Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα?

Κλασική περίπτωση μουνοπαγίδας...

Τις προάλλες βγήκα με ένα φίλο που έχει εξοχικό και κότερο στη Μύκονο. Και μου περιέγραφε διάφορα σκηνικά.

Το κότερο το πήρε πέρυσι. Πρέπει να σας πω ότι καίει τον κώλο του από βενζίνες. Γύρω στο 500άρι να πάει Μύκονο κι άλλα τόσα να γυρίσει. Τρέλα μιλάμε! Αλλά έχει και τα καλά του.

Το μόνο που έκανε ο φίλος μου ήταν να αράζει στο λιμάνι ή στην παραλία μέσα στο κότερο, να πίνει μπύρες με ένα φίλο του, αραχτοί και οι δύο με το μαγιό και να περνάνε οι γκόμενες και να του χαμογελάνε ή ακόμα και να του κάνουνε opener! Σε φάση να χαμογελάνε, να πετάνε τίποτα για το όνομα του κότερου και κάτι τέτοια! Και φυσικά εκεί έπεφτε η ατάκα "Κορίτσια, ελάτε να σας κεράσουμε ένα ποτάκι". Από τις 10 οι 3-4 τσιμπάγανε. Ε τόσες μπήκανε, ύστερα από κάνα μήνα ο φίλος μου είχε κάνει 2 lays κι ο φίλος του άλλα δύο. Άνετα και ξεκούραστα.

Θα μου πείτε "Ανέβηκαν 2 level ο καθένας και σκάσανε ένα χιλιάρικο βενζίνες"; Ω ναι. Μαλακία το ξέρω. Αλλά είναι μια απόδειξη του ότι "Οι λεφτάδες πηδάνε" (και οι τραγουδιστές για να μην ξεχνιόμαστε, όπως και οι πάσης φύσεως διάσημοι!).


Αν έχεις κότερο, έχεις value. Είσαι και καλά ο "μοναδικός". Η άλλη δεν έχει μπει ποτέ σε κότερο στη ζωή της (εκτός από αυτά που δίνεις 5-10 ευρώ και σου κάνουν το γύρο του νησιού), ε θα ψαρώσει, που θα πάει. Εδώ φυσικά φαίνεται και η πουτανιά κατ' εμέ. Γιατί ο ίδιος τύπος αν είχε ένα ψυγειάκι στην παραλία με μπύρες κι έλεγε "Κοπελιές ελάτε να σας κεράσω" θα τις κέρναγε και θα του φεύγανε. Ενώ στο κότερο τις εχει εκεί, τους πιάνει την κουβέντα, κι αισθάνονται μοναδικές. Σκέφτονται "Πωπωωω, γνώρισα έναν με κότερο" ή "Πωωω, τώρα με βλέπουν οι άλλες που είμαι στο κότερο και έχουνε λυσσάξει!" και άλλες τέτοιες παπαριές. Κοινώς, το νέτο αισθάνεται ότι έχει value. Αμ πως.

Το νόημα είναι το εξής. Οτιδήποτε κι αν κάνετε φροντίστε να είναι μοναδικό. Ο Mystery απ' τη σειρά PickUp Artist έπαιζε πολύ peacocking, με αλυσίδες, armbrands κτλ. Αντίστοιχα, αν ένα σκάσει στην παραλία με μια μηχανοκίνητη μπανάνα και φωνάξει "Κορίτσιααα, θα 'ρθειτε? Θα κάνουμε μπανάαανα" όσο κι αν σας φανεί περίεργο θα είναι μοναδικός. Γιατί όλες θα έχουν την περιέργεια να δουν πως θα είναι εκεί πάνω. Αντίθετα, ένας με jet ski ή με buggy/γουρούνα κτλ. θα περάσει στο ντούκου. Γιατί είναι κάτι που το έχουν ξαναδεί.

Προσπαθήστε λοιπόν να είστε μοναδικοί και να ξεχωρίζετε. Λόγω της φύσης της δουλειάς μου ξέρω ότι κάνω κάτι ασυνήθιστο που τραβάει αμέσως το ενδιαφέρον. Κάντε κι εσείς το ίδιο. Αυτό θέλουνε, οπότε θα παίξουμε με τους κανόνες τους. Σημαδέψτε την τράπουλα και κάντε παιχνίδι!

5 σχόλια:

  1. Κλασσική περίπτωση.. βούρλου!
    "Πωωωωω, γνώρισα ένα με κότερο" Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! Και τι σε χαίρεσαι βρε ανεγκέφαλο?? Δικό σου είναι το κότερο??
    Συγχύστηκα! Ας παίξουμε καμια ρακέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω ότι κάπου στο 500αρι στις βενζίνες μου 'ρθε ένας κόλπος..

    τέτοιο σοκ που ούτε καν κατάλαβα τι διάβαζα παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες,συμβαίνει αρκετά συχνά το φαινόμενο αυτό , κυρίωσ όταν οι κοπέλες δεν νοιάζονται τόσο για το μυαλό τους,όσο για την εμφανισή τους και το πόσο ωραίες και "γκόμενες" θα δείχνουν!Γι' αυτό μετά τις θεωρούν γλάστρες!
    Εγώ βέβαια κάτι άσχετο με το θέμα θέλω να σχολιάσω.Ποια είναι η φύση της δουλειάς σου δηλαδή που είναι ασυνήθιστη και τραβάει και το ενδιαφέρον? Δεν λες ποτέ περί τίνος πρόκειται, για να κρατάς τη μοναδικότητα σου ?Μην ζηλέψουν κι οι άλλοι και πάρουν τα πρωτεία σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω ξαναπεί. Αν γράψω το παραμικρό στοιχείο για τη δουλειά μου κι επειδή δεν είναι συνηθισμένη υπάρχει περίπτωση να με καταλάβουν. Οπότε όσοι παλιοί αναγνώστες στέλνετε στο ksenerotes@gmail.com (καλή ώρα όπως εσείς) το μαθαίνετε.

    Για κάποια χρόνια πάντως έκανα και την δουλειά που σπουδάζεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε μου ακου αν ειναι να ερθει διπλα μου μια τετοια καρια για τα λεφτα αστο γιατι πουτανα θα ειναι στην ψυχη οποτε την να την κανω?? αμα η γυναικα ειναι καρια χεστο οποτε καλυτερα να εχεις καποια που θα γουσταρει εσενα κ οχι τα λεφτα σου θα μου πεις δυσκολο οκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή