Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι πουτάνες

Το είδος "αυξάνεται" δραματικά.

Ορισμός: Ο όρος "πουτάνα" έχει τις ρίζες της από το λατινικό putidus, που σημαίνει: σάπιος, ρυπαρός και δύσοσμος. Θεωρητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα δύο φύλα. Πρακτικά όμως, ως επί το πλείστον έχει καθιερωθεί για το γυναικείο. "Πουτάνες" λοιπόν είναι οι "βρωμιάρες", δηλαδή όσες γουστάρουν να πηγαίνουν με πάρα πολλούς άντρες. Το επίθετο δεν πρέπει να συγχέεται με το συγγενικό "καριόλα" (που στα ιταλικά σημαίνει "πουτάνα", "κρεβάτι" αλλά και "καροτσάκι"), καθώς καριόλα είναι αυτή η οποία έχει πηδηχτεί με πολλούς εκτός από αυτόν που την προσφωνίζει έτσι (κοινώς είναι καριόλα μόνο για τον ίδιο, άρα ο όρος είναι αδόκιμος).

Οι πουτάνες, όπως έχει καθιερωθεί η έκφραση απ' τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

α)Όσες κερατώνουν τον γκόμενό τουςΒλέπε άρθρο "Γουστάρει κέρατο" κτλ. Κοινώς, τα έχει με κάποιον ή είναι αρραβωνιασμένη/παντρεμένη κτλ. και άνευ γνώσης του πηγαίνει και με άλλους. Εδώ εξαιρείται η υποκατηγορία "ελεύθερη σχέση". Δηλαδή άμα πεις σε κάποια ότι "προτιμώ ελεύθερες σχέσεις" και μετά από κάνα μήνα σου πηδηχτεί με άλλον, μην της ζητήσεις τα ρέστα. Έπαιξε "καθαρά" με τους κανόνες που έθεσες και όχι "βρώμικα".

β)Όσες πάνε με πολλούς μαζί
Εδώ ακριβώς κολλάει η έκφραση "Ρε την καριολίτσα, έχει πάρει την μισή Πάντειο" (κι εσύ μαλάκα είσαι στην άλλη μισή). Τα συγκεκριμένα γκομενάκια είναι τα χειρότερα, καθ' ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο λούτσος. Ανεξαρτήτως μεγέθους. Θέλουν να τον τρώνε διαρκώς, να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να ζούνε την ζωή τους και βέβαια μοτό τους είναι το "Μωρό μου δε παντρεύομαι πριν από τα 30".

Χαρακτηριστικά έχω μια φίλη στα 19 η οποία είναι πολύ καλό νέτο κι όπου βρει παλούκι το καβαλάει. Κυριολεκτικά όμως. Δηλαδή σε φάση όποιος της ζητήσει να κάνουν κάτι αυτή κατά 80% του λέει "Ναι". Υπό την προϋπόθεση ότι θα γνωρίσει τον άλλο σε normal συνθήκες, π.χ. από παρέα. Το να την κάνεις add απ' το Facebook και να της πεις "Πότε θα σου..." δε στέκει. Είπαμε, η πουτάνα πουτάνα, αλλά επιλεκτική!

γ)Οι πουτάνες στο επάγγελμα
Όσες δουλεύουν επαγγελματικά ως πουτάνες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες χορεύουν στα στριπτιτζάδικα. Στην συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα αναφερθούμε γιατί δεν έχω (κυριολεκτικά) προσωπική επαφή. Για την ακρίβεια, είχα πάει δυο φορές σε κωλάδικο κι ούτε χορό δεν πήρα. Κόμεντς αρ γουέλκαμ χίαρ.

Η πουτανιά
Ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια η μάστιγα εξαπλώνεται...γάμα τα. Οι περισσότερες από τις πιτσιρίκες (ηλικίες κυρίως 15-22) περνάνε από τις κατηγορίες α, β ή και από τις δύο μαζί. Οι λόγοι είναι πολλοί και ξεκινούν από το Γυμνάσιο. Όλα τα παιδάκια σήμερα θέλουνε να μεγαλώσουν γρήγορα. Να φιληθούνε γρήγορα, να φασωθούνε γρήγορα, να καπνίσουν (ορισμένα) γρήγορα κτλ. Αφού τα κάνουν όλα πιο γρήγορα απ' ότι κάποτε, πλέον η όλη διαδικασία γίνεται σε καθημερινή βάση, χάνεται ο ρομαντισμός οπότε παθαίνουν...ανοσία. Άσε που επειδή θέλουν να ζήσουν την ζώη τους από μικρά δεν αρκούνται σε λίγα και τα θέλουν όλα.

Η ισορροπία με τα αγοράκια και τα κοριτσάκια χαλάει όταν στο Facebook τα πιπίνια αρχίζουν να πετάνε κώλο και βυζί από τα 15-16, όταν τα Likes και τα Comments πέφτουνε κατά δεκάδες. Είναι η στιγμή που λέμε "το μουνάκι ωρίμασε" και τότε οι μικρές αρχίζουν να "τσιμπάνε" και να πιάνουν ένα άλλο νόημα. Ότι μπορούν να έχουν όποιον θέλουνε. Κι αφού μπορούνε, ε γιατί όχι να μην αρχίζουν να τους... δοκιμάζουν; Έτσι, η πάστα χαλάει και το γυρίζουνε στην "πουτανιά".

Υπάρχει όμως και κάτι πιο μεγάλο και έντονο το οποίο "τα γαμάει" όλα αυτά πατώκορφα. Είναι η δύναμη της εικόνας! Μία σημερινή 30άρα όταν μεγάλωνε δεν είχε από κούνια όλο αυτό το βομβαρδισμό πληροφοριών και εικόνων από την τηλεόραση και από το Internet που έχει η σημερινή πιτσιρίκα. Όταν το Youtube έχει 60 και 70 εκατομμύρια views στα R&B τραγούδια που λένε "Κοίτα πόσο γαμάτη είμαι" ή "Θέλω την τέλεια αγάπη" κι άλλες τέτοιες παπαριές (που είναι γαμάτες όταν τις χορεύουμε στα club αλλά όσο να 'ναι τον εγκέφαλο τον πειράζουν), στο τέλος η κάθε φαντασιόπληκτη ψωνάρα φυτεύει όσα ακούει στον εγκέφαλό της και τέλος.

Κάποτε μεγαλώναμε με Ace of Base που είχαν ρομαντικά κομμάτια. Τώρα πουλάει η Katy Perry με τα: "I Kissed a girl", "Teenage dream", "Not like the movies" και τ' αρχίδια μου κουνιούνται. Ή η Lady Gaga με τα "Telephone" και "Bad Romance". Δηλαδή τα ψωνάκια και τα πουτανάκια στις δόξες τους. Άρα, τι συμπεραίνουμε; Ότι το κάθε νέτο μαθαίνει να τα μιμείται, να κουνάει τον κώλο του, να χορεύει στα clubs και να ψάχνει τον τέλειο γκόμενο. Κι επειδή τέλειος δεν υπάρχει, καταλήγει να στραβώνει τα παλούκια κατά δεκάδες.

Γι' αυτό σήμερα δεν θα πετύχεις με την καμία γκόμενα στα 18-20 να σου λέει "Έχω σοβαρή σχέση κι έχουμε κλείσει χρόνο". Είναι fail η κατάσταση, πραγματικά δεν υπάρχει. Ούτε 1 στις 10 και με το ζόρι. Μετά τα 25 ψιλοσοβαρεύουν και πάλι δεν είναι σίγουρο.

Άρα...που καταλήγουμε; Θα διορθωθεί ποτέ αυτό; Χλωμό. Οι απογραφές λένε ότι από 11.3 εκατομμύρια πέρυσι φέτος είμαστε στα 10.7 εκατομμύρια, άρα οι γάμοι λιγοστεύουν. Γιατί δε νομίζω να φύγανε ξαφνικά τόσοι μετανάστες ούτε να ξέσπασε εμφύλιος. Προφανώς κάποιες ψάχνουν τον τέλειο άντρα, με ιδανική διαφορά ηλικίας, εμφάνιση, αμάξι, σπίτι, λεφτά κτλ. Και μέχρι να τον βρούνε (σχεδόν ποτέ δηλαδή) λένε να ρίξουν κάνα λούτσο να περάσει η ώρα. Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου