Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Χεστήκαμε για τα ζώδια!

Πριν από κάτι μήνες είχα ασχοληθεί με τα κοινά ενδιαφέροντα για τα οποία δεν μας καίγεται καρφί. Δηλαδή το ξέρετε πολύ καλά ότι άμα έχουμε μια θεογκόμενα μπροστά μας και μας φέρεται καλά, δε πα να ασχολείται από λογοτεχνία μέχρι επαγγελματικό χορό, χεστήκαμε πατώκορφα.

Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθώ με τα ζώδια. Πριν όμως πω το οτιδήποτε, δείτε αυτό το βίντεο:



Δεν το περιμένατε, έτσι;

Για τα ζώδια η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Καταρχήν ανάλογα με το μήνα που γεννηθήκαμε, καθένας μας έχει διαφορετικά στοιχεία στο χαρακτήρα του. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα, η λογική "είμαι σε αυτή τη φάση σύμφωνα με το ζώδιό μου" είναι μια καλοστημένη μαλακία για να κονομάει η Λίτσα Πατέρα, η Άση Μπήλιου και οι άλλες χοντρές αγάμητες που μας πρίζουν τα συκώτια κάθε μέρα για το τι θα μας ξημερώσει.

Δηλαδή σκεφτείτε το λογικά. Αν αύριο πάει η Αφροδίτη στους Αιγόκερους κι οι αστρολόγοι αρχίζουν να αμολάνε μαλακίες με την καλούμπα για τάχα μου "ερωτικές κατακτήσεις" και διάφορα άλλα μπρίκια, τι πάει να πει; Ότι όλοι οι Αιγόκεροι θα γαμήσουνε; Φυσικά και όχι! Η άμα είναι ξέρω γω ανάδρομος ο Ερμής στους Ταύρους, ξαφνικά θα ξυπνήσουν μια μέρα όλοι και θα αρχίσουν να μας κοπανάνε; Απλά fail!

Τα ζώδια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για κάποια βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου. Ξέρουμε για παράδειγμα ότι:
- Οι Δίδυμοι είναι ψωνάρες (καβαλημένες κιόλας)
- Οι Λέοντες γουστάρουν δόξα και χρήμα
- Οι Παρθένοι είναι (συνήθως) καλά παιδάκια και χαμηλών τόνων
- Οι Ζυγοί είναι λίγο στην κοσμάρα τους (λίγο)
- Οι Σκορπιοί δείχνουν καλά και ευχάριστα παιδιά αλλά στο φοράνε το κέρατο
...και πάει λέγοντας.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι άμα τύχεις σε τέτοιες περιπτώσεις θα πεις του άλλου: "Όχι δε κάνουμε sex, είσαι Δίδυμος;" Η να το πάρουμε καλύτερα από την αντίθετη. Νομίζετε ότι επειδή τα άλλα δύο ζώδια της κατηγορίας που ανήκετε (γη, αέρας, φωτιά ή νερό) ότι επειδή ταιριάζετε περισσότερο θα περάσετε καλά μαζί; FAIL! Τα στάνταρ χαρακτηριστικά δεν ισχύουν ποτέ στο 100%, ούτε καν στο 90%. Οι εξαιρέσεις φυσικά και είναι πολλές.

Αν κάναμε αυτή τη συζήτηση πριν κάτι χρόνια που ήμουνα φοιτητής σε περίοδο οτινανισμού, τότε θα σας έλεγα "ΟΚ, δε ξέρω, κάτι θα ισχύει". Τώρα όμως που έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα ζώδια, πλυν κάνα δυο εξαιρέσεων, θα σας πω ότι 1ον σημασία έχει να σε γουστάρει πραγματικά και 2ον σημασία έχει να την γουστάρεις εσύ  πραγματικά. Όλα τα άλλα είναι μαλακίες για να περνάει η ώρα. Δηλαδή για να το πω πιο απλά και λαϊκά: Κάθε ζώδιο, υπό τις (α)κατάλληλες συνθήκες, αν ξενερώσει μπορεί να σηκωθεί να φύγει ή να σου φορέσει ένα κέρατο. Δε ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει και δε πα να καίει ο ήλιος πάνω από τον Άρη και ο Κρόνος να κάνει παρτούζα με τη Σελήνη.

Που να γαμηθεί ο Δίας δηλαδή, αυτό που μετράει είναι το πως γεννήθηκε το άτομο που έχεις δίπλα σου, με ποιους γονείς και αδέρφια ήταν και με ποιες παρέες μεγάλωσε. Ότι χαρακτήρα διαμόρφωσε μέχρι τα 18 έχει καλώς. Από εκεί και μετά άντε κάνα 10-20% να αλλάξει ριζικά. Τα καλά κορίτσια παντρεύονται και οι πουτάνες μένουν πουτάνες. Η βρίσκουν κανένα μαλάκα να τυλίξουν για να μη "γκρινιάζει" η μαμά.

Τέλος, επειδή υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ακόμα ότι "Τα ετερώνυμα έλκονται", έτσι για να υπάρχει κι ένα "ενδιαφέρον", θα τους πω το εξής. Η φράση αυτή είναι μια μαλακία που εφευρέθηκε από όσα ζευγαράκια τσακωνόντουσαν καθημερινά γιατί δε ταιριάζανε με την καμία. Βρήκανε μια παπαριά, την πιπιλήσανε, διαδόθηκε, χαρήκαμε, αλλά δε μασάμε. Το θέμα είναι να ταιριάζεις στον τρόπο σκέψης και αρκεί. Δεν είμαστε μαγνήτες να κολλάνε τα...ετερώνυμα ρε κοπελιές. Όσες είστε ψωνάκια δε θα πάτε να τα φτιάξετε με το φλώρο της σχολής. Κι όσες είστε μαζεμένες και θέλετε κάτι σοβαρό μη πάτε και λιγουρεύεστε τον κάθε celebrity ή τον κάθε macho γκομενιάρη που το παίζει ιστορίας και "γαμάω".

Απλά τα πράγματα. Όταν δεις κάτι, πρώτα το εξετάζεις καλά και μετά κρίνεις. Κι αφού κρίνεις, ποτέ να μην είσαι σίγουρος για τίποτα. Αν τσουλήσει...τσούλησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου