Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Βόλτες με τις φίλες και καφρίλες


Έχω αρχίσει να απελπίζομαι με την σχέση μου.

Εδώ και κανένα χρόνο περίπου έχει βρει μία κολλητή και έχουν σκιστεί στις βόλτες.

Το περίεργο βέβαια είναι ότι έχει τύχει κάποιες εβδομάδες να βγει ας πούμε ακόμα και 3 φορές με την φίλη της και με εμένα 1-2. Δεν λέω, έχω τρελαθεί στην δουλειά για μήνες αλλά από την άλλη μου έχει τύχει για παράδειγμα, εκτός του Σαββάτου που 100% θα βγούμε, να της προτείνω π.χ. μία Παρασκευή να βγούμε και να μην μπορεί.

Και σκέφτομαι τώρα. Από που κι ως που να μην με ρωτάει καν πριν κανονίσει κάτι για να βγει; Δεν με υπολογίζει ούτε στο ελάχιστο; Τι είματε εμείς; Οι μαλάκες της υπόθεσης; Δεν θέλω να γίνομαι ο πιεστικός γκόμενος που θα της πει να μην βγει, να κάτσει στα αυγά της ή να ακυρώσει κάτι. Ούτε θα την πάρω τηλέφωνο ίσα με 2-3 φορές να της κάνω έλεγχο. Απλα διορθώστε με άμα κάνω λάθος αλλά υποτίθεται (λέμε τώρα) ότι η σχέση σου έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα στο αν θα βγεις σε σχέση με τις φίλες σου. Άλλωστε τις φίλες σου δεν θα τις έχεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Σωστά;

Η κλασική δικαιολογία που ακούω είναι: "Αν δεν τα κάνω τώρα κι αν δεν βγω από τώρα έξω με φίλες θα μου μείνουν απωθημένα και καταπίεση και θα μου βγει στην πορεία όταν θα προχωρήσουμε σοβαρά". Και τώρα θέλω και μια άποψη από τις ξενέρωτες ή τις ξενερωμένες του blog. Έχει βάση αυτό το επιχείρημα;

Οι καφρίλες
Όταν βγαίνει με φίλες δεν είναι ότι απλά πηγαίνει για ένα χαλαρό καφέ. Πολλές φορές ξεσαλώνει στα clubs ενώ με μένα αντίστοιχα δεν έχουμε βγει σε club (με δυνατή μουσική μιλάμε πάντα) παρά μόνο μία φορά κάθε 7 μήνες ξέρω γω (στο περίπου). Συνήθως προτιμούσαμε είτε καφετέριες, είτε bar. Την διαφορά του bar με το club σαφώς και την ξέρετε. Στο club η μουσική σπάει τύμπανα.

Έχει τύχει για παράδειγμα να πάνε ακόμα και σε εκθέσεις με φίλες και να μην μάθω τίποτα. Εν τω μεταξύ η δικιά μου υπεράνω πάσης υποψίας. Το κινητό ποτέ δεν θα χτυπήσει ή ποτέ δεν θα δω μήνυμα από κάποιον άγνωστο. Κι αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση. Ότι δηλαδή δεν δείχνει να έχει άλλον κι απ' την άλλη θα έλεγα ότι τον τελευταίο χρόνο παραβγαίνει περισσότερο απ' ότι έπρεπε κι η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Μάλιστα μαζί με τις φίλες πίνουν τα κέρατά τους καμιά φορά, ενώ εμένα μου είχε πετάξει την κλασική ατάκα "Ε δεν πίνω και πολύ". Δύο ποτηράκια να της δώσεις θα κελαηδήσει.

Θα αναρωτιέστε τώρα όλοι εσείς: "Γιατί δεν πας κι εσύ μαζί να φέρεις και φίλους σου να βγείτε παρέα;" Ε λοιπόν απλά θα σας πω ότι έχει γίνει κι αυτό. Το θέμα είναι ότι οι φίλοι μου βρίσκουν τις φίλες της τελείως μπάζα. Λες και επίτηδες έχει άσχημες φίλες για να φαίνεται αυτή η ωραία. Με τις ωραίες φίλες της έχει να μιλήσει χρόνια. Άσε που έχουν και σχέση. Επομένως έχουμε ήδη βγει πολλές φορές, οι φίλοι μου έχουν γνωρίσει τις φίλες της, έχουν νιώσει στο πετσί τους πόσο μπάζα είναι (κυρίως 3 κοπέλες που κάνει παρέα) και δεν θέλουν να ξαναβγούν...ούτε καν για την παρέα.

Άρα κι εγώ δεν θέλω να καταλήξω να είμαι μουνοβοσκός. Γιατί αν το να έρχεται μια φίλη μεταφράζεται στο "κρατάω φανάρι" το να έχεις 3 φίλες της απέναντι σου, δηλαδή 4 γκόμενες-1 άντρας σε κάνει τον απόλυτο μουνοβοσκό. Όσο μπάζα κι αν είναι θα σκεφτούν όλοι αυτό που σκέφτομαι κι εγώ: "Γιατί δεν κουβαλάει κανένα φίλο του ο μοναχοφάης?"

Συμπεράσματα
Γενικά η σχέση μου είναι τύπος που αρχικά όταν είχαμε ξεκινήσει φαινότανε πολύ μαζεμένο κορίτσι. Ο πρώην της δεν ήθελε να βγαίνει και την καταπίεζε. Εγώ ήμουνα ΟΚ και τον πρώτο χρονο που δεν είχε πολλές φίλες μάλιστα δεν έβγαινε. Φυσικά βγαίναμε συχνά με παρέες.

Στην πορεία όμως όταν άρχισε να κάνει φίλες από την δουλειά και να δικτυώνεται κάπου οι βόλτες μαζί τους ολοένα και εντείνονταν. Κάνει και πολύ Facebook chat...χωρίς να έχω παρατηρήσει κι εκεί κάτι το ύποπτο. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και μιας και είναι μικρότερη από τις άλλες μου σχέσεις ίσως σχετικά με τα του Facebook να μπορώ σε κάποιο βαθμό να την δικαιολοηήσω. Γενικά το πόσο ξεμυαλισμένες είναι κάποιες στην εποχή μας με το Facebook φαίνεται όταν φτάνουν στο σημείο να σου ζητάνε περισσότερο...chat απ' ότι επικοινωνία στο τηλέφωνο!

Το μέλλον θα δείξει. Προς το παρόν τι να κάνω; Να πατήσω πόδι και να την περιορίσω ή να την αφήσω λάσκα; Τι λέτε;ΥΓ 1. Sorry που δεν τηρώ το πρόγραμμα.
ΥΓ 2. Λογικά την Δευτέρα θα έχουμε meme και το επόμενο κείμενο θα ανέβει Τετάρτη, έτσι για αλλαγή. Μετά το πρόγραμμα θα τηρείται κανονικά.


Email επικοινωνίας: ksenerotes@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου