Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τάσεις αυτοκτονίας

Έτυχε να δω το εξής περιστατικό. Όταν συγγενής μου βρέθηκε στο νοσοκομείο, στο διπλανό κρεβάτι ήταν...κοριτσάκι 18 χρονών το οποίο πήγε να αυτοκτονήσει! Με μία κλασική μέθοδο, την υπερβολική δόση χαπιών. Συγκεκριμένα πήρε 10 Buscopan και 20 χάπια χοληστερίνης από τη γιαγιά της. Μόνο το φαρμακείο της γειτονιάς δεν κατάπιε.

Ο λόγος ήταν καθαρά...γκομενικός! Τα είχε με ένα παιδί, με τον οποίο τσακωθήκαν και χώρισαν. Κατά βάση ήταν δική της η πρωτοβουλία. Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να έπαιζε λίγο ζήλια στη μέση. Τέσπα, μετά τον μετάνιωσε, του κλαιγότανε ότι τον αγαπούσε, αλλά αυτός είχε βρει μια άλλη. Και κατέληξε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με σκοπό παράλληλα (αν δεν της βγει) να της δώσει και σημασία ο γκόμενος.

Από όλα αυτά βγάζουμε τα εξής συμπεράσματα:
α)Μεγάλη μαλακία η ζήλια: Άμα θέλει να στην κάνει, θα στην κάνει. Μην ασχολείσαι με ποιους βγαίνει. Δε πάει να πει ότι επειδή θα της πεις μια μέρα να κάτσει μέσα ότι την επόμενη δεν θα γκομενίσει. Αν είναι σωστή θα είστε οκ. Αντίθετα όσο ζηλεύεις τόσο της σπας τα νεύρα.  Αν σου δώσει αφορμή (π.χ. δεν σου λέει με ποιον μιλάει στο τηλ ή θέλει να βγει μόνη της με άτομα που δεν είναι φίλοι καιρό), τότε μπορείς να πεις ότι η ζήλια είναι δικαιολογημένη. Υπό άλλες συνθήκες...άστο.

β)Άμα χωρίσεις τέλος: Ράγισε το γυαλί; Άντε γεια. Ολοκαίνουργιος! (και ολοκαίνουργια αντίστοιχα). Αφού 9 στις 10 θα γίνει μαλακία. Το ξέρεις. Κι αν δεν το ξέρεις θα στο πω εγώ. Άρα τι ασχολείσαι; Θα τσακωθείτε για τα ίδια, θα πείτε πάλι τα ίδια και η ζωή επαναλαμβάνεται. Γάμησέ το. ΣΒΗΣΕ το γαμημένο το κινητό και προχώρα παρακάτω.

γ)Οι γυναίκες δεν έχετε ανάγκη: Να πω ότι είσαι άντρας πάει στα κομμάτια. Αλλά τώρα θα αυτοκτονείτε για γκόμενους, όταν μπορείτε να βγείτε έξω με μια φίλη σας και μέσα σε 2-3 ώρες να μαζέψετε 5 κινητά; Η έστω εκ του ασφαλούς, να πάρετε ένα φίλο σας τηλ. και να κανονίσετε να βγείτε παρέα; Ξέρετε πόσα κονέ θα βρείτε; Άπειρα. Πόσο πιο απλό μπορεί να είναι; Και κάθεσαι και κλαίγεσαι για τον μαλάκα; Το ξενέρωμα στο μεγαλείο του.

Βρε τούβλο, εκεί έξω έχει ένα εκατομμύριο άντρες που πολλοί από αυτούς είναι και πιο ωραίοι και πιο καλά παιδιά απ' τον προηγούμενο. Τι το ζαλίζεις; Απλά βαριέσαι να ψάξεις. Εκεί...κολλημένη. Από εγωισμό δηλαδή, όχι τίποτα άλλο. "Όχι ρε πούστη, θα μου βγει η σχέση" σκέφτεται, "έχω επενδύσει μαζί του". Κι άμα είναι μαλάκας; Με το ζόρι να σου βγει; Πόσο χρόνο θα χάσεις ακόμα;

Κοινώς, το νόημα είναι το εξής
Αντί να είστε θύματα και να σας λένε όλοι "κολλημένες", ξεκολλήστε απ' την πρώτη κιόλας μέρα για να πέρνουν σειρά κι οι επόμενοι. Όσες ασχολείστε με πρώην γελάει ο κόσμος μαζί σας. Όχι μόνο οι φίλοι σας, αλλά και οι φίλες σας. Ο κόσμος το 'χει τούμπανο που λένε.

Α και που 'στε. Αυτά περί "κόλλησα με τον πρώτο μου" και τα σχετικά, μαλακίες είναι. Ούτε με μένα έχω δει να ισχύει, ούτε με φίλους. Ίσα-ίσα που το 2011 δεν υπάρχει "πρώτος". Ο "τελευταίος" μετράει. Ειδικά μόλις βρεις κάποιον που να την έχει μεγαλύτερη, εκει κι αν θα ξεχάσεις τον πρώτο (λαϊκίστικο μεν, ισχύει δε).

Στην τελική, εδώ χωρίζουν παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά και το ξεπερνάνε αμέσως. Σιγά τα ωά.