Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

15 είδη γυναικών που πρέπει (πάση θυσία) να αποφύγεις

[Email του αναγνώστη Arkhon]

Όλοι μας, φίλε ξενερωμένε στη ζωή μας έχουμε συναντήσει παραπανω απο μια τετοιες γυναίκες.

Όμως οι περισσότερες είναι πλέον έτσι. Ας γνωρίσει ο κόσμος 15 είδη γυναικών που πρέπει να αποφύγει.

1. Η απαιτητική


Η απαιτητική γυναίκα δεν είναι εκείνη που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί, αλλά εκείνη που προφανώς δεν ξέρει τι θέλει, καθώς ποτέ τίποτα δεν της είναι αρκετό. Συνεχώς γκρινιάζει και απαιτεί πράγματα από σένα, ενώ εκείνη δεν αλλάζει τίποτα.
Δεν της αρέσει η ταινία που κατέβασες για να δείτε, σε πιέζει να σβήσεις όλες τις φίλες σου από το facebook, θέλει να σε κόψει από την παρέα σου κτλ. Η σχέση με μια τέτοια γυναίκα είναι άδικη για σένα και σίγουρα καταντάει κουραστική, καθώς συνεχώς θα δίνεις χωρίς να παίρνεις.

2. Η τεμπέλα


Η τεμπελιά είναι ένα απωθητικό χαρακτηριστικό. Τεμπέλα δεν είναι μόνο εκείνη που της αρέσει να κάθεται στον καναπέ και να μην κάνει τίποτα όλη μέρα, αλλά και εκείνη που επαναπαύεται και δεν έχει στόχους και φιλοδοξίες στη ζωή της.
Μια ανεξάρτητη γυναίκα είναι πολύ ερωτική και ελκυστική για έναν άνδρα, σε σχέση με κάποια που τα περιμένει όλα έτοιμα και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση για να προοδεύσει (εκτός αν είσαι κομπλεξικός).
Επίσης, η τεμπέλα βαριέται να βγαίνει έξω, να περιποιείται τον εαυτό της και σίγουρα θα προτιμάει να μένετε κάθε μέρα στο σπίτι και να βλέπετε ταινίες, παρά να πηγαίνετε και καμιά βόλτα για να αλλάξετε παραστάσεις. #boring.

3. Η ψεύτρα


Το ψέμα είναι ένα από τα χειρότερα ελαττώματα ενός ανθρώπου. Εκτός αν ένα ψέμα είναι εξόφθαλμο, δε θα μπορέσεις να το καταλάβεις, παρά μόνο αν η σχέση προχωρήσει.
Όλοι λέμε κατά καιρούς αθώα ψεματάκια, όμως κάποια που λέει συχνά ψέματα μπαίνει αυτόματα στη μαύρη λίστα.
Φαντάσου να είσαι μια γυναίκα η οποία σου έχει πει ψέματα για την ηλικία της, για τη δουλειά της, για τις παρέες της ή για κάτι πιο σοβαρό.
Ένα τέτοιο άτομο είναι αναξιόπιστο και δεν μπορείς να δεις το μέλλον μαζί της. Αν είσαι στην αρχή μιας σχέσης, μπορείς να καταλάβεις αν η κοπέλα σου σε κοροϊδεύει, αν την ακούσεις να λέει ψέματα σε κάποια φίλη της.

4. Αυτή που πάει από τη μια σχέση στην άλλη


Σίγουρα κανείς δεν πρέπει να “θρηνεί” για πολύ καιρό το τέλος μιας σχέσης, όμως κάτι δεν πάει καλά με μια γυναίκα που μεταπηδά από τη μια σχέση στην άλλη.
Ειδικά μετά από μια μακροχρόνια σχέση, μια γυναίκα (όπως και ένας άνδρας) χρειάζεται να περάσει λίγο χρόνο μόνη της, για να δει που έκανε λάθος, να αναθεωρήσει κάποια πράγματα και να ανακαλύψει τι πραγματικά χρειάζεται από μια σχέση.
Μια γυναίκα που σήμερα χωρίζει και αύριο τα φτιάχνει με κάποιον άλλο δε δείχνει να είναι επιλεκτική, ενώ είναι σίγουρα ανασφαλής και αναζητά την επιβεβαίωση μέσα από τους άνδρες. Θα ένιωθες καλά σε μια τέτοια σχέση;

5. Αυτή που αλλάζει φίλες σαν τα πουκάμισα

Δύσκολα μια φιλία διατηρείται ακέραιη στα χρόνια, καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν και ίσως σταματήσουν να έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
Παρόλα αυτά, μια γυναίκα η οποία έχει αλλάξει 10 παρέες σε λίγα χρόνια και πάντα τσακώνεται, δεν είναι θετική ένδειξη για μια σχέση.
Οι φιλικές και οι ερωτικές σχέσεις δεν είναι το ίδιο πράγμα, σκέψου όμως ότι οι παρέες μας κατά κανόνα γνωρίζουν και ανέχονται πολλά περισσότερα πράγματα για εμάς απ’ ότι η σχέση μας. Άρα, κάτι παραπάνω ήξεραν οι φίλοι της και την ξέκοψαν.
Ο ερχομός νέων φίλων στη ζωή της δεν είναι κακό σημάδι, όμως οι συνεχείς τσακωμοί και η αλλαγή τους είναι.

6. Αυτή που έχει πάντα προβλήματα (και όχι σοβαρά)


Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα, άλλοι σοβαρά και άλλοι ασήμαντα. Η σχέση με μια γυναίκα που αντιμετωπίζει τα ασήμαντα προβλήματα που έχει ως το τέλος του κόσμου, αργά ή γρήγορα θα καταντήσει αγγαρεία.
Μια drama queen είναι αρνητική, μονίμως πρέπει να προσπαθείς να της φτιάξεις τη διάθεση και να της δώσεις να καταλάβει ότι το εκάστοτε πρόβλημά της δεν είναι και τόσο σοβαρό και ψάχνει να βρει αρνητικά στοιχεία σε κάθε τι που της συμβαίνει.
Όσο και να σου αρέσει η γυναίκα αυτή, στο τέλος ο αρνητισμός της θα υπερνικήσει της ωραίας της εμφάνισης, γι’ αυτό καλύτερα να μην μπλέξεις εξαρχής. Τονίζουμε ότι αυτό ισχύει για εκείνη που υπερτονίζει ασήμαντα προβλήματα και όχι όταν στεναχωριέται για κάτι σημαντικό, πχ θέμα υγείας.

7. Αυτή που δεν έχει φίλες


Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αγνή φιλία μεταξύ των γυναικών. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες είναι εκ φύσεως ανταγωνιστικές και ίσως να μπαίνει η ζήλια ανάμεσά τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει καμία φίλη, ή έστω συγγενή με την οποία να τα πηγαίνει καλά.
Αυτός δεν είναι λόγος να μη δώσεις ευκαιρία σε μια γυναίκα, όμως να ξέρεις ότι οι γυναίκες που κάνουν παρέα μόνο με άνδρες, τείνουν να είναι μυστικοπαθείς και να μην ανοίγονται εύκολα.
Επίσης, αν είσαι ζηλιάρης, αποκλείεται να μπορέσεις να μείνεις σε μια σχέση με μια κοπέλα που έχει μόνο φίλους άντρες.

8. Αυτή που μισεί το κατοικίδιό σου



Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια, έχουν συνήθως οικολογικές ευαισθησίες και τα αγαπούν σαν να είναι μέλη της οικογένειας τους. Μια γυναίκα που δε συμπαθεί τα ζώα και φέρεται άσχημα στο δικό σου, δεν υπάρχει λόγος να γίνει κοπέλα σου.
Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά, καθώς το κατοικίδιο σου είναι ένα μέρος της ζωής σου και αφιερώνεις χρόνο σε αυτό και εκείνη προφανώς δε θα το καταλάβει. Δεν είναι υποχρεωμένη να αγαπήσει τα ζώα αν δεν της βγαίνει, όμως σίγουρα δε θα μπορέσετε να τα βρείτε στο μέλλον.

9. Αυτή που έχει συχνή επικοινωνία με τους πρώην της


Έστω ότι ένα πρώην ζευγάρι μπορεί να διατηρεί φιλικές σχέσεις, πόσο φυσιολογικό είναι μια γυναίκα να παραμένει φίλη με όλους τους πρώην της;
Είναι διαφορετικό πράγμα να χαιρετιούνται όταν συναντηθούν στο δρόμο και διαφορετικό να κάνει παρέα μαζί τους, βγαίνοντας και επικοινωνώντας συχνά.
Το άτομο αυτό προφανώς θέλει να έχει μεγάλο κοινωνικό περίγυρο, κάτι που δε βγαίνει πάντα σε καλό και ακόμα χειρότερα, μπορεί να διατηρεί στενές επαφές με κάποιους πρώην επειδή τρέφει ακόμα αισθήματα και ελπίζει σε πιθανή επανασύνδεση.
Λίγοι άνδρες θα ανέχονταν κάτι τέτοιο, καθώς δεν είναι ό,τι πιο φυσιολογικό. Καλύτερα να μη μπλέξεις σε μια κατάσταση ήδη μπερδεμένη.

10. Το party animal


Τα party girls είναι κορίτσια που τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ σίγουρα έχουν θαυμαστές και “ακόλουθους”, αφού δε χάνουν event για event της νυχτερινής ζωής, ενώ απαραιτήτως θα πάνε για clubbing το Σαββατόβραδο.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, όμως αυτές οι κοπέλες κάνουν συνεχώς νέες γνωριμίες, είναι εντυπωσιακές και μπορούν να έχουν όποιον θέλουν. Οι γυναικοπαρέες δέχονται φλερτ από πολλούς άνδρες σε κάθε τους έξοδο, κάτι που θα προκαλούσε ανασφάλεια στον οποιοδήποτε.
Η ζήλια είναι επόμενο συναίσθημα, όταν μια γυναίκα σε παρατάει κάθε Σάββατο για να βγει με τις φίλες της σε club.

11. Αυτή που έχει πάντα μια δικαιολογία


Το κινητό της έμεινε από μπαταρία, πέρασε μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά, έχει πονοκέφαλο, όλο κάτι της συμβαίνει και δεν έχει χρόνο για εσάς. Επίσης, πάντα κάποιος άλλος φταίει όταν γίνονται παρεξηγήσεις ή προκύπτει κάποιο πρόβλημα.
Αν παρουσιάζει τέτοια συμπεριφορά στις αρχές της σχέσης σας, σκέψου πώς θα φέρεται αργότερα. Σε μια ενήλικη σχέση οι άνθρωποι πρέπει να φέρονται ώριμα και να αναλαμβάνουν πάντοτε τις ευθύνες τους, γι’ αυτό μια τέτοια σχέση πιστεύουμε ότι δε θα σου έκανε καλό.

12. Αυτή που δεν αφήνει κάτω το smartphone


Η γενιά μας είναι εξαρτημένη από το internet και τα smartphone, τα οποία είναι δύσκολο να αποχωριστούμε. Όταν είμαστε με τη σύντροφό μας και περνάμε καλά όμως, δεν το χρειαζόμαστε. Αν εκείνη δεν αφήνει το κινητό της κάτω ούτε όταν είστε μαζί, μάλλον τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά.
Δεν μπορείς να είσαι σε σχέση με μια γυναίκα που συνέχεια ανεβάζει selfie στο instagram και ψάχνει την επιβεβαίωση μετρώντας πόσα like της κάνουν.
Βρες μια γυναίκα η οποία ζει τη στιγμή μαζί σου (και γενικά) και δεν ψάχνει συνέχεια ελεύθερο wi-fi για να διαφημίσει την υπέροχη ζωή της στα social media.

13. Αυτή που ζει με τα λεφτά των γονιών της (από επιλογή)


Με την ανεργία στο ζενίθ είναι λογικό πολλοί νέοι (ή και μεγαλύτεροι) άνθρωποι να ζουν με τη βοήθεια των γονιών τους, εδώ όμως μιλάμε για άλλη περίπτωση: την κοπέλα που έχει επαναπαυτεί στο παχυλό χαρτζηλίκι που της δίνουν οι γονείς της και δεν έχει καμία ανάγκη και όρεξη να δουλέψει.


Η κοπέλα αυτή έχει μάθει να τα έχει όλα στο χέρι και πιθανώς αν η σχέση σας προχωρήσει αν αρχίσει να έχει οικονομικές απαιτήσεις και από σένα. Συχνά οι κοπέλες αυτές δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης της χώρας και η μόνη τους έγνοια είναι να ψωνίσουν καινούργια ρούχα και να φτιάξουν τα νύχια τους.

14. Αυτή που σε “παίζει”


Τα παιχνιδάκια είναι για τα παιδιά και όχι για τους ενήλικες. Αν νιώθεις ότι η συγκεκριμένη γυναίκα σε χρησιμοποιεί για να παίξει παιχνίδια και να νιώσει αυτοπεποίθηση, τρέξε μακρυά.
Πρόκειται για ένα χειριστικό άτομο που δε δείχνει να έχει αισθήματα για σένα, αλλά σε “παίζει” για να υπάρχει ένα μόνιμο φλερτ, το οποίο περιμένεις να εξελιχθεί, αλλά από πλευράς της δεν υπάρχει προοπτική για σχέση.

Πιθανώς το παιχνίδι αυτό να μην αποσκοπεί μόνο στην τόνωση του εγώ της, αλλά και στην πρόκληση ζήλιας σε κάποιον άλλο άνδρα. Σε κάθε περίπτωση, δε θα γίνεις παιχνιδάκι για μια γυναίκα. Το άλλο σου μισό βρίσκεται αλλού.

15. Η αγενής


Όταν ξεκινάς να βγαίνεις με μια γυναίκα, υπάρχουν πράγματα πάνω της που πρέπει να παρατηρήσεις. Ένα από αυτά είναι το πώς φέρεται στους γύρω της. Μέσα στον ενθουσιασμό σου μπορεί να αγνοήσεις κάποια σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι η σωστή.
Παρατήρησε πώς φέρεται στους σερβιτόρους, αν σου λέει ευχαριστώ όταν κάνεις κάτι για εκείνη ή όταν της παίρνεις ένα δώρο. Η ευγένεια είναι μια διαχρονική αρετή που θα έπρεπε να έχουμε όλοι, δυστυχώς όμως στις μέρες μας τείνει να εκλείψει.

Αν η κοπέλα σου είναι αγενής με σένα ή με άλλους ανθρώπους στις αρχές της σχέσης σας, σκέψου τι θα επακολουθήσει μετά από μερικούς μήνες.

5 σχόλια:

  1. Η 1η κατηγορια ειναι και η πιο επικινδυνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούσες να βάλεις κι άλλες πολλές κατηγορίες αλλά δε θα τελείωνε ποτέ το κείμενό σου

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι φάση έπαιξε με τις εικόνες, πάντως το πρόβλημα διορθώθηκε. Thanks Arkhon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά σορρυ τώρα έφτιαξα οριστικά τις εικόνες. Δεν έπρεπε να τις πάρω από άλλο site αλλά να τις ανεβάσω μία μία. Καριόλα τεχνολογία ούτε εσύ δεν μας κάθεσαι.

    Όσο για το άρθρο:
    Εμένα μου έχει τύχει: Σε σχέση 3,5 χρόνων να έχω μαζί 1+3+12+15. ΤΕΣΣΕΡΑ μαζί σε ΕΝΑ! Μετά έχω δει σε μικρότερες σχέσεις μηνών, σε μία το 15, σε άλλη το 10, σε αλλη το 9 και σε άλλες το 3, η κλασική ψεύτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή