Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μπακουρο-party

Συχνό φαινόμενο.

Για θυμηθείτε λίγο. Όταν πηγαίνατε σχολείο και ένας συμμαθητής σας είχε γενέθλια, πως το γλεντάγατε; Η αν είχε χοροεσπερίδα το σχολείο πως την βγάζατε; Προφανώς και κάθε party είχε άντρες και γυναίκες μαζί! Τα σχολεία αρρένων και θυλέων (απ' όσο ξέρω, γιατί δεν τα έζησα) πρέπει να ήτανε...προπολεμικά!

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, εξηγήστε μου κάτι. Γιατί όταν θέλετε να γιορτάσετε γενέθλια ή ονομαστική εορτή, μαζεύεστε καλή ώρα με τις φίλες σας και στήνετε ένα "πανηγυράκι" μεταξύ σας; Δηλαδή εμείς... στο πηγάδι κατουρήσαμε; Και μετά απ' όλα αυτά, η πλάκα είναι ότι παραπονιέστε κιόλας ότι δεν υπάρχουν άντρες. Αυτές που παραπονιέστε όμως, πήγατε να πείτε στη φίλη σας γιατί δεν κάλεσε άντρες;

Δεν λέω να πάτε διακριτικά σαν την γατούλα να πείτε στην κολλητή σας να πει στην εορτάζουσα: "Ρε συ, πως και η Έλενα δεν κάλεσε κανένα φίλο της; Για πες της κάτι". Δεν εννοώ αυτό! Εννοώ να πας και να της πεις στη μάπα, χύμα και σταράτα "Ρε συ, μόνες μας θα την βγάλουμε;" Δηλαδή σκεφτείτε την αντίστοιχη εικόνα. Κάνει ο φίλος μου ο Νίκος γενέθλια. Μας φωνάζει σπίτι του και είμαστε 6-7 φίλοι και δίπλα η αδερφή του. Το ένστικτο αρχίζει να ενεργοποιείται. Ε, εκεί λοιπόν θα του πω "Καλά ρε συ, καμιά φίλη δεν κάλεσες;" Αν πει "Ήθελα να τα πούμε μεταξύ μας" έχει καλώς. Αλλά άμα μου το παίξει Κινέζος σε φάση "Ρε συ δεν έχω φίλες" ε εκεί θα μπήξω το μαχαίρι και θα πω "Η αδερφή σου δεν έχει?". Χύμα στο κύμα, κοροϊδίες δε σηκώνουμε.

Ο λόγος που οι γυναίκες δεν καλούνε φίλες στο party τους είναι γιατί θέλουν να έχουν την ησυχία τους. Να κάνουν ένα "Ladies night". Είτε για να πουν τα προσωπικά τους, είτε για να αποτοξινωθούν οι δεσμευμένες από τον γκόμενο που τις καταπιέζει και δεν τις αφήνει μόνες κτλ. Χάσαμε τη μπάλα μάγκες. Άμα ισχύει το δεύτερο ειδικά, τότε καλύτερα να ξαποστείλεις τον γκόμενο. Γιατί σκέψου λίγο και τις ελεύθερες που περιμένουν ένα τέτοιο παρτάκι για να κάνουν το κονέ τους.

Αντίστοιχα, αν δείτε τους άντρες να κάνουν bachelor party αυτό σημαίνει ότι ο εορτάζων δεν μπορεί να βρει με τίποτα φίλες ή (για να το θέσω διαφορετικά) φοβάται ότι θα τις καλέσει και θα του ρίξουν Χ για διάφορους λόγους. Π.χ. γιατί δεν τον ξέρουν καλά και θα αισθανθούν άβολα. Άλλωστε οι περισσότερες "γνωστές" δεν έρχονται. Όχι ότι είναι δικαιολογία αυτό, κάθε άλλο. Αν γουστάρει η άλλη θα έρθει, συν ότι δεν έχεις να χάσεις και τίποτα. Μια πρόσκληση είναι. Αφού για να μαζέψουν κόσμο, πλέον ανοίγουν event στο Facebook και μερικές φορές ακόμα κι ανοιχτό με κανονική διεύθυνση, χάρτη, τα πάντα όλα. Και για να το πάω στα άκρα, πολλές φορές λένε στους φίλους τους "Μη φέρεις κανένα ξέμπαρκο μαλάκα, μόνο γκόμενες!" Είναι η κλασική ατάκα μπάκουρου, που θέλει στο θέμα φύλων να μοιράσει και τα σπόρια άμα λάχει.

Αλήθεια, αυτό το "Θα αισθανθούν άβολα" έχετε δει να συμβαίνει σε εμάς? Δηλαδή πες ότι έχεις γενέθλια. Αν καλέσεις έναν single σε φάση "Έλα θα είμαι με 10 φίλες μου, τις πιο πολλές δεν τις ξέρεις" υπάρχει περίπτωση να σας πει "Όχι"? Ούτε 1 στις 100 δεν πρόκειται να το χάσει. Και 39 πυρετό να έχει θα πάρει τα Depon αγκαλιά και θα έρθει. Για την ακρίβεια, με το που θα κλείσετε το τηλέφωνο θα ακουστεί μια κραυγή "Yeeeessss" μέχρι το απέναντι τετράγωνο, καθ' ότι ο τύπος θα έχει μια καλή  και σίγουρη βραδιά για να κάνει κατάσταση.

Απλά τα δεδομένα. Ένα party χωρίς τα δύο φύλα, δεν είναι party. Ξερά.

1 σχόλιο:

  1. dude μαζι σου μακραν...

    Αλλα ας παρω και μια αλλη ακρη...η εν λογω μπακουρια στους αντρες εχει χτυπησει κοκκαλο...Οταν λες γιατι δεν καλεσε καμια φιλη στην περιπτωση που δεν εχει...καλος...στις υπολοιπες παιζει και ο τυπος να ειναι μοναχοφαης...σου λεει εγω γιορταζω ο μαλακας θα βγαλει γκομενα???Παρτακισμος οεο...Εχω ακουσει για περιπτωση τυπου που εκανε 2 παρτυ το ενα πηγε τους μπακουρους για ενα ποτο ταχα νυσταξε και εφυγε και μετα πηγε και εκανε τον καληνυχτακια και τον σοφερ σε γυναικοπαρεα και κερασε και απο πανω τον επαιξε και απο κατω...σκεψου οτι παιζει να ειναι το ιδιο και στις γυναικες...αυτες ειναι ακομα χειροτερες οι attention whores θελουν την πιστα για παρτι τους...σιγα μην φερει την μαριγουλα και την καθε μαριγουλα να της αναπνεει τον αερα και τους λιγουριδες να μοιραζονται και μετα ποιος θα ασχοληθει με την εορταζουσα???ΠΑΡΤΑΚΙΣΜΟΣ νεο κινημα...το θεμα ειναι οτι εαν δεν μοιραζεσε ουτε της γνωριμιες παει την χασαμε την μπαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή