Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γνωριμίες

Πάντα το είχα απορία. Γιατί όλες τους τρώνε σήμερα σκάλωμα στο πως θα γνωρίσουν τον άλλο; Πόσο κολλημένα μυαλά μπορεί να έχουν; Αν τους έχει απομείνει μυαλό βέβαια, γιατί η ουσία "ψώνιο" έχει κάψει όσο οξυγόνο έχει απομείνει στα εγκεφαλικά τους κύτταρα.

Γνωριμία μέσω φίλου/φίλης: Εδώ είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση γνωριμίας. Δηλαδή το κλασικό "γνωριζόμαστε από παρέα". Παίζει βέβαια ρόλο και το πόσο % ασφάλεια αισθάνεται η γκόμενα. Δηλαδή στο μυαλουδάκι της τα νούμερα παίζουν κάπως έτσι
- Φίλος του γκόμενου της κολλητής μου: 80%
(άμα ο γκόμενος της κολλητός είναι γαμάτος +10%)
(άμα πηδάει καλά παίζει να πηδάει κι ο φίλος του καλά άρα +5%)
- Φίλος της κολλητής μου: 50%
(άμα η κολλητή μου πει καλά λόγια για αυτόν: +20%
- Φίλος μιας γνωστής μου: 40%
- Φίλος από παρέα που γνωρίσαμε πρόσφατα στο άσχετο: 10%
(άντε άμα είναι και ωραίος: +10%)

Την επόμενη φορά θα ζητάνε πιστοποιητικό γεννήσεως, ταυτότητα, ΑΦΜ και (γιατί όχι) Ε9. Το τελευταίο δίνει μέχρι και +10% bonus ανάλογα με το περιεχόμενο.

Γνωριμία από τον χώρο εργασίας: Επίσης κλασική περίπτωση γνωριμίας. Εξαρτάται όμως και το τι δουλειά κάνεις. Δηλαδή αν δουλεύεις νύχτα τότε θα έχεις πάντα τα τυχερά σου. Πράγμα λογικό γιατί όταν περνάνε κάθε βράδυ από μπροστά σου 100 γκόμενες, μία δεν θα σε καψουρευτεί; Κι αν σε καψουρευτεί δεν θα βρει τρόπο να σε γνωρίσει κάπως; Οι καλές δουλειές γίνονται όμως και μέρα. Αν δουλεύεις π.χ. στο HR μιας εταιρείας και βλέπεις κάθε μέρα νέο κόσμο που ψάχνει για δουλειά, ε τα καλά "φιλέτα" θα τα καμακώσεις. Η υπάρχουν αντίστοιχα εταιρείες που προμηθεύουν καφετέριες και clubs με ποτά/αναψυκτικά. Κι εκεί οι μεταφορείς σε τόσα μέρη που πάνε έχουνε τα τυχερά τους.

Αντίστοιχα, δουλειές σε τίποτα εργοστάσια, εταιρείες πληροφορικής, κατασκευαστικές εταιρείες και γενικά ανδροκρατούμενους κλάδους, έχουν πολύ λιγότερες γυναίκες, άρα οι πιθανότητες είναι εις βάρος των ταλαίπωρων εργαζομένων.

Γνωριμία μέσω Facebook: Εδώ χρειάζεται διευκρίνιση. Άλλο γνωριμία μέσω Facebook και άλλο προσέγγιση. Αν για παράδειγμα γίνει προσέγγιση μέσω Facebook από δύο φίλους που γνωρίζονται ήδη ή που ήτανε συμμαθητές/συμφοιτητές/συνάδελφοι τότε αλλάζει το πράμα. Εδώ αναφερόμαστε προφανώς στο να έρθει κάποιος και να μιλήσει μέσω Facebook ενώ δεν ξέρει την άλλη.
Πόρισμα: Η πιθανότητα να σου κάτσει γκόμενα μέσω Facebook είναι ποσοστιαία ίση με τους κοινούς σας φίλους. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του να είσαι διάσημος (π.χ. τηλεοπτικός παρουσιαστής, τραγουδιστής, βλέπε άρθρο "Οι τραγουδιστές πηδάνε κτλ").

Ο λόγος που γίνεται το παραπάνω είναι προφανής. Γιατί πολύ απλά τα add πέφτουν σύννεφο άρα δεν χρειάζεται μια γκόμενα να είναι ξενέρωτη. Έχει ήδη ξενερώσει από τα πεσίματα.

Γνωριμία από καμάκι: Κλασική περίπτωση όπου παίζει πανηγυρικό άκυρο. Ο λόγος είναι περίπου ίδιος με αυτόν του Facebook κι ακόμα χειρότερος. Όλες τους θεωρούν ότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να κάνει καμάκι, θα πρέπει ή να είναι απελπισμένος ή να πηδάει από εδώ κι από εκεί. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την μυθική ατάκα γκόμενας που την προσέγγισα σε club όπου είχε πάει με άλλες 3 φίλες της (όλες ελεύθερες εν τω μεταξύ). Μιλάγαμε κάνα δίωρο, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και την επόμενη μέρα που της τηλεφώνησα και της είπα αν θα ήθελε να πάμε για κανένα καφέ μου απάντησε την μυθική ατάκα:
"Δεν μπαίνω σε αυτοκίνητα αγνώστων".
Και μετά ακούς μερικές και λένε "Δεν υπάρχουν άντρες". Ε μα όταν 9 στις 10 πάει κάποιος να μιλήσει σαν άνθρωπος και τρώει τη χυλόπιτα από τα αποδυτήρια, τι νόημα έχει να το συνεχίζουμε; Καθίστε καλύτερα να βράζετε στο ζουμί σας.


Έξοδοι: Και για να το κλείσουμε το θεματάκι, απλά θα πω το κλασικό. Πόσο συχνά βγαίνουμε εμείς έξω και πόσο βγαίνουν αυτές; Αν το πάρουμε με βάση το ποσοστό μας στον πλανήτη, δεν θα έπρεπε βγαίνοντας έξω να βλέπουμε άντρες-γυναίκες 60%-40%; Τουλάχιστον. Αντίθετα, όπου κι αν πας, βλέπεις μέσο όρο στην καλύτερη 2/3 άντρες (εκτός κι αν πας στο Villa Mercedes). Στη χειρότερη...ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Το μεγάλο ερώτημα: Πριν γνωρίσετε τον πρώην γκόμενό σας τον ξέρατε; Είτε τον γνωρίσετε από παρέα, είτε στο άσχετο, άγνωστος δεν ήταν για εσάς;

Αν ψάχνετε την απάντηση μην πάτε μακριά...είναι γιατί ως ξενέρωτες τα έχουνε πλέον όλα γραμμένα στις παλιές τους τις γόβες.

13 σχόλια:

  1. you're cute





    με την ακαδημαϊκή έννοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sixaritiria file...pragmatika exeis 100% dikio se ola pragmata pou exo skeftei kai analisi kiego polles forees kai prepei kapoios na ta pei epitelous...keep up the good work

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA SXOLIA EINAI POLI EYSTOXA......
    EGO TORA STA 40 ALLAXA K EIDA TIN PRAGMATIKOTITA....
    AGORIA OI GYNAIKES EXOYN GINEI ALLAZONIKOTATES GIA AYTO H MONH THERAPEIA EINAI MIA.....KALO NTYSIMO
    KALO AYTOKINHTO...IDEOLOGIA IDIA ME TH DIKH TOYS
    TO IDIO PAIXNIDI...KOITAGMA STA MATIA K META APO 5 LEPTA PALI....ALLA KAMMIA KINHSI...STO IDIO STEKI PANTA....K NA EISAI SIGOYROS OTI THA ERTHI MONI TIS
    APLA GINE DIVA TOY EAYTOY SOY......ETSI THA SE EKTIMISOYN...ALLIOS EISAI XAMENOS.....CHRIS AGRINIO.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά Χρήστο, η μόνη περίπτωση να έρθει γκόμενα και να σου μιλήσει σε μπαρ είναι όταν είσαι στο 5ο όνειρο. Στην Ελλάδα ζεις, ξέχασέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά σιγά και οι Ελληνίδες γίνονται πιο τολμηρές και κάνουν πρώτες καμάκι σε κάποιον άντρα που της εντυπωσιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα είναι χοντρές ή 35+ μπορεί.

    Προσωπικά τόσο σε εμένα όσο και σε καμιά δεκαριά φίλους μου ποτέ δεν μας την έχει πέσει κάποια για καμάκι. Κι από εμφάνιση είμαστε κομπλέ. Οπότε άμα ξέρετε που την πέφτουνε να μας το πείτε κι εμάς να πάμε. Εκτός άμα το να σε κοιτάει μία στο μπαρ περιμένοντας να της μιλήσεις το θεωρείς εσύ καμάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. joyjoykos&tzentleman χαχαχαχχα όποιος το έχει συντάξει αυτό όλο πραγματικά μπράβο σου δεν ξέρω φιλαράκι τη ηλικία έχεις αλλά είναι έτσι όπως τα περιγράφεις απλά να προσθέσω ότι εμείς οι άνδρες δυστυχώς φταίμε γιατί οτιδήποτε έχει θηλυκή ταυτότητα τρέχουμε πίσω τους και το κακό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο το πήραν επάνω τους το παίζουν ντίβες ψηλομύτες μέχρι αηδίας και παρθεναγωγείο δειλά δειλά στην αρχή δήθεν για τα μάτια μέχρι να πνίξουν το κουνέλι και όσον αφορά για το ποιος είναι λυσσάρης και πεινασμένος απλά παραθέτω το πως βγαίνουν ντύνονται μάλλον ξεντύνονται κλπ χειμώνα καλοκαίρι με σκοπό μόνο να προκαλούν τα ανδρικά βλέμματα και να είναι μονίμως στο προσκήνιο γιατί έτσι μόνο ικανοποιούνται τα ανώριμα μυαλά τους επί μονίμως βάσεως ανεξαρτήτου ηλικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός ο αποπάνω! Θέλω να προσθέσω προς τις γυναίκες αναγνώστριες, ότι αφου ντύνεστε έτσι, σαν πουτάνες δηλαδή, μην αναρωτιέστε γιατί δεν βρίσκετε σωστούς άντρες! Ξέρετε και ξέρουμε καλά ότι υπαρχει διαφορά μεταξύ του ντυμένη καυτά και του ντυμένη σαν πουτάνα. Διαλέξτε ντύσιμο, αλλά κι εμείς, βάση το ντύσιμο θα διαλέξουμε συμπεριφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αποψη σου αλλα δν φταιμε εμεις αν εσεις οι αντρες ειστε μαλακες ημουνα σε ενα μπαρακι και καθομουνα στο μπαρ λοιπον φοραγα ενα κοκκινο φορεμα λιγο προκλιτικο πλησιαζει ενας τυπος περιπου 45 χρονων και μου την επεσε χοντρα αμεσως μου ειπε τη γυναικαρα εισααι τη καυλα εισαι και τετοια που λενε οι γκαρακιοζηδες λοιπον εμαθε το νουμερο μου και καθε μερα τηλ εγω τον εφτυνα εκεινος κολαγε περισοτερο λοιπον ηρθε σπιτι μου και με απειλουσε με το ετσι θελω πηρε αυτο που ηθελε και ητανε παντρεμενος πειτε μου εγω το προκαλεσα.....................γνωμες περιμενω...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υπάρχουν απειλές σε αυτό.Φωνάζεις την αστυνομία χωρίς προειδοποίηση.Αλλά για να μπει μέσα στο σπίτι σου sorry κιόλας αλλά σημαίνει ότι το ήθελες κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οχι δν το ηθελα βεβαια αυτος κολησε και ηθελέ εγω προσπαθησα να κρατησω αποσταση αλλα την αστυνομια πως να την καλεσεις οταν βλεπεις να σε τρομοκρατουνε..............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή