Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Οι άντρες ψάχνετε σωστά?

(email αναγνώστριας)

Φίλτατε Ξενερωμένε,

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες το blog σου, το οποίο βρήκα τυχαία ψάχνοντας κάτι παρεμφερές με το θέμα του blog. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, διότι δεν περίμενα να βρω με τη μία, τέτοια ιστοσελίδα.

Μου αρέσει που εσύ και οι φίλοι σου ή συνεργάτες ή περαστικοί του blog εξωτερικεύετε με άνεση και ειλικρίνεια εντυπωσιακές σκέψεις, οι οποίες είναι απόρροια στιγμών φλερτ και μη, διαπιστώσεων, ανησυχίας και τυχαίων γεγονότων. Η καταγραφή είναι ευχάριστη και συνάμα σοκαριστική και αποδεικνύει το παιχνιδιάρικο και καμιά φορά ανώριμο ύφος των αγοριών-αντρών. Παρατηρώ ακόμα ότι καμιά φορά, δεν κατανοείτε σχόλια αναγνωστών τα οποία δε συμβαδίζουν με τις δικές σας απόψεις και αυτό είναι ανησυχητικό.

Σοκαρίστηκα με πολλά από τα λεγόμενά σας. Εντυπωσιάστηκα και απογοητεύτηκα διαβάζοντας διαλόγους που είχατε με νεαρές κοπέλες, ή που είχαν αυτές μεταξύ τους, για τη διαφορά ηλικίας, για τις βαθμολογίες ΗΒ, για τις συμπεριφορές, για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για τη συχνότητα καταγραφής αυτών των γεγονότων, για την εμμονή στην εξωτερική εμφάνιση και στις λεγόμενες ξενέρωτες, οι οποίες είναι και πρωταγωνίστριες.

Διαπιστώνω για ακόμα μια φορά ότι πολλοί από εμάς δίνουμε αξία σε άτομα, όπως οι ξενέρωτες ή οι μαλάκες, που δεν αξίζουν στην τελική προσοχής. Συζητάμε, γράφουμε και αναλωνόμαστε για άτομα που μας ταράζουν ή μας κάνουν να αναρωτιόμαστε από ποιο πλανήτη έχουν έρθει.

Επιπροσθέτως διαπιστώνω ότι αυτός ο πλανήτης υπάρχει και είναι πολυδιάστατος. Βρίθει καταναλωτισμού, μιντιακής πολυφωνίας, κομπλεξικών συνδρόμων, μαζικής κουλτούρας, έλλειψης κοινωνικής και συναισθηματικής απόκρισης και έλλειψης στοιχειώδους παιδείας.

Ήτοι έχουμε πάθει κρίση, όλοι. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και ο βομβαρδισμός της τηλεόρασης έχουν δημιουργήσει μαυρισμένους, αποτριχωμένους και αγανακτισμένους τυπάδες και τυπίσσες που τα έχουν χαμένα. Συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας, θαρρείς και είμαστε προϊόντα.

Και για να μη μακρηγορήσω, παρακαλώ επιτρέψτε μου να κάνω άλλη μια μικρή διαπίστωση.
Από αυτά που γράφετε σας αρέσουν οι μικρούλες πιο πολύ, γιατί με ιδανικές παραμέτρους, οι μικρές είναι πιο εύκολες να ενδώσουν, είναι αστείες, μεταχειρίζονται πιο καλά και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς. Οκ μέχρι εδώ, αλλά πραγματικά πώς τα καταφέρνετε και βρίσκετε τόσες άκυρες μαζεμένες. Ίσως τυχαίνει, ίσως κάτι δεν πάει καλά με τα λεγόμενα που αποσιωπούνται στο blog, ίσως η γλώσσα του σώματος, ίσως συχνάζετε σε άκυρα μέρη, ίσως δεν παραδέχεστε ότι σας αρέσουν τα «ξέκωλα» ή όπως αλλιώς τις λέτε, αφού έτσι κι αλλιώς σας τραβάνε την προσοχή, είτε σε φωτο στο facebook είτε στην καθημερινότητα, είναι υγιές. So go for it!

Πιστεύω ότι σίγουρα όλοι σας θα είχατε καλές περιπτώσεις φλερτ ή σχέσεων ή όλοι έχετε ή είχατε κάποια γνωστή που τα έχει όλα εκτός από αγόρι κι όμως δεν τη φλερτάρετε ποτέ τελικά. Μπορεί κάτι να φοβάστε. Μπορεί αυτό να το διαισθάνομαι μπορεί και όχι…Αν έχετε τολμήσει, σας στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, αν και μάλλον είστε τολμηροί, ως εκ τούτου είναι περιττά.

Από τη μεριά μου, πιστεύω ότι όλα είναι σχετικά και τυχαία.
Όντας κοπέλα, θα ήθελα να πω, ότι και οι καλοί άντρες σπανίζουν πλέον. Λέγοντας καλοί εννοώ, έναν υγιή, ευχάριστο, εργατικό και υποκειμενικά εμφανίσιμο νέο. Οι άντρες είναι καμιά φορά χειρότεροι και από τις γυναίκες. Αν καθόμουν κι εγώ να καταγράψω γεγονότα, θα τρίβατε τα μάτια σας, αλλά δεν το κάνω, γιατί αυτά περνάνε. Υπάρχουν πολλοί φελλοί εκεί έξω. Και ως γνωστόν δυστυχώς επιπλέουν.

Εύχομαι να βρείτε αυτή που σας αξίζει. Εύχομαι ακόμα να μην καταλήξετε στη χειρότερη τύπισσα που υπάρχει, επειδή μας θεωρείτε παλαβές και επειδή έχετε βαρεθεί το ψάξιμο. Κάντε χιούμορ με τις τρελές που μπλέκετε. Συνεχίστε να έχετε αυτή τη φλέρτυ διάθεση. Ας υπάρχει και κάποιος ωραίος εκεί έξω που δεν είναι ομοφυλόφιλος.

9 σχόλια:

  1. Βλέπεις κοπέλα μου, υπάρχουν και γενιές που έχουν μεγαλώσει με μελό και happy end και με πάθη τόσης διάρκειας όση χωράει ένα σίριαλ... Στις κοινωνίες των μαζικών ατομισμών η ζωή η ίδια είναι πρόβλημα μέγα, γι' αυτό και επισημοποιούνται τα λογής υποκατάστατα. Οι μοναξιές βαφτίζονται σχέσεις, οι ευκαιριακές συνευρέσεις δύο φιδιών κάτω απ' το ίδιο ξερολίθαρο οικογένειες, τα παραισθητικά παιχνίδια που δημιουργεί ο κάθετος ήλιος όταν φωτίζει έκκεντρα τα πρόσωπα έρωτες, κ.ο.κ. Ας μην ξεχνιόμαστε, οι πιο υποψιασμένοι: ο «ολόκληρος κόσμος» αρχίζει πάντα απ' τον διπλανό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατέληξε, όπως πάντα, σε μία παραλλαγή του "Άντρες δεν υπάρχουν πια". Έγραψε ένα σεντόνι για να τεκμηριώσει, δήθεν, μία φράση που έχει γίνει το φιάσκο της φιλελεύθερης κοινωνίας της χειραφέτησης. Επίσης, το "δεν υπάρχουν πια άντρες" άρχισε να βγαίνει από την εποχή της χειραφέτησης των γυναικών. Μήπως αυτή η φράση κρύβει έναν αρρωστημένο μαζοχισμό;
    Τέλος, ως απάντηση στο "Λέγοντας καλοί εννοώ, έναν υγιή, ευχάριστο, εργατικό και υποκειμενικά εμφανίσιμο νέο" έχω να πω το εξής: Δεν σπανίζουν. Απλά δεν σας κάνουν "κλικ". Επίσης, το να ζητάς πολλά σημαίνει ότι έχεις πολλά να προσφέρεις. Και συνήθως τα θηλυκά δεν έχουν πολλά να προσφέρουν, πέραν φυσικά των προφανών. Οπότε η απάντησή μου είναι "αν θέλετε αξιόλογα άτομα, στρώστε χαρακτήρα και εκτιμήστε αυτά που σας προσφέρονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Kanzler, δε διάβασα πουθενά τη φράση "Άντρες δεν υπάρχουν πια". Εγω καταλαβαίνω ότι θεωρείς μάλλον ότι εσύ δεν υπάρχεις, επειδή δεν έχεις κάνει κλικ σε κάποια."Συνήθως τα θηλυκά δεν έχουν πολλά να προσφέρουν" πλάκα μας κάνεις; Εσύ δηλαδή τι προσφέρεις για να σε εκτιμήσει, πέρα των προφανών; Οπως λέει κι αυτή όλοι το έχουμε χάσει λίγο πολύ. Όπως σπανίζουν οι άντρες, σπανίζουν κι αυτές. Αυτά έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και τη χημεία. Σκέψου το και βγάλε τις παρωπίδες man.

      Διαγραφή
    2. @Mario
      Και το: "Ας υπάρχει και κάποιος ωραίος εκεί έξω που δεν είναι ομοφυλόφιλος." στο τέλος τι ήθελε να μας πει δηλαδή? Ότι δεν έχει Κωστέτσο στο κείμενο και είπε να το θέσει έμμεσα? μην ακούω (βλέπω) βλακείες, έχει δίκιο και ο Der, και ο spacefreak. Επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις προσωπικές επιθέσεις, εδώ μιλάμε ανοιχτά, και συζητάμε φιλικά στο γενικό σύνολο, αναφέροντας ναι μεν εμπειρίες... αλλά χωρίς να εξαπολύουμε επιθέσεις ο ένας στον άλλο, δεν έχει νόημα αλλιώς...

      Διαγραφή
    3. Μάριο, αν πρόκειται να με προσβάλλεις απαιτώ να μην με αποκαλείς "φίλο". Το savoir vivre είναι για τους ανθρώπους. Όπως εσύ δεν πρόκειται να κάνεις συζήτηση για το τι προσόντα διαθέτεις για να κάνεις κριτική σε εμένα, έτσι και εγώ δεν πρόκειται να αναλωθώ σε μία προσπάθεια να πείσω μία ιντερνετική περζόνα ότι δεν είμαι ελέφαντας. Είπα μία αλήθεια, πόνεσε προφανώς, και εσύ καρφώθηκες. Παρωπίδες δεν έχω. Θεωρώ τον εαυτό μου υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας. Όμως εγώ ορίζω διαφορετικά τη γυναίκα από εσένα. Το ίδιο και τον άντρα. Το ίδιο και τον άνθρωπο.

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και συγνώμη, δεν ήθελα να προκαλέσω κάποιον αρνητικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να εννοεί. Πολλές κοπέλες που είναι ωραίες είναι και καμένες στον εγκέφαλο, πολλοί άντρες που είναι ωραίοι είναι και γκέι; Δεν ξέρω. Όπως και να έχει είναι δική της άποψη και είναι ωραία διατυπωμένη γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...παιχνιδιάρικο και καμιά φορά ανώριμο ύφος των αγοριών-αντρών."

    Ναι μήπως αυτό είναι που τελικά κερδίζει γιατί το άλλο το ονομάζετε ως "βαρετό"??

    "...οι μικρές είναι πιο εύκολες να ενδώσουν..."

    Μάλλον κάνεις λάθος. Ήδη έχουμε διαπιστώσει οτι οι μικρές είναι μη κατάλληλες και το έχει εκφράσει και ο διαχειριστής του blog: http://ksenerotes.blogspot.gr/2012/06/blog-post_29.html

    "...έχετε ή είχατε κάποια γνωστή που τα έχει όλα εκτός από αγόρι κι όμως δεν τη φλερτάρετε ποτέ τελικά."

    Μάλλον την φλερτάραμε εως αηδίας και αυτή δεν πήρε πρέφα και δεν ανταποκρινόταν!

    "Λέγοντας καλοί εννοώ, έναν υγιή, ευχάριστο, εργατικό και υποκειμενικά εμφανίσιμο νέο."

    Το "καλό παιδί" με λίγα λόγια σωστά; Λοιπόν ώντας σε αυτό το group
    τα προσωπικά μου πανε όλο και χειρότερα. Η γνωστή καραμέλα:
    -Τι θα ήθελες από έναν άντρα;Πως τον φαντάζεσαι;
    -Έναν καλό εννοώ, έναν υγιή, ευχάριστο, εργατικό και υποκειμενικά εμφανίσιμο νέο

    Και στην πρώτη ευκαιρία πάνε με τον πρώτο τελειωμένο.

    "Ας υπάρχει και κάποιος ωραίος εκεί έξω που δεν είναι ομοφυλόφιλος."

    Υπάρχουν πολλοί μόνο που δεν μας εκτιμάτε.

    Αυτά για να ξεκαθαριστεί η αλήθεια και να μην λέμε οτι να ναι επικεντρώνοντας στην ταμπακέρα και οχι στις σάλτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Βρίθει καταναλωτισμού, μιντιακής πολυφωνίας"

    Σε αυτό το σημείο ομολογώ οτι δάκρυσα αίμα.

    Αγαπητή αναγνώστρια: ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Tα υπόλοιπα είναι περριτά

    Ακόμα και αν είμασταν ο ορισμός του νόμου του Μέρφι δεν θα πέφταμε σε τόσες κλινικές περιπτώσεις.

    Καλό είναι να κάνεις μια επανάληψη πάντως στο blog γιατί πήρες κάτω απο τη βάση.

    Το υγιής στην περιγραφή του "ιδανικού άντρα" δεν το είχα ξαναδεί! γάμησε. Τα ψοφάλογα σπίτια τους.lol

    CYa soon

    ΑπάντησηΔιαγραφή