Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Τι είναι το Red Pill για τους PUA

 Red Pill

Το Red Pill ξεκίνησε από το Reddit στις αρχές του 2013 και σήμερα αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στο http://Reddit.com/r/TheRedPill, όπου μάλιστα το δίκτυο θεωρεί κιόλας το περιεχόμενό του “επιθετικό”.

Η θεωρία του Red Pill
Το
The
Red Pill προέρχεται φυσικά από την ταινία The Matrix, εκεί όπου ο Morpheus δίνει στον Nio δύο χάπια. Το Red Pill με το οποίο μαθαίνει την πραγματικότητα και το Blue Pill με το οποίο επιστρέφει εκεί που ήταν πριν. Σύμφωνα με το Red Pill, η γυναίκα έχει το πάνω χέρι στην επιλογή συντρόφου και αν ένας άντρας δεν έχει εμφάνιση, χρήμα και status τότε δεν θα γίνει αποδεκτός από τις γυναίκες, όσο κι αν προσπαθεί με τακτικές PUA.

Το
Red
Pill αναγνωρίζει ότι η θέση της γυναίκας στο φλερτ είναι ισχύουσα. Αν π.χ. μια παρέα γυναικών πάει σε ένα τραπέζι ανδρών και ζητήσει να κάτσει γιατί δεν έχει θέσεις στο μπαρ/club θα το δεκτούν. Αν γίνει το ανάποδο και μια παρέα ανδρών πει το ίδιο σε γυναίκες, τότε θα τους πούνε να φάνε άκυρο.

Το
Red
Pill έχει επίσης υποκατηγορία MGTOW "Men going their own way.",  η οποία δεν αποδέχεται καν το να προσπαθεί για Game, αφού θεωρεί ότι οι τακτικές των γυναικών και η νομοθεσία διαζυγίων είναι μισανδρικές απέναντί μας, άρα δεν έχει λόγο να μπλέξει στο θέμα οικογένειας. Κάποιοι MGTOW βέβαια γαμάνε κιόλας αραιά και που, αλλά δεν γίνονται οικογενειάρχες.

Στο
Red
Pill οι άντρες βελτιώνονται στο θέμα εξωτερικής εμφάνισης, ώστε να έχουν περισσότερες επιτυχίες. Θεωρούν ότι οι γυναίκες από την φύση τους είναι χειριστικές, attention-whores, συναισθηματικές, ασυνεπείς και υπεργαμικές. Η υπεργαμία είναι η τάση της γυναίκας να παντρευτεί τον “καλύτερο δυνατό άντρα” για αυτή κι έτσι προσαρμόζουν το Game τους πάνω σε αυτά τα δεδομένα, τα οποία αποδέχονται χωρίς να προσπαθούν να αλλάξουν την φύση των γυναικών.


Το Red Pill υποστηρίζει ότι οι άνδρες είναι τα σεξουαλικά καταπιεσμένα όντα και όχι οι γυναίκες, γιατί πολύ απλά εκείνες έχουν την επιλογή του να επιλέξουν σύντροφο, μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών. Το ότι ο άντρας είναι σωματικά πιο ισχυρός κατά μέσο όρο, δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση ισχύος, διότι και τα δύο φύλα είναι άνθρωποι. Στην πράξη όμως, οι γυναίκες κάνουν το κουμάντο στις σχέσεις, έχοντας περισσότερες επιλογές. Η ενότητα δημιουργήθηκε έχοντας ως έμπνευση το blog post "The Misandry Bubble" του 2010, το οποίο έκτοτε είχε αναγνωρίσει ότι: «Ο Δυτικός κόσμος έχει γίνει σιωπιλά ένας πολιτισμός που υποτιμά τους άντρες και υπερεκτιμά τις γυναίκες»

Επίσης, το Red Pill έχει και το δικό του λεξικό. Για παράδειγμα, θεωρεί ότι η μετοχή μιας γυναίκας αρχίζει να πέφτει, όταν προσκρούσει σε τοίχο (Wall). Αυτή η slang σημαίνει ότι η αξία που πιστεύει μια γκόμενα ότι έχει, προσπερνά την πραγματική της αξία στην αγορά. Τότε είναι που αρχίζει η (ηλικιακή) πτώση. Στόχος του Red Pill community είναι το να μπορέσουν να γίνουν τα μέλη του alpha males. Θα θελήσουν βέβαια να μπουν στο group στο οποίο συγκαταλέγεται το λεγόμενο 20% που θέλουν οι γυναίκες.

Πάντως, οι Red Pillers δεν έχουν ως στόχο να αλλάξουν την κοινωνία. Απλά προσπαθούν διαρκώς να βελτιωθούν. Θεωρούν πάντως ότι οι γυναίκες μπορούν να λένε ότι θέλουν, ενώ αν οι άντρες πουν κάτι αντίστοιχο, τότε θα θεωρηθούν σεξιστές. Συν τις άλλοις, οι γυναίκες μπορούν να επιτεθούν σε έναν άντρα δημόσια, ενώ οι γυναίκες έχουν οργανισμό με πολιτική που δρα αμέσως σε περίπτωση κακοποίησης, με άμεση σύλληψη, ενώ στην περίπτωση των ανδρών δεν υπάρχει τίποτα ανάλογο. Πλέον, οι άντρες απαγορεύεται να κοιτάξουμε παρατεταμένα ελκυστικές γυναίκες στη δουλειά γιατί θα θεωρηθεί λέει σεξουαλική παρενόχληση. Αν γίνει το ανάποδο…δεν τρέχει τίποτα!

1 σχόλιο:

  1. Το red pill δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να πω πως δε συμφωνούν όλοι 100% σε όλα όσα αναφέρεις στο άρθρο. Γενικά το red pill αποτελεί απλά τη συνειδητοποίηση πως η κοινωνία έχει γίνει γυναικοκεντρική και πως οι άντρες πρέπει να ξυπνήσουν και να σταματήσουν να είναι θύματα. Κάτι το οποίο ισχύει 200% στη Δύση. Απο κει και ύστερα ο καθένας ασπάζεται κάποιες απόψεις και απορρίπτει κάποιες άλλες, χωρίς φυσικά να ξεφεύγει από τη γενική παραδοχή πως η κοινωνία σήμερα είναι μίσανδρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή