Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Κόμπλεξ ηλικίας = Ξενέρωτη

Πόσα χρόνια μεγαλύτερος είπες;

Έχοντας κάνει μια καταγραφή των σχέσεών μου, αλλά σημειώνοντας και αποτελέσματα από σχέσεις φίλων, κατέληξα στο εξής απλό συμπέρασμα:

Οι γυναίκες που θέλουν για σύντροφο μόνο μεγαλύτερους άντρες, έχουν σοβαρές πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα ξενέρωτης.


Καταρχήν μελετήστε το άρθρο "Θέλουν τον αρχηγό" που περιγράφει όλα τα πρότυπα που κοιτούν οι γυναίκες στον άντρα, με βάση τον Mystery. Τα πράγματα είναι απλά. Όποια θέλει καθαρά ηγετικό προφίλ, κυνηγάει αντίστοιχα όσους είναι μεγαλύτερους σε ηλικία από αυτήν. Για παράδειγμα, ένα νέτο 3ης Λυκείου που θέλει να έχει τον "ηγέτη", θα δαγκώσει τη λαμαρίνα αν πάει στο γήπεδο και δει τον αρχηγό της Εθνικής Νέων στο ποδόσφαιρο. Όμως μια 26άρα με τα ίδια απαιτητικά γούστα, δεν θα τον θεωρήσει ηγετική φυσιογνωμία γιατί όταν θα μάθει την ηλικία του πολύ απλά θα ξενερώσει.

Το κυνήγι των ηλικιών έχει κι αυτό να κάνει με το κλασικό μοντέλο της πατριαρχικής οικογένειας. Άπαξ και το έχει στον εγκέφαλό της δεν μπορείς να της το αφαιρέσεις. Ο ηγέτης, που θα επιβληθεί, που θα πάρει αποφάσεις, θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος και πιο έμπειρος από αυτήν.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσες δηλώνουν "Δεν έχω πρόβλημα με την ηλικία" (ή και που γουστάρουν μόνο μικρότερους, αν και το ποσοστό αυτό είναι τραγικά μικρό). Όσες πραγματικά δεν έχουν πρόβλημα με την ηλικία, έχουν αντίστοιχα και μικρότερες απαιτήσεις. Δεν βάζουν τον εαυτό τους σε βάθρο κι αυτό λειτουργεί θετικά για τον εκάστοτε σύντροφο.

Το τελευταίο διάστημα ομολογώ ότι έχω παρατηρήσει το εξής ευχάριστο. Ότι βλέπω φίλους μου να κάνουν LTR με γκόμενες που τους ρίχνουν αρκετά χρόνια.
- Πρώην φίλου μου που του έριχνε 3 χρόνια, δεν κόλωσε στις επόμενες δύο σχέσεις της να καμακώσει τύπους που τους έριχνε 6 χρόνια.
- Ένας φίλος μου 21 ετών τα έχει με 5 χρόνια μεγαλύτερη (26άρα πλέον) εδώ και δύο χρόνια και τα πάνε πάρα πολύ καλά.
- Ένας ξάδερφός μου ετών 20, τραβιέται με μια 26άρα εδώ και ένα χρόνο. Αυτή κερατώνει βέβαια τον δικό της που μένει Αγγλία, αλλά δεν έχει να κάνει.
- Ένας άλλος φίλος, ετών 25, τα έχει με μια συνάδελφό του (27άρα) για ενάμιση χρόνο. Λογική διαφορά θα μου πείτε, με βάση τα παραπάνω που διαβάσατε.

Οι σχέσεις με μικρότερους άντρες είναι πιο συχνές, διότι σιγά-σιγά ορισμένα taboo καταργούνται ή αντίστοιχα οι μαμάδες θυμίζουν στις κόρες τους το θέμα εμφάνισης και χρημάτων και ξεχνάνε να τις βάλουν στην πρίζα και για το θέμα ηλικίας. Τεράστιο ρόλο παίζει και η διαφορά ηλικίας των γονιών. Αν π.χ. ο πατέρας ρίχνει πάνω από 10-15 χρόνια στη μητέρα, στις μικρές ηλικίες που η διαφορά φαίνεται, η κόρη αντιλαμβάνεται την διαφορά αυτή (με τους χιλιάδες γυναικείους "αισθητήρες" που την περιβάλουν), λαμβάνει το παράδειγμα ως αρνητικό και προσαρμόζει ανάλογα τα γούστα της.

Το θέμα διαφοράς ηλικίας έχει αντίκτυπο και στο κρεβάτι. Όσες γκόμενες δεν έχουν κόμπλεξ με τις ηλικίες, δεν έχουν πρόβλημα στο να τις κουμαντάρει κάποιος μικρότερος. Θεωρούν ότι θα περάσουν καλά μαζί του, ακριβώς όπως θα περνούσαν και με έναν μεγαλύτερο. Σε αντίθεση με τις ξενέρωτες, οι οποίες γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές, αν γιγαντώσουμε τα παραδείγματα. Συγκεκριμένα: Μία 30άρα που δεν έχει θέμα με την ηλικία, θα απολαύσει το sex με τον 20άρη. Όμως μία 20άρα που έχει θέμα και θα θέλει οπωσδήποτε μεγάλο, μπορεί να τα φτιάξει ακόμα και με 40άρη, αλλά εδώ το πιθανότερο σενάριο είναι να βάλει στο μάτι την τσέπη του. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα με 40άρηδες-50άρηδες, ακόμα και χωρισμένους με παιδιά, οι οποίοι τραβιούνται με πιτσιρίκες και πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να (ξανα)φτιάξουν την ζωή τους έτσι, απ' το να ασχοληθούν με μια καλοστεκούμενη 30-35.

Με έρευνες που έχουν γίνει, οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η προτίμηση σε πολύ μεγαλύτερους άντρες εξαρτάται και από την σχέση των γυναικών με τον πατέρα τους. Η απουσία ενός πατέρα ή η προβληματική σχέση μαζί του, μπορεί να ωθήσει μια γυναίκα στο να ψάξει τον αρκετά μεγαλύτερο άντρα. Σε αυτή την περίπτωση όμως...you know the score. Αν υπάρχει συναισθηματικό κενό, θα υπάρχουν αντίστοιχα και συναισθηματικά προβλήματα στον εσωτερικό της κόσμο. Αν βέβαια δεν ισχύει το παραπάνω, τότε πάντοτε παίζει και το θέμα αναζήτησης ωριμότητας στη μέση. Ειδικά αν η κοπελιά έχει πληγωθεί από έναν random μαλάκα, τότε θα ψάξει τον πιο ώριμο, που "θα ξέρει τι θέλει". Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι έχει ανεβάσει τα στάνταρ της, έχει κάνει disqualify τους μικρότερους και τους λιγότερους ευκατάστατους, άρα κατατάσσεται αυτομάτως και αυτή στις ξενέρωτες. Για να είμαστε πιο σαφείς, οι τελευταίες έρευνες λένε ότι το 30% των γυναικών τους θέλει μεγαλύτερους, έστω και κατά μία ημέρα (έτσι για το γαμώτο).

Όσο για εκείνες που προτιμούν μικρότερους κατά πολλά χρόνια, η επιλογή έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση της γυναίκας. Όσες επιλέγουν τους πολύ μικρούς το κάνουν γιατί έτσι νιώθουν κι εκείνες πιο νέες ή θέλουν να δείξουν ότι είναι νέες. Με νεότερο σύντροφο αποκτάς αντίστοιχα συνήθειες νέων, βγαίνεις με πιο νέες σε ηλικία παρέες και παίζεις unfair με τον χρόνο, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα σου έδινε μεγαλύτερο σύντροφο. Όσες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, θέλουν πάντοτε να πιστεύουν ότι η εμφάνισή τους "ακόμα μετράει". Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η αναζήτηση επιβεβαίωσης, που της καλύπτει ο κατά πολύ μικρότερος άντρας, εδώ λειτουργεί υπέρ μας, γιατί τα στάνταρ πέφτουν. Το συγκεκριμένο είναι ένα ειδικό group γυναικών που χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή. Σαφώς θα προτιμηθεί απ' το παραπάνω group ως πιο "safe" λύση, αρκεί φυσικά ο σύντροφος να μην αρχίσει να την κοπανάει μετά τις πρώτες ρυτίδες, κάτι που έχουμε δει στην πράξη ουκ ολίγες φορές με τα διάσημα ζευγάρια.

Εν κατακλείδι, ο ιδανικός συνδυασμός βρίσκεται σε μια λογική διαφορά ηλικίας. Είτε μιλάμε για μέχρι 1-2 χρόνια πάνω, είτε για μέχρι 7-8 χρόνια κάτω, εφόσον λόγω κοντινής ηλικίας υπάρχει καλύτερη συννενόηση, αμφότεροι κερδίζουν άλλο ένα plus στο να καταλήξουν μακροπρόθεσμα μαζί.

Συμπερασματικά, αν αρχίσετε να ακούτε τίποτα τρελά νούμερα στις απαιτήσεις ηλικίας τότε μην προσπαθήσετε ούτε για αστείο να τα αλλάξετε. Κάντε στροφή 180 μοιρών και πολύ απλά...neeext!