Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Διακοπές με γονείς?


Fail!

Το άρθρο απευθύνεται προς τις ξενέρωτες του blog που έχουν τελειώσει το σχολείο. Οι υπόλοιπες ηλικίες δικαιολογούνται.

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε πολλές να πηγαίνουν διακοπές σε νησιά με τους γονείς τους. Αυτό όπως καταλαβαίνετε αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια να φλερτάρουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα που «το αίμα μας βράζει» περισσότερο από ποτέ.

Οι λόγοι για τους οποίους οι ξενέρωτες πηγαίνουν διακοπές με την οικογένειά τους είναι:

Α)Λόγω κρίσης: Δηλαδή δεν παίζουν φράγκα οπότε τρώμε στη μάπα τη μαμά για να “κρατάει το ταμείο”. Δούλεψε μωρή τεμπέλα ή (αν είσαι φοιτήτρια) μάζεψε το χαρτζιλίκι σου στην άκρη για να πας διακοπές. Όταν πήγαινες και πλήρωνες τα μπουζούκια κι έπαιρνες δώρα για τις φίλες σου αλλά όταν σε γυρνούσαν ανάποδα δεν έπεφτε ούτε ευρώ απ’ την κωλότσεπη καλά ήταν; Λούσου τα τώρα.

Β)Καταγωγή: Επειδή από το νησί κατάγεται μαμά/μπαμπάς, πρέπει να πηγαίνεις μαζί τους διακοπές; Έστω ότι θα κάτσουν εκεί όλο το καλοκαίρι και ότι είσαι μοναχοκόρη και δεν έχεις παρέα. Σου απαγόρευσαν να φέρεις μαζί σου μια φίλη, με την οποία θα βγαίνετε έξω; (για μπάνιο/ποτό;) Γιατί αν στο απαγόρευσαν, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Σε κανένα εξοχικό φίλης. Μην αγχώνεσαι, δεν θα σε αποκληρώσουν.

Γ)Επειδή έφαγες άκυρο από τις φίλες: Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταστρώσεις στρατηγικό πλάνο. Πρώτον, αυτή είναι η τιμωρία σου για όσους πρώην δεν σε άφηναν να βλέπεις τις φίλες σου. Δεύτερον, φρόντισε να δικτυωθείς μέσω σχολής, δουλειάς, Facebook και να αποκτήσεις κανένα κοινωνικό κύκλο της προκοπής. Τρίτον, όσες σου έριξαν άκυρο τελευταία στιγμή γράψτες στα παλιά σου τα τακούνια. Ναι, μπορείς.

Με αυτά και μ’ αυτά καταλήγουμε να βλέπουμε για άλλη μια φορά τα νησιά να έχουν περισσότερους άντρες, ζευγάρια και πάει λέγοντας και τις γυναικοπαρέες να μετριούνται σε κάθε μπαρ στα δάχτυλα του ενός χεριού. Με εξαίρεση φυσικά τις…κοριτσοπαρέες. Καθ’ ότι οι ντόπιες (του νησιού) έως τα 18 είναι εκεί, μέχρι φυσικά να τους έρθουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Οπότε σε αυτή την περίπτωση το μάτι μας ξεγελιέται. Νομίζεις ότι μπαίνεις σε ένα μέρος για να βρεις γυναίκες και οι μισές φάτσες είναι λες και βγήκανε από το σχολικό. Όσες μεγαλώσατε δείξτε επιτέλους το καλό παράδειγμα.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και ψηλά τα κατάρτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου