration of Lower Value) και το ότι της απευθύνετε μια ερώτηση, την βάζετε σε διαδικασία να απαντήσει.

Αποδεκτές ατάκες είναι οι παρακάτω. Όπου Σάββατο βάλτε τη μέρα που θέλετε (π.χ. Παρασκευή ή Κυριακή, ανάλογα με το τι έχετε συννενοηθεί):
"Το Σάββατο θα περάσω να σε πάρω για ποτό από (μέρος)."
"Επειδή δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω καλά την πρώτη φορά, το Σάββατο θα περάσω να σε πάρω για ποτό από το (μέρος)"
"Το Σάββατο θα περάσω να σε πάρω για ποτό από (μέρος). Ντύσου καλά" (πιο προχώ, την κάνει να αναρωτιέται)

Αν σας πει "Καλά, θα δούμε, θα σου πω" αυτό είναι μη αποδεκτό! Τι θα πει "Θα δούμε;" Εφόσον είναι ελεύθερη δεν έχει μα και μου. Θέλετε ξεκάθαρη απάντηση! Ποιος της είπε ότι θα καθίσετε να περιμένετε σαν μαλάκες πάνω από το τηλέφωνο για να δείτε τι θα κανονίσετε; Εκεί χρειάζεται κάτι σαν "Κοίτα, εγώ πήρα για να κανονίσουμε κάτι. Αν δεν θέλεις αστο, κανονίζω κάτι άλλο". FTC. Κι άμα δεν πιάσει "Γεια χαρά" και πάμε στην επόμενη!

Αν ωστόσο δεχτεί, σας πει μια συγκεκριμένη ημέρα και σας ζητήσει επαλήθευση (δηλ. "ξαναμιλάμε για να το κλείσουμε εκτός απροόπτου"), τότε σε αυτή την περίπτωση μία μέρα πριν, είτε ξανακαλείτε, είτε στέλνετε SMS για τις λεπτομέρειες.

Αφού βγείτε μαζί της, τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναπεί. Κάντε κουβέντα γνωριμίας, τα κοπλιμέντα με μέτρο και κίνηση για φιλί στο 1ο ραντεβού μόνο αν το γουστάρει τρελά. Αλλιώς πάτε για το 2ο (παραπάνω καταντάει ξενέρωτο και σε αυτό αφήστε τις να λένε ότι θέλουνε).

Με παρέα: Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να έχετε κανονίσει κάτι με παρέα, που είναι στα ενδιαφέροντά της, και να της προτείνετε να έρθει. Για παράδειγμα μπορεί να της αρέσει το πατινάζ, το cinema ή ένα συγκεκριμένο είδος χορού και να έχετε κανονίσει κάτι τέτοιο με φίλους. Η εναλλακτικά, αν ξέρετε τα ενδιαφέροντά της, μπορείτε να στήσετε μια τέτοια βραδιά με τουλάχιστον δύο φίλους σας ή ένα φιλικό ζευγάρι. Φροντίστε μόνο να είστε 100% σίγουροι ότι οι φίλοι σας δεν θα σας κρεμάσουν! Σε αυτή την περίπτωση, αντιλαμβάνεστε ότι πηγαίνετε στην τακτική του "επόμενο ραντεβού με παρέα, μεθεπόμενο μόνοι μας" (φυσικά μην της το πείτε, απλά σχεδιάστε το).
 
Όταν κλείσετε το ραντεβού, μην...κλείσετε απότομα και το τηλέφωνο. Να θυμάστε να προσθέσετε κάτι ακόμη. Π.χ. μπορείτε να συνεχίσετε την συζήτηση για 1-2 λεπτά ρωτώντας την κάτι ή να πείτε μια σύντομη ιστορία ή να κάνετε ένα έξυπνο σχόλιο.

Τέλος, το σημαντικότερο απ' όλα είναι να είστε ο πρώτος που θα κλείσει την συζήτηση στο τηλέφωνο, δείχνοντας έτσι ότι είστε απασχολημένος κι ότι έχετε κι άλλα πράγματα να κάνετε!


Καλή Τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου