Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βάλε το κινητό εκεί που ξέρεις!

Η τουλάχιστον ξεκαθάρισε τι θέλεις.

Έχετε παρατηρήσει κάτι περίεργο; Ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει πέσει μια επιδημία και πολλές δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα ούτε για δείγμα. Πολλές και πολλοί, βάζω και τους φίλους μου μέσα, από παλιοσειρές μέχρι τους πιο φρέσκους. Έχει πέσει η μαλακία σύννεφο.

Εντάξει, το να μη σηκώσεις το κινητό 1, 2, 3 φορές το καταλαβαίνω. Το θέμα είναι άλλο. Όταν σε παίρνω τηλέφωνο και δεν το σηκώσεις, δεν πρέπει να με καλέσεις πίσω; Η έστω να στείλεις ένα SMS; Η ας δεχτώ ότι δεν έχεις κάρτα. Ένα κωλομήνυμα στο Facebook έστω; Που κι αυτό το στέλνουν μερικές σε φάση μία εβδομάδα μετά την κλήση. Δηλαδή έχεις ξεχάσει κι ότι την πήρες τηλέφωνο!

Είναι προφανές ότι ο εγκέφαλος ορισμένων ατόμων δεν στροφάρει! Δεν αναφέρομαι φυσικά σε όσους δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα ή έχουν δικιά τους επιχείριση και κάπου χάνουν το μυαλό τους. Μιλάω για όλα τα υπόλοιπα άτομα. Άμα ρε κοπελιά είσαι φοιτήτρια, αν απλά δουλεύεις το 8ωράκι σου ή ακόμα χειρότερα αν δεν κάνεις τίποτα, που κολλάς και δεν μπορείς να απαντήσεις στην κλήση ή στο μήνυμα του άλλου;

Παράδειγμα: Μία κλασική περίπτωση φίλης με την οποία βγαίναμε παρέα και που μας έπαιρνε τηλέφωνο όποτε της καύλωνε, άρχισε να εξαφανίζεται "τμηματικά". Η "τμηματική εξαφάνιση" είναι μια νέα θεωρία μαλάκινσης του εγκεφάλου, κατά την οποία τα εγκεφαλικά κύτταρα του αριστερού ημισφαιρίου (που παίρνει τις αποφάσεις) "μαλακίζονται" σε τυχαία χρονική στιγμή και επανενεργοποιούνται όταν το θυμούνται και μόνο.

Δηλαδή: Είναι Σάββατο βράδυ, με παίρνει η τύπισσα τηλέφωνο και λέει να βγούμε παρέα. Της απαντάω "Μισό να πάρω ένα φίλο να δω άμα μπορεί και σε παίρνω σε 10 λεπτά". Όντως κάνω το τηλέφωνό μου και μετά την παίρνω πίσω στο τέταρτο. Το τηλέφωνο χτυπάει αρκετές φορές, αλλά  η πυροβολημένη δεν το σηκώνει. Ξαναπαίρνω μετά από άλλο ένα τέταρτο το έχει κλειστό. Στέλνω μήνυμα, η αναφορά έρχεται μετά από 5 λεπτά (όταν το άνοιξε), δεν ακολουθεί καμία απάντηση. Αυτό με την συγκεκριμένη έχει συμβεί 4 φορές μέχρι σήμερα. Είναι πιο πιθανό να την απαγάγουν εξωγήινοι παρά αυτή η μαλακία να συμβεί 4 φορές.

Παράδειγμα 2: Γνωρίζω μια γκόμενα από το Badoo. Οι φωτογραφίες της δεν φαινόντουσαν καλά. Τέλος πάντων, μέναμε σχετικά κοντά οπότε βρεθήκαμε σε καφετέρια που ξέραμε. Η τύπισσα ήταν το απόλυτο fail. Χοντρούλα και τελείως απεριοποίητη. Φυσικά και δεν ψηνόμουνα. Αυτή όμως κωλογούσταρε και μόνο που δεν μου όρμηξε να μου την πέσει (γι' αυτό όπως σας έχω πει το Badoo είναι ο ορισμός του fail αλλά δεν με ακούτε). Τέλος πάντων, αφού προσπάθησα να πάω αλλού την κουβέντα, είπαμε να κανονίσουμε κάαααποια στιγμή να ξαναβγούμε.

Το επόμενο κανονίζω καφέ με ένα φίλο και μια γνωστή μου που είχαμε καιρό να τα πούμε και θα έφερνε μαζί και μια φίλη της. Πήγαμε λοιπόν να δούμε τι παίζει. Πριν φύγω απ' το σπίτι μιλάω με το μπάζο από το Badoo. Επειδή βιαζόμουνα της λέω οτι "Βγαίνω για καφέ κέντρο με παρέα, θα τα πούμε". Πάω για καφέ κι εκεί βλέπω ότι τελικά η φίλη της γνωστής μου ήταν κι αυτή μπάζο των μπάζων. Στο καπάκι, όταν γυρνάω σπίτι βλέπω μήνυμα στο chat του Badoo "Θα πάω με 2 φίλες μου για ποτάκι Πετράλωνα, αν θέλέτε περάστε με το φίλο σου από εκεί". Τότε λοιπόν καταλαβαίνω πόσο μαλάκας ήμουνα που δεν έκατσα άλλα δύο λεπτά να δω αυτό το μήνυμα. Γιατί αν το ήξερα μπορεί να γνώριζα και καμία της προκοπής. Anyway, της λέω "Θα κανονίσουμε κάποια άλλη στιγμή παρέα". Κι εκεί μου απαντάει το κουφό "Γιατί παρέα; Μόνη μου δε σου κάνω;" Ε και μένω λίγο μαλάκας, γιατί έπρεπε να "νιώσει" κάποια στιγμή τι εννοώ, αλλά η γκόμενα ήταν τόσο στόκος που δεν έπιανε ούτε κουβέρτα.

Από τότε, τι τηλέφωνα πήρα, τι μηνύματα έστειλα, εξαφανιζόλ. Το είχε βάλει πείσμα να βγούμε οι δυο μας, λες και θα μου άλλαζε την γνώμη και θα καθόμουνα στη φώκια μονάχους-μονάχους. Δηλαδή το συμπέρασμα είναι ότι αν είχα δει το μήνυμα έγκαιρα θα γνώριζα τις δύο φίλες της, αλλά επειδή δεν το είδα "έχασα την ευκαιρία"; Μα πόσο μαλακία νοοτροπία είναι αυτή; Γιατί εμείς όταν φάμε την χυλόπιτα πασάρουμε τις γκόμενες στους φίλους και δεν κάνουν κι αυτές το ίδιο; Αλληλεγγύη μηδέν; Θα πρέπει να είμαστε και κωλόφαρδοί ή να έχουμε το σωστό timing για να γνωρίσουμε μια γκόμενα της προκοπής;

Και μη δω καμία να σχολιάζει από κάτω "Τι έχετε πάθει με τις χοντρές" γιατί την ξέρει την απάντηση. Άμα δεν παίζουν ρόλο τα κιλά, όποιος ή όποια θέλει ας δει αυτά τα παραδείγματα κι ας μου πει μετά αν παίζει ρόλο ή όχι. Μπαζοkiller δε γίνομαι, ειδικά όταν βλέπω τους πατσοκοιλαράδες να κυκλοφορούν μοντέλα.

Άλλωστε, όποιος έχει βγάλει 10άρια, ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να χτυπήσει από 8 και πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου