Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"Δε βγαίνω Σάββατο!"

Σκάσε μωρή ψωνάρα.

Πόσο κλισέ, fail και αηδία μαζί έχει καταντήσει η φράση "Δε βγαίνω Σάββατο"; Πόσες φορές έχουμε βαρεθεί να την ακούμε πια;

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση σε όσες γκόμενες την λένε. Είναι σαν να φωνάζουνε "είμαι ψωνάρα". Γιατί συνήθως το "Δε βγαίνω Σάββατο" συνδυάζεται με το "Δε βγαίνω Σάββατο γιατί βγαίνουν όλοι οι άλλοι", που είναι συνώνυμο με το "Εγώ δεν κάνω ότι κάνουν όλοι οι άλλοι, γιατί ξεχωρίζω". Καλά, εντάξει, οκ, για πάρε το μηδέν.

Το "Δε βγαίνω Σάββατο" έχει το ίδιο άκυρο νόημα με το "Δεν βλέπω τηλεόραση", "Δεν μπαίνω στο Internet", "Δεν τρώω βράδυ" και άλλες λοιπές μαλακίες, τις οποίες έχουνε την εντύπωση ότι θα πρέπει να τις καταπιούμε αμάσητες. Όχι μόνο τα τσουλάκια, αλλά και τα ψωνάκια γενικώς. Γιατί αν θέλεις να το παίξεις μοναδική, τότε είσαι στάνταρ ψωνάκι. Κι αν είσαι ελεύθερη και δεν θέλεις να βγεις Σάββατο επειδή βγαίνει "ο πολύς ο κόσμος", τότε πάει να πει ότι για να συνεχίζεις να θέλεις την ηρεμία σου, προφανώς και είσαι ξενέρωτη.

Τι κακό έχει το να βγαίνεις Σάββατο; Το ότι ας πούμε δεν βρίσκεις θέση για καφέ στο 9-11 το βράδυ; Ε πήγαινε από τις 8 ή περίμενε 10 λεπτά στην ουρά ή διάλεξε ένα άλλο μαγαζί. Θα σου πέσει ο κώλος δηλαδή; Μία είναι η μέρα ρε κοπελιά που έχουμε για να βγούμε και είναι πρώτα απ' όλα αυτή. Ειδικά όσοι δουλεύουμε και Σάββατο πρωί. Την Κυριακή κόσμο δε παίζει να δεις, ειδικά τώρα με την κρίση, πόσο μάλλον μέσα στο χειμώνα. Επίσης, σιγά-σιγά δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά φράγκα δεν παίζουν εύκολα στον κοσμάκη, οπότε η κίνηση πέφτει και την Παρασκευή.

Άρα που καταλήγουμε; Άμα ακούσετε κανένα μπάζο να σας λέει αυτή τη φράση...ή την κάνετε με ελαφρά κι εξαφανίζεστε ή της λέτε "Θα προτιμούσα Σάββατο" και τελειώνει το παραμύθι. Αν θέλει έχει καλώς. Αλλιώς πάμε γι' άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου