Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

PickUp Artist: Καμάκι Νο.2

Όταν το ψώνιο μυρίζει από χιλιόμετρο.

Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πω Χρόνια Πολλά σε μια αναγνώστρια κι έναν αναγνώστη που γιορτάζανε αυτές τις μέρες (ξέρετε εσείς). Με τον αναγνώστη έτυχε να κάνω και το δεύτερο PickUp, το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω. Για τους newbies θυμίζω ότι θα πρέπει να διαβάσετε πρώτα το άρθρο PickUp Artist και να Κατεβάσετε τις δύο σεζόν.

Είναι Σάββατο βράδυ λοιπόν και πηγαίνουμε σε γνωστό club, το οποίο μαζεύει καλό κόσμο. Είμαι με μια παρέα (άντρες-γυναίκες) και σκάμε πάνω σε τραπέζι, το οποίο είναι για όρθιους κι υπάρχει ήδη μια δεύτερη παρέα δίπλα μας. Το τραπέζι μεγάλο και με πολλές θέσεις. Ρωτάμε για το αν είναι ελεύθερες κι αφού παίρνουμε το ΟΚ αράζουμε εκεί.

Η βραδιά κυλάει ευχάριστα, αλλά εν τω μεταξύ έχω μπανίσει δύο γυναικείες παρέες. Μία ακριβώς δίπλα μας, στο μπαρ και μία στα 10 μέτρα. Η πρώτη έχει δύο 10άρια (άντε το ένα 9άρι) γύρω στα 21, τα οποία έχουν σκάσει με κυριλέ φορέματα, μαλλί ισωμένο στην τρίχα και 10ποντο τακούνι. Κάνουν μπαμ από χιλιόμετρο ότι είναι ψωνάκια στο φουλ. Η παραδίπλα παρέα έχει τρεις γκόμενες 25-27. Ένα 7.5άρι και τα άλλα με το ζόρι να πιάνουν το 6. Η διαφορά ήταν ότι το 10άρι και το 9άρι είχαν ήδη 3 άντρες γύρω τους, δηλαδή μια παρέα που ήθελε να τις...στριμώξει στο μπαρ και να τις "κλείσει". Ένας απ' τους τρεις μάλιστα τους είχε κάνει και χώρο για να κάτσουν. Άρα time is money here κι αν δεν δράσεις έγκαιρα το νέτο κάνει φτερά.

Βλέπω έναν ψηλό απ' την διπλανή μας παρέα που για λίγο δεν φάνηκε να συζητάει και τόσο με τους δικούς του και του λέω "Να σου πω, τις βλέπεις τις γκόμενες απέναντι; Πως θα σου φαινότανε να κάνουμε λίγο χώρο και να τις φέρουμε προς τα εδώ;" Μου λέει "Οκ, μέσα, αν και έκοψα την παρέα με τις τρεις γκόμενες παραπέρα που φαίνονται πιο εύκολες". Του λέω "Συμφωνώ, θέλεις να πάμε για αυτές ή για τα 10άρια;" Μου λέει "Άντε, πάμε για τα 10άρια".

Οπότε, κάνω την κίνηση προς τις κοπελιές, πλησιάζω ώμο με ώμο το 9άρι και του λέω:

Α: Να σε ρωτήσω, για να μην στριμώχνεστε στο μπαρ, θέλετε να έρθετε στο τραπέζι μας; Έχουμε δύο θέσεις κενές και αρκετό χώρο για να είστε πιο άνετα.
Γ: Οκ, μισό λεπτό (ρωτάει τη φίλη της). Θα το δούμε, ευχαριστούμε πολύ.
Α: Οκ, εμείς θα είμαστε εδώ πάντως.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα αποτυχημένου opener. Δηλαδή πας, μιλάς και θέλεις κατευθείαν το "Bounce", κάτι που...απλά δε γίνεται. Βέβαια οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν ούτως ή άλλως. Οι γκόμενες είχανε στριμωχτεί απ' τα τρία τυπάκια στο μπαρ και ήταν αδύνατο να μπεις και να μιλήσεις μπροστά στη μύτη του άλλου. Σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος αν χωθείς σε απόσταση αναπνοής στον προσωπικό χώρο του άλλου, ο τύπος θα στραβώσει εντελώς. Το δεύτερο fail ήταν το "οκ, εμείς θα είμαστε εδώ πάντως" που είναι σαν να δείχνεις ότι παρακαλάς.

Anyway, μετά το double fail, η τύχη φάνηκε να μας χαμογελάει, καθώς ένα πάσο ακριβώς δίπλα μας άδειασε και οι γκόμενες νιώθοντας την απειλή των τριών παλικαριών, μεταφέρθηκαν στο άδειο τραπέζι κι έτσι τις είχαμε σε απόσταση αναπνοής. Θυμίζω για άλλη μια φορά, πρόκειται για θέσεις όρθιων, δηλαδή όλοι ήμασταν όρθιοι άρα μιλούσαμε πιο εύκολα.

Ώρα για δράση λοιπόν και πάμε για το opener. Παίρνω το παλικάρι που του μιλούσα πριν (για να έχω Wingman αυτή τη φορά) και προχωράω. Αφού βέβαια χρειάστηκα 2-3 λεπτά μέχρι να στρίψει το μυαλό για το τι θα πω. Ακόμα είμαστε στην αρχή της εκπαίδευσης θυμίζω. Όπου Γ9 το 9άρι, όπου Γ10 το δεκάρι.

Α: Όλα οκ; Βλέπω βολευτήκατε τελικά;
Γ9: Ναι, μια χαρά, ευχαριστούμε.
Α: Να σε ρωτήσω, θέλω την γνώμη σας για κάτι. Ένας φίλος μας, αυτός που μόλις βγήκε έξω απ' το μαγαζί να πάρει αέρα, με την κοπελιά αγκαζέ, έχει βγει γύρω στις 3-4 φορές μαζί της και ενδιαφέρεται. Αυτή του δείχνει ενδιαφέρον αλλά όταν πλησιάζει για να την φιλήσει, όλο τραβιέται, βρίσκει δικαιολογία κτλ. Δεν νομίζεις ότι τελευταία έχετε γίνει λίγο δύσκολες;
Γ9: Κοίτα εξαρτάται την γυναίκα....

Από εκεί και πέρα συνέχισε να μου μιλάει αιτιολογώντας το γεγονός. Να πω σε αυτό το σημείο ότι το παιδί αυτό δεν ήταν "φίλος μας" αλλά ήταν φίλος του...wingman, τον οποίο έβαλα στο κόλπο. Πράγματι εκείνη την ώρα βγήκε έξω με την κοπέλα αγκαλιά και δεν την είχε ψήσει (ακόμα). Αλλά ήταν το κατάλληλο θέμα για opener το οποίο πήγε καλά. Άλλωστε, παλιότερα δεν επιβίωνα ούτε 1 λεπτό σε διάλογο.

Α: Είστε κολλητές;
Γ9: Ναι, πως το κατάλαβες;
Α: Γιατί οι εκφράσεις του προσώπου σας ταιριάζουν.
(γελάνε)
Α: Συστήνομαι.
Γ9: Χάρηκα. *το_όνομά_της*.
Γ10: *το_όνομά_της*.
Α: Από εδώ ο φίλος μου, ο *το_όνομά_του*.
Γ9: Χάρηκα.
Α: Με τι ασχολείστε;

Η κουβέντα συνέχισε σε θέματα σπουδών. Ήταν 21, κατάγονταν απ' το ίδιο μέρος και είχαν έρθει Αθήνα στα 18 για σπουδές. Με ρωτάνε με τι ασχολούμαι, τους απαντάω, με ρωτάνε σχετικά με τη δουλειά μου και μέχρι εκεί. Οι κοπέλες δούλευαν ως σερβιτόρες οπότε είναι δεδομένο ότι όσα τους έχουμε πει τα έχουν ακούσει χιλιάδες φορές. Κάπου η κουβέντα παγώνει για κάνα λεπτό οπότε το 10άρι στρέφεται προς το 9άρι για να πει κάτι. Εκεί ασυναίσθητα μου βγήκε μια κίνηση που κάνουν οι Pickup Artists για να τραβήξουν την προσοχή και να μην "τους κλείσουν" οι γκόμενες και συνεχίσουν να συζητάνε μεταξύ τους. Στα αγγλικά θυμάμαι μια ατάκα απ' τη 2η σεζόν: "Action is here, back to me!" Επειδή όμως στα ελληνικά δεν μεταφράζεται, προτίμησα, ενώ κοιταζόντουσαν, να κουνήσω το χέρι μου ανάμεσα στο πρόσωπό τους:

Α "Επ, τι λέτε; Είμαστε κι εμείς εδώ!"

Αυτό είναι κίνηση-κλειδί για να μην σας "πετάξουν έξω" απ' την κουβέντα. Για να ξεπαγώσει η κουβέντα, αναγκάζομαι και κάνω το πρώτο neg. Η μάλλον 2 negs μαζί.

Α: Πάντως, απ' ότι βλέπω μου έχετε ντυθεί πολύ κυριλέ σήμερα.
Γ9: Σου αρέσει;
Α: Ε είναι too much μωρέ.
Γ9: Λες, ε; Οκ, τι να κάνεις όμως, πρέπει να προσέχεις την εμφάνισή σου

Το είπε με ένα ψωνίστικο ύφος, το κατάλαβα ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά το πράμα, αλλά παρόλα αυτά της πετάω και το 2ο neg να το διασκεδάσω.

Α: Οκ, από ντύσιμο είσαι κομπλέ. Κατά τα άλλα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ξεχωρίζεις από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα εδώ μέσα;
Γ9: (γέλια) Αα, δεν ξέρω. Δε μπορώ να πω, αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι!

Η κουβέντα συνεχίστηκε με  τυπικές ερωτήσεις του στυλ "Πως περάσατε τις γιορτές" , "Τι κάνετε σε καθημερινή βάση" κτλ. Το θέμα όμως είναι (κι από εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν προχωράει το πράμα) ότι δεν μας ρωτάγανε ότι τους ρωτάγαμε. Είναι η κλασική λέξη-συμπλήρωμα μετά την απάντηση: "Εσύ;" (την οποία πρέπει πάντα να περιμένετε να σας την κάνουν). Από εκεί καταλαβαίνεις αν η άλλη ενδιαφέρεται έστω και λίγο για σένα ή αν είναι αδιάφορη.

Η πλάκα είναι ότι ο Wingman μου είχε αναπτύξει περισσότερο την κουβέντα με το 10άρι και φάνηκε να τα πηγαίνουν πολύ καλά. Αλλά επειδή το 9άρι ήτανε μαζεμένο και πέταγε πολλές μονολεκτικές απαντήσεις, εμείς ήμασταν λίγο στη μούγκα ανά διαστήματα, οπότε αυτό χάλαγε το balancing της κουβέντας. Για να έχουμε ένα Position Value κι επειδή η κουβέντα πάγωσε για 2η, 3η φορά, ανάμεσα σε μένα και το δεκάρι, αναγκαζόμαστε να τους πούμε:

Α: Sorry, θα επιστρέψουμε στην παρέα μας για λίγο και ξαναμιλάμε.
Γ9: Οκ, τα λέμε.

Μετά από κάνα 10λεπτο μας έκαναν νοήμα (και οι δύο παρέες μας) ότι ήταν η ώρα για los poulos. Αφού σηκωθήκαμε όλοι να φύγουμε (οι γκόμενες το παρατηρήσανε), τις καληνυχτίζουμε.

Α: Χαρήκαμε για την γνωριμία και σας καληνυχτούμε.
Γ10: Κι εμείς. Καλήνύχτα.

Απομακρύνομαι στα 5 βήματα, κοιτώντας διακριτικά προς την παρέα (για support) αλλά πίσω μου είχα συννενοηθεί ώστε ο Wingman φεύγοντας, να επιχειρήσει να πάρει τηλέφωνο απ' το 10άρι. Εκεί δυστυχώς αντί για το τηλ. μαθαίνει ότι και οι δυο τους...είχανε γκόμενο. Τελικά εκείνο το βράδυ έπρεπε να πάμε στην παρέα με τις τρεις γκόμενες, στα σίγουρα πράγματα. Το μεγάλο ερώτημα όμως  (που πάντα αναρωτιέμαι για αυτό αλλά ποτέ δεν παίρνω απάντηση) είναι:

Που είναι ο γκόμενός σας Σάββατο βράδυ?

Pickup Failed.

6 σχόλια:

 1. χααχαχα ρε φιλε είδα και τις δυο σειρές λυπήθηκα τον χοντρούλη ,αυτον ήθελα να κερδίσει τον Τζο ...ντάξει σκαμπάζω απο αγγλικα και παρακολουθησα και τις δυο σεσον και τα έπιανα τα λεγάμενα...ατάκες αιφνιδιασμου , καλό ντυσιμο , και ενιότε και ενα λιμο - λιμουζινα να σε περιμένει απεξω στην περιπτωση της στριπτιτζους (αλλο που δε περιμενε αυτη ενας με 10 μετρα λιμουζινα να την χαμουρευτει )ηταν ο καλύτερος απ ολους ..αλλα αναμενομενο ο Λατινος ειχε κορμι γυμνασμένο και φάτσα ..... τον Ινδο τον Πρινταπ μεγάλο κοπροσκυλο κακως τον κρατήσανε μεχρις τελευταια στιγμη .... τεσπα εδωπέρα στην Αθηνα ουτε τα καπελάκια με τα γυλια βατραχανθρωπου ουτε ηλιθιες ατάκες του τυπου "ειδες τον καυγα που γινε εκει απεξω - με εναν τυπο που τον λένε Γιώργη" ...δεν πιάνουν ...καιρος σαν Ελλάδα να κανουμε μια τέτοια παρέα για καμάκι θα φτιαχτούμε θα βρούμε ατάκες και ισως πιάσουμε τοπο ........ τι λες ρε φίλε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Cosmo πραγματικά ήταν ο πιο όμορφος απ' όλους κι είχε και σώμα, γι' αυτό και κέρδισε. Αλλά την 1η μέρα έμεινα μαλάκας γιατί ήταν ο χειρότερος, ο ΜΟΝΟΣ που δεν μίλησε σε καμία. Σκέψου να του έκανε ο Mystery αυτό που έκανε στην αρχή της 2ης σεζόν στον τύπου με την αλυσίδα που τον πλησίασε γκόμενα. Να του έλεγε "πούλο" (το συγκεκριμένο ήταν μέγιστη μαλακία του Mystery). Ευτυχώς βγήκε 1ος και ακολουθεί καριέρα ηθοποιού και παράλληλα Pickup Artist.

  Ο Πρεντίπ είναι ο κλασικός κοπανατζής-ρουφιάνος που στο στρατό την σκαπουλάριζε πάντα και όλοι θέλαμε να καρπαζώσαμε αλλά δεν μπορούσαμε μη φάμε καμιά καμπάνα.

  Μπες http://p-u-a.forumakers.com/forum . Ειναι το ελληνικό forum για pickup artists. Το έχω γράψει και στο 1ο άρθρο The PickUp Artist.

  Επίσης μιας και μου έδωσες ιδέα, από σήμερα δημιούργησα και Facebook Group για PickUp Artists. Μπείτε όλοι εδώ:
  http://www.facebook.com/groups/greekpua

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ελα ντε .. ο κοσμο μου θύμησε τη φαση μου οποτε παταω σε ένα κλαμπ....ρε φιλε να καθομαι αμιλητος η να το ριχνω στο χορο και η κοκινομαλλα η κουκλάρα με ενα ποτακι στο χερι ειναι εκει απέναντι - παινε πες της μια κουβεντα ....μα να μη μου ξεκοβει και να γυρνάω μονάχος ....τον Πρεντιπ αστο ητανε λαμογιο αδερφε ....... πάντως ο μεξικανος στο δεύτερο παρακαλαγα να βγάλει βραβείο ηταν ο καλυτερος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ρε φίλε δεν είναι νεγκ να πεις τι άλλο έχεις εκτός από την ομορφιά σου.. qualifier είναι στη φάση Α3 και δεν είχες πάρει δείκτες ενδιαφέροντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O Mystery στο season 1 αποκάλεσε το συγκεκριμένο neg. Δε ξέρω, βρείτε τα μεταξύ σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. O Mystery ίσως το αποκάλεσε έτσι εξηγώντας πώς την πέφτεις στην μπαργούμαν συντάκτη. Έχοντας social proof γκόμενες στο μπαρ αγκαζέ και γυρνώντας με υφάκι πάνω από τον ώμο, άνοιγμα - neg - και qualifier μαζί.. έτσι ναι είναι και neg. Όπως το έκανε ο τύπος εδώ όμως δεν είναι τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή