Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Μίλα ρε μαλάκα!

Ξυπνάτε και μιλάτε γιατί χανόμαστε!

Αν κάτι έμαθα από αυτό το καλοκαίρι και που τέλος πάντων πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία (κατά προτίμηση στην 1η Γυμνασίου στο μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης) είναι ότι πάνω απ' όλα θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ. Κι εννοώ φυσικά να μιλάω όταν βλέπω οποιαδήποτε μου αρέσει και μου δείχνει σημάδια ενδιαφέροντος.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να σας μιλήσει κάποια που δεν είχατε παρατηρήσει και η κουβέντα σας ήταν σύντομη; Πόσες ακόμη φορές έτυχε να σας χαμογελάσει κάποια ή να στρέψει το βλέμμα της πάνω σας σε δημόσιο χώρο και να μην δώσετε συνέχεια; Ε λοιπόν ένα θα σας πω. ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν χρειάζεται να έρθει και να σας πει "Μίλα μου". Κάντε την πρώτη κίνηση και γράψτε στ'@@ σας το αποτέλεσμα.

Τα παρακάτω παραδείγματα έγιναν φέτος το καλοκαίρι.

Περίπτωση 1η
Σε super market νησιού είδα ένα ξανθό 22χρονο να με καρφώνει και να μου χαμογελάει. Δεν είχα τι να πω για opener κι εκείνη την ώρα πέρασα από μπροστά της. Θα μπορούσα να κάνω έστω ένα κοπλιμέντο. Μετά από 2 λεπτά το ξανασκέφτηκα, πήγα να την ψάξω αλλά είχε χαθεί. Fail. Αν δεν έχετε τι να πείτε και περνάει από μπροστά σας στα γρήγορα, πείτε ότι ωραίο βλέπετε. Π.χ. "ωραίο χαμόγελο" ή το συνδυάζετε με push-pull: "Ωραία μάτια, είναι δικά σου ή...έχεις φακούς;"

Περίπτωση 2η
Φεύγουμε από τις ξαπλώστρες στην παραλία και πληρώνουμε. Στο ταμείο ένα 17χρονο HB9, μελαμψό, θύμιζε Δήμητρα Αιγινίτη και κάτι βυζόμπαλα θεόρατα.
Ξ: Σε εσάς πληρώνουμε;
HB9: Ναι.
Ξ: Βασικά μας το είπανε οι κοπέλες στις διπλανές ξαπλώστρες. Έτσι γίνεται η δουλειά; Αν δεν μας το λέγανε θα σηκωνόμασταν και θα φεύγαμε.
HB9: Ναι, καμιά φορά έτσι το κάνουμε γιατί δεν προλαβαίνουμε (λέει αμήχανα).
Ξ: (Με χαμόγελο) Θα πρέπει να προσέχετε όμως γιατί υπάρχουν και κακοί πελάτες, οι οποίοι μπορεί να φύγουν στο έτσι και να τους ψάχνετε.
HB9: Οκ, θα προσέχουμε....(με νάζι). Εσείς...θα φύγετε τώρα; (IOI)

Σαν μαλάκας το προσπέρασα, πολύ απλά γιατί μέσα στο μπαρ είχε άλλους δύο τύπους, 40 και 50. Δεν ξέρω αν ήταν κάποιος θείος της ή πατέρας της γι' αυτό και δεν χώθηκα, γιατί ακούγανε. Την μεθεπόμενη μέρα όμως έμαθα ότι ήταν...ξαδέρφη ενός φίλο μου! Οπότε της έπιασα την κουβέντα με θέμα τον κοινό μας φίλο και μετά με τι ασχολείται κτλ. Ήθελε να ασχοληθεί με ένα ψωνισμένο επάγγελμα οπότε λέω από μέσα μου "Άκυρο, πάμε παρακάτω" + ότι θα με πηγαίνανε μέσα ή απλά δεν θα έκανα κάτι σοβαρό. Το timing πάντως θεωρώ ότι έπρεπε να το είχα από την πρώτη φορά, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Περίπτωση 3η
Ένας διάσημος έρχεται στο νησί και παίζει live DJ σε ένα ξενοδοχείο. Πάω εκεί, βλέπω απειροελάχιστο κόσμο, ξενερώνω και κάνω να φύγω με το αμάξι. Όπως φεύγω, ένα άλλο αυτοκίνητο έρχεται απ' το αντίθετο ρεύμα. 4 νέτα μέσα. Ο δρόμος στενός και πρέπει να οδηγήσουμε πολύ αργά για να χωρέσουμε. Το πίσω δεξιά του απέναντι αυτοκινήτου με κόζαρε. Δεν είχα opener, δεν μπόρεσα να το σκεφτώ σύντομα, και να προλάβαινα να ζητήσω FB δεν ξέρω αν θα προλάβαινε να μου το δώσει, οπότε fail η κατάσταση. Μήπως να γυρνούσα πίσω; Θα έχανα value.

Περίπτωση 4η
Οδηγάω σχετικά γρήγορα και περνάω μπροστά από μια γκόμενα, η οποία είναι στη στάση της παραλίας και περιμένει ολομόναχη το ΚΤΕΛ να περάσει. Ήξερα ότι στην παραλία υπάρχει η κεντρική στάση. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε και μια μικρή στάση 500 μέτρα πιο πέρα. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήτανε να ψιλοκόψω ταχύτητα αλλά φυσικά να μην προλάβω να την δω ότι περίμενε μόνη, άρα δεν προλάβαινα να σταματήσω μπροστά της. Φρέναρα αρκετά σε φάση 20 χλμ. με κάρφωσε, την προσπέρασα, συνέχισε να με καρφώνει (το έβλεπα από τον καθρέφτη) και τελικά δεν γύρισα πίσω να την πάρω για να μη χάσω value.

Ηθικό δίδαγμα 1: Πάντα να οδηγείτε αργά στα νησιά.
Ηθικό δίδαγμα 2: Αν σας κοιτάξει, γυρίστε πίσω και μιλήστε της. Στ' @@ μας το value.

Μήπως θα μας ξαναδούνε;