Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Τα ψώνια

Ο πατέρας μου με είχε μάθει ένα πράγμα στη ζώη μου και θα το μεταδώσω και στους δικούς μου απογόνους (αν κάνω ποτέ γιατί όπως πάει η κατάσταση χλωμό το κόβω):
"Μείνε παιδί μου μακριά από τα ψώνια".

Στις μέρες μας τα ψώνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Παλιότερα είχαν όλοι ψώνιο να βγουν στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Τώρα κάθε τσουλάκι και κάθε ποζεράς έχει κατακλίσει το Facebook, το Twitter, το Youtube τα Blogs και τα συναφή social networks.


Όπου ψώνιο, μιλάμε για το άτομο που:
- Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της
- Όταν της πεις ένα κοπλιμέντο καμιά φορά το επεκτείνει κιόλας από μόνη της
- Έχει το μικρόβιο να γίνει διάσημη, είτε μέσω των media, είτε προσπαθώντας να γίνει PR σε κανένα club, τραγουδίστρια κτλ.
- Την έχει δει ντίβα και θέλει να σέρνονται από πίσω της
- Θέλει να ζήσει τη ζωή της
- Θέλει ο δικός της να είναι celebrity ή λεφτάς
- Σε extreme περιπτώσεις θέλει να γίνει μοντέλο
- Φοράει μόνο επώνυμες μάρκες και άμα είναι shopping-animal θα σε βάλει κι εσένα να φορέσεις αυτά που θέλει
- Το παίζει δύσκολη
- Αν είναι πολύ όμορφη κι έχει μόνιμη σχέση τότε από τα πολλά "πεσίματα" δεν αποκλείεται κάποια σιτγμή να θελήσει να "δοκιμάσει" και κάτι άλλο
- Παραείναι κοινωνική. Δηλαδή θέλει να βγαίνει κυρίως με τις φίλες της, αλλά καμιά φορά θέλει και τους φίλους της, έτσι για να μαζεύει "θαυμαστές".
- Σε extreme περιπτώσεις αν την έχεις γκόμενα, θα θελήσει να πάει διακοπές μόνο με τις φίλες της, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να σε καλέσει ούτε να "καλεστείς" από μόνος σου.

Για να μην παρεξηγηθούμε, τα αντίστοιχα ισχύουν και για τους άντρες που είναι ψώνια.

Πόρισμα: Ο βαθμός ψώνιου σε μία γυναίκα είναι ανάλογος με την ομορφιά. Η σταθερότητα μιας γυναίκας σε μία σχέση είναι αντιστρόφος ανάλογη με το ψώνιο της.
Εξαιρέσεις:
- Οι πραγματικά άσχημες
- Όσες είναι μεγαλύτερης ηλικίας
- Όσες ανήκουν σε κατώτερα κοινωνικά στρώματα (φτωχές οικογένειες)
Παραδείγματα: Η λογική λέει ότι όσο περισσότεροι άντρες την πέσουν σε μια γκόμενα τόσο πιο πολύ θα πάρει τα πάνω της (δηλ. θα ψωνιστεί). Αυτό είναι λογικό κατά μία έννοια, απ' την άλλη όμως όταν έχει μεγαλώσει με όλες τις ανέσεις στην οικογένειά της κι ήταν πάντοτε το κακομαθημένο που τα είχε όλα έτοιμα, τότε το ψώνιο της αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Δηλαδή για να το πούμε και ωμά, αν είναι από πλούσια οικογένεια και συναντήσει έναν που δουλεύει ως μηχανικός αυτοκινήτων, υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος, θα ξενερώσει και μόνο που θα μάθει την δουλειά του.

Το τελευταίο δεν ισχύει για τους άντρες. Δηλαδή αν ένας είναι διευθυντής ή μέτοχος εταιρείας και η δικιά του δουλεύει π.χ. σε τηλεφωνικό κέντρο ή σερβιτόρα ούτε που θα τον νοιάξει. Το πολύ πολύ αν δει ότι σοβαρεύει το πράμα μπορεί και να την προσλάβει στην εταιρεία του.

Προσωπικά παραδείγματα
Ψώνια
- Είχα μία σχέση 1,5 χρόνο με μία 25άρα χωρίς πολλές εμπειρίες. Ήταν ψωνάρα, καθώς ήθελε να την θαυμάζουνε, ενώ πάντοτε περιέγραφε μέχρι και τα καμάκια που της κάνανε σε καθημερινή βάση, έτσι για να πουλήσει μούρη. Ντυνότανε με μάρκες και πρόσεχε μέχρι και την κολώνια που φόραγε. Ε προς τα τελειώματα απ' τα τόσα καμάκια που είχε φάει μου πετάει το κλασικό "Θέλω να ζήσω την ζωή μου, να αποκτήσω κι άλλες εμπειρίες. Δεν ξέρω τι έχω πάθει". Εγώ ξέρω, εκεί ήθελε ένα χαστούκι και να εξαφανιστώ όπως είμαι. Βέβαια αυτό δεν θα έσωνε την κατάσταση γιατί μετά έμαθα ότι η κοπέλα πήρε την μισή Αθήνα, αλλά δεν έχει να κάνει. Πάντως στην επιλογή γκόμενου ήταν εύκολη. Τόσο εύκολη που τελικά τα είχε και με πολλούς μαζί χωρίς να τρώει σκάλωμα, γιατί πολύ απλά ψάχνει την επιβεβαίωση. Στα ψώνια υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες. Η το "Είμαι αγάμητη" ή το "Με όποιον κάτσει και ανάλογα τα κέφια". Προφανώς από την πρώτη κατηγορία πέρασε στην δεύτερη, γιατί ότι κι αν της δώσεις...δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένη.
- Η 2η περίπτωση ηταν μια αδερφή φίλου, εμφανισιακά αρκετά καλή, με την οποία ήθελα να κάνω κονέ αλλά τελικά δεν έκατσε. Είχε σχέση για 3 χρόνια την οποία ακολούθησε άλλη σχέση λίγων μηνών. Στη συνέχεια, μόλις έμαθα ότι έμεινε free την προσέγγισα. Βγήκαμε κάνα δυο φορές, αλλά επειδή το ψώνιο της ήταν αθεράπευτο, μου το έπαιξε και καλά "θιγμένη από τις προηγούμενες σχέσεις της". Στο 2ο ραντεβού κι ενώ μου έκανε κοπλιμέντα κι απλά της έκανα κι εγώ, χωρίς όμως να κάνω την παραμικρή κίνηση, μου πετάει από μόνη της το "Σε τι φάση είσαι;" Της εξηγώ τι παίζει και μου απαντάει "Οκ, επειδή απ' ότι έχω δει υπάρχει ενδιαφέρον θα ήθελα να μου δώσεις χρόνο". Για να μην τα πολυλογώ, τ'@@ μου κουνιούνται πέρα-δώθε η κατάσταση, καθώς τον τρίτο καφέ τον ακύρωσε, βγήκαμε άλλη μία φορά έξω με παρέα κι έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής. Με κλίμακα 1-10 πιστεύω ότι άνετα έπιανε 10αράκι. Στο ψώνιο εννοώ, όχι στην εμφάνιση, καθότι πέρα απ' το οτι πάταγε like και σχολίαζε ακόμα και τις ίδιες της τις photos στο Facebook, είχε φτιάξει μέχρι και group για την ίδια.

Μετριόφρων
- Με είχε γνωρίσει απ' την δουλειά μου. Βρήκε την ευκαιρία να χωθεί μέσω Facebook. Βγήκαμε δύο φορές, την δεύτερη προχώρησε το πράγμα. Τελείως χύμα η γκόμενα, αλλά απ' την άλλη 30άρα, επομένως ήξερε τι ήθελε. Περιττό να πω ότι στο κρεβάτι σε έβαζε κάτω και σου άλλαζε τον αδόξαστο.
- Εκείνη με την οποία ήμουν 2 χρόνια ήταν καλή περίπτωση σοβαρού ατόμου. Είχε βέβαια το αρνητικό της γκρίνιας και το ότι εμφανισιακά δεν έλεγε και πολλά. Εκεί επιβεβαιώνεται άλλωστε κι ότι αν δεν σου κάνουν καμάκια και κοπλιμέντα τότε δεν μπορούν να τονώσουν το "Εγώ" σου, άρα και το "Ψώνιο" σου.

Μακριά από τα ψώνια
Το ψώνιο σχετίζεται πολλές φορές με την ομορφιά κι αυτό γιατί οι μέτριες και οι άσχημες γκόμενες ξέρουν πόσο αξίζουν. Οι ωραίες κι οι πολύ ώραίες όμως θέλουν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια μετράει. Όταν δε πιάσει μια φίλη τους γκόμενο κι οι άλλες είναι μόνες, αμέσως αρχίζουν τα θαψίματα. Κι εδώ ρωτάω εγώ. Γιατί βρε ζώο δεν βγαίνεις έξω να γνωρίσεις κι εσύ κανέναν; Αλλά που μυαλό. Αφού προτιμάς να βγαίνεις με τις φίλες σου για να "περνάς καλά" και να μην έχεις την γκρίνια και την ζήλια του γκόμενου.

Και ΟΧΙ, δεν έχεις μαλακομαγνίτη, απλά ως ψώνιο όταν σου τρέχουν τα σάλια για τον κάθε barman, PR, τραγουδιστή, επιχειρηματία και τα συναφή, πως περιμένεις να κάνεις κάτι σοβαρό; Ο τύπος θα σε κλάσει στο μήνα πάνω (και πολύ βάζω) που θα του έχει κάτσει μία από τις δεκάδες που έχει στα πόδια του. Αντίθετα, εκείνος ο τύπος που σου μίλησε προχθές στο bar και σε προσέγγισε ωραία ή ο άλλος που σου είχε πιάσει κουβέντα στο Facebook (και τον έχεις δει 1-2 φορές) και του έριξες άκυρο για τον καφέ, δεν σου έκανε. Ε κάτσε στη μιζέρια σου τώρα και να πουλάς παραμύθια ότι δεν υπάρχουν άντρες.

Κι απευθύνομαι και σε εσάς βρε ρεμάλια. Όταν βλέπετε μία με 2.000 φίλους στο Facebook, καμιά 15αριά άλμπουμ με photos και στο Info να λέει ότι δουλεύει στο τάδε cafe ή club, τι ψάχνεστε; Η στην πραγματική ζωή, όταν πας να της μιλήσεις και σου λέει "Εγώ είμαι γεννημένη για μεγάλα πράγματα" ή "Εγώ δεν θέλω να κάνω κάτι με όποιον κι όποιον" τι καταλαβαίνεις; Το έχει καβαλίσει το καλάμι; Τον έχει πάρει ψηλά τον αμανέ; Είναι ποζέρι; Ε τότε τι κάθεσαι κι ασχολείσαι μαζί της; Αφού ακόμα κι αν κάνεις κάτι (που εφόσον μοιράζει 100 χυλόπιτες, άρα κατά 99% στο αποκλείω) μετά θα χαλαστείς. Άστην εκεί πέρα στην κοσμάρα της να σαπίσει και να μετά να παρακαλάει στα 30+. Τράβα να βρεις καμιά πιο σοβαρή και πιο προσγειωμένη. Αν τα καταφέρεις βέβαια.

Μέρη που συχνάζουν ψώνια
Είναι γνωστό ότι τα ψώνια συχνάζουν στα clubs, τα οποία πρέπει να αποφεύγεις όπως ο Καρατζαφέρης τον κομμουνισμό. Όμως, αυτές οι περιοχές είναι κατά κανόνα απαγορευμένες και προτείνεται να βάλεις ένα μεγάλο "Χ" αν θες να έχεις πιθανότητες. Δεν αποκλείεται να βρεις και σωστές γκόμενες που θα έχουν έρθει από άλλες περιοχές, αλλά το ποσοστό είναι μικρό:
- Κηφισιά
- Γλυφάδα
- Κεφαλάρι
- Βουλιαγμένη
- Ηλιούπολη
- Αργυρούπολη

Μέρη όπου δεν συχνάζουν ψώνια
Εδώ τα πράγματα είναι πιο normal και μπορείς να κάνεις πιο εύκολα συζήτηση:
- Γκάζι
- Ψυρρή
- Ζωγράφου
- Πλατεία Καρύτση
- Παγκράτι

Υπάρχουν βέβαια και μέρη όπως το Μπουρνάζι, όπου εξαρτάται που ακριβώς θα πας, αν κι εκεί το ποσοστό των αντρών είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό των γυναικών, άρα δεν αξίζει καν τον κόπο. Αυτό είναι όμως άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο που σηκώνει ξεχωριστή συζήτηση.

1 σχόλιο: