Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Που θα πάτε διακοπές


Σε εξοχικό και σε ήρεμα μέρη!

Θυμάστε πέρυσι τέτοια εποχή που το blog ακόμα μπουσούλαγε, που σας έλεγα “Που δεν θα πάτε διακοπές;” Ε λοιπόν από φέτος τα δεδομένα αλλάζουν. Ξεχάστε ότι ξέρατε, βάλτε ένα τεράστιο Χ και κάντε reset τον εγκέφαλό σας.

Κύριοι τα πράγματα είναι απλά. Όσοι είστε μπακούρια πάτε διακοπές για να βάλετε γκολάκι. Παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας, αυτοί άλλους φίλους κ.ο.κ. ώσπου καταλήγουμε στο φαινόμενο να μαζεύονται όλες οι ψωλαρίες στη Μύκονο, την Ίο και την Πάρο. Και μιλάμε για κοπάδια ολόκληρα, όχι αστεία. Ξέρω παρέες που σκάνε 10-12 άτομα στη Μύκονο και την Ίο. Ξιφομαχίες φουλ. Τύφλα να χει η βασιλική φρουρά του Βυζαντίου.

Και τι καταλαβαίνετε; Γεμίζουνε τα μπαρ με αγγούρια και το ποσοστό γυναικών είναι 1/3 στο νησί γιατί…βασικά γιατί όλοι πάτε στα ίδια μέρη για να γαμήσετε. Οπότε οι γυναίκες όταν ακούνε Μύκονο, Ίο και Πάρο έχουν τις εξής επιλογές:
α)Είμαστε ψωνάρες (ελεύθερες ή δεσμευμένες) άρα πάμε σε αυτά τα νησιά για να εισπράξουμε επιβεβαίωση. Δεν μας πλησιάζετε εκτός κι αν έχετε κότερο ή value (π.χ. DJ στο νησί).
β)(*Εξαίρεση κανόνα:) Είμαστε νορμάλ κοπέλες και ελεύθερες, οπότε πάμε σε αυτά τα νησιά για να βρούμε γκόμενο, αν και ξέρουμε ότι κάθε 10 λεπτά θα μας την πέφτει ο κάθε λιγούρης.
γ)Είμαστε νορμάλ κοπέλες και ελεύθερες, οπότε δεν πάμε σε αυτά τα νησιά για να γλιτώσουμε από τα ψώνια και τα λιγούρια. Προτιμάμε πιο ήσυχους προορισμούς.
δ)Είμαστε νορμάλ κοπέλες και κάποιες από την παρέα είναι δεσμευμένες, άρα δεν πάμε σε αυτά τα νησιά για να μην ζηλέψουν οι γκόμενοί τους. Προτιμάμε τα πιο ήρεμα.
ε)Είμαστε όλες δεσμευμένες άρα δεν πάμε ούτως ή άλλως σε αυτά τα νησιά γιατί θα μας κράξουν τα αγόρια μας.
ζ)Πηγαίνουμε σε εξοχικό φίλης. Άρα μοιραζόμαστε ισόποσα σε όλα τα νησιά και δεν βάζουμε απαραίτητα στόχο τα παραπάνω για να βρούμε γκόμενο.
η)(*Εξαίρεση κανόνα:) Είμαστε τουρίστριες άρα ερχόμαστε σε αυτά τα νησιά γιατί θέλουμε να πηδηχτούμε με έλληνες.

Από τις 7 παραπάνω επιλογές, είστε τόσο μαλάκες ώστε περιμένετε να σας κάτσουν οι 2; Δηλαδή πάτε όλοι στα τρία αυτά μέρη γιατί περιμένετε ότι θα βάλετε γκολ; Με 2/7 πιθανότητες και η δεύτερη βγάζει τουρίστρια, άρα one-night stand; Μήπως να αναθεωρήσετε;

Πρόπερσι η κατάσταση ήταν χάλια σε θέμα ποσοστού γυναικών, πέρυσι ήταν τραγική. Όταν αντιστοιχούν 3-4 γυναίκες σε κάθε άντρα οι πιθανότητες μειώνονται. Ξεχάστε λοιπόν ότι γνωρίζετε, ανοίξτε κινητά και σημειώστε προορισμούς:
Κρήτη: Το νησί που τα συνδυάζει όλα. Low profile γκόμενες στο Ρέθυμνο, πιο έντονη νυχτερινή ζωή σε Χανιά και Ηράκλειο, τουρίστριες στα Μάλλια και τη Χερσόνησο. Και βέβαια απίστευτες παραλίες όπου κι εκεί παίζει pickup. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα.
Σίφνος: Μαζεύει λίγο απ’ όλα αλλά το ποσοστό του σε γυναίκες είναι αρκετά υψηλό.
Σκιάθος: Άλλος ένας προορισμός που προτιμούν πολλές γυναικοπαρέες. Προσοχή όμως γιατί μπορεί σύντομα να “καεί” κι αυτός.
Μήλος: Προορισμός για ζευγάρια; Όχι απαραίτητα. Πολλές κοριτσοπαρέες (συχνά δύο ατόμων) πηγαίνουν εκεί για να ηρεμήσουν. Τελικά καταλήγουν να βαριούνται τη ζωή τους γιατί “δεν έχουν να κάνουν τίποτα” όπως λένε. Μερικά μπαράκια, ένα καφέ στη γαλέρα κι ένα club εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός του νησιού, αλλά πραγματικά ακριβώς επειδή η Μήλος θεωρείται “νησί για ζευγάρια” δεν πατάνε αντροπαρέες ούτε για αστείο.
Ικαρία: Απλά της καριόλας. Ως μικρό νησί το έχετε στο νου σας σαν ήρεμο, αλλά να ξέρετε ένα πράμα. Οι Ικαριώτες δεν κοιμούνται. Μόνο πίνουν μέχρι το πρωί. Οι παραλίες έχουν πολλές γυναίκες και βέβαια παίζει ωτοστόπ κάργα, άρα αν έχετε τα φράγκα να κατεβάζετε αμάξι, ακόμα καλύτερα.
Κως: Κάτι σαν την Ρόδο, αλλά με λιγότερα ζευγάρια. Μαζεύει πολύ κόσμο και σας δίνει πολλές επιλογές αρκεί να ξέρετε που θα πάτε.
Κοντινοί προορισμοί: Αίγινα, Μέθανα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες: Τα προτιμούν οι low budget γκόμενες που θέλουν κάτι για το πορτοφόλι τους. Οκ, δεν είναι νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου αλλά αξίζει.

Διακοπές στο εξοχικό
Πέρα από τα παραπάνω μέρη έχουμε το εξής παράδοξο. Τον κοινωνικό κύκλο στις διακοπές. Oh yes, έχετε δεκαπλάσιες πιθανότητες να βρείτε γκόμενα αν πάτε διακοπές στο εξοχικό σας ή στο εξοχικό ενός φίλου! Γιατί πολύ απλά γνωρίζετε κόσμο μέσω κοινωνικού κύκλου. Σας το λέω αυτό εκ πείρας. Το εξοχικό φυσικά θα πρέπει να βρίσκεται σε νησί αν είναι καλοκαίρι και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος αν είναι χειμώνας.

Μία χρονιά είχα να πατήσω στο εξοχικό μου για τρία χρόνια. Όταν το έκανα κι αποφάσισα να πάω διακοπές για τρεις εβδομάδες, σιγά-σιγά δικτυώθηκα, ξαναβρήκα τα παιδιά που είχαμε μεγαλώσει μαζί, βγήκαμε, γνώρισα παρέες, ξαναβρήκα γκόμενες που τις ήξερα από μικρές κ.ο.κ. Φυσικά επωφελήθηκα από την όλη ιστορία και είχα πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες από την κάθε Μύκονο και Ίο.

Παίξτε εντός έδρας
Οποιοδήποτε νέτο είχε σχέση με το νησί, μπορούσε να κάνει κουβέντα μαζί μου άνετα γιατί πολύ απλά της έλεγα όσους ξέρω, βρίσκαμε κοινούς γνωστούς και το bitch shield έπεφτε με τη μία! Κοινωνικός κύκλος κύριοι. Άμα πειστεί ότι είστε γνωστός, δηλαδή “του νησιού” το έχετε έτοιμο και στρωμένο. Κι ειδικά αν μένει Αθήνα (ή στην πόλη σας τέλος πάντων) θα έχετε και συνέχεια! Γιατί ακόμα κι από τις διακοπές, να ξέρετε ότι μια σχέση μπορεί να κρατήσει. Έχω φίλο που γνώρισε τη γυναίκα του στη Μύκονο (τελείως άγνωστη) αν αυτό σας λέει κάτι.

Ακόμα κι αν γνωρίσετε κοριτσοπαρέα που να μην έχει καμία σχέση με το νησί, έχετε και σε αυτή την περίπτωση value. Γιατί πολύ απλά όταν πάνω στην κουβέντα λες "Έχω εξοχικό εδώ" και "Ξέρω τα παιδιά που δουλεύουν στα μπαρ της πόλης" αυτομάτως αποκτάς αξία στα μάτια της. Ξέρει ότι μπορεί να στηριχθεί σε σένα για πληροφορίες και θα σου δώσει πολύ πιο εύκολα το τηλέφωνό της. Πιστεύει ότι δεν έχετε πάει για να της την πέσετε, αλλά ότι έχετε την παρέα σας, περνάτε καλά και στο καπάκι της στέλνετε μήνυμα εκεί που είστε κι αν θέλει περνάει. Είναι τελείως διαφορετικό να πάτε σε έναν νλεο προορισμό (π.χ. Ικαρία) και να μην ξέρετε κανέναν κι αλλιώς είναι να πηγαίνετε στο νησί απ' όπου κατάγεστε (π.χ. Κρήτη) και μπαίνοντας στο club να ρίχνετε φάπα στον πορτιέρη, να κάνετε hi5 με τον barman και να χαιρετάτε τον DJ. Οι γκόμενες ψαρώνουν και σου λένε "Πωω, αυτός εδώ τους ξέρει όλους". Άσε που μερικές περιμένουν και τα τζάμπα ποτά τους κάπως έτσι. 

Τώρα, τι κάνετε σε περίπτωση που δεν έχετε εξοχικό σε νησί; Πολύ απλά…φορτώνεστε σε φίλο σας! Ακόμα κι αν δεν σας καλέσει κάποιος, μπορείτε να πάρετε να του κλαφτείτε σε φάση.
- Που θα πας φέτος διακοπές;
- Στο εξοχικό μου στο νησί. Εσύ;
- Α δεν έχω κανονίσει ακόμα, άστα να πάνε…δεν παίζουν και πολλά φράγκα.
- Θέλεις να έρθεις; Θα φύγω τάδε μέρα.
- Λες ε; Να σου πω την αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί. Το ψήνω όμως να έρθω να δω πως είναι (εδώ παίζετε και λίγο θέατρο δηλαδή, κάνετε και τον δύσκολο).

Απλά φροντίστε την επόμενη χρονιά να μην του φορτωθείτε, εκτός κι αν παραμείνετε κι οι δύο singles και είστε πολύ κολλητοί με μεγάλη οικειότητα. Επίσης, φροντίστε να κάνετε ανταλλαγή φιλοξενίας. Αν δεν έχετε εξοχικό σε νησί αλλά σε άλλη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, καλέστε τον φίλο σας εκεί τον χειμώνα. Μην είστε μανιαμούνιες γιατί μετά αν σας καλέσει δύο φορές κι εσείς ούτε μία, ύστερα θα σας κρατάει μούτρα.

Καταλήγουμε λοιπόν ξανά στις βασικές αρχές του pickup.
Εξοχικό=Παρέες που ξέρουμε απ’ το νησί=Κοινωνικός κύκλος=Απλή προσέγγιση

Θέλετε να πυροβολήσετε φέτος το καλοκαίρι; 
Σας έδωσα το μαύρο το πιστόλι. 
Εξοχικό πηγαίντε ΟΛΟΙ!

1 σχόλιο: