Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ξενέρωτες σταματήστε να κατακρίνετε τους άντρες

[Email του αναγνώστη JohnM.]
Δεν μιλάω για κοπέλες που λένε κάτι του στυλ (με ευγένεια:) "Έχω την εντύπωση -δεν ξέρω- ίσως για αυτόν και εκείνον τον λόγο πως συμβαίνει αυτό. Αυτό...άντε να το προσπεράσουμε.

 Έρχεται η καθεμία να μας πει πως "οι άντρες πλέον δεν υπάρχουν ή  είναι γεμάτοι κόμπλεξ και φοβούνται να μας την πέσουν/μιλήσουν". Που ό,τι λέει, το λέει με τον τρόπο όπου το έγραψα παραπάνω και με εμφανέστατη επίθεση. Καταρχάς, εσένα δεν σε πλησιάζουν γιατί παίζει να
είσαι και μπάζο. Οπότε το βρίσκω και λογικό.

Το τι εμπειρίες είχες εσύ συγκεκριμένα και γιατί μπορεί ο καθένας να αντέδρασε όπως αντέδρασε δεν το ξέρω ούτε γω μόνο οι ίδιοι. Αλλά είμαι εδώ για να σου πω τα εξής.

Για ν' αρχίσουμε να βάζουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.
Μόνο και μόνο που ανήκεις στο γυναικείο φύλο. Σ Κ Α Σ Ε !
Μη σου πω σε σημείο όπου απαγορεύεται να εκφέρεις άποψη.
Αναφέρω παράδειγμα.

Μπορείς να φανταστείς εμένα να λέω με ύφος απέχθειας και πλήρης υποτίμησης "Οι γυναίκες στην περίοδό τους δεν πονάνε πραγματικά και τόσο πολύ. Απλά είναι υπερβολικές και μυγιάγγιχτες." ; Είναι δυνατόν να λέω κάτι τέτοιο; Δεν είμαι γυναίκα, δεν έχω ιδέα τι θα πει περίοδος. Αν σας ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ που πονάτε κι από επάνω, δεν θα είμαι και παπάρας στα μάτια σας ;

Για τον ίδιο λόγο δεν μπορείς και εσύ να κατακρίνεις και να λες την κάθε wanna be freud παπαριά
που θα σκεφτείς. Με τον ίδιο τρόπο δεν έχεις ιδέα πως είναι να γεννιέσαι αγόρι, να μεγαλώνεις σαν άντρας στην κοινωνία μας και τι ανάγκες έχεις. Δεν μπορείς να κατακρίνεις το ρόλο των αντρών, μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα.

Πόσο μάλλον όταν αυτόν τον ρόλο τον σαμποτάρουν ορισμένες από εσάς με ένα σωρό μαλακισμένες συμπεριφορές και μετά μας το παίζετε και κυρίες. Ακόμα χειρότερα όταν έχετε γίνει πιο ανιαρές και περίπλοκες, από κύβο του Ρούμπικ. Που ορισμένες είστε τόσο άχρηστες, που μόνο να το παίζετε γκόμενες ξέρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Που ώρες ώρες, ακόμα και όταν ασχοληθούμε με τα μούτρα σας, θα πάρουμε τ' αρχίδια μας έτσι κ' αλλιώς και ας σας έχουμε προσεγγίσει με τον πιο "γαμάτο" τρόπο που υπάρχει.
Σε μια εποχή που ακόμα και οι πατσαβούρες την είδαν ιστορία. (να το θυμόμαστε αυτό όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε το ψυχικό και να ρίξουμε τα στάνταρ. Επίσης να θυμάστε πως τα καριολάκια δεν θα έκαναν κάτι ανάλογο για εμάς). Μέσα από τα μάτια μας, να γεννηθείς άντρας, να ζήσεις με τ' ανάλογα βάρη και ευθύνες στους ώμους σου -και τα οποία θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι-. 

Να δεις τι θα πει, να πρέπει να αντλήσεις αυτοπεποίθηση και θάρρος απ' το τίποτα (ακόμα και μετά από απογοητεύσεις απανωτές). Να ζήσεις την μαλακία που σας δέρνει -που μέχρι ενός σημείου ακόμα και αυτή πρέπει να την διαχειριστούμε- και έλα μετά να μου πεις πως όλοι οι άντρες είναι κομπλεξικοί και χέστες, φόλα! (ενίοτε φώκια)

Τράβα να κάνεις υποδείξεις στο δικό σου φύλο και άσε εμάς να κάνουμε στο δικό μας
που έχουμε και τις ανάλογες εμπειρίες.

Από τις περιπτώσεις που θυμάμαι, 2/4, ήταν μπάζα, με όλη την έννοια της λέξης
και από αυτές η μία τελικά αποδείχτηκε πως, - εκτός από μπάζο, :
- Έχει ανεβάσει τα πρότυπά της στο θεό
- Άνθρωπος δεν στέκεται δίπλα της (όχι για να της την πέσει, αλλά) ούτε και φιλικά
- Που ακόμα κι όταν θα της την πέσει, θα συμπεριφερθεί άσχημα ή σνομπάρει γιατί έχει ψυχολογικά προβλήματα/κόμπλεξ. (φαντάσου μαλάκα μου, έκραζε αυτό το πλάσμα τους άντρες).

Άρα όσοι δεν την πέφτουν μάλλον τα παλικάρια είχανε και ένστικτο.

Α, και κάτι ακόμα. Τις συμβουλές σου από το "ενδιαφέρον" τράβα να τις χώσεις στον αγάμητο κόλπο σου μπας και καθαρίσεις και τις αράχνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου