Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Θες σωφέρ? Πάρε πούλο!

Τον μαλάκα που σας πηγαινοφέρνει ξεχάστε τον!

Κάθε σύγχρονη ελληνίδα θέλει τις ανέσεις της και καθεμία προτιμά ανέσεις διαφορετικών κατηγοριών.
- Άλλες θέλουν να τους κερνάς τα πάντα.
- Άλλες θέλουν να τους παίρνεις δώρα
- Και άλλες θέλουν...να τις πηγαινοφέρνεις.

Λοιπόν ακούστε κοπελιές, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να κάνουμε όλα τα παραπάνω. Κι όσες απαιτείτε μπορείτε να πάρετε τον πούλο όπως είστε.

Ξέρουμε ότι ως άντρες που βγάζουμε περισσότερα από εσάς έχουμε μια μικρή υποχρέωση να σας κερνάμε κάποιες φορές, αλλά μέχρι εκεί. "Κάποιες φορές". Όπως το ακούσατε. Αν έχετε αντίρρηση σας τραβάμε ένα βολέ και σας καρφώνουμε από εκεί που ήρθατε.

Δωράκια επίσης έχουμε υποχρέωση να σας κάνουμε σε γιορτές, γενέθλια, Χριστούγεννα και επέτειο. Άντε και τον Άγιο Βαλεντίνο παρότι είναι εμπορική γιορτή. Το ότι μπαίνει όμως μήνας και πληρωνόμαστε δε σημαίνει ότι θα "βγούμε έξω να το γιορτάσουμε" , "θα πάμε να σηκώσουμε το Golden Hall" κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Θα σας φέρω δύο παραδείγματα:
1ο: Είχα γκόμενα που κάθε εβδομάδα ερχότανε σπίτι και μου έφερνε δώρο. Είτε γλυκό, είτε εσώρουχα, είτε οτιδήποτε. Χαλούσε το μισθό της για πάρτη μου. Και τσακωνόμασταν για αυτό γιατί ήταν μαλακία. Εγώ βέβαια αναγκαζόμουν να σκάσω το κατιτίς παραπάνω στα δώρα τις μέρες γιορτών και ενδιάμεσα να πάρω κάτι στα "τρίμηνα", τα "εξάμηνα" κτλ. Ούτε κηδεία να ήτανε τόσο χρήμα.
2ο: Ένας φίλος μου τα έχει με μία 7 χρόνια μεγαλύτερη και την ξεζουμίζει. Δώρα, ταξίδια και στο καπάκι τον πηγαίνει και βόλτα και του κάνει τον σωφέρ. Κανονική χορηγός δηλαδή! Ελπίζω να μην σας έδωσα ιδέα να γίνετε κι εσείς ζιγκολό. Προτιμώ "κρέμα γάλακτος" παρά "παστίτσιο 5 μέρες στο ψυγείο".

Ο σωφέρ
Και πάμε τώρα στο θέμα μας. Άντρες-σωφέρ. Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να σας ζητάει μια γκόμενα να περάσετε να την πάρετε από το σπίτι της; Λοιπόν επειδή το θέμα αυτό σηκώνει συζήτηση, η αλήθεια για το πόσο θα οδηγήσετε βρίσκεται κάπου στη μέση. Και εξηγούμαι.

Σημείο συνάντησης:
Υπό ιδανικές συνθήκες, το μέρος όπου θα βρεθείτε θα πρέπει να είναι κάπου ενδιάμεσα. Όταν λέω "ιδανικές συνθήκες" εννοώ να μην ρίχνει καρέκλες, χιόνι ή άλλες πίπες. Οπότε εκεί μοιράζετε την απόσταση. Αν για παράδειγμα μένετε Χαλάνδρι και μένει Κηφισιά τότε βρίσκεστε για παράδειγμα στο Μαρούσι.

Αστάθμητος παράγοντας διαπραγμάτευσης είναι το μέρος που θα πάτε κι εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η διαπραγματευτική σας ικανότητα. Δηλαδή αν το μέρος που θα βγείτε για καφέ είναι κοντά στην περιοχή σας τότε μπορεί να σκεφτείτε να την πείσετε να "έρθει προς τα εκεί" ώστε να μην κάνετε χιλιόμετρα. Επειδή όμως μπορεί άνετα να σας πει "Πως θα κουβαληθώ εκεί κάτω; Ας μοιράσουμε την απόσταση" αν δείτε ότι αντιδρά σαφώς και πρέπει να την μοιράσετε.

Μην πηγαίνετε σαν μαλάκες από το σπίτι της!
Όσο μουνάρα κι αν είναι η γκόμενα, όσο λεφτού κι αν είναι, να σκέφτεστε πάντοτε ότι:
Α)Ότι όσο κουραστείτε εσείς άλλο τόσο θα πρέπει να κουραστεί κι αυτή! Άμα π.χ. μένει Ανω Ηλιούπολη κι εσείς Νέο Κόσμο και θέλετε να βγείτε για καφέ στο Athens Metro Mall στο μετρο Αγίου Δημητρίου τότε γιατί να πάτε να την πάρετε; Θα βρείτε κατευθείαν εκεί γιατί η απόσταση είναι στη μέση!
Β)Η γκόμενα είναι όπως την μάθεις από την αρχή. Δηλαδή αν από νωρίς της πάρει τον αέρα μετά δεν θα σηκώσει μπαϊράκι.
Γ)Όσο έχετε ανάγκη να μην την χάσετε, άλλο τόσο έχει κι αυτή να μη σας χάσει: No comments. Ειδικά αν πλησιάζει τα 30...μη σας πω ότι θα έρθει και στην πόρτα σας.
Δ)Αν η μαμάκα της έμαθε το ρητό "Έχεις γκόμενα άρα πλήρωνε" να πάει να γαμηθεί κι αυτή. Βάλτε της όρο: "Αν είναι να είμαστε μαζί θα πρέπει να μοιράζουμε την απόσταση. Διαφορετικά δεν το βλέπω να βλεπόμαστε γιατί αυτό που κάνεις δεν μου το έχει ζητήσει καμία άλλη κι είναι παράλογο". Αν ενδιαφέρεται πραγματικά θα κάτσει κλαρίνο και δεν θα ξανακάνει μαλακία. Αν δεν το κάνει τότε πολύ απλά δεν σας θέλει για αυτό που είστε.
Ε)Τέλος, το σημαντικότερο: Αν έχει κι αυτή αυτοκίνητο και δεν θα πάτε ο ένας στο σπίτι του άλλου, τότε θα βρίσκεστε κατευθείαν στο σημείο του καφέ/ποτού! Σωφέρ χωρίς λόγο και καραγκιοζιλίκια του στυλ "Να μη χαλάσουμε και οι δύο βενζίνη" δε στέκουνε! Εκτός πια...κι αν μένει ακριβώς στο δρόμο σας προς το μαγαζί. Τότε και μόνο αλλάζουν τα δεδομένα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Α κι επίσης:
 - Μην της ζητήσετε λεφτά για βενζίνη ποτέ γιατί είναι γυφτιά. Αν μένει στου διαόλου τη μάνα τότε τα λιγότερα κεράσματα αρκούνε.
- Όσες καριόλες διαβάζετε το άρθρο ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. Μην κάνετε σαν τις αλλοδαπές
που κάνουν ότι δεν κοιτάνε καν το πορτοφόλι τους. Η έχετε αξιοπρέπεια και θα σκάσετε 2.80 (γιατί η βενζίνη μας κοστίζει παραπάνω) ή πάρτε το μετρό.