Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Κατακόρυφη αύξηση διαζυγίων λόγω κορωνοϊού

Για τα πιο απίθανα πράγματα καλούνται να δώσουν λύσεις τα δικαστήρια, όταν ένας γάμος φθάνει στο τέλος του, όπως συνέβη στην περίπτωση ζευγαριού που διαφώνησε για τον εμβολιασμό του ανήλικου παιδιού του. Την ίδια ώρα, τα διαζύγια στη χώρα μας αυξάνονται κατακόρυφα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, έπειτα από λίγα χρόνια γάμου ένα ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει. Εκτός από το θέμα της επιμέλειας και της διατροφής, είχαν να λύσουν και ένα ακόμη θέμα: τα εμβόλια του ανήλικου παιδιού. Η μητέρα είχε την άποψη ότι πρέπει να κάνει κάποια εμβόλια μετά τα 2 του χρόνια, ενώ ο πατέρας διαφωνούσε. Έφτασαν και γι’ αυτό στο δικαστήριο. Οι δικαστές, έδωσαν την επιμέλεια στην μητέρα, κρίνοντας όμως ότι σε ζητήματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη του τέκνου (συνεπώς και του εμβολιασμού αυτού), απαιτείται συναπόφαση των διαδίκων, λαμβανομένης υπόψη της άρνησης της μητέρας να συναινέσει στον εμβολιασμό του τέκνου της.

Το ποσοστό των διαζυγίων, σε σχέση με τους γάμους, είναι επίσης απογοητευτικό. Ανά χίλιους κατοίκους στην Ελλάδα, σημειώνονται αναλογικά περίπου 5 γάμοι προς 2 διαζύγια. Πρωτιά στη λύση του γάμου έχουν οι άνδρες και οι γυναίκες μεταξύ 35 και 44 χρόνων.

Η τελευταία μέτρηση που έκανε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία έδειξε αύξηση της τάξης του 74,2%, καθώς το 2017 εκδόθηκαν 19.120 διαζύγια σε σχέση με τα 11.013 που εκδόθηκαν το 2016.

Όσο για το πότε λήγουν οι περισσότεροι γάμοι, αυτό συμβαίνει συνήθως μετά τα 10 χρόνια, κυρίως σε ζευγάρια που έχουν ένα ή δύο παιδιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου