Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Καμάκι στις διακοπές

Τα καλύτερα openers.

Πολλοί αναρωτιέστε πως θα κάνετε opener στις διακοπές. Βλέπετε για παράδειγμα μια γκόμενα που σας αρέσει στην παραλία ή στο μπαρ και κολώνετε να ανοίξετε συζήτηση. Το παρόν άρθρο λοιπόν θα σας διαφωτίσει ώστε να μπορέσετε να πιάσετε κουβέντα, με πολύ εύκολα openers τα οποία έχω δοκιμάσει στην πράξη. Και για φέτος πρέπει να σας πω ότι ειλικρινά δεν έπεσα ποτέ κάτω από μισή ώρα σε οποιοδήποτε set (οκ, με εξαίρεση κάτι ανήλικα που μόλις έμαθα ηλικίες έκοψα την κουβέντα!)

Ότι κι αν έχετε στο μυαλό σας φροντίστε να αποβάλλετε το άγχος. Κι αυτό γίνεται αν σκεφτείτε το απλό. Οποιαδήποτε παρέα γυναικών πάει διακοπές κατά συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει γκόμενο. Αν δεν έχουν σχέση με το νησί και έστω ότι κάποιες έχουν γκόμενο, τότε δύσκολα θα πήγαιναν διακοπές μόνο με φίλες για πάνω από μία εβδομάδα, γιατί ο γκόμενος πολύ απλά θα αντιδρούσε. Αν όμως έχουν σχέση με το νησί, π.χ. δουλεύουν σεζόν, τότε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες ο γκόμενος να είναι από εκεί. Σε κάθε περίπτωση, αντί να ξοδεύετε χρόνο να ασχολείστε με ντόπιες που δουλεύουν σεζόν και δεν έχουν καμία διάθεση να πάνε Αθήνα ή γενικά σε όποια πόλη μένετε, προτιμήστε να κρατήσετε απλά μια επαφή και να εκμεταλλευτείτε τα κονέ τους. Είναι ότι πρέπει για hired guns και φέρνουν φίλες απ' την πρωτεύουσα...με κοντέινερ. Επομένως σκεφτείτε πολύ καλά τι κινήσεις κάνετε. Η καλύτερη τακτική είναι "ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα", δηλαδή ούτε καν κοπλιμέντα ή καθαρά πεσίματα για να μην νομίζουν ότι είστε λιγούρης κι ότι τις γουστάρετε. Μόλις όμως δείτε ότι κάποια σας αρχίζει στις ερωτήσεις (άρα ενδιαφέρεται) τότε βγείτε απ' τις καλαμιές και...βουρ στον πατσά.

Στην παραλία
Αν θέλετε να κάνετε cold approach σε παραλία χρησιμοποιήστε πιο χαλαρή τακτική προσέγγισης σε σχέση με την νύχτα. Το Day game είναι δύσκολο και έχει μικρότερο ποσοστό επιτυχίας σε σχέση με το Night game. Την νύχτα ο ρυθμός είναι γρήγορος και τη μέρα οι κοπέλες πάνε στην παραλία για να κάνουν ηλιοθεραπεία, να ηρεμήσουν, να πουν καμιά μαλακία με τις φίλες τους, να ρίξουν βουτιά και γενικά να χαλαρώσουν. Once again, η γνωριμία θα πρέπει να γίνει τελείως "τυχαία". Ξεχάστε direct game και τις άλλες πίπες. Όταν το νέτο φοράει μαγιώ ξέρει ότι την έχετε ήδη γδύσει με τα μάτια (της έχετε κάνει sex με τα μάτια για να ακριβολογούμε). Οπότε παίξτε το χαλαρός και δείξτε ότι της μιλήσατε κατά τύχη.

Για να ρίξετε γκόμενα υπάρχει ένας άγραφος κανόνας. Παραλίες με beach bar και ξαπλώστρες. Εκτός του ότι εκεί μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, όσες πάνε σε τέτοια μέρη ξέρουν ότι η μουσική φτιάχνει ατμόσφαιρα κι ότι γνωρίζεις κόσμο πολύ πιο εύκολα. Άσε που σε μια ερημική παραλία η άλλη θα φοβηθεί περισσότερο απ' ότι σε ένα beach bar γιατί στη δεύτερη περίπτωση θα έχει στο πίσω μέρος το μυαλού της (εξαιτίας της μουσικής και του κόσμου) ότι βρίσκεται σε bar.

Βάλτε λοιπόν στο μάτι το target σας και καθίστε στη διπλανή ξαπλώστρα. Αν δεν υπάρχει ελεύθερη ξαπλώστρα δίπλα της τότε επιλέξτε κάποιες από αυτές που βρίσκονται πίσω τους ώστε να βλέπετε παραλία και ταυτόχρονα να κόβετε κίνηση για το πως κινούνται. Αν ψάχνονται τότε ενδέχεται να κάτσουν μπρούμυτα και -φορώντας γυαλιά- να ρίξουν ένα διακριτικό βλέμμα προς εσάς σε περιπτωση που συζητήσετε με το φίλο σας.

Απαραίτητος εξοπλισμός που θα χρειαστείς:
- Μαγιώ: Φορέστε ένα μαγιώ εύλογου μεγέθους και όχι μαγιώ-σλιπάκια. Αυτά τα φορούν τα πιτσιρίκια, οι gay και τα πουρά. Οι εποχές άλλαξαν. Επίσης μην φορέσετε το μποξεράκι σας αντί για μαγιώ, γιατί αν σας καταλάβουνε την βάψατε.
- Γυαλιά: Προτιμώ Artisti Italiani ή Calvin Klein. Σε άλλους αρέσουν τα Police. Αγοράστε ένα καλό γυαλί, ανάλογα με το τι σας ταιριάζει.
- Ρακέτες: Ελπίζω να ξέρετε να παίζετε. Είναι μια καλή ευκαιρία να προσποιηθεί ένας απ' τους δύο σε κάποια φάση ότι βαρέθηκε κι ο άλλος ότι ψάχνει παρτενέρ. Ακόμα κι αν έχουν παίξει 1-2 φορές στη ζωή τους ρακέτες, όποια ψήνεται θα έρθει. Φροντίστε μόνο μην της πιάσετε κουβέντα με το καλημέρα. Παίξτε με χαμόγελο, κάντε χαβαλέ, επικροτήστε τις προσπάθειές της και μετά από κάνα δίλεπτο αρχίστε τις ερωτήσεις.
- Μπάλα Beach Volley: Αν έχει γηπεδάκι δίπλα, why not. Ακόμα κι αν αρχίσετε να παίζετε μόνοι σας, τα μωρά θα έρθουν κι αυτά από μόνα τους.
- Λεφτά: Θα τα χρειαστείτε για τις ξαπλώστρες και για να παραγγείλετε κανένα ποτό. Έτσι για να το παίξετε large. Τι να κάνουμε, δυστυχώς η ζωή θέλει έξοδα.

Openers:
1. Ξ: Καλησπέρα, να σας ρωτήσω κάτι, ξέρετε ποιες είναι οι καλές παραλίες στο νησί; (και το εμπλουτίζετε) Να έχουν όμως κανένα beach bar και λίγο κόσμο αν γίνεται.
Γ: (Σας απαντάνε)
Ξ: (Ρωτάτε πάνω στην απάντησή τους περισσότερες πληροφορίες)
Γ: (Σας απαντάνε)
Ξ: Φαίνεται ότι ξέρεις καλά το νησί. Από εδώ είσαι;
Α)Γ: Ναι.
    α1)Ξ: Εγώ έρχομαι πρώτη φορά. Και μου αρέσει... (εδώ λέτε τι σας αρέσει)
    α1)Γ: (σας απαντάει επί του θέματος και συνεχίζετε την κουβέντα)
    α2)Ξ: Κι εγώ. Είμαι ο τάδε, μένω εκεί, ξέρω τον τάδε (κτλ.) Κάπου πρέπει να σε έχω ξαναδεί βασικά.
    α2)Γ: Ναι, δουλεύω στο τάδε μέρος (λογικά αν είναι απ' το νησί κατά 80% όλο και κάπου θα δουλεύει. Ο Τουρισμός είναι απ' τα πρώτα προϊόντα που εξάγουμε). Εσύ? (*1 αν το ρωτήσει τότε έχετε IOI και συνεχίζετε διάλογο για να γνωριστείτε κανονικά. αν δεν το ρωτήσει τότε η κουβέντα προχωράει κάπως έτσι)
   α2)Ξ: Α ναι, είχα έρθει τις προάλλες από εκεί με ένα φίλο, τον τάδε (εδώ προσπαθείτε να της πείτε ονόματα γνωστά στο νησί και με ηλικία κοντά στη δική της. Αν πετύχετε κοινό γνωστό τότε...bingo).
      α2.1)Γ: Α ναι, τον ξέρω. (Και σας λέει πως τον ξέρει. Εδώ απαντάτε επί του θέματος για να συνεχίσετε την κουβέντα μέσω κοινωνικού κύκλου. Λέτε και ιστορίες που έχετε ζήσει με τον κοινό σας φίλο και το πράμα τσουλάει εύκολα)
      α2.2)Γ: Α, δεν τον ξέρω.
        α2.2)Ξ: Περίεργο, γιατί είναι γενικά γνωστός στο νησί. Κάθεσαι καιρό εδώ το καλοκαίρι;
        α2.2):Γ: Ναι, μέχρι (τάδε ημερομηνία).
        α2.2):Ξ: Οκ. Εγώ μέχρι (τάδε ημερομηνία). Βασικά πήρα (π.χ. 10) μέρες άδεια από την δουλειά.
        α2.2)Γ: Που δουλεύεις; (Προσοχή: Με το να πείτε την λέξη "δουλειά" έχετε προκαλέσει ερώτηση. Αν δεν σας ρωτήσει που δουλεύετε για τα επόμενα 5" τότε η κουβέντα σταματάει. Αν σας ρωτήσει τότε έχετε IOI και μπορείτε να την ρωτήσετε κι εσείς με τι ασχολείται, που μένει κτλ.)
Β)Γ: Όχι. (δεν είναι απ' το νησί)
Β)Ξ: Από Αθήνα;
   Β1)Γ: Ναι.
   Β1)Ξ: Περιοχή;
   Β1)Γ: (Σας την λέει)
   Β1)Ξ: (Εκεί πιάνετε κουβέντα για περιοχές. Αν δεν μένει κοντά στην περιοχή της μπορείτε να της πείτε ότι δουλεύετε εκεί κοντά κι ότι πηγαίνετε για καφέ ή γενικά ότι βγαίνετε κοντά στην περιοχή της για ποτό. Προσπαθήστε να πιαστείτε από τα κοινά μέρη που συχνάζετε και στη συνέχεια προχωρήστε την κουβέντα και στα επαγγελματικά. Κοινώς, μην κάνετε Night game σε φάση "Ποια είναι η καλή και ποια είναι η κακιά από τις δυο σας" γιατί θα αρχίσουν να κοιτάζονται περίεργα.
   Β2)Γ: Όχι. (Δεν είναι από Αθήνα)
   Β2)Ξ: Από που;
   Β2)Γ: (Σας λέει την πόλη. π.χ.:) Καλαμάτα
   Β2)Ξ: Ααααα, μοντελομάνα! (εκ του "ποδοσφαιρομάνα", από το γνωστό τηλεοπτικό σποτ)
   Β2)Γ: (Γελάει. Αν δε γελάσει ή είναι στόκος και δεν το κατάλαβε και θα πρέπει να της το εξηγήσετε ή δεν βλέπει τηλεόραση οπότε εκεί για να το σώσετε της κάνετε neg "Μα καλά δεν ανοίγεις καν την τηλεόραση; Με τι ασχολείσαι;)
2. Καλησπέρα, να σας ρωτήσω, πάντα τέτοια μουσική παίζει το συγκεκριμένο beach bar;
(συνεχίζετε συζήτηση περί μουσικής και μετά η κουβέντα προχωράει όπως παραπάνω)
3. Συγγνώμη, μήπως μπορείτε να κοιτάτε τα πράγματά μας; Θα κάνω μια βουτιά με το φίλο μου και δεν θέλουμε να πάμε με βάρδιες. Ε, για να πούμε και καμιά κουβέντα να περάσει η ώρα.
(αν δεν συνεχίσει την κουβέντα, τότε της πιάνεις συζήτηση στην επιστροφή, αφού βγεις απ' την παραλία. Αν μπει την ώρα που είσαι μέσα στη θάλασσα τότε κι εκεί μπορείς να την ρωτήσεις κάτι άσχετο για το νησί. Οτιδήποτε, απλά...ρώτα, μην κολώνεις!)

Υπάρχουν επίσης οι κλασικές ατάκες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν η συζήτηση έχει παγώσει. Π.χ.
- Ωραίο μαύρισμα έχεις κάνει. Πρέπει να λιώνεις στην παραλία.
- Βάλε και λίγο αντιηλιακό γιατί είσαι ώρα στον ήλιο και βλέπω να καίγεσαι.
- Να σας ρωτήσω: Κάθε μέρα το beach bar παίζει playlist τα ίδια τραγούδια ή μου φαίνεται; (και συνεχίζετε κουβέντα περί μουσικής)
- (αν ο κόσμος είναι άκυρος): Να σας ρωτήσω, σε αυτό το beach bar μαζεύονται κυρίως οικογένειες;
- Να σας κάνω μια ερώτηση; Για τις ξαπλώστρες περνάει κάποιος; Γιατί δεν έχω δει να περνάει κάποιος εδώ και ώρα (μόνο σε αυτή την περίπτωση. μου είχε τύχει σε beach bar να πιάσω κουβέντα έτσι γιατί πλήρωνες...στο μπαρ!)
- (Αν έχετε φέρει ρακέτες πάτε με τις ρακέτες στο χέρι): Να σας ρωτήσω, παίζει κάποια από εσάς ρακέτες; Γιατί ο φίλος μου δεν πολυψήνεται.
- (Αν έχετε φέρει μπάλα beach volley αλλά το γηπεδάκι είναι ακριβώς δίπλα στις ξαπλώστρες): Να σας ρωτήσω, παίζετε καθόλου beach volley; Γιατί το ψήναμε με τους φίλους μου αλλά θέλουμε και αντίπαλη ομάδα.

Στο δρόμο
Το road game έχει τον υψηλότερο βαθμό αποτυχίας και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αν παρ' όλα αυτά συναντήσετε κάποια που σας αρέσει τότε παίξτε κάπως έτσι.
Ξ: Να σας ρωτήσουμε κάτι; Ψάχνουμε ένα μπαρ με ξένη μουσική, ξέρετε ποια είναι τα καλά εδώ στο νησί;
Γ: (Σας απαντάει)
Ξ: (Κουβέντα επί της απάντησης για το τι μουσική παίζει, που ακριβώς βρίσκεται κτλ.) Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Από εδώ είστε και τα ξέρετε τόσο καλά;
Γ: (Αν είστε και εσείς και οι κοπέλες του νησιού τότε μπορείτε να πιάσετε κουβέντα. Διαφορετικά θα πάει κάπως έτσι) Ναι / Όχι
Α)Ξ: (Αν πει Όχι) Προλάβατε και δικτυωθήκατε δηλαδή, ε;
Α)Γ: Ναι.
Α)Ξ: Από Αθήνα είστε; (και η κουβέντα συνεχίζει όπως στο παράδειγμα της παραλίας αλλά για νυχτερινή ζωή)
Β)Ξ: Ναι (Αν είναι απ' το νησί) Εσείς λοιπόν που τα ξέρετε καλά, που συχνάζετε; Για να δω αν μας στείλατε στα καλά μέρη (neg αλλά το λέτε με χαμόγελο)
Β)Γ: (Σας απαντάει)
Β:Ξ: (Συνεχίζετε ρωτώντας αν δουλεύει κάποια από αυτές σε μπαρ, αν θα πάνε κάπου απόψε κτλ. Εκεί παίζετε και direct game αν θέλετε)

Στο μπαρ
Επ, εδώ είμαστε.  Καταρχήν:
Κανόνας Νο.1: Κάντε τους πορτιέρηδες και τις σερβιτόρες φίλες σας. Αν χορεύουν κιόλας χορέψτε μαζί τους αλλά στο τελείως φιλικό.
Κανόνας Νο.2: Βεβαιωθείτε καλά ότι θα μιλήσετε σε γυναικοπαρέα που είναι μόνη της κι ότι δεν κρύβεται κανένας μαντράχαλος από πίσω.

Εδώ χρησιμοποιείτε ότι ξέρετε από το άρθρο The PickUp Artist, δηλαδή δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Προσωπικά θα προτιμούσα όμως να πιάσετε χαλαρή κουβέντα με καλοκαιρινή διάθεση και ατάκες όπως:
- Να σας ρωτήσω, το μαγαζί αυτό παίζει (τάδε μουσική);
- Να σας ρωτήσω κάτι, υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα μαγαζιά σαν αυτό στο νησί; Γιατί μου αρέσει τέτοια φάση (π.χ. αυτό το λέτε για μπαρ και όχι για club. Μετά συνεχίζετε την κουβέντα σε συγκριση με τα μαγαζιά της πόλης σας, π.χ. Αθήνα και το που συχνάζετε)
- Να σας ρωτήσω κάτι, τα καλά μαγαζιά σαν αυτό είναι λίγα ή μου φαίνεται; (σας απαντάει) Θα μπορούσε να υπάρχει κι ένα beach bar πάνω στη θάλασσα με χαλαρή μουσική κι ωραίο φωτισμό (παίζετε με NLP)
- (Ο άσχετος): Να σας ρωτήσουμε κάτι σχετικά με το νησί; Γιατί ήρθαμε σήμερα (/χθες/προχθές) κι ακόμα ψαχνόμαστε. (κι εκεί ρωτάτε ότι θέλετε, εκτός από το που έχει φαρμακείο για να αγοράσετε την αντιβίωση που ξεχάσατε να πάρετε μαζί σας!)


Άντε καλή επιτυχία κι όπως είπαμε. Με το γάντι!

1 σχόλιο:

  1. Νομιζω σε καθε περιπτωση pickup το βασικο ειναι να εισαι ανετος και φυσικος.

    Εγω πριν 4 μερες ημουν στον Ν.Μαρμαρα Χαλκιδικης (νεκρα μερος τελειως, αλλα το ηξερα εκ των προτερων). Βλεπω μεγαλη παρεα κοριτσιων (καμια 7 θα ηταν), φυσιολογικες φαινονταν, ηλικιας μαλλον κυμαινομενης (τελικα καμια πανω απο 22, κι εγω 20 ειμαι) στα κλασικα τουριστομαγαζα. Πολυ απλα πηγαινω και της ρωταω που εχει να βγουμε σε αυτο το μερος. Σχολιαζουμε την νεκρα του μερους, κανω και λιγη πλακα, γελανε και λεω: 'Και εμεις ειμαστε 4 αγορια μονοι μας. Να ανταλλαξουμε τηλεφωνα να βρεθουμε αργοτερα? Φανταζομαι κι εσεις παρεα θα ψαχνετε και νεες γνωριμιες'. Φυσικα και δεν αρνηθηκε αυτη στην οποια απευθυνομουν και λιγο αργοτερα ημασταν ολοι μαζι για ποτακι.

    Σημεια κλειδια: 1) Ηταν μια τελειως φυσικη προσεγγιση αλλα και ειλικρινης, με την εννοια οτι ειπα ακριβως οτι ψαχνουμε νεες γνωριμιες.
    2) Απευθυνομουν σε ολη την παρεα, περισσοτερο ομως στο μπαζακι της παρεας, απο την οποια και πηρα το νουμερο της για να βρεθουμε μετα. Αυτη ενθουσιαστηκε που καποιος την προσεξε και ετσι ευκολα εδωσε το νουμερο, ενω μια θεογκομενα πολυ δυσκολα θα το εδινε ετσι απλα... Πολυ σημαντικο σημειο αυτο. Το μπαζακι (σορι που την αποκαλω ετσι) ανοιξε την πορτα για την γνωριμια με ολη την παρεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή