Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Οι κάφροι

(e-mail αναγνώστη)
Γεια σου φίλε μου.

Είμαι αναγνώστης από την αρχή του blog και μιας και παρατηρώ τελευταία διάφορα άρθρα που γράφονται από αναγνώστες πήρα κι εγώ την πρωτοβουλία να γράψω κάτι που ελπίζω να δημοσιευτεί. Οκ, το ξέρω ότι και από το όνομα του blog το αντικείμενο που πραγματεύεται είναι καθαρά το κράξιμο γυναικών, αλλά επέτρεψέ μου να κάνω μία παρένθεση για τη βλακεία στον εγκέφαλο που επικρατεί σε μερικούς άντρες. Ας παραθέσω λοιπόν το παρακάτω περιστατικό.

Πρόσφατα μιλούσα με την κοπέλα μου στο κινητό η οποία βρισκόταν στο δρόμο. Καθώς μιλούσαμε, πέρασε σε μια στιγμή από δίπλα της ένα αυτοκίνητο με (κλασικούς) μαλάκες οι οποίοι όντας κλασικοί κάφροι που όλοι έχουμε ζήσει (τραγική μουσική στο διαπασόν και κανένα σεβασμό προς στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια), άρχισαν να κάνουν επαινετικά (ας πούμε) σχόλια για την εμφάνιση της κοπέλας η οποία βρισκόταν μόνη της. Οκ, θα μου πεις ότι θίχτηκα (και θα ‘χεις απόλυτο δίκιο) γιατί ήταν η δική μου κοπέλα, αλλά ας προσπαθήσουμε να δούμε αντικειμενικά το γεγονός αυτό καθεαυτό.

Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Μιλάω σε σένα τραγικέ παπάρα που το’χεις κάνει άπειρες φορές. Μπαίνεις σ’ένα αυτοκίνητο με την παρέα σου να πάτε καμιά βόλτα και να κάνεις χαβαλέ, κάτι που το ‘χουμε κάνει όλοι. Βλέπεις μία ωραία κοπέλα στο δρόμο κι εσύ το θεωρείς πολύ φυσιολογικό, είτε για να πουλήσεις μούρη στην παρέα, είτε γιατί κατά βάθος περιμένεις ότι θα αντιδράσει κι αυτή και θα ‘χετε συνέχεια, να χρησιμοποιήσεις φράσεις του τύπου “τι μανάρι είσαι εσύ”,“ τι σωματάρα έχεις μωρό μου” κλπ. Ας δούμε όμως τις συνέπειες τον πράξεων σου:

Α)Από την πλευρά τη δική σου
Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Μια τέτοια κίνηση υποβαθμίζει το νοητικό σου επίπεδο. (το οποίο βέβαια παίζεται να υπάρχει για να φτάσεις σ’αυτό το σημείο) Οκ, θα γελάσετε με την παρέα σου, αλλά εσύ τι πιστεύεις; Αν κανονίσουν καμιά φορά με σοβαρές κοπέλες, λες να σε πάρουν τηλέφωνο για να σου πούνε και σένα; Ή μήπως θα σε έχουν στο μυαλό τους σαν τον ηλίθιο που θα τους κάνει χαλάστρα με καμιά βλακεία που θα πει; Το πιο λογικό είναι ότι ακόμα και να σου πούνε να πας, στο τέλος της ημέρας θα δικαιολογούνται σ’αυτές για το μαλάκα φίλο τους.

Β)Από την πλευρά της κοπέλας
Ας έρθουμε στο βασικό λοιπόν. Έστω ότι αυτή είναι μια καλή κοπέλα με πολύ εντάξει χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι ότι θα σε αγνοήσει εξαρχής. Οτιδήποτε και να της πεις απλά θα σε αγνοήσει γιατί ξέρει ότι για να φτάσεις σ’αυτό το σημείο, θα πρέπει να είσαι επιεικώς μαλάκας. Κι όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, ναι, αυτό την κάνει να νιώθει άσχημα, γιατί παρά το γεγονός ότι είπες ένα φαινομενικά, θετικό σχόλιο, στα μάτια της φαίνεται σαν προσβολή μιας και την αντιμετωπίζεις σα να είναι ένα αντικείμενο. Άσε που στο κάτω κάτω δεν έκανε τίποτα για να σε προκαλέσει. Οπότε για ποιο λόγο να τη φέρεις σ’αυτή την άβολη κατάσταση;

Έστω τώρα ότι είναι μία ξενέρωτη. Σ’αυτό το blog έχει μελετηθεί πολλές φορές η περίπτωση της πυροβολημένης ψωνάρας που είναι στον κόσμο της, είτε επειδή της την πέφτουν καθημερινά, είτε γιατί από το σπίτι η μάνα της φούσκωσε τα μυαλά. Αν ανατρέξεις σε παλαιότερα άρθρα, θα βρεις πολλές πληροφορίες για τις εν λόγω περιπτώσεις. Στο θέμα μας όμως. Είναι που είναι καμμένη αυτή εγκεφαλικά έρχεσαι κι εσύ να την αποτελειώσεις. Τι περιμένεις δηλαδή; Να σου κάτσει; Εδώ επιστήμη το ‘χουμε κάνει (pickup artist) απλά για να ανταλλάξουμε ένα γαμημένο τηλέφωνο και πάλι παίζεται να σου πει ναι για καφέ, κι εσύ περιμένεις με μια φράση να σου ανοίξει η άλλη τα πόδια; Βάλτο ρημάδι να σκεφτεί! Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ανεβάσεις, το ήδη τραγικά υπερυψωμένο εγώ της. Άσε που δίνεις αφορμή σε όλες αυτές τις κάριες να λένε το επικό “όλοι οι άντρες είναι μαλάκες”. Κάνεις κακό και σε όλους εμάς, δυσφήμιση του αντρικού φίλου! Στο κάτω κάτω θα μπορούσε να ‘ναι αδερφή σου αυτή η κοπέλα ή ακόμα και μάνα σου! Θα ήθελες να της συμβεί κάτι τέτοιο;

Συνοψίζοντας: απαξ και μπεις στ’αμάξι πήγαινε σε κάνα club για να γνωρίσεις κόσμο και άσε τα καφριλίκια. Κάνουν κακό και σε σένα αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους.


ΥΓ. Ειλικρινά δε θα έγραφα άρθρο γι’αυτό το θέμα γιατί πιστεύα ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά τελευταία συμβαίνει συνεχώς σε πολλές κοπέλες που γνωρίζω. Θέλω να πιστεύω ότι από όσους θα διαβάσουν αυτό το άρθρο, τους περισσότερους δε θα τους αφορά. Απλά κάνω έκκληση σε όλους να το κόψουμε σε όσους λειτουργούν έτσι, γιατί σε λίγο θα αποτελούμε μειοψηφία με την τρέλα που κυκλοφορεί.

11 σχόλια:

  1. το "σε λίγο" μ' άρεσε στην τελευταία πρόταση... Οι εντάξει άντρες ήδη αποτελείτε μειοψηφία, αν θές τη γνώμη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και με ζιγκ-ζαγκ.

    Πολύ λίγοι είναι γλίτσες και την πέφτουνε χυδαία. Οι περισσότεροι πίνουν ήρεμα το ποτάκι τους γιατί είναι "ευνουχισμένοι" από τις χυλόπιτες που τους ρίχνετε στα μπαρ και τα club.

    Ελα μια βολτα Γκάζι και θα δεις οτι τα καμάκια είναι συγκεκριμένου αριθμού και κυρίως σε HB 8-10. Μετά έλα στη Γλυφάδα ή στην Κηφισιά και θα τους δεις όλους Παναγίες να πίνουν το ποτάκι σε μία γωνία.

    Τώρα άμα παίρνεις για παράδειγμα τους Αλβανούς ή τους Ρώσους που βγαίνουν 4-5 σε ένα αμάξι και σφυρίζουνε, αυτούς δεν τους λαμβάνουν καν υπόψη μου. Όσο για τους δικούς μας, όταν ο άλλος έχει να σκοράρει κάνα δυο χρόνια και του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι, κάπου τσιτώνει (ειδικά αν τα έχει πιει). Πρέπει να γίνεται σε λογικά πλαίσια, γιατί το να σφυρίζεις ή να χώνεσαι άσχημα σε "κινούμενο στόχο" είναι η μεγαλύτερη μαλακία που μπορεί να συμβεί. Γιατί σας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και σας ρίχνουν τις ανασφάλειες και μετά...πέφτει καβάλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αμφισβητώ ούτε διαφωνώ με αυτά που λες συντάκτη μου. Προφανώς και για να τα λές ισχύουν. Απο την άλλη όμως, για να έχω τέτοια άποψη, κάπου θα τη στηρίζω λογικά, σε γεγονότα, σωστά? Σωστά, νομίζω.
    Επίσης γιατί να μην το πάρουμε αντίστροφα, έλα εσύ μια βόλτα απο τα μέρη μου, για να διαπιστώσεις αν εν τέλει διαφωνείς μαζί μου "κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και με ζιγκ-ζαγκ". Άποψή μου, μην διαφωνείς με πράγματα που δεν τα ξέρεις απο πρώτο χέρι. Χωρίς παρεξήγηση. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, μιλάω για τις μεγάλες πόλεις. Άμα σκάει στην επαρχία ο καράβλαχος με το Datsun και σφυράει δε φταίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχα απο Datsun οχι, μόνο αυτό δεν μου έτυχε ακόμα! αλλά όλα τα περιμένω πλέον τη σήμερον ημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Λουκρητια οντας και εγω απο επαρχια πιστεψε με οταν σου λεω I feel you...με τους κιτς μακλειν και ταγιαν κλιφ που κυκλοφορανε σαν καουμπουδες εχω αρχισει και πιστευω οτι οι πατερες της ψυχιατρικης θα κανανε παρτυ εδω περα...εχουν καταργησει καθε νομο φυσικης η οτι αλλο θες με αποτελεσμα να γινονται απο ενα σημειο και μετα ο κανονας και οχι η εξαιρεση...Η βλακεια και αμορφωσια ειναι σαν μαυρη τρυπα σε ρουφαει μεσα της και δεν μπορεις να ξεφυγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα, τα παράπονά σας στο blogger.com!
      Γράψτε "Like" manually ;-)
      Και μιας και το είπες, κάντε κανένα share απ' το Facebook button. Βοηθάει.

      Διαγραφή
  7. Σιγά ρε φίλε θίχτηκες…
    «ΥΓ. Ειλικρινά δε θα έγραφα άρθρο γι’αυτό το θέμα γιατί πιστεύα ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά…» ΠΕΣ ότι πείραξαν το γκομενάκι μου, και τα πήρα με την άτιμη κενωνια… τι άδικη που είναι …. Και τι έγινε που έκαναν ένα καφριλίκι… καλό είναι που και που να διαμορφώνουν χαρακτήρα οι αχύτες. Δηλαδή μόνα τα κομπλιμέντα γουστάρουμε >>>???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μιας και το άρθρο γράφτηκε από μένα, ας απαντήσω λοιπόν φίλτατε "αγαπητικέ". το ξέρω ότι ίσως να το μετανιώσω που απαντάω (ήδη συγκρατήθηκα με το comment της κοπέλας από πάνω, αλλά ευτυχώς ο συντάκτης το 'κανε για μένα). απάντα σ'αυτή την ερώτηση και μόνο. σκέψου αυτό να το κάνανε στην αδερφή σου, και σε περίπτωση που δεν έχεις αδερφή, στη μητέρα σου, δε θα σε πείραζε καθόλου; σκέψου το και απάντα ειλικρινά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ φίλε ,επειδη τα χω δει με τα μάτια μου .... κολλητός όπως πάμε στο σχολείο ,6 ατομα συμμαζωγμένα , για τον χορο με το σαραβαλο του πατέρα του να ρίχνει απο το παραθύρι του οδηγού ενα σκαμπίλι στον ποπό κάποιας συμμαθητριας που πήγαινε και αυτή , και να τις τρώει τιν επόμενη απο τον αδερφό της κακομοίρας που φαγε το σκαμπιλάκι , επειδή έχω σφυρίξει σε περαστικιές , επειδή θυμάμαι την ατάκα σε περαστικη " πωωωωω πω μια μουνάρα" απάντηση " πωωωωω πω ενας μαλάκας" χααχαχα

    επειδή θυμάμαι δυο κουκλάρες στα 25 τους να μου στέλνουν φιλάκια απο το αμάξι τους στην Εθνική Αμυνα σαν τις φώναζα "κουκλααααααααρα μου" ενω περίμενα στη στάση με την παρέα να γυρίσουμε σπίτια μας απο τον καφέ .......ντάξει τα δικαιολογώ ολα αυτά ....αυτα τα πράματα τα κάνουμε στα 15 - 17 μας ...τόσο ήμουνα και γω και η παρέα τότε ..μετά σοβαρεύουμε ....

    και μεταξύ μας .......όσο και μια γκόμενα να νευριάζει ή και να παραπονιέται .....κακα τα ψέμματα , αμα της πεί ενας οτινάνε οτι ειναι κουκλάρα ,θεά , κομμάτι ,και δε ξέρω γω τι άλλο, έ θα νιώσει όμορφα κακά τα ψέμματα ....... εσυ ρε φίλε αμα περνάει η άλλη η αγνωστη διπλα σου και σε πεί παίδαρε κορμάρα άγαλμα μου , ακόμα και να την αγνοήσεις λέμε τώρα , δε θα νιώσεις καλά ?

    εγώ λέω ατάκες τέτοιες ακομα και τώρα για πλάκα στο τρένο στο αμάξι σα με πάνε με τη μάνα με την αδερφή μου , και με λένε εεεεεεεελα Γιαννη κόφτο ελα αστο , ποσο μάλλον να μιλάμε στο κιν και να ακουσω και να τις κάνουν τέτοια πλάκα ..ίσα ίσα χαβαλέ θα της κάνω ..σας την πέφτουν κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή