Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Τώρα όσοι κάνουν καμάκι στη Γαλλία πληρώνουν πρόστιμο 750 ευρώ!


Και επίσημα "πουστιά και ευνουχισμός" από τον ζιγκολό Μακρόν, του οποίου η υπουργός ισότητας Μαρλέν Σιάπα τον κάνει ότι θέλει.

Στη Γαλλία απαγορεύτηκε το καμάκι με νομοσχέδιο από το 2017. Το θυμάστε; Τώρα λοιπόν έχουμε και πιο συγκεκριμένα μέτρα, σε όσους θα τολμήσουν να φλερτάρουν στο δρόμο.

Έτσι για να γαμηθεί κι άλλο ο δείκτης γεννήσεων, που στην Ευρώπη παίζει από 1.2-2.0. Στο 1.98 προηγείται η Ιρλανδία και ακολουθεί η Γαλλία με 1,973 οπότε σου λέει "Αφού δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ως χώρα ας γαμήσω στην υπογενητικότητα όλη την Ευρώπη, την στιγμή που σε ΟΛΕΣ τις άλλες ηπείρους παίζει από 2,1-7 και αυτό μπορείτε να το δείτε στο παραπάνω link!

Πρόστιμο 750 ευρώ θα επιβάλλεται λοιπόν σε όσους τολμήσουν να κάνουν «καμάκι» σφυρίζοντας ή γενικότερα αν παρενοχλήσουν γυναίκες στο δρόμο στη Γαλλία μετά τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της χώρας.

Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι με το νόμο αυτό οι γυναίκες "να μην φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους". Λες και το καμάκι ισούται με βιασμό.Το πρόστιμο πάντως είναι εντυπωσιακά αυξημένο σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις που είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο όταν άρχισε να συζητείται το θέμα καθώς τότε η γαλλική κυβέρνηση μιλούσε για "πρόστιμο 90 ευρώ".

 Το νομοσχέδιο καλύπτει οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια». Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές». Στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες προκειμένου να προστατευτούν από επίδοξους...γύπες.

Το νομοσχέδιο αποτελεί «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα, η οποία είναι και επίσημα η μεγαλύτερη καριόλα ξενέρωτη στην Ευρώπη. «Μιλάμε για την στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι "θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω". Οι άνδρες πιστεύουν ότι είναι οι "Γάλλοι εραστές" και ότι "σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα". Εμείς λέμε "όχι" λέει η υπουργός.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν πάντως ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα στον έρωτα αλά γαλλικά προσθέτοντας ότι οι διατάξεις του δεν θα εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου