Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Γυναίκες-θύματα

Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κάνει μια γυναίκα να αποκαλείται "ξενέρωτη" είναι το λεγόμενο "κόλλημα" με τον πρώην. Είναι αυτό το "τα 'χουμε και δεν τα 'χουμε". Πόσο μάλλον όταν ο πρώην είναι ακόμα νυν και το πράγμα δεν τραβάει, αλλά συνεχίζει να την ταλαιπωρεί.

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που λέει:

Αν ο άντρας σε παραμελεί, σε έχει στο φτύσιμο, σου μιλάει άσχημα, σε θεωρεί δεδομένη και βγαίνει έξω χωρίς να σε έχει στο πρόγραμμά του, σημαίνει ότι δεν σε γουστάρει.

Αυτόν τον χρυσό κανόνα λοιπόν δεν λένε να τον μάθουν οι γυναίκες. Κάποιες το καταλαβαίνουν εγκαίρως, κάποιες όχι. Αυτές που δεν το καταλαβαίνουν και κλαίγονται είναι πραγματικά άξιες της μοίρας τους. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, σας πάρουμε δύο πιθανές περιπτώσεις μιας μέσης γυναίκας κι ενός μέσου άντρα απ' τη στιγμή που τους χωρίζει το έτερον ήμισυ κι έπειτα.

Μέση γυναίκα:
1η ημέρα χωρισμού: Κλάμα, στέλνει SMS στον άλλο να αλλάξει γνώμη, κατηγορεί τον εαυτό της, κοιμάται λίγες ώρες το βράδυ. Αν δεν της απαντήσει στα SMS τον παίρνει τηλέφωνο.
2η ημέρα χωρισμού: Τον παίρνει τηλέφωνο, μετά από πολλές προσπάθειες το σηκώνει, του κλαίγεται, ξανασυναντιούνται.
3η ημέρα χωρισμού: Αφού έχουν συναντηθεί, της τον σφυράει, αυτή του κλαίγεται, αυτός την παρηγορεί και λέει ότι "δεν είναι έτσι όπως τα φαντάζεσαι" και "να το πάμε χαλαρά" κ.ο.κ.
4η ημέρα χωρισμού: (Βλέπε 1η ημέρα)

Μέσος άντρας:
1η ημέρα χωρισμού: Δεν μιλιέται, στέλνει SMS και της τα χώνει, αυτή του απαντάει και του τα χώνει επίσης γιατί "δεν την κατάλαβε ποτέ", αυτός της απαντάει μετά από καμιά ώρα γιατί εν τω μεταξύ έπαιζε Pro με τους φίλους του κι ήταν απασχολημένος.
2η ημέρα χωρισμού: Βγαίνει για ποτό με 1-2 φίλους του. Την θάβει. Την πέφτει στην πρώτη εντυπωσιακή που θα δει. Ψιλοξεκολλάει.

Ποια είναι η διαφορά των δύο; Ότι η πρώτη "έχει αισθήματα" κι ότι ο δεύτερος "είναι αναίσθητος"; ΟΧΙ! Πολύ απλά ότι ο δεύτερος σε σχέση με την πρώτη, καταλαβαίνει πότε κάτι έχει τελειώσει. Η γυναίκα, όσο και να της φερθούν άσχημα, όσο περισσότερο καιρό μείνει με κάποιον, άλλο τόσο (ας πούμε 10-50% αναλογικά) θα κάνει για να ξεκολλήσει. Δεν είναι απόλυτο αυτό, ισχύει όμως στις περισσότερες και σίγουρα σε όσες έχουν κλείσει χρόνο στη σχέση τους. Κάπου βέβαια παίζουν ρόλο οι εγωισμοί ("θα τον κρατήσω") και οι ανασφάλειες, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες. Γιατί άλλο να χωρίζει ένας άντρας στα 30-35 κι άλλο μια γυναίκα επίσης στα 30-35 που αρχίζει και φθείρεται. Σου λέει μετά "δεν μετράω όσο τότε" και φοβάται να ψαχτεί για κάτι άλλο.

Άμα ραγίσει το γυαλί παραπάνω από το μέγεθος ενός κέρματος (δηλαδή ένα ζευγάρι μείνει χώρια για μέρες) τότε ούτε η Carglass δεν μπορεί να το επισκευάσει. Εκεί θα πρέπει να αντικαταστήσεις το παρμπρίζ. Κι αν η σχέση είναι προβληματική...σκέψου τι θα ακολουθήσει αργότερα όταν θα θέλουν και οι δύο να το πάνε σοβαρά.

Μετά απ' όλα αυτά, όταν κάποια ρίχνει χυλόπιτα με την αιτιολογία "είμαι κολλημένη με τον πρώην μου" πολύ απλά είναι ξενέρωτη. Το υπογράφουμε και με τα δύο χέρια. Κανείς δεν σου είπε να ρίξεις άκυρο, χωρίς ούτε καν να εξετάσεις τον άλλο. Ούτε υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα πεις "Από εκείνη τη μέρα και μετά ψάχνω γκόμενο". Πολύ απλά με την λογική σου, είσαι ότι κάτσει. Μπορεί να ρίξεις χυλόπιτα σε ένα καλό παιδί και μετά από κάνα μήνα που θα έχεις "ξεκολλήσει", να στη πέσει ένας άκυρος και να ξαναφάς τα μούτρα σου. Και μετά θα κλαίγεσαι κι από πάνω ότι "Δεν υπάρχουν άντρες" και λοιπές παπαριές. Κατά βάση ξέρεις ότι αν "κέρδιζες χρόνο" με αυτόν που ενδιαφερότανε εξ αρχής και το πήγαινες σιγά-σιγά τότε το πράγμα θα πήγαινε πρίμα. Κανείς δεν θα σε πει πουτάνα αν μετά από μια εβδομάδα είσαι με άλλον. Κι αν το πούνε οι φίλες σου χέστηκες. Δηλαδή αν έρθει και στην πέσει ο Δημήτρης Βλάχος την επομένη που θα χωρίσεις, εσύ θα του ρίξεις άκυρο; Τότε γιατί να ρίξεις στον οποιονδήποτε ωραίο που θα σου φερθεί καθώς πρέπει;

Παράδειγμα 1ο: Δήθεν γκόμενος
Μία φίλη στην παρέα, την οποία ξέρουμε χρόνια, δεν έχει σκάσει ποτέ μύτη με γκόμενο. Είναι σχετικά καλή, δηλαδή θα μπορούσε να πάρει ένα 6.5-7. Έχει αδύνατο σώμα, αλλά τα χαλάει λίγο στο πρόσωπο. Πάντως είναι καλό κορίτσι. Όποτε βγαίνουμε, καμιά φορά θα είναι πάνω απ' το κινητό και θα περιμένει SMS από κάποιον "και καλά γκόμενο", κοινώς "δήθεν γκόμενο".  Ο "δήθεν γκόμενος" είναι μια νέα εφεύρεση των ξενέρωτων, οι οποίες έχουν κάποιον θεωρώντας ότι έχουν γκόμενο, αλλά κατά βάση αυτός τις έχει για "να φεύγουν τα πολλά. Αυτές δεν το παραδέχονται ότι τις έχει μόνο για το πήδημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί του γιατί π.χ. πηδάει καλά, γιατί τις έχει στο φτύσιμο, γιατί κάνει καλή αγκαλιά ή γιατί και καλά "είναι κολλημένος με την πρώην του αλλά θα ξεκολλήσει" (μετάφραση: "Η πρώην μου ήταν μουνάρα, εσύ δεν είσαι")

Έτσι κι η φίλη μας λοιπόν, όποτε βγαίνουμε είναι όλη την ώρα πάνω απ' το κινητό, περιμένοντας πότε ο δήθεν γκόμενος θα καυλώσει και θα έρθει από εκεί που είμαστε να την πάρει. Ήμασταν που λέτε στο κέντρο για ποτό κι είχε τρελαθεί να του στέλνει SMS. "Που είσαι", "Θα περάσεις" και τέτοια. Αυτός της έλεγε κάτι σε φάση "Θα μιλήσουμε", "Θα σου πω σε λίγο" κτλ. Οπότε φίλες αναγνώστριες που ξέρω ότι διαβάζετε, θα σας το πω απλά. ΔΕΝ σας γουστάρει, σας έχει μόνο για τις καύλες του. Άρα πρέπει να τον διαγράψετε τελείως. Κατανοητό; Πάμε παρακάτω.

Παράδειγμα 2ο: Ελεύθερη σχέση
Οκ, ξέρουμε ότι οι ελεύθερες σχέσεις δεν έχουν δεσμεύσεις. Προσωπικά τις θεωρώ παπαριά γιατί η φάση "Τα 'χουμε και δεν τα 'χουμε" ή "Απλά ξεκαυλώνουμε" είναι ολίγον μαλακία. Δηλαδή ναι μεν δεν έχεις πρόβλημα, αλλά άμα πάει και πηδηχτεί με άλλες εκεί θα σε χαλάσει;

Anyway, είναι μια γνωστή μου η οποία τα είχε (κρατηθείτε) 5 χρόνια με ελεύθερη σχέση! Στα 5 αυτά χρόνια τα παιδιά ποτέ δεν τα είχανε σοβαρά. Προς τον τελευταίο χρόνο όμως, την πείραξε που ο "δικός της" είχε κι άλλη και την είχε στο φτύσιμο. Ώσπου τελικά χωρίσανε. Καλά βρε νούμερο, εντάξει 6-12 μήνες να το καταλάβω. Αλλά εσύ περίμενες 4 χρόνια για να διαπιστώσεις ότι δεν πάει πουθενά το πράμα; Και μετά δώστου μπινελίκια. Ε μα sorry, το παιδί ήταν ξεκάθαρο απ' την αρχή. Ήθελε να σκοράρει. Αφού το ανεχόσουνα...δε σε χάλασε.

Παράδειγμα 3ο: Πίνω μπάφους και παίζω Pro
Μία φίλη μου τα έχει με έναν ο οποίος τον πίνει ασύστολα. Η ίδια δεν καπνίζει καν, αλλά αυτός είναι τίγκα στους μπάφους. Τα έχουν λοιπόν δύο χρόνια, αλλά αυτή δεν τον παίρνει στα σοβαρά ακριβώς γιατί δεν της βγάζει αυτό που λέμε "σοβαρότητα". Παραπέμπω λοιπόν στο Παράδειγμα Νο. 2. Είναι τόοοσο δύσκολο να βρεις έναν σωστό άντρα στις μέρες μας; Που να είναι normal ρε παιδί μου. Δηλαδή να μην έχει κακές συνήθειες, να έχει μια βασική εμφάνιση, μια δουλίτσα και να θέλει να κάνει κάτι σοβαρό; Απάντηση: Είναι το μόνο εύκολο πράγμα. Αρκεί βέβαια να εξετάσετε και υποψήφιους που θα σας την πέσουν ως άγνωστοι, είτε από κοντά, είτε από το Facebook. Όχι μόνο απ' τον κοινωνικό σας κύκλο. Αν περιμένετε από φίλες/φίλους να σας κάνουν κονέ...σωθήκατε.

Παράδειγμα 4ο: Ο "βγαίνω με φίλους"
Το τελευταίο παράδειγμα είναι κλασικό στις μέρες μας. Έχω ένα δυνατό νέτο στην παρέα (8αράκι) που τραβιέται με κάποιον εδώ και αρκετούς μήνες. Την γνώρισα εδώ και δύο μήνες κι από την πρώτη μέρα δεν την έχω δει ποτέ με γκόμενο. Τη μία σε party σε σπίτια, την άλλη σε μπαρ, την άλλη απλά βγαίνουμε για ποτό με την παρέα, τίποτα αυτός, άφαντος. Ακόμα και Σάββατο βράδυ είναι εξαφανιζόλ. Όταν την ρωτάω που βρίσκεται που λέει "Είναι με τους φίλους του".

Δηλαδή αυτό θέλετε; Να σας φτύνουν κατάμουτρα και να σας βάζουν στο frame σας; Η συγκεκριμένη γκόμενα άνετα βρίσκει έναν άλλο, όμως επιμένει συνέχεια να τρώει τα μούτρα της. Την μία περνάει να την πάρει απ' το σπίτι μετά τα μεσάνυκτα, την άλλη ήμασταν πλατεία Καρύτση και συναντήθηκαν στην εκκλησία στις 3 το πρωί Σαββάτου, ε μετά χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Η το παιδί έχει άλλη ή την έχει για να αδειάζει την κύστη του. Κρίμα πάντως γιατί η κοπελιά είναι φουλ ανασφαλής. Κι ειδικά αν δεν έχεις φίλες να πατήσουν πόδι και να σου ανοίξουν τα μάτια, πολλές φορές συνηθίζεις σε μια κωλοκατάσταση και δεν ξεκολλάς. Όσο λοιπόν κι αν θέλω να κάνω κάτι με την πάρτη της, πολύ απλά δεν προτείνω κάτι αν δεν ξεκολλήσει. Είναι αυτό που λέμε "Άμα δεν αλλάξει το γαμημένο το status στο Facebook δεν κάνεις δουλειά".

Οι ευκαιρίες
Όπως οι άντρες έχουν το πάνω χέρι στο πέσιμο, έτσι κι οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι στο να επιλέγουν αυτόν που θέλουν. Το συμπέρασμα μετά απ' όλα αυτά είναι απλό. Σταματήστε επιτέλους το κλαψομούνιασμα για όποιον σας βγει σκάρτος και προχωρήστε στον επόμενο. Τόσο απλά; Ναι, τόσο απλά. Πάντα θα υπάρχει ένας καλύτερος και μια καλύτερη εκεί έξω για όλους μας, όπως επίσης υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που να σας ταιριάζουν. Θυμίζω άλλωστε ότι είμαστε 11 εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα.

3 σχόλια: