Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Φεμινισμός: Τι λένε οι γυναίκες στην Ευρώπη για την ισότητα των φύλων

Δείτε που κρύβονται οι φεμινίστριες.

Έχουμε φτάσει στο 2018 και υπάρχουν ακόμα SJW (Social Justice Warriors) που κρατάνε την ατζέντα τους ψηλά, λες και η ζωή τις αδικεί ας πούμε. Λες και βρισκόμαστε 50 χρόνια πίσω. Μία έρευνα που έγινε αποκάλυψε σημαντικά πράγματα για το πως σκέφτονται οι γυναίκες ανά χώρα σχετικά με την ισότητα πάντα σύμφωνα με τον μέσο όρο.

Ο πατέρας μου μου έχει μάθει μια ζωή να μένω πάντοτε μακριά από τις παλαιάς κοπής φεμινίστριες. Θεωρούσε ότι "Ο φεμινισμός σήμερα είναι κάτι το ουτοπικό, που συνεχίζει να υφίσταται μόνο στις τάξεις των λεσβιών που θέλουν να προσηλυτίσουν και να παρηγορήσουν τις αδικημένες straight που "πληγώθηκαν" από τους άντρες ή εν τέλει όσων γυναικών είναι πραγματικά υπέρ του φεμινισμού, μόνο και μόνο για να στριμώξουν τον άντρα τους στη γωνία". Και πραγματικά έχει δίκιο σε όλα. Δείτε τι απάντησαν (προφανώς οι γυναίκες) στην έρευνα.

Είναι αποδεκτό για τους άντρες να κλαίνε
Στη Σουηδία το 99% των ανθρώπων συμφωνούν. Στη Φιλανδία και την Ολλανδία το 98%.
Αντίθετα, 5 χώρες, οι Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Λιθουανία, συμφωνούν σε ποσοστό 75%, άρα 1 στα 4 άτομα θεωρεί ότι δεν πρέπει να κλαίμε.

Οι ρόλοι των φύλων
Πάμε τώρα στα ωραία. Οι απόψεις στην Ευρώπη σχετικά με τους ρόλους μας σε μια οικογένεια διαφέρουν. Για παράδειγμα οι Ρωσίδες έχουν τους άντρες τους χορηγούς/providers και γενικώς στη φάπα. Στη Ρωσία έχουμε μητριαρχική κοινωνία όπου τα pussy ισούνται με χρηματιστήρια και αν αρέσει στους άντρες έχει καλώς (κι άντε να βρουν στη Ρωσία ξένες). Οι Γερμανίδες επίσης, όπως τις έχω βιώσει σε δύο περιπτώσεις αλλά έχω μάθει κι από φύλους, είναι οι κλασικές businesswomen που μάλιστα θέλουν να έχουν και τον άντρα στη φάπα και σε περιπτώσεις διαφωνίας των δύο φύλων για θέματα όπου σε μια οικογένεια πρέπει να παρθεί μια απόφαση, πατάνε πόδι όσο δεν πάει.

Δείτε εδώ τι λένε οι έρευνες:
Μόλις το 11% των γυναικών στη Σουηδία πιστεύουν ότι ο πιο σημαντικός ρόλος των γυναικών είναι να φροντίζουν το σπίτι και την οικογένειά τους. Ακολουθούν Δανία με 14% και Ολλανδία με 15%. Μαντέψτε, οι συγκεκριμένες χώρες έχουν και υψηλά ποσοστά διαζυγίων.

Αντίθετα, οι Βουλγάρες λένε σε ποσοστό 81% ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός ρόλος της γυναίκας! Να φροντίζει το σπίτι της, την οικογένεια, τα παιδιά της κτλ. Ακολουθεί η Πολωνία και η Τσεχία με 77%.

Αυτό όμως δημιουργεί μια στενή σχέση της γυναίκας που "κάθεται σπίτι και ενδεχομένως δεν δουλεύει" με το χρήμα! Είναι δηλαδή δίκοπο μαχαίρι. Οι Σουηδέζες πιστεύουν επίσης σε ποσοστό μόλις 10% ότι ο πιο σημαντικός ρόλος του άντρα είναι να βγάζει χρήματα! Κοντά σε ποσοστό είναι η Ολλανδία και η Δανία, ενώ στη Βουλγαρία οι γυναίκες που πιστεύουν ότι ο άντρας έχει ως κύριο ρόλο στη ζωή να βγάζει χρήματα είναι το 81%!

Πρέπει να προωθούμε την ισότητα των φύλων
Και εδώ πάμε στο κυρίως πιάτο. Ετοιμαστείτε. Η Πορτογαλία σε ποσοστό 98% και η Σουηδία με το ίδιο ακριβώς ποσοστό, είναι οι χώρες όπου οι γυναίκες λένε ότι οι απόψεις περί ισότητας των φύλων πρέπει να προωθούνται διαρκώς. Άρα εκεί συναντάμε τις περισσότερες φεμινίστριες. Τι θεωρείτε ότι συμβαίνει στους γάμους τους;

Θα σας πω εγώ. Η Πορτογαλία είναι Νο.1 χώρα στον κόσμο σε ποσοστό διαζυγίων με 71! και η Σουηδία έχει ένα καλό 44%! Στο link σας έχω την Wikipedia όπου μπορείτε να δείτε τα ποσοστά διαζυγίων ανά χώρα. Με παραξενεύει που η Κύπρος ακολουθεί με 97%.

Στη Σουηδία έχουν ξεφύγει τελείως αφού σε ποσοστό 94% θεωρούν ότι η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων είναι σημαντική και για τις εταιρείες και την οικονομία της χώρας. 95% έχει η Μάλτα, 94% η Κύπρος και η Ιρλανδία. Τελευταία είναι η Εσθονία με ποσοστό 69%.

Στην άποψη ότι "Η προώθηση της ισότητας των φύλων είναι σημαντική για εμένα προσωπικά" η Κύπρος είναι πρώτη με ποσοστό 96% (όσοι έχετε μπλέξει με Κύπριες γράψτε ένα σχόλιο να δούμε αν ισχύουν αυτά και γενικά τι εμπειρίες είχατε) και η Σουηδία έχει 95%. Σε χαμηλότερα ποσοστά ήταν η Εσθονία με 54%, η Λετονία με 61% και η Σλοβακία με 65%. Θα αρχίσω να συμπαθώ πολύ τις Εσθονές.

Κάντε και τις δουλειές του σπιτιού το ίδιο με τις γυναίκες
Δεν φτάνει που δουλεύουμε περισσότερες ώρες από τις γυναίκες, πρέπει να κάνουμε και τις δουλειές του σπιτιού ισόποσα! Σε όλες τις χώρες η πλειοψηφία συμφωνεί (στάνταρ τις έρευνες αυτές καταγράφουν γυναίκες και ζητούν περισσότερο γυναίκες να παίρνουν μέρος) αφού η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό είναι η Λιθουανία με 64%. Στα υψηλότερα ποσοστά έχουμε ένα 95% από Μάλτα και Δανία. Ακολουθεί (μαντέψτε) η Σουηδία -γαμώ το σπίτι σας- με ποσοστό 94%! Εκεί στη Σκανδιναβία πρέπει να περνάτε γαμάτα φαντάζομαι.

Στη Σουηδία επίσης το 96% από τις Σουηδέζες συμφωνούν ότι πρέπει να παίρνουμε "άδεια πατρότητας" από την δουλειά μας. Ναι, γιατί προφανώς τους έχουν "γκαστρώσει" τους άντρες τους με αυτές τις απόψεις που έχουν.Στην Ουγγαρία έχουμε ένα 56% και στην Τσεχία ένα 58%

Επίσης στη Σουηδία μόλις το 8% θεωρούν ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες στη ζωή τους από τις γυναίκες, το χαμηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Η Σουηδία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά φεμινιστικών κινημάτων και μελών.

The bottom line η ύπαρξη φεμινιστικών απόψεων είναι εντελώς ΓΤΠ διότι:
- Τον άντρα που παντρεύεσαι (αν θέλεις όντως να παντρευτείς) εσύ τον επιλέγεις πλέον και όχι το σόι σου.
- Την δουλειά που θα κάνεις επίσης εσύ την επιλέγεις κι αν θεωρείς ότι αξίζεις κάτι καλύτερο βρες το.
- Αν θέλεις να είσαι ανεξάρτητη μετά τα 18 είναι στο χέρι σου οπότε κάνε την επανάσταση στο σπίτι σου, αντί να βγαίνεις στους δρόμους μέσω όχλου με αφίσες. Έχεις δει κανέναν άντρα να διαδηλώνει μέσω μάζας για τα δικαιώματα του φύλου του; Αυτό από μόνο σου σε δείχνει αδύναμη.
- Τέλος, ο φεμινισμός σαν τάση δείχνει ξεκάθαρα ότι έχεις "πρόβλημα με το αντίθετο φύλο". Δεν υπάρχει κίνημα "ανδρισμού" που να λέει ότι έχουμε πρόβλημα μαζί σας. Ενώ θα έπρεπε όταν τις τελευταίες δεκαετίες αντί για σχέσεις σε μεγάλο ποσοστό εκμεταλλεύεστε ή ακόμα καλύτερα προσλαμβάνετε άντρες-χορηγούς ανάλογα με το πορτοφόλι τους. My 2 cents.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου