Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Αν περάσεις από μπροστά της και σε κοιτάξει έχεις 3 δεύτερα


Ο κανόνας τριών δευτερολέπτων στο μπάσκετ: Από το 1936, κάθε παίκτης δεν επιτρέπεται να παραμείνει στην απαγορευμένη περιοχή του αντιπάλου (των ελευθέρων βολών) για περισσότερα από τρία συνεχόμενα δευτερόλεπτα, ενώ η ομάδα του έχει τον έλεγχο μπάλας στο εμπρός μέρος του γηπέδου και το ρολόι του παιχνιδιού τρέχει.

Ο κανόνας τριών δευτερολέπτων στις γκόμενες: Αν σε κοιτάξει έχεις τρία δευτερόλεπτα να αντιδράσεις. Αν δεν προλάβεις μέσα σε αυτά τα 3 δευτερόλεπτα τότε απλά έχασες.


Κάπως έτσι την πάτησα κι εγώ. Βράδυ Σαββάτου σε γνωστό bar/club και φιλος που έχω να τον δω χρόνια κανονίζει πάρτι. Παίρνω ένα γνωστό φίλο μου και πάμε. Το μπαρ δεν μπορώ να το αναφέρω γιατί έχουν ανέβει οι σχετικές φωτογραφίες στο πραγματικό μου προφίλ στο Facebook.

Με το που φτάνουμε στο πάρτι που στήθηκε στο ισόγειο του μπαρ, τα ποτά μας περιμένουν. Βάζουμε ο καθένας το δικό του και μέσα σε λίγα λεπτά βλέπουμε μόνο μία αξιόλογη ελεύθερη παρουσία. Περιμένουμε να έρθει ο φίλος μου που γιόρταζε. Μέχρι να έρθει όμως δεν πάμε να ρίξουμε μια βόλτα στον πάνω όροφο που έχει ταράτσα με μπαρ?

"Άτσα? Στην ταράτσα?"
Όχι, κάπως έτσι θα την έπεφτε ο Σύλλας Σεραφείμ (ή ο Χλαπάτσας από της Ελλάδος τα Παιδιά) και δεν είναι του γούστου μου. Παιζω πάντα με value. Το έχω κιόλας άπλετο λόγω δουλειάς. Τεσπά πιάνουμε το ποτό μας και από το ισόγειο ανεβαίνουμε 2ο στην ταράτσα. Λίγο γυφτιά η φάση που το φέραμε μαζί αλλά οκ. Τζάμπα ποτά ρε φίλε. Θα πλήρωνα και 2ο ποτάκι για 10 λεπτά που θα καθόμουν μέχρι να έρθει ο φίλος μου?

Κόβουμε κίνηση. Τα τραπέζια καθιστών γεμάτα. Στο μπαρ είχα μπανίσει 2 γκόμενες πριν 10 λεπτά. Μελαχρινές, πολύ ωραία κομμάτια. HB8.5 και HB8. Έχουν κάνει close. Ξαφνικά μπροστά μας ενώ θα μπαίναμε, για κακή μας τύχη έρχονται άλλες 2 φιλες τους, HB 7.5 και HB7 και γίνεται κάτι σαν 4 set με ζευγάρια. Δηλαδή δύο και δύο φίλες μιλούσαν μόνο μεταξύ τους και όχι κι οι 4 μαζί.

Το σχεδιάγραμμα για να μπείτε στο κλίμα:

Κοντοσταθήκαμε λίγο, το σκεφτήκαμε και μόλις κάτσαν οι φίλες τους (για να μην της έχουμε στη μέση) βγαίνουμε ταράτσα. Στεκόμαστε όρθιοι στο μπαρ ακριβώς δίπλα στις γκόμενες. Η στάση του σώματός τους παραμένει η ίδια. Συζητούν μεταξύ τους. Τυπικά το σετάκι ανοίγει δύσκολα γιατί βάση γλώσσας του σώματος δεν έχουν καν στρίψει να μας δουν πως είμαστε αλλά κοιτούν μόνο η μία την άλλη. Αυτή που είναι κοντά στην πόρτα της ταράτσας έχει την πλάτη πόρτα, μετά είναι η φίλη της που έχει πλάτη εμάς και ύστερα εγώ κι ο φίλος μου. Κοινώς δεν βλέπουμε καν την φάτσα τους, άρα και που θα πάμε να μιλήσουμε χάνουμε value.

Ο ταμίας του πάνω μπαρ εν τω μεταξύ με το που μπήκα να κοιτάει περίεργα "Παρακαλώ! Θέλουμε κάτι?".  "Καλησπέρα, είμαστε από το πάρτι του ισογείου, ήρθαμε απλά μια βόλτα." , "Α Οκ" . Το θέμα είναι ότι ο τύπος όταν κοιτούσαμε τις γκόμενες στραβοκοιτούσε. Εν τω μεταξύ ανάμεσα σε αυτόν και αυτές μεσολαβούσαν τα HB 7,5 και HB7 που ήρθαν μετά.

Δεν προλαβαίνουν να περάσουν 7 λεπτά και ακούμε από τα ηχεία χαρακτηριστική μουσική. Ωπ, ήρθε ο εορτάζων. Πρέπει να κατέβουμε γιατί το timing είναι λίγο άκυρο και για μετά βλέπουμε. Ε κατεβαίνουμε λοιπόν, κι όπως περνούσα μπροστά από το ωραίο 2 set, γυρνάει και με καρφώνει στα μάτια το HB 8.5 ... άστα να πάνε! Μεγάλη βλακεία που δεν μίλησα εκείνη την στιγμή! Ήταν ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων. Περασα ακριβώς από δίπλα της αλλά για κάποιο λόγο δεν περίμενα να με κοιτάξει ετσι οπως μιλούσαν μεταξύ τους. Προφανώς η HB 8 έκλεινε με πλάτη επίτηδες αλλά δεν το είχα καταλάβει. Όπως και να 'χει η ευκαιρία χάθηκε.

Πιθανές ατάκες που σκέφτηκα μετά:
- Μην με κοιτάς έτσι με αυτό το ωραίο βλέμμα, γιατί θα το σκεφτώ να μείνω (direct).
- Γνωριζόμαστε? - Νομίζω όχι. - Δεν πειράζει, ίσως γνωριστούμε (λέω όνομα). Πρέπει να πάω κάτω όμως (κι εκεί κολλάω μια ατάκα για πιθανή επιστροφή).
- Καλησπέρα, ωραία μάτια (στη χειρότερη. και φεύγω με χαμόγελο και γυρνάω μετά. Εστω αυτό ρε μαλάκα ξενερωμένε!)

Δυστυχώς όμως δεν είπα τίποτα από αυτά τα δύο. Η φάση του να πρέπει να φύγεις εκείνη την στιγμή από το μπαρ, να έχεις και το ποτό στο χέρι και να δείχνεις ότι κατεβαινεις πάλι ισόγειο γιατί "ανήκεις αλλού" με έκανε ήδη να χάσω value και αισθανόμουνα...κάπως.

Κακώς βέβαια. Τι θα έχανα? Απλά η γκόμενα με σκάλωσε.

Τυχερός μέσα στην ατυχία μου;
Η συνέχεια στο πάρτι μας βρήκε με τον φίλο μου να μην πετυχαίνουμε ούτε μία αξιόλογη περίπτωση. Αυτή που σας είπα στην αρχή ότι γούσταρα τελικά ήταν...η γκόμενα του αφεντικού! Οπότε άκυρο.


Αμέσως μετά από μισή ωρα δυστυχώς τα HB 8.5 και HB 8 φεύγουν από την απέναντι μεριά του ισογείου όπου βρισκομασταν. Κλασικός γκαντέμης! Μέχρι να γυρίσω να τις κοιτάξω είχαν σχεδόν φτάσει στην πόρτα.

Όταν ξανανέβηκα ταράτσα να δω μήπως πήγε κάτι καλό, πετυχαίνω μία πρώην ενός φίλου μου. Τα παιδιά είχαν χωρίσει. Δεν το ήξερα. Η γκόμενα έσκασε με άλλες 4 φίλες! Μόνο μία φίλη της άξιζε από το 5-set, κοντούλα αλλά HB 8. Δυνατό! Είχα κρατήσει το τηλέφωνό της πρώην του γνωστού μου από παλιά. Την ρώτησα αν ισχύει. Μου είπε "Ναι" και της έκανα αναπάντητη για να σιγουρευτώ ότι είχε ακόμα το δικό μου.

Αμέσως σκέφτηκα "Οκ έκανα μαλακία πριν με το HB 8.5. Αλλά αν της την έπεφτα θα έβλεπαν οι φίλες της ότι την πέφτω οπότε θα έχανα και το HB 8. Οπότε "Μήπως είμαι άτυχος μέσα στην ατυχία μου? Για να δούμε".

Της πρότεινα να κάτσει αυτή και η παρέα της στο πάρτι για λίγα λεπτάκια να της κεράσουμε κανένα ποτάκι. Μου έκανε νόημα ότι οι φίλες της δεν μπορούν. Εν τω μεταξύ η μία φίλη της που δεν έλεγε τίποτα σε εμφάνιση (HB 6 αλλά με το ζόρι) με κοιτούσε επίμονα και μάλιστα χαιρέτισα αυτήν και την γνωστή μου. Οι άλλες 3 ήταν σε φάση "Παίρνουμε πούλο". Λες και έμεναν...ΒΠ ρε πούστη μου, ούτε καν να με δουν. Και μέσα στις 3 βέβαια κι αυτή που ξεχώριζα, το HB 8.

Είπα ότι "θα την ξανακαλέσω να κανονίσουμε την άλλη εβδομάδα". Την πήρα την Δευτέρα από το κινητό μου, κανονικά για να βλέπει αριθμό. Μου το έχει πει φίλος κιόλας αυτό. "Να παίρνεις από το κινητό σου κι όχι από αλλού να ξέρει ποιος είσαι".

Οπως καταλάβατε...ακόμα το σηκώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου