Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Σχέση; Τι είναι αυτό;

Το θέμα το έχετε μαμήσει προ πολλού και ψόφισε.

Πραγματικά είναι πιο πιθανό να σου τύχει το Τζόκερ παρά να βρεις έστω μία να σου πει "Είμαι σε φάση για να κάνω σχέση".

Η ακόμα κι αν στο πει δεν θα ξέρεις τι εκπλήξεις θα κρύβει μετά.

Από που πηγάζει αυτή η τρισμέγιστη παπαριά που έχει καρφωθεί στον εγκέφαλό τους και εξαπλώνεται πιο γρήγορα κι από τις ιώσεις του χειμώνα;
- Θέλουν να περνάνε με τις φίλες τους καλά στις διακοπές;
- Δεν θέλουν να δίνουν λογαριασμό για το που θα πάνε; (κι ας είσαι φουλ ελαστικός σε όλα;)
- Δεν θέλουν να τους ορίζει κάποιος το πρόγραμμα για το πότε θα τον δούνε;
- Μήπως θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο με την εμφάνισή τους; (λες και άμα πάρεις 1-2 κιλά ή άμα βγεις έξω άβαφτη πολύ που θα με νοιάξει).
- Δεν θέλουν να πιέζονται;
- Δεν θέλουν να απογοητεύονται κάθε τρεις και λίγο και θέλουν την ηρεμία τους;
- Όλα τα παραπάνω;

Δηλαδή τι περιμένουνε σε αυτή τη ζωή; Να μην σοβαρευτούνε ποτέ; Να μην κατασταλάξουνε σε κάτι σοβαρό; Γιατί είναι απορίας άξιο πως οι περισσότερες πλέον δεν έχουν κλείσει ούτε 2 χρόνια με κάποιον (άντε με το ζόρι σε μία και άμα).

Ένα αιώνιο ερώτημα πλανάται στο γιατί όλες τους έχουν τσακωθεί στο θέμα "σχέση". Κάποτε, και το έχω ξαναγράψει εδώ πέρα, μέχρι την δεκαετία του '90 οι ρόλοι ήταν ανάποδοι σε αυτό. Τις έβλεπες πιο σοβαρές. Τώρα η μόνη καύλα τους είναι να βάλουν άλλες 50 photos στο Facebook και να μαζέψουν κανένα Like. Λες και τα Like είναι ταριχευμένα κεφάλια γκόμενων που τα κρεμάς στον τοίχο όπως ο Τσακ Νόρις θα κόλλαγε στο εξοχικό του κανένα ελάφι (με τα κέρατα μαζί).

Κι άμα τις ρωτήσεις κιόλας τι ψάχνουν γενικά από μία σχέση οι μισές θα σου πούνε "δε ξέρω". Άντε στην καλύτερη να σου πούνε "Να με καταλαβαίνει". Τι να καταλάβει βρε κοπελιά που τα έχεις κάνει αχταρμά μέσα στο κεφάλι σου και δεν ξέρεις τι ψάχνεις;

Φταίει το οικογενειακό περιβάλλον, που έλεγε κι ένας αναγνώστης τις προάλλες; Φταίνε οι φίλες τους που τους φουσκώνουν τα μυαλά; Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι όσο μεγαλώνουνε και καταλαβαίνουν ότι μαλακιζόντουσαν ως ελεύθερες, τόσο κοιτάνε να τα αναπληρώσουν όλα μαζί και να ζήσουν τη ζωή τους στα 30+. Και μετά την πληρώνουμε εμείς.

Πάντως αν ήξερα πραγματικά τι φταίει δεν θα το έφτιαχνα το γαμημένο το blog.