Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών

Πιστεύετε πραγματικά σε αυτό το σενάριο;

Ένα αιώνιο ερώτημα είναι το αν πραγματικά υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών. Η απάντηση είναι απλή: "Υπάρχει αρκεί να είναι από την πλευρά του άντρα". Και εξηγούμαι.

Απ' τη στιγμή που ο άντρας δεν κάνει κάτι με κάποια αν δεν τον καλύπτει σε εμφάνιση, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός έχει την μπάλα στα πόδια του. Οι γυναίκες που δίνουν λίγο περισσότερο σημασία στον χαρακτήρα απ' ότι στην εμφάνιση, είναι εκείνες που μπορεί να αλλάξουν συναισθήματα και να βλέπουν κάποιον "κάτι περισσότερο από φίλο" μετά από καιρό.


Το συμπέρασμα λοιπόν ποιο είναι; Ότι πολύ απλά εμείς οι άντρες θέλουμε να έχουμε δίπλα μας φίλες οι οποίες δεν είναι αυτές που θέλουμε σε εμφάνιση. Ένα γρήγορο browsing στο κινητό μου στις φίλες μου δείχνει τα εξής αποτελέσματα:
- 10 φίλες που δεν μου αρέσαν ποτέ εμφανισιακά οπότε τις έβαλα friendzone. Κάποιες ενδέχεται να με γουστάρουν. Σε μία από αυτές θα της τον έδινα αλλά δεν είμαι ο τύπος της (είναι τσιγαράκι, μαγκιά κτλ.) και δεν με βλέπει για κάτι παραπάνω.
- 1 πρώην του πατέρα μου που έγινε φίλη γιατί ποτέ δεν μου άρεσε (ΥΓ. Ο dad δεν το ξέρει)
- 1 γνωστή που ήθελε να της γνωρίσω έναν διάσημο αλλά για κάποιο λόγο την έχω ακόμα στο κινητό (δεν μου αρέσει κιόλας σε εμφάνιση, της βάζω "x")
- 1 που της την έπεσα από cold approach, βγήκαμε Day 2 αλλά δεν προχώρησε από την πλευρά μου γιατί ήταν HB 6.5 (την έχω γράψει την ιστορία)
- 2 συναδέλφισσες bloggers
- 1 πρώην φίλου HB9 στην οποία ομολογώ ότι χώθηκα σε περίοδο ξηρασίας. Είχε γαμηθεί (μεταφορικά) να με παίρνει τηλέφωνα να βγούμε. Τελικά ήταν cockteaser γιατί μου είπε ότι "με φίλο πρώην μου δεν κάνω ποτέ κάτι" + ότι είμαστε όλοι της γειτονιάς και δεν ήθελε να στιγματιστούμε. Τελικά ευτυχώς που δεν έκανα κάτι γιατί η τύπισσα είναι ψωνάκι και ψάχνεται διαρκώς με celebrities, μάλιστα μου είχε ζητήσει -και της έκανα- κονέ με τραγουδιστή. Την χρησιμοποιώ για αλίευση girlfriend.
- 1 μεγάααλη ψωνάρα του κερατά με την οποία δεν ασχολούμαι (θα γράψω σε επόμενο άρθρο για το πόσο καριόλα είναι)
- Και μερικές ακόμα περιπτώσεις που τις έχω βάλει με πρόθεμα "x" μπροστά γιατί πολύ απλά δεν σηκώσανε ποτέ τα τηλέφωνα ή δεν απάντησαν στα μηνύματα. Κι όπως έχουμε ξαναπεί: "Θα καλέσω  μία φορά" και μετά να περάσει η επόμενη. Το πρόθεμα "Χ" ειναι προσωρινό ώσπου να μεταφερθούν στον κατάλογο και να διαγραφούν τελείως απ' το κινητό.

Τα συμπεράσματα είναι απλά. Από αυτές που θεωρώ φίλες, δηλαδή την πρώτη 10άδα + την πρώην του πατέρα μου, βγαίνουμε εδώ και χρόνια/μήνες γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι. Είναι πολύ εύκολο να γίνεις φίλος με μια γυναίκα ή να την βάλεις friendzone. Απλά τις πρώτες φορές της λες "Θα πάω στο τάδε μαγαζί με ένα φίλο, άμα θέλεις έλα" και προφανώς φέρνει μαζί και την φίλη της, εκτός κι αν δεν καταλάβει το νόημα, σε θέλει για την πάρτη της οπότε δεν φέρνει φίλη. Οι φίλες λοιπόν είναι πολύ χρήσιμες γιατί:
α)Λες τα προσωπικά σου και στο άλλο φύλο και ζητάς συμβουλές.
β)Μαθαίνεις πως σκέφτεται το άλλο φύλο.
γ)Μπορούν να σου γνωρίσουν τις δικές τους φίλες, να τους πουν ότι είσαι "καλό παιδί" και να κάνεις κονέ εύκολα και ξεκούραστα. Αυτό φυσικά μου έχει τύχει πολλές φορές κι είναι η ασφαλέστερη μέθοδος από οποιοδήποτε cold approach ή add στο Facebook.


Θα μου πείτε τώρα "Καλά, έχεις τόσες φίλες κι ακόμα δεν έχεις κάνει κάτι σοβαρό;" Το πρόβλημα είναι ότι με εξαίρεση την πρώην του πατέρα μου, οι υπόλοιπες έχουν μικρές ηλικίες, δηλαδή 19-22 οπότε τους ρίχνω κοντά 6 χρόνια, είναι σε φάση "φοιτήτριες" κι εγώ στο στάδιο "αποκατάστασης". Έχω κάνει διάφορα αλλά όταν παίζεις με αυτές τις ηλικίες συνήθως δε προκύπτει κάτι σοβαρό. Για να γίνει κάτι όντως σοβαρό θα πρέπει να βρω κάτι ώριμο για να μην πάθω τα ίδια που παθαίνω τα τελευταία χρόνια και μετά με κράζετε μερικές μερικές στα comments.

Ξέρω ότι έχω τον πιπινομαγνήτη (μπορεί να είμαι και πιπινολάτρης κατά βάθος, who knows) αλλά δυστυχώς δεν επιλέγουμε πάντα τους φίλους και τις φίλες μας, άρα αντίστοιχα δεν μας έρχονται ουρανοκατέβατες οι γκομενάρες κοντά στην ηλικία μας που να έχουν όλο το πακέτο. Κι εμένα θα μου άρεσε να κάνω παρέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για να γελάω όλη μέρα ή με την Αθηναϊς Νέγκα για να παίρνω συμβουλές ή να μαζέυω κάθε εβδομάδα καμιά 100άρια τηλέφωνα από απελπισμένες γκόμενες που μόλις χώρισαν, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Το συμπέρασμα είναι ένα, προς τους άντρες απευθύνομαι: Μη ρίχνετε ρε μαλάκες τις απαιτήσεις σας και μη χαλάτε τις φιλίες σας έτσι. Άμα κάποια δεν σας καλύπτει, κάντε την φίλη. Γιατί μετά άμα κάνετε κάτι μαζί της και σκάσει η μουνάρα φίλη της, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εσάς.

Συμβουλή προς γυναίκες: Αν δεν σας κάτσουμε, μη στραβώσετε. Κάντε μας φίλους. Θα σας κάνουμε κονέ ευχαρίστως. Σωστό Transfer Market να γίνεται και τα άλλα τα βρίσκουμε.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς είναι μία αλήθεια: Τα θηλυκά θεωρούν "φιλία" μία παθογενή κατάσταση που υπό άλλες συνθήκες δε θα θεωρούταν φιλία. Αλλά πράγματι λόγω του ρόλου του αρσενικού με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει καταλαβαίνει κανείς ότι στο τέλος το αν μια "φιλία" είναι βιώσιμη είναι θέμα του αρσενικού σχεδόν πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή