Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μακριά από τις μαμόθρεφτες!

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά σε όσους γιόρταζαν κι όλα τα σχετικά.

Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα περίεργο είδος, τις μαμόθρεφτες. Ναι, ναι, αυτές που η μάνα τους τους ζαλίζει τα παπάρια εις το άπειρον και που "δεν βγάζεις άκρη με τίποτα".

Κατά βάση να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι το τελείως αντίθετο του μαμόθρεφτου. Ως παιδί χωρισμένων γονιών έμαθα μια ζωή να γράφω στ'@@ μου ότι μου έλεγε η μάνα μου.
- "Βγάλε τη σχολή"
- Στ'@@ μου πάω να γραφτώ σε άλλη.

- "Μη πας γήπεδο είσαι ανήλικος"
- Στ' @@ μου είμαι 16, πάω να πάρω το λεωφοριάκι και πούλο.

Συνεπώς οποιοσδήποτε από εσάς κάθεται και συμβουλεύεται ακόμα τη μαμάκα του τον θεωρώ βουτυρομπεμπέ, μαμόθρεφτο και μπούλη. Όπως θύμα θεωρώ την κάθε γκόμενο που σαν ζωντόβολο πάει και μπλέκει μα τέτοιους και ύστερα από 10 χρόνια που θα παντρευτεί της κάνει το κουμάντο η "πεθερούλα". Μαύρο φίδι που σας έφαγε.

Πρωτοχρονιά λοιπόν και θυμήθηκα μια ιστορία.

Πριν κάτι χρόνια είχα μπλέξει με μια συνομίλικη η οποία θύμιζε περισσότερο...18χρονο. Η μάνα της είχε λυσσάξει καθότι γεροντοκόρη, και την είχε από κοντά. Μιλάμε για 4-5 τηλέφωνα τη μέρα! Αρρώστια σκέτη σας λέω! Πρωτοχρονιά λοιπόν και αντί να την περάσουμε μαζί πληροφορούμαι ότι οι γονείς της θα πάνε στο τάδε μέρος για ρεβεγιόν! Νεύρα εγώ, της τα χώνω, μου λέει "έχεις χίλια δίκια, δε κάνει να συγχίζω τη μάνα μου, θα πάθει τίποτα" και χίλιες δυο κλαπαρχιδιές.

Με τα πολλά της κάνω surprise. Παίρνω το αεροπλάνο, πάω και την βρίσκω στο χωριό (αφού πρωτα είχα ψαρέψει πληροφορίες) και παθαίνει μουνόπλακα. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να καθόμαστε τετράδα, εμείς κι οι γονείς της, και να παρακολουθούμε τα μαλακισμένα πυροτεχνήματα στην πλατεία του χωριού, το οποίο καθότι αγροτική περιοχή ήταν τίγκα στους λαθρομετανάστες. Όχι δεν είμαι χρυσαυγίτης. Αλλά ρε φίλε 90% ξένοι αισθανόμουνα λες και πήγα για ρεβεγιόν στη Βόρεια Αφρική.

Οι γονείς της μετά πηγαίνουν για νάνι, αυτή ανεβαίνει πάνω, τους μιλάει, κατεβαίνει μετά κάτω ντυμένη και τραβάγαμε για τσάρκα. Μπαράκια, φαγητό, clubbing κτλ. Παίζει να πήγαμε και σε τρία μέρη εκείνο το βράδυ. Μου ξεφουρνίζει ότι "Οι γονείς μου δε σε περίμεναν, τους αιφνιδίασες αλλά τους είδα και λίγο στραβωμένους, ιδιαίτερα τη μαμά". Περάσαμε τέλος πάντων όμορφα και το πρωί γύρισα με αεροπλάνο χωρίς ύπνο. Το πήγα σερί και μετά έλιωσα home.

Η μάνα της παίζει να ήταν η μεγαλύτερη καριόλα που είχα γνωρίσει ποτέ. Αν την έβλεπα στο δρόμο τώρα άνετα την πλάκωνα στα μπουνίδια γιατί είχαμε ανταλλάξει μέχρι και μπινελίκια. Όχι μόνο την είχε ξεπατώσει στα τηλέφωνα, αλλά έβρισκε τρόπους για να κάνει την κόρη της να μείνει σπίτι. "Α κάνε αυτή τη δουλειά" "Α με πονάει η καρδιά μου" (μαλακίες και @@) και τέτοια. Το χειρότερο όμως ήταν τα τηλέφωνα. Βγαίναμε βόλτα; Τηλέφωνο. Πήγαινε τουαλέτα; Τηλέφωνο; Γαμιόμασταν; Τηλέφωνο. Διακοπές; Τηλέφωνο. Μία η ώρα το βράδυ; Τηλέφωνο. Ε ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!

Δεν άντεξα πολύ. Γινόμασταν συνέχεια κώλος στους τσακωμούς με κύριο αίτημα το "Έχεις γίνει ολόκληρη γυναίκα κι η μάνα σου είναι ακόμα με το τηλέφωνο στο χέρι". Μα το Θεό, ακόμα και 15χρονο αν δείτε σήμερα, τόσα τηλέφωνα δεν θα τα ανεχόταν.

Αυτό ήταν ένα ακραίο παράδειγμα, το χειρότερο που μπορεί να σας τύχει. Το 2ο που μου είχε τύχει είναι στα 18 μου πάλι με συνομίλικη, η μάνα της να με απορρίψει γιατί δεν ήμουνα "παιδί του Πανεπιστημίου". Οκ, δεν το ήξερα ότι εμείς των ΤΕΙ έχουμε χολέρα.

Το σημερινό άρθρο έχει δύο ηθικά διδάγματα.

1)Γυναίκες: Όταν η μάνα σας δεν παίρνει από λόγια, αρχίστε την στα καντήλια και μάθετε να τους λέτε να σας παίρνουν μόνο όταν "πάρει φωτιά ο κώλος τους". Αν σας παίρνουν για να δουν που είστε, για το φαγητό που είναι έτοιμο (στ'@@ μου, το βάζω στο μικροκυμάτων) ή οτιδήποτε άλλο, πολύ απλά ΜΗΝ το σηκώσετε ποτέ.
2)Η μαμά είναι πιο επικίνδυνη από τον μπαμπά. Αν ο μπαμπάς έχει αντίρρηση απλά του κάνετε ναζάκια και μαλακίες και ψαρώνει. Εξάλλου έχει βρεθεί κι αυτός στη θέση μας. Καλά αν βρείτε γκόμενο ίδια ομάδα με το μπαμπά θα κάνει τρελές χαρές και θα βάλει τη μάνα σας στη θέση της.
3)Κι εσείς ρε μουνόδουλοι μάθετε ένα πράμα. Άμα δείτε ότι η μάνα της είναι καριόλα ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από την αρχή. Μην αφήσετε καμία καριόλα να σας πάρει τον αέρα. "Η βάζεις τη μάνα σου στη θέση της να ηρεμήσουμε ή χωρίζουμε".
4)Κανονίστε τα καραγκιοζιλίκια των γονιών σας να μη τα κάνετε στα παιδιά σας μεθαύριο.

Τελείωσε, μαλακίες δε σηκώνουμε. Κανείς δεν κάνει κουμάντο ούτε στη σχέση μας ούτε στο μελλοντικό μας γάμο. Ας κοιτάξει κάθε πεθερά να μαγειρέψει στον αντρούλη της κι ας μη μας ζαλίζει τα παπάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου