Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν λιγότερο όμορφους άντρες?


[Email του αναγνώστη Akrhon]

Δες μια έρευνα που εντόπισα και που ίσως σου λύσει την απορία γιατί εκείνο το HB 8.5 που έχασες τα έφτιαξε με τον τύπο που δεν βλεπότανε.

Οι αναγνώστες του blog θα έχετε δει κάποιες γυναίκες είτε όμορφες είτε πολύ όμορφες να τα έχουν με άντρες που δεν βλέπονται...σε σχέση με αυτές. Με απλά λογια ειναι αταίριαστοι και πολλοι απορουν "τι του βρήκε". Η εικόνα αυτή είναι βγαλμένη από τη ζωή, τόσο πολύ κόσμου όσο και των διασήμων (βλέπε Beyonce και Jay-Z ή Sasha Baron Cohen και Isla Fisher, για παράδειγμα).

Τι είναι λοιπόν αυτό που φέρνει κοντά ανθρώπους που οπτικά δεν ταιριάζουν; Αυτό που κάνει μια κουκλάρα να ερωτευθεί και να κάνει σχέση με έναν λιγότερο ελκυστικό άντρα; Μην σπας το κεφάλι σου. Η επιστήμη έχει, όπως πάντα, την απάντηση που ψάχνεις.

Η έρευνα στην Αμερική
Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα, οι όμορφες γυναίκες επιλέγουν ασχημούληδες συντρόφους γιατί πολύ απλά μαζί τους νιώθουν πιο ευτυχισμένες.

Η Andrea Meltzer, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας και η διδακτορική φοιτήτρια Tania Reynolds του πανεπιστημίου εξέτασαν 113 ζευγάρια, που μετρούσαν μόλις λίγες εβδομάδες μαζί, βάσει της εξωτερικής τους εμφάνισης και του τρόπου ζωής τους. Όπως διαπίστωσαν, η πλειοψηφία των θηλυκών που το έτερον τους ήμισυ «μετρούσε» στο αντίθετο φύλο, εμφάνιζε ενοχική συμπεριφορά ως προς τη διατροφή του. Για παράδειγμα, στην ερώτηση «Νιώθεις ένοχη για το φαγητό που έφαγες;», η απάντηση ήταν καταφατική, όπως επίσης και στις δύο επόμενες ερωτήσεις: «Συνηθίζεις να περνάς την ημέρα σου με άδειο στομάχι;» και «Φοβάσαι μήπως παχύνεις;».
Από την άλλη, οι γυναίκες που έβγαιναν με λιγότερο όμορφους άντρες από εκείνες, αποδείχθηκε πως είχαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και καμία εμμονή με τα κιλά τους. Ήταν περισσότερο άνετες και χαλαρές, άρα πιο ευτυχισμένες.

Η Reynolds σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι το να έχει μια γυναίκα ένα σύντροφο λιγότερο ελκυστικό από εκείνη τις προσφέρει την άνεση να χαλαρώσει ως προς την εξωτερικής εμφάνιση. Αντιθέτως, μια γυναίκα που έχει δίπλα της ένα σαφώς πιο όμορφο άντρα, τότε εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά».

Εδώ βέβαια στην Ελλάδα για έναν περίεργο λόγο, οι όμορφες θα επιλέξουν άσχημο μόνο άμα έχει...όμορφο πορτοφόλι. Αν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να ξέρει καμιά εξαίρεση ας την γράψει στα σχόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου