Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Οι Ελληνίδες εγκαταλείπουν το όνειρο της μάνας


[Email του αναγνώστη Arkhon]

Στην Ελλάδα υπάρχουν τα χαμηλότερα οικογενειακά επιδόματα σύμφωνα με τους New York Times που πήραν συνέντευξη από έναν έλληνα γιατρό, τον Μηνά Μαστρομηνά που έχει βοηθήσει αρκετά ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Ο γιατρός τους είπε ότι τα ζευγάρια που παντρεύονται σήμερα, λόγω κρίσης αντέχουν ένα παιδί ή και...κανένα παιδί. Τραγικό.

Το 1/5 των γυναικών που γεννήθηκαν την δεκαετία του '70 (που προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν τώρα) σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία πιθανόν να μην γίνουν ποτέ μητέρες. Και το 1/5 δεν είχε ξανακαταγραφεί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο! Γι' αυτό και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έχουν μεταναστεύσει σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία κτλ.

Στην Ελλάδα ο ρυθμός γεννήσεων βρίσκεται στο 1.3 σύμφωνα με το άρθρο των New York Times ενώ να θυμίσω όπως είχες γράψει σε προηγούμενο άρθρο σου ότι χρειάζεται ρυθμός γέννησης 2,1 για να διατηρηθεί ο πληθυσμός. Βέβαια και οι κάρχιες σήμερα δεν κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να παντρευτούν και να γεννήσουν όπως οι γιαγιάδες και οι προγιαγάδες μας που δεν είχαν λεφτά. Όοοοχι! Εκεί! Κάθε ΠΣΚ έξω για το ποτάκι τους!

Ακόμα και η 43χρονη δημοσκόπος Μαρία Καρακλιούμη που μίλησε στους New York Times δήλωσε ότι επειδή δεν θα έχει σταθερή δουλειά δεν μπορεί να προγραμματίσει το μέλλον κι έτσι δεν θέλει να κάνει παιδιά. Οπως και η 42χρονη πωλήτρια Αναστασία Οικονομοπούλου. Βεβαια οι υπεύθυνοι στη δουλειά της της είπαν ότι δεν θέλουν έγκυες.
Εδώ που τα λέμε ομως στο θέμα επιδόματος είμαστε οντως ΓΤΠ σαν χώρα οποτε εκει τους δινω ενα δικιο. Στη Γαλλια δίνονται 130 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί μετά το δεύτερο ως οικογενειακό επίδομα, στην Ελλάδα μόνο 40 ευρώ! Επίσης, σε αντιθεση με τον παπαρα τον Μακρόν που απαγορεύει το καμάκι, στην Ισπανία διόρισαν..."υπουργό του σεξ" τον Φεβρουάριο του 2017 (!) προκειμένου να αναπτύξει ένα εθνικό σχέδιο γονιμότητας ενώ στην Ιταλία αυξήθηκαν τα επιδόματα για παιδιά και ενισχύθηκαν οι νόμοι για πιο ευέλικτες γονικές άδειες. Οσο για την Ελλάδα μας; Ο Γενικος γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας, ειχε δηλωσει οτι «Αν δεν φτιάξουμε την κατάσταση αυτή, τα επόμενα 20 χρόνια θα γίνουμε μια χώρα γερόντων. Αν αυτό γίνει θα πρόκειται για καταστροφή».

Ετοιμαστείτε ξενερωμένοι γιατί θα ζήσουμε πράγματα που ούτε καν φανταζόμασταν όταν είχαμε γεννηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου