Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Γιατί οι άντρες κάνουμε τα πάντα για να συνεννοηθούμε με τις γυναίκες κι αυτές τίποτα;


[Email του αναγνώστη JohnM]


Αγαπητέ ξενερωμένε,

Υπομονή για την νέα χρονιά και να προσέχουμε. Ελπίζω να είσαι καλά, καλή δύναμη.

Πάντως, ένας λόγος παραπάνω μιας και δεν βγαίνουμε να ρίξουμε και λίγο διάβασμα περί του θέματος, να ζεσταθούμε θεωρητικά τουλάχιστον.

Επί την ευκαιρία...
έχω σκεφτεί πολλές φορές ....

ΑΥΤΕΣ τι κάνουν ακριβώς εκτός από το να το παίζουν γκόμενες και να ξινομουνιάζουν;
Και αλήθεια, τι μας δείχνει το γεγονός πως ένα βιβλίο όπως π.χ. το "Άντρας Αξίας" των MenofStyle, με το που βγαίνει κάνει εύκολα θραύση; Ειδικά όταν είσαι ικανός να το αγοράσεις ακόμα και όταν δεν σου το έχει συστήσει κάποιος; Σίγουρα ένα από αυτά είναι πως οι άντρες ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να συνεννοηθούμε μαζί τους, σε απελπιστικό βαθμό μη σου πω.

Έχω σκεφτεί λοιπόν πολλές φορές. Μήπως είναι εκείνες που πρέπει να διδαχτούν το ίδιο (μη σου πω πως το έχουν και περισσότερο ανάγκη) για το πως να συμπεριφέρονται ; 

Αλήθεια οι γυναίκες μπαίνουν ποτέ στην πλευρά των ανδρών να δουν με τι έρχονται αντιμέτωποι; (μπας και καταλάβουν ποτέ σε τι γιατονπούτσο κόσμο ζουν μέσα στο κεφάλι τους και τι παρανοϊκές απαιτήσεις έχουν από εμάς;) Αναρωτιούνται ποτέ μήπως κάτι δεν κάνουν καλά; (Μάλλον όχι γιατί δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια στον υπεροπτικό και τέρμα εγωκεντρικό μυαλό τους).

Ειδικά σε μια κοινωνία που τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον ραγδαία, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για ένα ξεκάθαρο κοινό έδαφος. Επιπλέον μια από την καρκινοπάθεια της εποχής λόγω των social media αποτελεί και η αντικοινωνική συμπεριφορά, που τις επηρεάζει εξίσου. Σύμφωνα με τις καινούριες γενιές, θεωρείται πολύ πιο φυσιολογικό να σου στείλει μήνυμα ένα αγόρι στο fecebook/instagram παρά να σε πλησιάσει στην κοινή παρέα ή στο σχολείο για να σου πει πως του αρέσεις κι αυτό είναι ο καινούριος "κανόνας".

Αυτές γιατί δεν κάθονται να μάθουν πως σκέφτεται ο μέσος άντρας μπας και συνεννοηθούν μαζί τουq
Πρόσφατα λοιπόν έπεσα πάνω σε αυτόν τον τύπο(που θα στα έστελνα έτσι κι αλλιώς), τσέκαρε τα παρακάτω video και πάρε έμπνευση για άρθρο:


4 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζεται να διδαχθούν απολύτως τίποτα, γιατί έχουν ντουζινες στην αναμονή... Να πάνε να τις πάρουν απ'το σπίτι τους (στην άλλη άκρη της πόλης) , να τα πληρώνουμε ΌΛΑ εμείς, η αλλά να χασμουριέται και να παίζει με το κινητό της, μέχρι να τη γυρίσουμε πίσω, να μας φιλήσει σταυρωτα (μπορεί και καθόλου) και να μας πει: "κάποια μέρα να τα ξαναπούμε" που δεν το εννοεί και να γυρίσει στο σκρολαρισμα των ατελείωτων επιλογων της...στην αυλή που έχει φτιάξει με τους followers της... απλα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες κ' εσύ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΛΑ. Απολαμβάνουν την προνομιούχα θέση τους. Το θέμα όμως είναι πως ακόμα και αυτές που δεν ασχολούνται με instagram και δεν αναλώνονται με αυλές από followers και που έχουν και μια ποιότητα σαν άνθρωποι, ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ. Και ειδικά την σήμερον ημέρα, ακόμα και να έχει ελπίδες ο άλλος, θα παραμείνει τόσο μπερδεμένος που δεν πρόκειται να κάνει καμιά κίνηση της προκοπής. Με το που νιώσουν κάποιο ενδιαφέρων και πως τις γουστάρει ο άλλος γίνονται όσο πιο ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ μπορούν. Και λίγοι άντρες σήμερα(και με το δίκιο τους) θα βρουν την αυτοπεποίθηση να επιμήνουν. Κατά τ' άλλα ακόμα και αυτές δηλώνουν πως έχουν απογοητευτεί από τους άντρες(ειρωνεία έτσι;) και είναι εδώ και τρία χρονια αγάμητες. Μάλλον δεν λένε να καταλάβουν την ήδη πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο μέσος άντρας.

      Διαγραφή
  2. Αρχικά. O καθε άπλυτος και άπορος προσπαθεί να γαμήσει.

    Το αν θα πηδήξεις δηλαδή έχει να κάνει με τη διάθεση της άλλης όχι της δικής σου και ολοι οι άντρες συμβιβάζονται και υπακούν τη γυναικεία διάθεση, κάτι το οποίο είναι αηδιαστικό.

    Όλο βλέπω απορεί ο ένας απορεί ο άλλος. Έχετε καθόλου αντίληψη του τι συμβαίνει; Του τι φταίει ρε;
    Φταίει η κοινωνική ανύψωση της κατώτερης φύσης τους από το ισχυρό φύλο. Να το πω απλά: Όταν δίνεις εξουσία σε κάποιον που αντιλαμβανεται ότι ειναι κατώτερες από σένα, αυτός θα κάνει το παν ώστε να σε συνθλίψει. Ως επακόλουθο η συμπεριφορά που βλέπετε έξω, της ντιβας είναι το ότι ακόμα και 50φευγα κωλογριες έχουν ΕΠΙΛΟΓΕΣ . Χ100 ΦΟΡΈΣ περισσότερες από τον μέσο μπονομπο εκεί έξω. Ως αντανακλά όλων αυτών η συμπεριφορά είναι μια ικανοποίηση που νιώθει η γυναίκα να συντρίβει το αντρικό φύλο που την εξύψωσε εξαρχής. Σαν να σου λέει, βάλε με στη θέση μου αλλιώς θα σε αντικαταστήσω με άλλους σε αναμονή και ειδικότερα όχι ντόπιους.

    Αν δεν εχεις λεφτα και στοχους, το μουνι σκεφτεσαι μονο. Ξυπνήστε και ασχοληθείτε με τη πάρτη σας!

    Για όποιον μπονόμπο δεν έχει καταλάβει πως λειτουργούν οι γυναίκες η απάντηση είναι απλή: Οι σχέσεις για τις γυναίκες είναι θέμα ανταγωνισμού και ναρκισσιστικής/κοινωνικής κυριαρχίας, όχι θέμα ρομάντζου και πραγματικού "ερωτα". Η παρανόηση ότι οι γυναίκες είναι ρομαντικά πλάσματα είναι η μεγαλύτερη ψυχολογική προβολή/ανάγκη που έχουν προβάλλει οι άντρες προς τις γυναίκες από αρχαιοτάτων χρόνων.

    Όλοι ψάχνουν την αιτία και παρακαλάνε να χωσουν στο γυναικοκεντρικο περιβάλλον που δημιουργήσαμε. Όλοι οι άντρες συμβάλλαμε σε αυτό. Η διαβάθμιση στον γυναικοκεντρισμό έχει να κάνει με το status και το χρήμα. Αν δεν τα έχεις αυτά αναγκάζεσαι να γίνεις δουλοπρεπής για να γαμήσεις, αλλά το ότι το περιβάλλον επιβάλλει κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις κιόλας. Αν οι άντρες είχαν εγωισμό και νοοτροπία το παίζω δύσκολος και επιλεκτικός θα είχε αλλάξει η ολη στάση των γυναικών. Και δεν είναι βιολογικό το να μην το παίζεις δύσκολος, είναι καθαρά κοινωνική ρύθμιση και σύμβαση με την οποία συμβιβάζεσαι για να μην φαίνεσαι παρείσακτος. Δλδ αν δεν λειτουργεις σαν μπονομπο τοτε εχεις καποιο θεματάκι ψυχολογικό, έτσι βλέπει η κοινωνία οποιον αντρα δεν αφοσιωνει τη ζωη του στο μουνι. Γιατί εν τέλει, το φλερτ ειδικά στις μέρες μας ειναι ξεκάθαρα μια μορφη σαδιστικής γυναικείας κυριαρχίας, όταν την πέφτεις σε γκόμενες αυτόματα τις εξυψώνεις, μπορεί να μην σε νοιάζει βέβαια αλλά αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα, ο απαθής γυναικοκεντρισμός σε συνδυασμό με τον κλασικό ιπποτικό γυναικοκεντρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή