Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δεν δέχομαι ακυρώσεις διακοπών!

Σας διαγράφω με format.

Σκεφτείτε το εξής σκηνικό. Πόσες φορές σας έχει τύχει να κανονίσετε διακοπούλες με γκόμενα και ξαφνικά...να σας το ακυρώσει;

Είναι το κλασικό του "Δεν ξέρετε τι θέλετε" αλλά στον υπερθετικό βαθμό. Αν το έχετε ζήσει θα έχετε ακούσει πολλές δικαιολογίες του στυλ:
- Δεν έχω διάθεση.
- Δεν έχω όρεξη.
- Θα πάω στη Μύκονο/Πάρο/Ιο με φίλες.
- Δεν είμαι σε φάση.
- Είμαι κουρασμένη, λέω να ξεκουραστώ στην άδεια.
- Βαριέμαι. Μήπως να το ακυρώναμε;
- Τι θα πω στους δικούς μου;
- Δεν παίζουν λεφτά.

Η απάντηση είναι μία: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Δηλαδή καθήσαμε και φιλήσαμε τον κώλο του αφεντικού να πάρουμε άδεια, φάγαμε το αγγούρι να ψάχνουμε για το νησί που θες, πήραμε 15-20 τηλέφωνα μέχρι να βρούμε δωμάτια σε καλή τιμή, τρέχαμε στις τράπεζες να κάνουμε κατάθεση την προκαταβολή γιατί η μπαμπόγρια η διαχειρίστρια δεν έχει PayPal και μετά απ' όλα αυτά θα μας ρίξεις και άκυρο; Ε με την καμία. Προτιμώ να πάρω ένα φιλαράκι και να πάω στο νησί να τα γαμήσω όλα κι άμα γυρίσω πίσω και με βρεις χέσε με. Που σιγά μην βρω φιλαράκι τελευταία στιγμή, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις το 1/3 έχει ήδη κανονίσει, το άλλο 1/3 δεν έχει άδεια και το τελευταίο 1/3 δεν έχει φράγκα. Χέσε με!

Και τις δύο φορές που μου έχει τύχει ένα τέτοιο σκηνικό, οι γκόμενες ήταν fail. Βέβαια, ίσως να φταίει το ότι ήμασταν μόλις δύο μήνες μαζί με την καθεμία και η πρόταση ήρθε μπαμ. Αλλά άμα τύχει να κάνεις κατάσταση π.χ. Απρίλιο-Μάιο, έρθει το καλοκαίρι κι είστε λίγο καιρό μαζί, τι κάνεις; Μιλάω πάντα για μια συνομίλικη κι όχι για 18 χρονών πιτσιρίκι που θα χρειαστεί να πάρει άδεια και λεφτά από τους γονείς, γιατί εκεί αλλάζει. Λοιπόν κοπελιά, θα σκεφτείς την πρόσκληση; Διακοπές είπαμε να πάμε, δεν θα περάσουμε και βέρες.

Για την ιστορία, στην πρώτη περίπτωση δεν πήγαμε διακοπές γιατί έλεγε και καλά ότι "θα έπρεπε να μείνουμε λίγες μέρες χώρια για να τα ηρεμήσει λίγο" (κλασική γυναικεία ατάκα). Κατά βάθος μάλλον ήταν κολλημένη με τον πρώην της κι έλεγε παπαριές (για την ακρίβεια έπρεπε να της προτείνω να πάμε διακοπές για να γίνει όλο αυτό). Με τη δεύτερη τελικά πήγα, παρότι δύο ημέρες πριν φύγουμε είχε στείλει SMS να το ακυρώσουμε. Τελικά όντως δεν γούσταρε πολλά πολλά και αφού γυρίσαμε Αθήνα μου σφύριξε λήξη μια εβδομάδα μετά.

Το "Πάμε διακοπές" είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρεις αν το νέτο σε γουστάρει. Αν ναι τότε θα σου πει "πάμε". Αν όχι, τότε δεν θα την παλέψετε για πολύ μαζί. Καθ' ότι οι σωστές οι γκόμενες δεν λένε "Όχι" σε κάτι τέτοια, ούτε τα πολυσκέφτονται.

1 σχόλιο:

  1. Βασικός στόχος σε μία σχέση είναι να διατηρείς τον έλεγχο από την αρχή. Να θέσεις όρια ως προς τις αποδεκτές συμπεριφορές και να έχεις αυτοέλεγχο, δηλαδή να μην γίνεις ένα ανερμάτιστο ον το οποίο η καθεμία τραβάει από τη μούνα της. Άκυρες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές ούτε κατ' ελάχιστο, είτε έχει να κάνει με κοινές διακοπές, είτε με οτιδήποτε. Η νεοελληνίδα έχει γίνει αυτό το κακομαθημένο πλάσμα που όλοι γνωρίζουμε, γιατί ξέρει ότι έχει από την αρχή το ελεύθερο να κάνει ό,τι γουστάρει, χωρίς συνέπειες -πάντα θα βρεθεί διαθέσιμος ένας μαλθακός βλακάκος να την υπηρετήσει. Φροντίστε να είστε συνεπείς απέναντι στον εαυτό σας και τις αρχές σας και μην θυσιάζετε την αξιοπρέπειά σας για καμία γκόμενα. Τότε θα σας σεβαστούν και θα σας εκτιμήσουν, αυτό ισχύει για όλους και για όλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή