Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ξενέρωτες

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το blog αυτό το έφτιαξα όχι για να τα χώσω σε όλες τις γυναίκες, αλλά για να βοηθήσω κάποιες από αυτές να καταλάβουν πως βλέπουμε εμείς τα πράγματα, μήπως και αλλάξουν νοοτροπία.

Το στάνταρ είναι ότι θα πέσει το κράξιμο της αρκούδας.

Για αρχή ας συστηθώ. Είμαι στο ηλικιακό γκρουπ 25-30, αρκετά εμφανίσιμος και μέχρι τώρα έχω ζήσει την ζωή μου ικανοποιητικά. Έχω κάνει σοβαρές σχέσεις που κράτησαν χρόνια αλλά και περιπέτειες που κράτησαν από λίγες μέρες μέχρι το πολύ ένα μήνα. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που σηκώνει κουβέντα.

Έχω ζήσει μια εποχή από την οποία έχω ένα σημαντικό μέτρο σύγκρισης. Κι εξηγούμαι. Οι παλιοί θα θυμάστε ότι την δεκαετία του '90 μαζευόμασταν στα πάρτι του σχολείου για να χορέψουμε blues, να παίξουμε μπουκάλα, σε πιο ώριμη ηλικία να πάμε καμιά disco και πάει λέγοντας. Τότε λοιπόν η κατάσταση ήτανε πιο χύμα. Σήμερα όμως έχει ξεφύγει.

Για έναν περίεργο λόγο, οι γυναίκες της νέας χιλιετίας (κυρίως στις ελληνίδες αναφέρομαι) είναι τελείως στην κοσμάρα τους. Τις βλέπεις κι έχουν καταντήσει ξενέρωτες όσο δεν παίρνει. Με τον όρο αυτό τι εννοώ; Εννοώ φυσικά ότι απορρίπτουν "τον κάθε μαλάκα" (έτσι τον ονομάζουν τουλάχιστον) γιατί "περνούν και μόνες τους καλά". Δεν θέλουν ρε παιδί μου δεσμεύσεις, προτιμούν την ηρεμία τους. Κυρίως τις ξεχωρίζουμε σε δύο είδη.
1)Σε αυτές που μένουν αγάμητες για χρόνια γιατί τα φτιάχνουν μόνο με γνωστό/ φίλο φίλης/ φίλο γκόμενας φιλενάδας/ celebrity/ λεφτά και λοιπών προϋποθέσεων.
2)Σε αυτές που θέλουν απλά να περνάνε την ώρα τους, άμα κάτσει κανένα πήδημα έκατσε κι όταν θα βαρέσει καμπανάκι το βιολογικό τους ρολόι στα 30+ το ξανασκέφτονται. Άμα χτυπήσει δηλαδή το καμπανάκι και δεν καεί η λάμπα εντελώς.

Αλλά για να μην λέμε μαλακίες χωρίς να τις αιτιολογήσουμε, θα σας κάνω μια λίστα με όλα τα πιθανά σενάρια για τα οποία μία γυναίκα ελεύθερη μπορεί να θεωρηθεί ξενέρωτη. Και είναι οι εξής:
- Ο τελευταίος που της έκατσε ήτανε μαλάκας, σε βαθμό που να πιστεύει ότι όλοι οι άντρες είναι μαλάκες.
- Προτιμάει να βγαίνει βόλτες ή να πηγαίνει διακοπές με τις φίλες της. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια "Όταν είμαι με τις φίλες μου δεν έχω κανέναν να μου τα πρίζει".
- Είναι ντροπαλή: Ο κλασικός τύπος της γκόμενας που θέλει να σε ξέρει καλά. Άμα βγείτε 2-3 φορές παρέα κι άλλες τόσες μόνοι σας δεν της αρκεί. Θέλει να σε γνωρίσει κι άλλο. Να περάσει ένας μήνας, δύο, τρεις, φτου και βγαίνω, να σε νιώσει και λίγο φιλαράκι, να σου ζαλίσει λίγο τα παπάρια για τους λόγους που η προηγούμενη σχέση της ήταν fail και άλλα τέτοια χαριτωμένα, μέχρι που να παιχτεί κορώνα-γράμματα το αν θα τα φτιάξετε. Κοινώς άμα την δεις τις πρώτες φορές, δεν δείξει ότι ψήνεται και συνεχίσεις να βγαίνεις σαν μαλάκας, έχεις σοβαρές πιθανότητες να καταντήσεις "καληνυχτάκιας".
- Είναι λεσβία (ναι, γέλα μαλάκα, νομίζεις δεν υπάρχουν).
- Θέλει να αφοσιωθεί σε κάτι άλλο: Δηλαδή αν για παράδειγμα είναι top model wannabe τότε δεν θα χαλάσει την καριέρα της για μία σχέση. Όλα κι όλα. Άντε το πολύ πολύ να "κάτσει" σε κανέναν φωτογράφο ή μάνατζερ και μετά πάμε παρακάτω.
- Είναι επιλεκτική: Κοινώς ρε παιδί μου είναι της άποψης "Εγώ δεν θα κάνω κάτι με όποιον να 'ναι". Δηλαδή θέλει να τον γνωρίσει από παρέα, να είναι από το οικογενειακό της περιβάλλον, φίλος του γκόμενου της κολλητής της, κάτι από τον κύκλο της ρε παιδί μου. Η πλάκα είναι ότι όπως κι αν τον γνωρίσει (είτε απ' το πουθενά είτε από φίλη της) άγνωστος θα θεωρείται σε κάθε περίπτωση.
- Έχει φάει χοντρό φλας με τον τελευταίο γκόμενο και έχει την ξευδαίσθηση ότι δεν παίζει να βρει άλλον ίδιο (λες και έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό και ξέρει ότι δεν υπάρχει πιο ωραίος ή πιο καλός χαρακτήρας κι αυτός ο παπάρας που την έφτυσε είναι το κέντρο του κόσμου).
- Είναι businesswoman. Πάνω απ' όλα η δουλειά και που χρόνος για καφέ ή ποτό μαζί σου. Κι αν δεν είσαι "κάποιος" (επιχειρηματίας, γιατρός ή υψηλόβαθμο στέλεχος) να βγάζεις 2-3 χιλιάρικα το μήνα τότε ούτε που θα σου απαντήσει στα μηνύματα.
- Είναι cock-teaser. Κοινώς θέλει να "παίζει" με όλους. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα μαζί σου, εκτός κι αν είσαι κούκλος, λεφτάς κι από πάνω της ρίξεις ένα γερό φτύσιμο μέχρι να σε θεωρήσει πρόκληση και να αρχίσει να σε κυνηγάει. Αφού της τον ακουμπίσεις, μετά φυσικά θα βαρεθεί γιατί με τόση "αυλή" πίσω της θα πρέπει να το παίζει και λίγο ντίβα.
- Θέλει ο γκόμενος να είναι "κάποιος": Μπορεί να έχει φάει κόλλημα με τον Μαρτάκη, με τον Τζόρβα ή με πιο εφικτούς στόχους όπως τον ιδιοκτήτη κάποιου club. Σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι αν της κάτσει το λαχείο θα βγει κερδισμένη. Με τον ένα θα πηγαίνει πρώτο τραπέζι πίστα, με τον άλλο στα VIP του γηπέδου και φυσικά με τον τελευταίο θα μπαίνει τζάμπα σε club. Α και το βασικότερο. Θα της τα σκάνε χοντρά, θα εμφανίζεται με τον γκόμενο μέσα σε καμιά Ferrari California στη Γλυφάδα ή το Κεφαλάρι και θα πουλάει και μούρη στις φίλες της. Όχι παίζουμε.

Παρακάτω θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη τέτοια παραδείγματα αλλά δεν ξέρω πότε θα τελείωνα. Γενικά ο τρόπος που σκέφτονται οι γυναίκες αλλάζει διαρκώς, ανάλογα με την εποχή. Άμα αραδιάσεις 10 άντρες απ' τη μία πλευρά και τους ρωτήσεις πως σκέφτονται για τις σχέσεις θα σου πουν πάνω κάτω τα ίδια. Αν κάνεις το ίδιο και με 10 γυναίκες και τις ρωτήσεις τι θέλουν, καθεμία θα σου πει την δικιά της ιστορία. Κι όλες στο τέλος θα καταλήξουν στην γνωστή κλισέ-παπαριά φράση "Δεν υπάρχουν άντρες". Η οποία φράση είναι τόσο άκυρη όσο άκυρη είναι και η συνάρτηση της Τζούλιας με την παρθενιά.

Κλείνοντας αυτή την κουραστική εισαγωγή απλά θα σας πω να κάνετε το εξής πείραμα για να δείτε πόσο έχει ζορίσει το πράγμα. Βγάλτε έξω το...κινητό σας και δείτε μία μία τις επαφές σας. Σημειώστε ποιοι από τους φίλους/φίλες σας έχουν αυτή την περίοδο σχέση (κανονική όχι μαλακίες σε φάση "με πηδάει ο τάδε μια φορά το μήνα όταν το θυμάμαι"). Θα διαπιστώσετε ότι η κατάσταση είναι πιο fail από ποτέ. Και μη ψάξετε πολύ για το ποιος ευθύνεται. Όλοι ξέρουμε ότι η χυλόπιτα είναι γένους θηλυκού.

Καλή αρχή να έχουμε. Τώρα μόλις ξεκινήσαμε, υπομονή γιατί έχει μέλλον το πράγμα.

13 σχόλια:

  1. Πολύ καλά τα λες, πότε όμως πρόλαβες να κάνεις μακροχρόνιες σχέσεις στα 25 σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άμα θες να μου κάνεις ανάκριση για την ηλικία και τις σχέσεις μου στείλε e-mail καλύτερα. Το blog έχει συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file gia sou apo kypro leukosia, ise polla dinatos pou leme. an exis xrono na sou stilo ti diki mou empiria me 40+ na mou pis tin gnomi sou. sinexise akathektos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου και σε σένα.
    Ναι, το λέμε κι εδώ.
    Στείλε e-mail στο ksenerotes@gmail.com.
    Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalhmera shmera etyxe na diavasw to blog kai ofeilw na omologhsw oti sumfwnhsa se polla pou grafeis an kai gynaika kai gelasa arketa!Apla oi gunaikes ginontai etsi logw anasfaleias,logw tou theloun na to paixoun aneksarthtes,logw tou oti i atimh koinwnia sou epivalei na eisai teleia ekswterika( photos sto internet apo apsegadiastes gunaikes ktl)logw tou oti fovountai na mi pligwthoun opote as plhgwsoun ton antra pou exei kardia petra ktl.pantws yparxoun polles eksaireseis kai stous antres kai stis gunaikes! kai ena teleutaio:otan o anthrwpos exie autognwsia ,kathari psuxh ,xerei ti zhtaei se authn thn paliozwh kai gnwrizei ta elatwmata tou dne uparxie periptwsh na mh vrei ena suntrofo kai na meinei sto rafi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε ο καθενας οπως ειναι ειναι..πολυ το ψαχνεις το πραγμα...ελεος...ολα αυτα που λες παραπανω ειναι δικαιολογιες...αν μια γυναικα σε θελει σε θελει τελος...αν λεει οτιδηποτε αλλο δεν σε γουσταρει...ειναι παραπανω απο απλο..το ιδιο ισχυει και για τους αντρες..η μονη μαλακια ειναι οι δικαιολογιες που βρισκουν καθε φορα...η αιτια ειναι παντα η ιδια..δεν γουσταρουν..θελουν κατι αλλο.αδικα παιδευεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι ομως σε αυτό που λεει ο ανθρωπος εχει δίκιο.Είμαι γυναίκα και πραγματικά μπορώ να επιβεβαιώσω οτι γνωρίζω γυναίκες που σκέφτονται και διαλέγουν ποιος θα τους αρέσει κρίνοντας από το βιογραφικό του κι όχι από αυτό που τους βγάζει σαν άνθρωπος /άντρας και πραγματικά συμφωνώ στο οτι είναι ότι χειρότερο γι αυτές γιατί το τέλειο δεν το βρίσκεις κρίνοντας το βιογραφικό και έτσι μένεις μόνη σου για πολύ καιρό!Ο έρωτας δεν είναι εταιρία πρόσληψης προσωπικού βάση κριτηρίων.Η τον νίωθεις η οχι και οι περισσότερς γυναίκες αυτού του τύπου δεν μπορούν να τον νιώσουν.

      Διαγραφή
  7. αναφερομαι στο πρωτο θεμα οτι ενοειται περναω καλυτερα μονη μου δν θελω πανω απο το κεφαλι μου τν καθε μαλακα να μου λεει τι να κανω θελω ελευθερια σε ολλα και καλυτερα με φιλουσ παρα με καθε σπασαρχιδι αποψη μου.............και μονο..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδιά είμαι γυναίκα και είμαι από αυτές τις ''ξενέρωτες΄΄ που θέλουν να τον γνωρίσουν καλά τον άλλον προτού κάνουν σχέση μαζί του ...και δεν είναι θέμα ξενερωσιάς αλλά ανασφάλειας..προσωπικά φοβάμαι να μην είμαι πολύ εκδηλωτική γιατί ο άλλος μπορεί να με θεωρήσει ''λυσσάρα'', δεν μπορώ να του προτείνω να βγούμε γιατί θα την δει γκόμενος και μετά θα με έχει στο φτύσιμο..δεν μπορώ να είμαι εντελώς απόμακρη γιατί θα ξενερώσει..δεν δεν δεν γιατί οι σημερινοί άντρες την έχουν δει κάπως και ό,τι και να κάνει μια γυναίκα έχουν πάντα μια ''καλή'' κουβέντα να πουν.. αγαπητέ συντάκτη πείτε μας πως σκατά θέλετε τις γυναίκες(όχι το γνωστό <>) να μάθουμε και εμείς για να ξέρουμε πως πρέπει να κινηθούμε αφού είναι φανερό ότι δεν περνάμε και μόνες μας καλά ούτε τα καταφέρνουμε μια χαρά...η κάθε γυναίκα ψάχνει για έναν άντρα που θα την κάνει ευτυχισμένη...και σας πληροφορώ ότι είναι πάρα πολλές οι γυναίκες που δεν θέλουν πλούτη, δόξα,ομορφιά, μεγάλα προσόντα, φίλο φίλης κλπ αλλά ζητούν απεγνωσμένα μια καλή καρδιά...
    με εκτίμηση μια νεαρή κοπέλα που ακόμη δεν βρήκε αλλά σίγουρα θα βρει την καρδιά που της αξίζει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταρχήν και μόνο που έγραψες εδώ πάει να πει ότι προβληματίστηκες αρκετά.

    Θα σου πω κάτι απλό που με άλλα λόγια το έχουν πει κι ο Master κι ο Spyros κι ο Περίπτερμαν κι άλλοι τακτικοί αναγνώστες:
    "Άμα θες να τα φτιάξετε, φίλα τον απο το 1ο, το πολυ 2ο ραντεβού! Τέλος!"
    Αμα τον γνωρισεις παραπανω το πραγμα ΨΟΦΗΣΕ. Ειναι απλο.

    Εχεις το δικαιωμα να φας οσες ωρες θελεις μαζι του και στα 2 ραντεβου. Αλλα αμα δεν γινει κατι στο 2ο ξεχασε το. Αντε βαρια βαρια 3ο.

    Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να σου πω κάτι άλλο. Τα υπολοιπα θα τα βρειτε μονοι σας. Τωρα αμα δεν εισαι σιγουρη ουτε μετα απο 2 ραντεβου αν ο αλλος αξιζει τοτε συμβουλη μου, μην τον παιδευεις. Αλλα τουλαχιστον οσο εισαι μονη σου κυνηγα αυτο που ψαχνεις.

    ΥΓ. Οποια γυναικα την επεσε σε αντρα κι ο αντρας την ειπε "λυσσαρα", ειναι μαλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφου ανοιξες συζητησούλα θα την έχεις. Κοιτα δεν ξέρω τι κοπέλες έχεισ γνωρίσει ως τώρα , για να λες οτι θέλουνε μπουζουκια τσαμπα και εχουν ειδωλο το Μαρτάκη, φαντάζομαι ατύχησες.Απο πότε λοιπόν οι γυναίκες δε θέλουν δεσμεύσεις, που ζω εγώ??Που όλοι ειστε κολημμένοι στη φούστα της μάνας σας και τα θέλετε όλα στο χέρι.το ένα σας πιέζει, το άλλο το βαριέστε..ετσι λοιπον κι οι γυναίκες σου λενε πρέπει να μαι τελείως οτι να ναι,να κοιταξω την παρτη μου και να περναω καλα.Κ καλα κανουν!!την έχετε δει ολοι τύποι κλειστοί και μυστηριώδεις ενώ δεν έχετε και κατι βασικά προς ανακάλυψη απλα είναι το ύφος που τραβάει ε? Και κοιτα,φιλε σχεσάκια,μια γυναίκα σ όποια κατηγορία κι αν ανήκει, αν καταφέρεις να την κάνεις να νιώσει ξεχωριστή κ ασχοληθείς μαζί της επι της ουσίας,ειτε αφραγκος εισαι, ειτε μπαζο, ειτε κοιλαρας,θα χει ματια μονο για σενα!!επιβεβαιωμένο απολυτα!!Οπως επισης και αυτα του τυπου θελω να τον γνωρισω μεσω φιλης κτλ παλι δεν ισχυουν γιατι εαν της ερθει κατι απο το πουθενα κ γουσταρει τρελα,δε θα πει οχι!ειμαι 25 (η εμφανιση παιζει ρολο 0,000000001%)και βλεπω γυρω μου αντρες που ναι ακομα αγορια. δεν προσπαθουν για κατι, δεν εχουν ονειρα, δε δουλευουν,φοβουνται να ανοιχτουν και να διεκδικησουν αυτα που θελουν.σορυ, δε θα παρω κατι τετοιο..κ δε θελω λεφτα κ μπουζουκια (μπλιαξ)!Θελω να θαυμαζω τον ανθρωπο που εχω διπλα μου.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναφέρεται σε κοπέλες σαν κι εσένα ο συντάκτης αλλα αυτές στις οποίες αναφέρεται όντως υπάρχουν και είναι ελεύθερες για μεγάαααλο διάστημα ψάχνουν κάποιον που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρουν απο πού κρατάει η σκούφια του και δεν μπαίνουν σε διαδικασία γνωριμίας αγνώστου εύκολα εκτός αν είναι καλοκαίρι τις έχει φάει η α***ια και τύχει και γνωρίσουν κάποιον ωραίο και μορφωμένο (αν γίνεται με καλή δουλειά κατα προτίμηση)και τότε ίσως το ρισκάρουν και κάνουν κάτι μαζί του.Εσύ να μην ανησυχείς γιατί κοπέλες που σκέφτονται σαν κι εσένα συνήθως είναι και αυτες οι οποίες δεν αργούν να βρούν σύντροφο.Τωρα άν θα είναι εντάξει(στα μυάλά)το παιδί φαντάζομαι έχεις το θάρρος να το ανακαλύψεις μιας και από οτι καταλαβαίνω έχεις τόλμη και άποψη κι άν δεν είναι ο πρώτος που θα βρείς σωστός η ο δεύτερος θα είναι ο τρίτος ;)

      Διαγραφή
  11. Αν είναι έτσι τότε είσαι εξαίρεση. Γι' αυτό και στον τίτλο του blog γράφω "Οι περισσότερες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή