Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Oι γκόμενες της μεσαίας τάξης φταίνε


[Email του αναγνώστη Royal]

Καλη χρονια αρχοντα.

Ένα ζήτημα στις σχέσεις είναι το οικονομικό. Από την πλευρά της γυναίκας φυσικά.  Πάντα ήταν.

Όμως κάτι άλλαξε απ το καιρό  της επικράτησης του φεμινισμού στη χώρα, όχι ιδεολογικά βεβαία, αλλά μέσω των τηλεοπτικών προτύπων. Σιγά σιγά λοιπόν οι γυναίκες έγιναν οι πρωταγωνιστές της ζωής στην Ελλάδα επιβάλλοντας το λαιφ σταιλ τους.

Στην εποχή άνθισης της μεσαίας τάξης έκαναν ότι ήθελαν. Πολλές οικογένειες προτιμούσαν ανοιχτα να προικοδοτούν τα κορίτσια με γονικές παροχές, σπίτια, αυτοκίνητα και εγγυημένες σπουδές μέχρι τα 40.

Όπως καταλαβαίνει κανείς κάτι τέτοιο μόνο καταστροφικό ήταν για όσους θεωρούσαν ότι έτσι θα βοηθούσαν τις κόρες τους.

Τις κακομάθαιναν από τη μια κι απ την άλλη τις απεξαρτούσαν από κάθε ανάγκη για σταθερή ανδρική παρουσία, αφού είχαν λύσει το οικονομικό τους θέμα. Έτσι οι άνδρες για αυτές ήταν περιστασιακοί μπαλαντέρ.

Αυτά πάντα για τα κορίτσια της μεσαίας και υψηλής τάξης που ήταν η πλειοψηφία.

Σήμερα δεν είναι πλειοψηφία αλλά ο τρόπος σκέψης τους επεκτάθηκε στην πλειοψηφία των γυναικών, κι απαιτούν ολες τα πάντα.

Το να θέλει μια φτωχή πλούσιο άντε και συγχωρείται.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γκόμενες της μεσαίας τάξης  αλλά και της υψηλής, που είναι πάρα πολλές ειδικά στα αστικά κέντρα, θέλουν και αυτές πλούσιο. Αυτές κατάστρεψαν το παιχνίδι, το φλερτ κλπ. Αυτές  είναι οι καρχιες.

Είναι φύσει αδύνατον όλος ο γυναικείος πληθυσμός να τύχει με το τοπ 10% των ανδρών.

Αυτές επιχειρούν να το πετυχουν με το ζόρι, ακόμα και αν μείνει αγαμητος όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός των ανδρών ακόμα και αν μείνουν αγαμητες οι ίδιες, ακόμα και αν δεν κάνουν παιδιά, ακόμα και αν φτάσουν στα 40 ολομόναχες και πεθάνουν στην ψαθά, ακόμα και αν η Ελλάδα μείνει με μηδέν πληθυσμό, Όχι αυτές θέλουν τον πλούσιο!

Και όχι σκέτο πλούσιο! Πλούσιο με ελεύθερο χρόνο! Δηλαδή χαραμοφάη των λεφτών του πατέρα του. Πλούσιο με στυλ, εννοείται και ντύσιμο κλπ.

Ακολούθως το λαιφ σταιλ είναι ένα και απλό – σουσι/μπραντς/μπουζουκια/κοκτειλ/τριημερο/παρισι/λονδινο/βιεννη/μυκονος/ Πάρος και ξανά απ την αρχή. Από τα 17 μέχρι να πεθάνουν.

Υιοθέτησαν το τρόπο ζωής των pop idol και της δυτικής Ευρώπης σε μια χώρα που ζούσε με δανεικά, και αδυνατούν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Περνούν τα νιάτα τους ως  μαζορετες του κάθε γραμματέα πολίτικης νεολαίας, μπάρμαν, πορτιέρη, κάθε κάνα δυο χρόνια ρίχνουν ένα κατηγορώ στους άνδρες επειδή αυτοί που διαλέγουν τους έδωσαν μπότα και η ζωή συνεχίζεται απ την αρχή.

Όλα είναι απολύτως προβλέψιμα.

Φταίει λοιπόν αυτή η κατηγορία γυναικών, το θράσος της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Φταίνε οι οικογένειες τους που αδυνατώντας να κατανοήσουν το γυναίκειο χαρακτήρα, τους παρείχαν τα πάντα και τις έκαναν να απαιτούν  τα πάντα.

Ακόμα και όταν κάνουν γάμους η σχέσεις έχουν από πριν ημερομηνία λήξης. Κάποτε λοιπόν όλα αυτά έπρεπε να αφορούσαν ένα 5% των γυναικών. Σήμερα όπως πάει αφορά το 60-70% αυτών και σίγουρα το 99% όσων ανήκουν στη μεσαία τάξη και το 99% των εμφανίσιμων γυναικών.

Κάποιοι φίλοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό επειδή ανήκουν ακόμα στη μεσαία τάξη, ακόμα και εν μέσω κάποιων δυσκολιών. 

Λένε λοιπόν, κι εγώ δυσκολεύομαι οικονομικά αλλά οκ, δεν βλέπω να παίζει ρόλο το ζήτημα με τις γυναίκες.

Απάντηση : Δυσκολεύεσαι οικονομικά (σχετικό αυτό βεβαία) αλλά είπες στο Α ραντεβού ότι μένεις στην Σταμάτα; Γαμας.

Δυσκολεύεσαι οικονομικά αλλά έσκασες μύτη με αμάξι του πατέρα σου άξιας 50.000 ευρώ; Γαμας

Δυσκολεύεσαι οικονομικά, αλλά είσαι ντυμένος στην πένα και αναφέρεις ότι γύρισες από ταξίδι στην Ευρώπη κλπ; Γαμας δίχως άλλες εξηγήσεις.

Γιατί? Γιατί κυοφορείς υπόσχεση πλούτου, βάσιμη, ορατή, απτή.

Δουλεύεις σε σχόλη μπαλέτου ως φύλακας και ανεβάζεις Φώτο με 50 χορεύτριες στο ινστα? Πάλι γαμας, ακόμα κι άσχετος, γιατί υποθέτουν ότι κάποιες γαμας απ όλες αυτές και αρά μπαίνει ο μηχανισμός σε δράση.

Αν πει κανείς ποιο είναι το θέμα, ασφαλώς το θέμα είναι ότι αυτή η συμπεριφορά και οι συνήθειες  είναι αφύσικες, είναι εκτρωματικές, κι ασφαλώς όσοι άνδρες δεν είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών η άτομα της νύχτας και ενταγμένοι σε πολιτικές νεολαίες, έχουν κάθε λόγο να το αλλάξουν.

Για τον απλούστατο λόγο όχι ότι είναι άδικο, αλλά ότι είναι εντελώς καταστροφικό μοντέλο αξίων και σχέσεων, ακόμα και για τον πιο ανεκτικό και προοδευτικό άνθρωπο.

Το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο είναι στη φύση των θηλυκών έχει ήδη απορριφτεί διότι

α) δεν υφίσταται σε τέτοιο απόλυτο βαθμό, καθώς στη φύση όλοι ζευγαρώνουν τελικα και όχι μόνο ορισμένοι με ορισμένους,

β) το ενδιαφέρον για την τεκνοποίηση, που είναι και το βασικό κίνητρο για τον πλούτο του άνδρα, πλέον απουσιάζει απ τις γυναίκες και είναι μόνο για να βολέψουν την κωλαρά τους.

και γ) ασφαλώς και  οι ηλικίες 18-28 που δεν έχουν ενδιαφέρον ακομα να κάνουν παιδιά και γάμο δεν μπορεί να θέλουν κι αυτές μονο λεφτάδες.

Είναι μόνο για την κωλαρά τους.

Οι φτωχιές συγχωρούνται, η μεσαία τάξη όχι.


Στείλτε τα emails σας στο ksenerotes@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου