Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δεν ξέρετε τι θέλετε!

Η απάντηση σε όσες θεωρούν ακόμα ότι έχουν τον μαλακομαγνίτη.

Πριν από 3 μήνες σας έλεγα ότι είχα βρει το λαχείο και ότι δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοια περίπτωση. Μιλάμε για περίπτωση γκόμενας που ναι μεν της έριχνα 8 χρόνια στο κεφάλι (και το πάνω και το κάτω) αλλά που παρά την ηλικία της όχι μόνο φαινότανε για έξυπνη, αλλά μου έλεγε διαρκώς τα γνωστά παραμύθια: "Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί σου" και "Μας βλέπω για πολλά χρόνια μαζί γιατί περνάω τέλεια" και κάτι τέτοιες αρκούδες που σε κοιτάει στα μάτια σαν χαμένη όταν στις λέει. Οπότε αμέσως σκέφτεσαι "Οκ, έχει φάει φλας με την πάρτη μου, τέλος."

Ε λοιπόν αυτή η γκόμενα μετά από ένα τρίμηνο αποδείχθηκε τζίφος! Ξαφνικά κι ενώ μέχρι την προηγούμενη μέρα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, με το που συναντιόμαστε τελευταία φορά μου λέει το μυθικό: "Ξέρεις δεν αισθάνομαι το ίδιο όπως στην αρχή και ίσως δεν θα έπρεπε να συνεχίσουμε".

Τώρα τι έχετε να πείτε ρε κοπελιές; Ότι γαμήθηκε ο Δίας πάλι; Ότι είναι ότι να 'ναι; Ότι έχω αγανακτίσει; Μήπως ΟΛΑ ΜΑΖΙ;

Πως είναι δυνατόν μια γκόμενα με την οποία:
- Είσαι μέρα παρά μέρα μαζί
- Περνάτε τέλεια
- Που λέει ότι είναι πολύ ερωτευμένη μαζί σου
- Που έχεις τα ίδια γούστα σε μουσική, εξόδους, ταινίες κτλ.
- Που σκέφτεται ότι σκέφτεσαι
...να σου λέει ξαφνικά στο τελείως άσχετο "Ξέρεις κάτι, δεν τραβάει".

Δηλαδή εδώ και ένα τρίμηνο τρώγαμε το παραμύθι και δεν το είχαμε καταλάβει; Αν είναι έτσι τότε πρέπει να της δώσουμε Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου της κοπέλας γιατί το αξίζει. Το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου θα το πάρει η γκόμενα του κερατά η οποία έχει πάρει την μισή Αθήνα και μας δούλευε όλους ψιλό γαζί. Και μετά απ' όλα αυτά ελάτε να πείτε ότι μαλακία θέλετε για τους άντρες, να δούμε αν θα πιάσει.

Η διαφορά του άντρα με την γυναίκα ξέρετε ποια είναι; Ότι τον ρωτάς "Τι ψάχνεις" και σου λέει "Θέλω κάτι σοβαρό" ή "Δεν έχω πρόβλημα, όπως πάει" ή "Απλά περνάω καλά, δεν είμαι για σοβαρά". Κοινώς, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Σε αντίθεση με εσάς, που στην πλειοψηφία σας δεν ξέρετε που πάνε τα τέσσερα.

Θα μου πεις "Ρε μαλάκα κι εσύ τι περίμενες; 20 χρονών ήταν το μικρό, ακόμα ψάχνεται" Ναι οκ, δεν διαφωνώ, αυτό να λέγεται. Μετά τα 25 (περίπου, μη βάζουμε αριθμούς) ο άνθρωπος σοβαρεύει, καταλαβαίνει ότι του μένει μια 5ετία πριν γράψει "3" το κοντέρ μπροστά και σκέφτεται πλέον πολύ πιο ώριμα απ' ότι πριν. Υπάρχουν όμως και γκόμενες που σοβαρεύονται και σε μικρή ηλικία. Ξέρω παράδειγμα γνωστής μου (θεογκόμενας κιόλας, καραμπινάτο 10άρι) που είχε σχέση από τα 16 και παντρεύτηκε στα 26. Αυτή πως την πάλεψε χωρίς να έχει γνωρίσει άλλον άντρα στη ζωή της; Για Αθηναία μιλάμε φυσικά, όχι για κάτοικο χωριού 50 ατόμων, τύπου "Κολοκοτρωνήτσι".

Αλλά πάνω απ' όλα, είναι θέμα ειλικρίνειας. Γιατί όταν η άλλη σου έχει δημιουργήσει μία ψεύτικη πραγματικότητα, δεν μπορεί ξαφνικά μια μέρα από το άσπρο να πηγαίνει στο μαύρο. Ξεκαθάρισε τι ρόλο βαράς. Μη μας ζαλίζεις τον έρωτα. Πες "Θέλω να περνάω καλά και βλέπουμε". Αλλιώς άμα πιπιλάς κάθε μέρα την καραμέλα της σοβαρής και της ερωτευμένης και στο τέλος την σκαπουλάρεις στην ψύχρα, ο άλλος μετά θα μουρμουράει για το "Πόσο καριόλα είσαι". Και με το δίκιο του.

Κάποτε προβληματιζόμασταν γιατί μια μακροχρόνια σχέση "δεν τράβηξε". Στις δικές μου περιπτώσεις (τρεις στον αριθμό), η μία δεν με κάλυπτε σε θέμα εμφάνισης, η άλλη ήταν ψωνάρα και σκληρή σε θέμα χαρακτήρα και η τρίτη είχε την μάνα της να παίρνει τέσσερα τηλέφωνα την ημέρα για έλεγχο και να ακούει τα μπινελίκια της.

Τώρα όμως, είμαστε στο σημείο μηδέν και προβληματιζόμαστε αν όντως θα υπάρξει ξανά μακροχρόνια σχέση.

4 σχόλια:

  1. Αδελφέ, παίρνω την πρωτοβουλία να σου γράψω για πρώτη φορά, βλέποντας την αγανάκτησή σου. Δεν έχω ιδέα για την ηλικία σου ή τη γενικότερη κατάστασή σου, οπότε δεν θα κρίνω.
    Περπατώ αυτή τη γη αισίως 36 χρονάκια και έχω συνειδητοποιήσει μετά από πολλές χυλόπιτες κι αναζητήσεις, ότι ούτε εμείς, ούτε οι γυναίκες έχουν κάποιο ειδικό πρόβλημα. Απλά δεν υπάρχει εγκεφαλική συμβατότητα. Για παράδειγμα, για τον άντρα, η σχέση είναι λιμάνι, για τη γυναίκα χώρος ανάδειξης. Άσε που τα πάντα είναι τόσο ρευστά που αλλάζουν σε στιγμές. Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνον με χιούμορ. Πάρε έναν-δυο κολλητούς, όσοι δηλαδή έχουν μείνει και οργάνωσε μια καγκούρικη βραδιά που θα ξεκινήσει με καφέ ή κρασί και θα τελειώσει σε κωλόμπαρο. Και πάψε να ψάχνεις για κάτι σοβαρό και ν' αγχώνεσαι κιόλας, άσε το σοβαρό να σε ψάξει μόνο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί κάνουμε τις σχέσεις τόσο δύσκολες τέλος πάντων ρε γαμώτο; Γιατί τείνουμε να περιπλέκουμε καταστάσεις και συναισθήματα; Είναι τόσο δύσκολο πια να ξεκαθαρίσεις τι θες από τον άνθρωπο απέναντι σου; Δεν είναι. Εμείς τα κάνουμε όλα σαν τα μούτρα μας γιατί θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χωρίς παράπονο. Ή θες να είσαι με κάποιον ή δεν θες. Ή θες να δεσμευτείς με κάποιον ή όχι. So simple. Το ξεκαθαρίζεις εξ' αρχής και η ζωή κυλά ζάχαρη και για τους 2 σας.
    Το λαχείο σου σταμάτησε να αισθάνεται το ίδιο γιατί είχε ενδόμυχα την ανάγκη να δοθεί συναισθηματικά σε κάποιον. Ο κάποιος ήσουν εσύ για 3 μήνες. Ναι την έχουμε και αυτήν την ανάγκη οι κοπελούδες. Πίστεψέ το. Πέρασαν οι 3 μήνες που λες, βαρέθηκε το "μέρα παρά μέρα", σου λέει "wut, μου ρίχνει και 8 χρόνια, είμαι μικρή ακόμα αυτός ίσως το βλέπει πιο σοβαρά", θα της έβαλε και καμιά φίλη της 2-3 λογάκια (αν πεταχτεί καμιά γνωστή-άγνωστη ανώνυμη και πει ότι δεν βάζουν λόγια φίλες μεταξύ τους για γκόμενους, να δέσει ένα βράχο στο λαιμό της και να απαλλάξει τον κόσμο από έναν ψεύτη παραπάνω.) και σου είπε ό,τι σου είπε.
    Μην απογοητεύεσαι πάντως. Θα βρεις κι άλλα λαχεία εν καιρώ, έτσι κι αλλιώς τυχαία βρίσκονται αυτά.
    (Ανησυχώ που έγραψα σεντόνι και εδώ.)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη την ηλικία μου την βλέπεις αν με κάνεις add στο FB (δες πάνω δεξιά στο blog). Δε μπορώ να πω ότι στα κολόμπαρα την βρίσκω (όταν είχα πάει μικρός, ούτε χορό δεν είχα πάρει, δεν βρίσκω το νόημα να χουφτώσω την τανα-που, που την πήρανε άλλοι 500) γιατί είμαι της ισότητας σε κάθε τομέα.
    - Γιατί να πληρώσω για κάτι τέτοιο, όταν οι γυναίκες δεν πληρώνουν για να έχουν άντρα.
    - Γιατί να πάρω 2η φορά τηλέφωνο κάποια ή να στείλω μήνυμα όταν 1 φορά αρκεί.
    - Και το σημαντικότερο: Γιατί πρέπει στις μέρες μας να θεωρείται κωλοφαρδία το να σου τύχει μία σωστή γυναίκα (μετά από πολύ ψάξιμο), όταν μια γυναίκα μπορεί με 2-3 εξόδους να μαζέψει ένα σωρό προτάσεις.

    Όσο για τους κολλητούς που ρώτησες, από φίλους και φίλες...ένα σωρό. Η πλάκα είναι ότι μόνο ένας από την παρέα έχει παντρευτεί. Ακόμα κι αυτός ξεπορτίζει άνετα αν του το ζητήσεις.

    Και που λες για το 36, έχουμε στη δουλειά έναν 35άρη κι έναν 40άρη, singles που μικροδείχνουν κιόλας, πετυχημένοι στη δουλειά τους, με εμφάνιση, αλλά στα προσωπικά τζίφος. Το πράγμα καταντάει ανησυχητικό. "Ξενέρωτες στις σχέσεις" έπρεπε να μετονομάσω το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ότι γραφεις εχεις 100 δίκια,έτσι ακριβως αισθανεται το 90% του ανδρικου πληθυσμού στην Ελλαδα..επιτελους καποιος τα γραφει έτσι ακριβως οπως ειναι τα πραγματα με τις ψωνισμενες ελληνιδες που έχουμε μπλεξει....ωρες ωρες αισθανομαι σαν να έχουν έρθει απο άλλον πλανητη με το κομπλεξ και τον ντιβισμο που κουβαλανε...ακομα και η πιο φόλα στην κοινωνια μας το παιζει σουπερ μοντελο ..έλεος πια..ας βγουνε εκτος συνορων να δουνε πως ειναι οι υπολοιπες γυναικες στο κοσμο..
    Ξεχωριστε επιτελους τις γυναικες απο τις Ελληνιδες ειναι δυο διαφορετικα(με αποστασεις έτη φωτος) ειδη ανθρωπων...οποιος έχει παει εξωτερικο καταλαβαινει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή