Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Οι άντρες ψάχνετε σωστά?

(email αναγνώστριας)

Φίλτατε Ξενερωμένε,

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες το blog σου, το οποίο βρήκα τυχαία ψάχνοντας κάτι παρεμφερές με το θέμα του blog. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, διότι δεν περίμενα να βρω με τη μία, τέτοια ιστοσελίδα.

Μου αρέσει που εσύ και οι φίλοι σου ή συνεργάτες ή περαστικοί του blog εξωτερικεύετε με άνεση και ειλικρίνεια εντυπωσιακές σκέψεις, οι οποίες είναι απόρροια στιγμών φλερτ και μη, διαπιστώσεων, ανησυχίας και τυχαίων γεγονότων. Η καταγραφή είναι ευχάριστη και συνάμα σοκαριστική και αποδεικνύει το παιχνιδιάρικο και καμιά φορά ανώριμο ύφος των αγοριών-αντρών. Παρατηρώ ακόμα ότι καμιά φορά, δεν κατανοείτε σχόλια αναγνωστών τα οποία δε συμβαδίζουν με τις δικές σας απόψεις και αυτό είναι ανησυχητικό.

Σοκαρίστηκα με πολλά από τα λεγόμενά σας. Εντυπωσιάστηκα και απογοητεύτηκα διαβάζοντας διαλόγους που είχατε με νεαρές κοπέλες, ή που είχαν αυτές μεταξύ τους, για τη διαφορά ηλικίας, για τις βαθμολογίες ΗΒ, για τις συμπεριφορές, για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για τη συχνότητα καταγραφής αυτών των γεγονότων, για την εμμονή στην εξωτερική εμφάνιση και στις λεγόμενες ξενέρωτες, οι οποίες είναι και πρωταγωνίστριες.

Διαπιστώνω για ακόμα μια φορά ότι πολλοί από εμάς δίνουμε αξία σε άτομα, όπως οι ξενέρωτες ή οι μαλάκες, που δεν αξίζουν στην τελική προσοχής. Συζητάμε, γράφουμε και αναλωνόμαστε για άτομα που μας ταράζουν ή μας κάνουν να αναρωτιόμαστε από ποιο πλανήτη έχουν έρθει.

Επιπροσθέτως διαπιστώνω ότι αυτός ο πλανήτης υπάρχει και είναι πολυδιάστατος. Βρίθει καταναλωτισμού, μιντιακής πολυφωνίας, κομπλεξικών συνδρόμων, μαζικής κουλτούρας, έλλειψης κοινωνικής και συναισθηματικής απόκρισης και έλλειψης στοιχειώδους παιδείας.

Ήτοι έχουμε πάθει κρίση, όλοι. Οι καταιγιστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και ο βομβαρδισμός της τηλεόρασης έχουν δημιουργήσει μαυρισμένους, αποτριχωμένους και αγανακτισμένους τυπάδες και τυπίσσες που τα έχουν χαμένα. Συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας, θαρρείς και είμαστε προϊόντα.

Και για να μη μακρηγορήσω, παρακαλώ επιτρέψτε μου να κάνω άλλη μια μικρή διαπίστωση.
Από αυτά που γράφετε σας αρέσουν οι μικρούλες πιο πολύ, γιατί με ιδανικές παραμέτρους, οι μικρές είναι πιο εύκολες να ενδώσουν, είναι αστείες, μεταχειρίζονται πιο καλά και δεν έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς. Οκ μέχρι εδώ, αλλά πραγματικά πώς τα καταφέρνετε και βρίσκετε τόσες άκυρες μαζεμένες. Ίσως τυχαίνει, ίσως κάτι δεν πάει καλά με τα λεγόμενα που αποσιωπούνται στο blog, ίσως η γλώσσα του σώματος, ίσως συχνάζετε σε άκυρα μέρη, ίσως δεν παραδέχεστε ότι σας αρέσουν τα «ξέκωλα» ή όπως αλλιώς τις λέτε, αφού έτσι κι αλλιώς σας τραβάνε την προσοχή, είτε σε φωτο στο facebook είτε στην καθημερινότητα, είναι υγιές. So go for it!

Πιστεύω ότι σίγουρα όλοι σας θα είχατε καλές περιπτώσεις φλερτ ή σχέσεων ή όλοι έχετε ή είχατε κάποια γνωστή που τα έχει όλα εκτός από αγόρι κι όμως δεν τη φλερτάρετε ποτέ τελικά. Μπορεί κάτι να φοβάστε. Μπορεί αυτό να το διαισθάνομαι μπορεί και όχι…Αν έχετε τολμήσει, σας στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, αν και μάλλον είστε τολμηροί, ως εκ τούτου είναι περιττά.

Από τη μεριά μου, πιστεύω ότι όλα είναι σχετικά και τυχαία.
Όντας κοπέλα, θα ήθελα να πω, ότι και οι καλοί άντρες σπανίζουν πλέον. Λέγοντας καλοί εννοώ, έναν υγιή, ευχάριστο, εργατικό και υποκειμενικά εμφανίσιμο νέο. Οι άντρες είναι καμιά φορά χειρότεροι και από τις γυναίκες. Αν καθόμουν κι εγώ να καταγράψω γεγονότα, θα τρίβατε τα μάτια σας, αλλά δεν το κάνω, γιατί αυτά περνάνε. Υπάρχουν πολλοί φελλοί εκεί έξω. Και ως γνωστόν δυστυχώς επιπλέουν.

Εύχομαι να βρείτε αυτή που σας αξίζει. Εύχομαι ακόμα να μην καταλήξετε στη χειρότερη τύπισσα που υπάρχει, επειδή μας θεωρείτε παλαβές και επειδή έχετε βαρεθεί το ψάξιμο. Κάντε χιούμορ με τις τρελές που μπλέκετε. Συνεχίστε να έχετε αυτή τη φλέρτυ διάθεση. Ας υπάρχει και κάποιος ωραίος εκεί έξω που δεν είναι ομοφυλόφιλος.