Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αθηναϊς Νέγκα & Ξενέρωτες



Φαντάζομαι αρκετοί από εσάς θα έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο την Αθηναϊς Νέγκα, στον Fresh 88.6. Έχει μια εκπομπή καθημερινά 6-8 το απόγευμα όπου κάθε πονεμένος και πονεμένη πάνε και λένε τα δικά τους. Ένας σκέφτεται να χωρίσει και δεν ξέρει πως να της το πει, η άλλη νομίζει ότι ο γκόμενός της την απατά, μια άλλη ξημεροβραδιάζεται στο κινητό περιμένοντας μήνυμα απ' τον πρώην που την έχει στο κλάσιμο κ.ο.κ.

Επί της ουσίας...παπάρια μάντολες κι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η παρουσιάστρια θα έχει φάει φρίκη με αυτά που ακούει. Αφού κι εγώ που δεν έχω την πείρα της έχω φρικάρει με τον καθένα και κυρίως την καθεμία που κλαίγεται για ιστορίες του κώλου όταν η αλήθεια είναι προφανής.

Σε γουστάρει; Τότε θα προχωρήσει.
"Μα" και "μου; Άντε στο διάολο κι ακόμα παραπέρα.

Για να σας το ζωγραφίσω να το καταλάβετε καλύτερα, το πράγμα έχει ως εξής. Καταρχήν οι άντρες χωριζόμαστε σε τρεις κατηγορίες:

Ο ΚΑΛΟΣ: Ο τύπος που θα σου κάνει όλα τα χατήρια. Θα σου πει "Ναι μωρό μου, όπου θες εσύ πάμε". Θα σε αφήσει να βγεις και με τις φίλες σου ή ακόμα και με τους φίλους σου. Θα σου πάρει τα δωράκια, θα σε πάει διακοπούλες, στα όπα-όπα θα σε έχει (πιο καλά κι απ' ότι ο Κουρκούλης) και γενικά θα περάσεις ωραία. Θα είναι και ρομαντικός, σε σημείο που να νομίζεις ότι σου τάζει λαγούς με πετραχίλια. Εν τέλει, δεν θα είναι "exciting" η σχέση σου γιατί εσύ ως καργιόλα δεν ικανοποιείσαι με τίποτα και θέλεις και λίγο adventure.

Ο ΚΑΚΟΣ: Ο κλασικός στ'@@ιστης. Θέλει να σε έχει αποκλειστική, να στέκεσαι σούζα, να τρέχεις για τα πάντα μέσα στο σπίτι και να μην σηκώνεις και κουβέντα γιατί "αυτός είναι ο άντρας". Θα ζηλέψει τρελά σε φάση "Όταν βγαίνεις θα είμαι πάντα παρόν", "θα φοράς αυτά που θα σου λέω εγώ", "θα πας γυμναστήριο να σφίξεις γιατί αυτός δεν είναι κώλος" και άλλα τέτοια. Κι εσύ θα κάνεις την κότα βέβαια, γιατί νομίζεις ότι αυτός είναι ο τελευταίος στη γη, γιατί επειδή είναι ο πρώτος που σου πέρασε μανίκι είναι κι ο μοναδικός και άλλες τέτοιες παπαριές. Στο τέλος, όταν θα σου έχει σπάσει τα νεύρα με την καταπίεση ή όταν θα σου φορέσει κανένα κέρατο, θα τον χωρίσεις, θα σε πει και "κακιά" και θα βγεις και φταίχτρα από πάνω.

Ο ΜΕΤΡΙΟΣ: Φυσικά δεν θα έλεγα "Ο άσχημος" παραφράζοντας την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ. Ο μέτριος είναι ο "50-50". Δηλαδή κοιτάει και εσένα και την πάρτη του. Θα βγει μαζί σου αλλά θα κάτσει και μέσα να δει Champions League. Θα σε πάει για ψώνια, αλλά μετά θα απαιτήσει να έρθεις να τον δεις που θα παίζει 5x5 με τους φίλους σου (για να σε έχει κι από κοντά, διακριτικά). Θα ζηλέψει, δεν θα σε αφήσει με όποιον κι όποιον αλλά τις βολτούλες με την κολλητή σου θα τις κάνεις. Είναι ο demi, o "default" που λέμε, που θα χτυπήσει και το χέρι στο τραπέζι.


Τα δεδομένα
Αν λάβουμε υπόψη μας όλα τα παραπάνω τότε μας γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Το πρώτο και βασικότερο είναι το εξής. Έστω ότι είσαι εσύ γκόμενα, είσαι low profile και τα έχεις με έναν "κακό". Και αρχίζει να σου κάνει "νερά". Και τσακώνεστε. Τι κάθεσαι και το ζαλίσεις το θέμα; Στείλτονα και προχώρα παρακάτω. Δηλαδή αφού δεν σου φέρεται οπως θες, υπάρχει περίπτωση ποτέ να περάσεις καλά; Όχι. Τότε τι κάθεσαι και το συνεχίζεις;

Μετά, βλέπω κάτι θεογκόμενες που κάθονται και κλαίγονται 2 και 3 χρόνια σερί με τους ίδιους μαλάκες! Τις βλέπω στο FB και μιλάμε κλαίγονται πρωί-βράδυ. Δηλαδή ρε κορίτσι μου, έχεις αυτή την εμφάνιση, βγαίνεις έξω και βρίσκεις όποιον γουστάρεις στο λεπτό και θα κάθεσαι να κλαίγεσαι για τον κάθε παπάρα; Τόσοι καλύτεροι υπάρχουν εκεί έξω (και σε εμφάνιση και σε χαρακτήρα), διάλεξε έναν και πάρε. Γιατί...διαλέγετε! Όλες. Μην το ξεχνάμε αυτό. Εσείς έχετε το καρπούζι και το μαχαίρι.

Κατά τα άλλα, οι άντρες οκ ας στέλνουν SMS στην εκπομπή της Αθηναϊδας στον Fresh. Αλλά οι γκόμενες; Θα κλαφτούν κι αυτές; Δηλαδή σκάνε μηνύματα του στυλ "Τα είχαμε 3 χρόνια και τώρα με θυμήθηκε μετά από 5 χρόνια. Τι να κάνω?" WTF! Δηλαδή μόνο μια χοντρή 35άρα χωρίς στον ήλιο μοίρα θα έστελνε τέτοιο μήνυμα. Η απάντηση είναι απλή. Ράγισε το γυαλί; Έσπασε; Τι πας να το κολλήσεις αφού 99% δεν κολλάει καρατσεκαρισμένα. ΒΡΕΣ ΑΛΛΟΝ. So simple.

Λέει π.χ. μία άλλη "Είμαι από Αθήνα, κατέβηκα Καλαμάτα κατά τύχη, τα έφτιαξα με έναν από εκεί και μου λέει ότι λόγω απόστασης να έχουμε ελεύθερη σχέση κτλ και απλά να "περνάμε καλά". Απ' την άλλη με παίρνει τηλέφωνο και ρωτάει που είμαι και ζηλεύει.". Και ρωτάει στο τέλος η γκόμενα "Τι να κάνω;". Τι να κάνεις ΡΕ ΖΩΟ; Να τα φτιάξεις με ένα λογικό άτομο από Αθήνα! Αφού το παλικάρι πηδάει αβέρτα, δε νιώθεις; Άκου ελεύθερη σχέση και μαλακίες. Τελικά καταλήξαμε οι περίεργοι σήμερα να είναι αυτοί που έχουν σχέση και όχι αυτοί που "πηδιούνται ελεύθερα".

Το άλλο το κουφό είναι να βλέπεις Αθηναίες να τα φτιάχνουν με επαρχιώτες. Δηλαδή οκ, τον Αθηναίο θα τον δικαιολογούσα. Άμα έχει φάει φτύσιμο κι έχει μείνει μπάκουρος κάνα εξάμηνο και βάλε και βρει μία ωραία από επαρχία δεν θα την τσιμπήσει; Μέσα. Αλλά η Αθηναία που επιλέγει όταν θέλει κι όποτε θέλει τον γκόμενο, ποιο είναι το δύσκολο να βρει έναν από το μέρος της; Όταν σε παρακαλάνε μωρή 11 μήνες το χρόνο οι γείτονές σου δε γουστάρεις κι όταν θα πας 1 μήνα διακοπές και θα σε εξιτάρει ο άγνωστος εκεί θα σου γίνει το "κλικ"; Ε είναι να τρελαίνεσαι!

Μερικές στέλνουν κάτι άλλα SMS κι αναρωτιούνται πως θα προσεγγίσουν κάποιον. Δηλαδή άμα πας και του μιλήσεις, "θα ρίξεις τα μούτρα σου" ως γυναίκα; Αντίθετα, το πιθανότερο είναι να τον καπαρώσεις. Η άλλες φορές θα κλαφτούνε γιατί ο γκόμενος τις φτύνει. Δηλαδή σε φάση "Είμαστε μαζί ένα χρόνο αλλά τον τελευταίο μήνα δεν με παίρνει πολύ τηλέφωνο κι όλο φαίνεται σαν να το παρακαλάω. Μερικές φορές δεν το σηκώνει κιόλας. Μήπως περνάει φάση;" Όχι. Απλά εσύ δεν χωράς να περάσεις κάτω από την πόρτα απ' το κέρατο!

Η το αποκορύφωμα όλων: "Με βλέπει συχνά στη δουλειά κι έχω καταλάβει ότι με φλερτάρει. Αλλά ξέρω ότι τα έχει με άλλη. Τι να κάνω?" Πολύ απλά να βγεις έξω βόλτα και να βρεις έναν από τους εκατομμύρια ελεύθερους. Γιατί το έχουμε δει και αυτό. Να βλέπεις δεσμευμένους να τους γουστάρουν ένα σωρό γκόμενες και να τους φλερτάρουν, μόνο και μόνο γιατί στη συγκεκριμένη δουλειά/σχολή/βάλτε ότι θέλετε, το ποσοστό γυναικών είναι τραγικά υψηλό. Λες και πρέπει σώνει και καλά να κάνεις κάτι με κάποιον από τον "κύκλο" σου. Τα μπαράκια, τα κονέ από φίλους ή το facebook δεν περνάνε απ' το μυαλό τους; Για τόσο τούβλα μιλάμε πλέον;

Και για να το κλείσουμε, το θέμα στις σχέσεις είναι ένα: Να γουστάρει πολύ ο ένας τον άλλο.

Άμα δεν ισχύει το παραπάνω τότε γιατί κλαίγεστε; Γιατί κάθεστε μέσα; Γιατί ξημεροβραδιάζεστε στο Facebook; Γιατί το παίζετε "It's Complicated" και "Δεσμευμένη" όταν σας πλησιάζει ένας καινούργιος υποψήφιος γκόμενος; Αφού ο παλιός (τρέχον) γκόμενος, σας έχει τόσο γραμμένες που πηδάει ήδη άλλη χωρίς να το καταλάβετε!

Το συμπέρασμα για να το κλείσουμε το θεματάκι είναι απλό: Κάντε κάτι με όποιον ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ! Και όχι με τον κάθε μαλάκα που θα κολλήσετε για να καλύψετε τον εγωισμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου