Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κοπελιά, με τι ασχολείσαι?

Λένε ότι δεν πρέπει να κρίνεις κάποια από αυτό που σπουδάζει. Όμως η πραγματικότητα άλλα μας δείχνει.

Έχω μια φίλη, τρελό νέτο ετών 22. Σπουδάζει φωνητική και πρόσφατα μπήκε στην παρέα. Λοιπόν η τύπισσα είχε στα 19-20 ένα χρόνο περίπου σοβαρή σχέση κι από τότε που χώρισε άρχισε να νταραβερίζεται με άκυρους. Ο γκόμενός της την χώρισε γιατί την θεωρούσε ανώριμη, δηλαδή οκ της έριχνε 5 χρόνια αλλά το κορίτσι εκτός από καβαλημένη ψωνάρα ήταν και τελείως χαζή, δηλαδή δε μπορούσες να κάνεις σοβαρή κουβέντα μαζί της.

Δε ξέρω αν κι οι επόμενοι σκέφτηκαν το ίδιο, πάντως από τότε έχει να κάνει κάτι σοβαρό. Για να ακριβολογώ έχει ξεσκιστεί να φασώνεται (και πολλές φορές δεν ξεαραχνιάζει κιόλας να μην πάει χαμένος ο κόπος). Αλλά με το δεδομένο ότι "χαζοί υπάρχουν" που θα 'λεγε κι ο Παπανδρέου, δεν μπορούσα να νιώσω για ποιο λόγο δεν έχει κάτσει κάτι σοβαρό από τότε. Κι η πλάκα είναι ότι πουλάει το παραμύθι "Ελα μωρέ, έναν σοβαρό άντρα δεν έχω βρει". Αμ έλα που είναι αλλιώς τα πράγματα.

Από τα 20 της λοιπόν αποφάσισε να σπουδάσει φωνητική κι έχει υγρανθεί να γνωρίσει τραγουδιστές και μάλιστα έχει ήδη βάλει στο μάτι πολλούς. Μας τραβάει ολόκληρη παρέα από το ένα κέντρο στο άλλο και περιμένει στα καμαρίνια στη σειρά να πάρει αυτόγραφο και να πιάσει την κουβέντα με τον κάθε τραγουδιστή. Ναι, άλλη καύλα δεν είχε τώρα ο άλλος που του την πέφτουν 100 τη μέρα να γυρίσει να κοιτάξει εσένα. Που όσο θεογκόμενα κι αν είσαι λες και ξέρεις τι θέλεις.

Ναι, το ξέρουμε ότι οι τραγουδιστές πηδάνε και ότι οι γκόμενες θέλουν να έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Δεν λέω κάτι καινούργιο. Απλά για να μην τις ισοπεδώνουμε όλες, υπάρχουν και κορίτσια τα οποία δεν νοιάζονται για το τι δουλειά κάνει ο άλλος. Δηλαδή π.χ. το ότι σπουδάζει μία νοσηλευτική δε σημαίνει ότι θέλει να παντρευτεί γιατρό. Ναι, πολλές θα θέλουν γιατρό, αλλά όχι όλες.

Στα ψωνάκια όμως δεν κάνουμε διακρίσεις και ξέρουμε που το πάνε. Αν θέλει να ακολουθήσει κλάδο όπου συχνάζουν ψώνια ή celebrities τότε κατά 99% δεν θα γυρίσει να σε κοιτάξει γιατί είσαι εκτός εκκλησίας.

Έτσι λοιπόν, η παρακάτω λίστα έχει τα επαγγέλματα της καριόλας για να ξέρετε ότι αν ακούσετε να σπουδάζει ή να δουλεύει σε κάτι ανάλογο, κάντε την με ελαφρά πηδηματάκια. Εκτός κι αν είστε...εντός εκκλησίας:
- Μοντέλο
- Τραγουδίστρια
- Barwoman
- Λουλουδού
- Αεροσυνοδός
- Τηλεπαρουσιάστρια
- Ηθοποιός
- PR σε cafe ή club
- Μασέρ
- Στρατιωτικός

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας. Ειδικά αν έχετε προσωπική εμπειρία είναι πάντοτε χρήσιμα.

1 σχόλιο:

  1. Βαλε και αυτες που δουλευουν στα promotion αν και περιλαμβανεται στο PR αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή