Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

12 λόγοι για να βγεις ή να μην βγεις Σάββατο βράδυ


Το παρακάτω άρθρο το υπογράφει συντάκτης και ειλικρινά δεν ξέρω τι σκέφτεται. Προφανώς θα είναι κανένας παντρεμένος ή θα έχει σχέση χρόνια. Διαφορετικά δεν παίζει να κάθεται μέσα για να τον τρώει η μαλακία.

Ακολουθεί το άρθρο. Με κόκκινο χρώμα οι απαντήσεις μου στις παπάτζες που γράφει.

12 λόγοι να μη βγεις έξω Σάββατο βράδυ


Για τη δικτατορία της σαββατιάτικης εξόδου δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν πολλοί. Το σαββατόβραδο είναι η πιο ψαρωτική στιγμή της εβδομάδας, εξ ου και μόνο η Άντζελα Δημητρίου είχε ιστορικά το σθένος να τα βάλει μαζί του. Δεν ξέρω, ίσως φταίει που η Κυριακή ως προπομπός Δευτέρας απορροφάει όλο το μίσος, κι έτσι δεν πάει κανενός η καρδιά να βρίσει και το Σάββατο.

Αρκετά όμως. Αν αναζητούσες επιχειρήματα για να θάψεις την πιο εκβιαστικά δημοφιλή έξοδο, θα ήθελα να τα παράσχω:

Μην ξαναβγείς Σάββατο βράδυ, γιατί:

Δεν υπάρχει λόγος να συνωστιστείς

Σε κακοφτιαγμένα και μικροσκοπικά μπαρ που έχεις επισκεφθεί άλλες εκατό χιλιάδες φορές. Δεν σου συνέβη ποτέ κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό εκεί, ούτε πρόκειται να σου συμβεί, αν συνεχίσεις να πηγαίνεις. Επαναλαμβάνεις απλώς μια συνήθεια που δεν σε ευνοεί σε κανένα επίπεδο.

Ο περισσότερος κόσμος βγαίνει Σάββατο, άρα περισσότερες ευκαιρίες να βρεις γκόμενα.

Τα ποτά είναι νοθευμένα και πανάκριβα.

Θα καταλήξεις σπίτι είτε με κόψιμο είτε με άδειο πορτοφόλι. Ή και με τα δύο. Με την πρώτη γουλιά αισθάνεσαι καούρες στο στομάχι, με τη δεύτερη νιώθεις το μεσημεριανό μπριάμ να κοχλάζει αχώνευτο κάπου μέσα σου, κι απ’ την τρίτη κι έπειτα σε πιάνει η κλασική αρρωστίλα του ημιδηλητηρίου που επιτίθεται στα σωθικά σου, αλλά δεν σε σκοτώνει (για να ξανάρθεις και να ξαναπιείς).

Μάντεψε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Η μουσική είναι κακή

(ή εν πάση περιπτώσει, όχι αυτή που θα ’θελες). Η ένταση δε, τόσο υψηλή που για να μιλήσεις με την παρέα σου, πρέπει να ανταλλάξεις μηνύματα ή να κρέμεται ο ένας από το αυτί του άλλου (από τα πιο άχαρα και εκνευριστικά πράγματα στον κόσμο). Σκέψου όλα εκείνα τα νεύματα αμηχανίας που αναγκάζεσαι να κάνεις κατά καιρούς, ελπίζοντας ο συνομιλητής σου να μην έχει αντιληφθεί ότι δεν καταλάβες τίποτα απ’ όσα λέει κι ότι απαντάς στην τύχη.
Μάντεψε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Ο κόσμος είναι αισχρός

και η έξοδος μπορεί μόνο να σου προσφέρει αφορμές για να θυμηθείς τους λόγους που τον σιχαίνεσαι. Συνθετικά extensions, πλατινέ τρέσες, πατσουλοαρώματα, κάγκουρες με tribal μανίκια, hipsters με γενειάδες και creepers – όλη η ανθρώπινη τυπολογία που προτιμάς να κρατάς σε απόσταση, παρελαύνει μπροστά και δίπλα σου, κάνοντάς σε κομμάτι της.

Μάντεψε: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Θα συναντήσεις ανθρώπους με τους οποίους έχεις τσακωθεί ή ψυχρανθεί,

Γεγονός που θα σε βάλει στην διαδικασία είτε να τους αποφύγεις άκομψα, είτε να επιδοθείς σε ένα επώδυνο small talk που θα γεμίσει τις μασχάλες σου με ιδρώτα.

Μάντεψε: ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Όταν επιστρέψεις σπίτι θα βρωμάς από πάνω μέχρι κάτω τσιγαρίλα

και θα πρέπει να ξαναπλύνεις τα ρούχα που πιθανότατα έπλυνες και προηγουμένως ειδικά για τη συγκεκριμένη έξοδο. Για να μην αναφέρω τα μαλλιά, που θα χρειαστούν διπλό λούσιμο και θα σου γίνουν στάχυα.
Μάντεψε: ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Στο σπίτι μπορείς να περάσεις καλύτερα

με χίλιους δυο τρόπους, άσε που έχεις και το δικαίωμα να κυκλοφορείς με το βρακί.

Ναι, αλλά αν δεν έχεις καμία πως "θα περάσεις καλύτερα"; Γράψε μας τους τρόπους. Θα παίξεις επιτραπέζια με τους φίλους σου ας πούμε ή θα δεις καμιά ταινία;

Μπορείς να παρακολουθείς όσους βγήκαν από το facebook,

Και να τους χλευάζεις όσο θέλεις, χωρίς τον κίνδυνο να γίνεις αντιληπτός. Παράλληλα θα δεις όλες τις σειρές που δεν πρόλαβες να παρακολουθήσεις μες στην εβδομάδα, τις ταινίες που διαρκώς αναβάλλεις, αλλά και να διαβάσεις το βιβλίο που εδώ και μήνες έχεις παρατήσει (έχοντας διαβάσει μόνο είκοσι σελίδες).

Και τις άλλες ημέρες βγαίνουν. Στο Facebook κάθεσαι και τις καθημερινές. Δεν έχει να κάνει με την βόλτα του Σαββάτου. Οκ, θα τους βλέπεις που βγήκαν. Ε και;

Σου ’χει φύγει ο κώλος από την κούραση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και πρέπει επιτέλους να ξεκουραστείς.

Η σαββατιάτικη έξοδος, αντίθετα με ό, τι ισχυρίζονται ορισμένοι, είναι από τις πιο κοπιαστικές συνήθειες που μπορεί να έχει κάποιος, τόσο σε ψυχικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Η συναισθηματική προετοιμασία για να συναναστραφείς ένα ετερόκλητο μπουλούκι ανθρώπων, ο ποδαρόδρομος μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου και η ορθοστασία όλο το βράδυ είναι μερικές αχρείαστες συνθήκες που μπορείς κάλλιστα να αποφύγεις, μένοντας σπίτι.

Άρα αφού και τις καθημερινές σου βγαίνει ο κώλος, κάτσε σπίτι όλο το χρόνο.

Το όλο κόνσεπτ της εξόδου αυτής, σε φιλοσοφικό επίπεδο, είναι ένας γελοίος ψυχαναγκασμός

Που καταργεί την αυτοτέλειά σου και σε υποδουλώνει, μετατρέποντάς σε σε άβουλο πρόβατο χωρίς προσωπικό γούστο. Κάνεις κάτι απλώς επειδή, από μικρή ηλικία, σου έχουν εμφυσήσει την πεποίθηση ότι πρέπει να το κάνεις, προκειμένου να περάσεις καλά. News Flash, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου διασκεδαστικά.

Μάντε: Το κάνεις: Α)Για να δεις μέρη και να ξεσκάσεις από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου. Β)ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟ. Καταθλιπτικέ.

Θα κοιμηθείς αργά

και θα χάσεις τη μισή από την επόμενη μέρα, ξυπνώντας μεσημέρι προς απόγευμα με πονοκέφαλο.

Μάντεψτε: Μπορείς να βγεις και να μην το ξενυχτήσεις! Σοβαρά, γίνεται. Απίστευτο;

Θέλοντας ή μη, θα πέσεις πάνω σε κάποιο από εκείνα τα τραγικά events αυτοαποκαλούμενων djs,

που πιστεύουν ότι είναι ο Avicii απλώς επειδή έχουν macbook και συνδρομή στο spotify.

Μάντεψε: ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ!

Το πιθανότερο είναι πως τα ‘χεις ήδη δει όλα.

Μια ακόμη έξοδος δεν έχει να προσθέσει τίποτα επί της ουσίας στις εμπειρίες σου.

Ενώ οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού σου είναι κάτι το ασυνήθιστο. Βασικά στην Αττική κάθε μήνα ανοίγουν νέα μαγαζιά. Αλλά που μένει ο φίλος είπαμε; Σε ποια επαρχιακή πόλη μήπως; 



Και κάπως έτσι κάνεις σκουπίδι το άρθρο κάθε τυχάρπαστου. Έλα κάρχιες, προσυπογράψτε αυτή την μαλακία και καθίστε μέσα για να γεμίζουν τα μπαρ ψωλαρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου