Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Οι σχέσεις στην Ελλάδα σήμερα

[Email του αναγνώστη Royal]


Στην Ελλαδα απ τις αρχες του 2000 ειχαμε μια καθυστερημενη γυναικεια χειραφετηση.

Η απελευθερωση αυτη ηταν ευλογη καθως μεχρι και περίπου το 1980 η ελληνικη κοινωνια ηταν αρκετα πατριαρχικη. 'Ηταν και κακοτεχνη γιατι εγινε μεσα σε ενα κλιμα χαλαρωσης των ηθων, λογω του πλουτου που κυκλοφορουσε με συνεπεια να μην την λες και ακριβως "σεξουαλικη απελευθερωση", αλλα μαλλον εναν αχταρμα, οπου απλως οι νεοτερες γυναικες πηγαν στο αλλο ακρο, υιοθετωντας επιθετικη συμπεριφορα και αρχιζοντας να "μειωνουν" τους ανδρες.

Μερους αυτης της συμπεριφορας ηταν και η απογειωση της προκλησης στο ντυσιμο, την ομιλια κλπ.
Μεσα απ' ολο αυτο φαινοταν να εκδικουνταν περισσοτερο τους ανδρες, τους παραδοσιακους,
και δη τους γονεις τους, καταργωντας το αρσενικο προτυπο για διαφορους λογους (καταπιεση γυναικων - εγκαταλειψη κλπ) παρα σαν διεκδικηση ισοτητας.

Με τουτα και με κεινα φτασαμε χωρις να το καταλαβουμε εδω και πολλα χρονια σε δυο φαινομενα.

1. Ατυπη Καταργηση της μακροχρονιας-ισοβιας μονογαμικης σχεσης, αλλως νομιμοποιηση της πολυγαμιας (σεξουαλικης).

2. Διογκωση και στρεβλωση των βιολογικων ρολων.

Το μεν πρωτο ειναι εκδηλο απ την σωρεια διαζυγιων και αποτυχημενων γαμων, οπου η απιστια ειναι σχεδον κανονας. Το δε δευτερο απ την μεταγγιση της διαφθορας και της καταπτωσης των ηθων της ελλαδας και στο κομματι των σχεσεων

Ειναι δηλαδη δεδομενο οτι σε βαθμο συντριπτικο υπαρχει μια κυνικη και σχεδον αδιαμφισβητητη απαιτηση απο το γυναικειο φυλο, με το προσχημα της ασφαλειας, ο ανδρας να ειναι παροχος για να ειναι -παροδικα παντα- αποδεκτος σεξουαλικα.

Τουτο ομως, κατα παραβαση των βιολογικων αρχων, δεν προερχεται πλεον ως απαιτηση για την εξασφαλιση της γεννησης και ανατροφης υγειων και εύρωστων οικονομικά απογόνων.

Πρώτοι σε υπογεννητικότητα
Η Ελλαδα ειναι σταθερα πρωτη χωρα σε υπογεννητικοτητα. Ενα το κρατουμενο. Η μεση ηλικια των οσων γυναικων αποφασιζουν να κανουν παιδι ειναι τα 35. Σωρεια  γυναικων παραμενουν ατεκνες πλεον και πολυ μετα την ηλικια αυτη.

Αρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΟΡΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Θα μπορουσε να ειναι δεκτη μια τετοια απαιτηση απο μια κοπελα που θελει οντως να κανει παιδια και να παντρευτει.

Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ομως τα κοριτσια πχ απο 18-30 ΔΕΝ επιθυμουν -ακομα- να τεκνοποιησουν. Εξακολουθουν ομως να θελουν τον ανδρα ευπορο, αμαξατο, να κανει τραπεζια με σουσια και ταξιδια με Παρισια.

Ποιος ο λογος λοιπον για τοσες απαιτησεις? Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ. 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ -ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ- ΣΧΕΣΗΣ.

Αυτο ειναι λοιπον το μεγαλυτερο σοκ για την νεοελληνικη χρεωκοπημενη κοινωνια μας.
Σεξουαλικη απελυθερωση δεν ειχαμε ποτε. Μονο ενα κακοφτιαγμενο κομπλεξικο προτυπο προκλησης, μεσα απο την επιδειξη, σωματος και χλιδης που στην ουσια του δεν προσφερε τιποτα στα δυο φυλα.

Οι ελληνιδες απελευθερωθηκαν σπασμωδικα και αντεδρασαν στην ελευθερια που απεκτησαν οπως οι λαοι των κομμουνιστικων χωρών οταν επεσαν τα συνορα  και ειδαν τις δυτικες χωρες.

Ασφαλως και οι ανδρες εχουν ευθυνες. Πλην ομως λύγω της επαναστασης απ το 90 και μετα (εποχη Ρουλας, ΠΑΣΟΚ  κλπ) οι γυναικες ειναι το κυριαρχο φυλο στη χωρα και εχουν συντριπτικα μεγαλυτερη ευθυνη για τα προβληματα των σχεσεων οποια και αν ειναι αυτα.

Ενα θεμα ειναι αν φταιει ο δυτικος πολιτισμος που εχει ωθησει τους ανθρωπους πλεον σε ψυχολογικα ακρα. Το μονο βεβαιο ειναι οτι οι σχεσεις οπως τις ξεραμε εχουν αλλαξει πια οριστικα. Και αυτο ας το σκεφτουν καλα οσες λενε "Αχ τι ωραια που ειναι ο παππους με τη γιαγια που ειναι 70 χρονια μαζι". Αν η γιαγια ηταν τοσο πολυ καλοπερατζου οσο η σημερινη εγγονη φυσικα και δεν θα περνουσε 70 χρονια μαζι του. Και καλοπερατζου οχι σεξουαλικα τοσο βεβαια, αλλα καθαρα "Μασα, ξαπλα και χορό".

Σε σχεση με την σεξουαλικοτητα λοιπον, μονο ως προσχηματικη ηταν η απελευθερωση του γυναικειου πληθυσμου. Συμφωνα με τις ερευνες οι περισσοτερες γυναικες παραμενουν μονες, κανουν σπανιο και περιστασιακο σεξ και για πρωτη φορα αρχιζει να συγκεντρωνεται μια μεγαλη πληθυσμιακη ομαδα γυναικων μετα τα 30-35 χωρις σχεση και χωρις παιδια οι περισσοτερες. Σε παλιοτερες εποχες το φαινομενο αυτο ηταν αγνωστο. Δυστυχως δεν ειναι καθολου ευκολο γι αυτες.

Η σεξουαλικοτητα παραμενει λοιπον ενεργη ΜΟΝΟ ως προκληση και υπαρκτή, σπανια ως προιον μεθης και παροχων (μπουζουκια, μπελβεντερε κλπ).

Δεν φαινεται να αποτελει σπουδαια προτεραιοτητα συνεισδητα, οπως αλλωστε και το συναισθηματικο δεσιμο με καποιον, καθως αν θεσεις σε 100 κοριτσια ειδικα μεταξυ 20 και 30 ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "Τι από τα παρακάτω θελετε:"
α) Ένα ταξιδι 10 ημερων στο παρισι /νεα υορκη  και 10.000 ΕΥΡΩ ή
β) Να γνωρισετε τον ανδρα της ζωης σας και να κανετε καυτο σεξ στο διαμερισμα του πχ στην Αγια Παρασκευη για μια βδομαδα σερι?

Εκτιμω οτι θα προτιμησουν το πρωτο χαλαρα.

Τιθεται λοιπον το ερωτημα. Τα γουστα αυτα ειναι προιον βιολογικων ενορμησεων ή πολιτιστικης επιρροης? Εκτιμω οτι κυριως αν οχι αποκλειστικα το δευτερο. Ουδεποτε στα χρονικα κυκλοφορουσαν τοσο πολλες ομορφες και ανικανοποιητες και μονες ωραιες γυναικες. Η Ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια υπηρξε ανδρο παρακμης, διαφθορας και καταπτωσης των ηθων, αυτο δεν ηταν
δυνατον να μην επηρρεασει και τις σχεσεις των ανθρωπων.

Η βαση αυτης της παρακμης προερχεται βεβαια απ το τεντωμα των αξιων του δυτικου πολιτισμου της βιομηχανικης επαναστασης και εντευθεν, ο οποιος φαινεται οτι φτανει στα ορια του, μεσα απο μια γενικευμενη χαλαρωση των αξιων, η οποια ομως δεν φαινεται α) ουτε να καταληγει πουθενα με ασφαλεια, οπως συνεβαινε στο παρελθον με τις ισχυρες αστικες ταξεις, την οικογενεια κλπ και β) ουτε να μοιραζει τις ερωτικες επιλογες ισα σε ολους τις καθιστα εξαιρετικα επιλεκτικες και ανισες με σκοπο οχι πλεον την αναπαραγωγη, αλλα την διαιωνιση της νεοτητας και του εγω, μεσα απ τον πλουτο και το λαιφ σταιλ.

Εαν ομως πραγματι αυτο ειχε καποια ουσια, για τους εστω τυχερους αυτης της καταστασης-εποχης, νομιζω οτι  δεν θα κανανε σαν παλαβοι να εξαγορασουν με την εικονα και το χρημα τους οσο ερωτα-σεξ μπορουν.

Χαρακτηριστικο του ερωτα και του σεξ ειναι η ηρεμια που προκαλει στους ανθρωπους οταν το μοιραζονται πηγαια ελευθερα και φυσικα. Εν προκειμενω η νευρικοτητα των πρωταγωνιστων/στριων του σημερινου παιχνιδιου δειχνει οτι το παιχνιδι περα απο διαστρεβλωμενο και αδικο, δεν προσφερει χαρα παρα σε πολυ λιγους και λιγες.

Και η ευθυνη για αυτο πρεπει να αναζητηθει από τους ισχυρους παικτες.
Το ισχυρο φυλο του σημερα.
Μαντεψτε ποιο είναι.


(Στείλτε τα emails σας στο ksenerotes@gmail.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου