Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πότε, με ποιους και γιατί κάνουν sex οι γυναίκες;

(e-mail αναγνώστη)
Ένα σημείο στο οποίο η τηλεοπτική σειρά δεν επικεντρώθηκε ιδιαίτερα αλλά από ότι έχω καταλάβει συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των "ειδικών" του χώρου, αλλά και του Mystery στα σεμινάρια που παραδίδει, είναι η επίδραση παραγόντων στις σχέσεις των δύο φύλων που δεν είναι ορατοί επιφανειακά αλλά επιδρούν στο επίπεδο του υποσυνείδητου.

Στο ντοκιμαντέρ που θα βρεις στο λινκ που παραθέτω πιο κάτω γίνεται μια μη πολιτικά ορθή αναφορά στα ευρήματα του σύγχρονου κλάδου της εξελικτικής ψυχολογίας σχετικά με τις σχέσεις των δύο φύλων. Πολλά από αυτά φαίνονται κοινός τόπος, ενστικτωδώς σωστά και προφανή απλά τώρα η επιστήμη τα επικυρώνει και διευρύνει τα συμπεράσματα που εξάγονται. Στο ντοκιμαντέρ υπάρχει πλήθος πληροφοριών εξαιρετικά αποκαλυπτικών, αν και οφείλω να ομολογήσω κάποια συμπεράσματα είναι λίγο αποκαρδιωτικά για την θέση των ανδρών στο "παιχνίδι". Για να μην αποκαλύψω και πολλά η επιστήμη φαίνεται ότι καταλήγει στο ότι υπάρχει μια θεμελιώδης βιολογικά προκαθορισμένη ασυμμετρία στο τι επιζητούν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σεξ η οποία πιθανώς να εξηγεί και πολλά από τα παράλογα και ανεξήγητα που συναντούν οι άνδρες στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στην Νορβηγική κρατική τηλεόραση και έχει Αγγλικούς υπότιτλους.

http://vimeo.com/19921928

Κωδικός:"hjernevask"

1 σχόλιο:

  1. Τα οσα λεει το ντοκιμαντερ με βρισκουν συμφωνο μιας και αποτελουν επιστημονικα τεκμηριωμενα δεδομενα. Οσο και γενικο ομως και εαν ακουγετε πρεπει να δουμε ομως και κατι αλλο. Την φυλετικη διαφοροποιηση. Οπως πολυ σωστα λεει το ντοκιμαντερ καποια χαρακτηριστικα κληρονομουντε απο τις προηγουμενες γενιες και καποια ειναι ενσωματωμενα στο DNA απο απ'αρχης του χρονου.

    Το θεμα ειναι ομως σαν αντρες να απλουστευσουμε την μεθοδο. Να ενσωματωσουμε την πεπατημενη στο DNA και στο υποσυνηδειτο και να αρχισουμε να δημιουργουμε την συνταγη βαση τα θελω και τον χαρακτηρα μας. Ετσι μονο μπορεις να βρεις το κλειδι που ανοιγει τις πορτες.

    Σε ενα ομως δεν συμφωνω. Στο γεγονος οτι αντι να κανουμε στροφη στην βαση και να ξαναχτισουμε απο την αρχη το θεμα των ανθρωπινων σε μια απλουστευμενη βαση υπερ-πολυπλοκοποιουμε τα δεδομενα που εχουμε και τα υπεραναλυουμε. Με αποτελεσμα οτι μεθοδος και να δωθει για χρηση να φαινετε στον χρηστη δυσκολη και δυσχρηστη. Το λιτο ειναι παντοτε και το ποιο classy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή