Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Η σημασία του Friendzone σε άντρες και γυναίκες


Σήμερα σας έχω ένα άρθρο στο οποίο πρέπει να δώσετε όλοι προσοχή. Ξενερωμένοι και...ξενερωμένες.

Το θέμα γνωριμίας στην Ελλάδα μεταξύ αντίθετων φύλων ήταν πάντοτε taboo. Με την έννοια του ότι τα θηλυκά απορρίπτουν προτάσεις για καφέ μιας και  φοβούνται ότι οι άντρες θα ορμήξουν σαν αρπακτικά ότι κι αν γίνει.

Στο εξωτερικό το να γνωρίσεις κόσμο και να ανταλλάξεις τηλέφωνα είναι ότι πιο φυσιολογικό υπάρχει. Έχω ταξιδέψει πολές φορές και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Μόνο αν το κάνεις σαφές στο νέτο ότι ψήνεις να παίξεις μπάλα μαζί της direct, τότε θα το καταλάβει. Εδώ και μόνο που θα ζητήσεις τηλέφωνο θα σε γειώσει, ακόμα κι αν την θεωρείς μπάζο που δεν θα της περνούσες φλογέρα ούτε μεθυσμένος.

Κατά βάση αμφότερα τα δύο φύλα και κυρίως εσείς αγαπητά κορίτσια πρέπει να το καταλάβετε αυτό, έχουν μόνο μία επιλογή που τους σώζει. Το friendzone.

Πως και που θα γνωρίσετε άτομα στη ζωή σας
Όταν τελειώνουμε το σχολείο κλείνει ένας σημαντικός κοινωνικός κύκλος, τον οποίο καλά θα κάνουμε να προσπαθήσουμε να τον διατηρήσουμε "ζεστό" πάση θυσία για αρκετά χρόνια μέσω reunion κτλ. Τα άτομα της περιοχής μας που τα ζούσαμε 6 ώρες την ημέρα είναι σημαντικό να τα έχουμε από κοντά, αφού σε κάθε πάρτι γενεθλίων ή γιορτής ποτέ δεν ξέρεις τι πρόσωπα θα σκάσουν μύτη και τι νέες γνωριμίες θα μας ανοίξουν την πόρτα.

Με τους συμφοιτητές μας ισχύει κάτι ανάλογο. Στη μία σχολή μου είχα κάνει για παράδειγμα το λάθος να την πέσω σε μία που ήταν με το ζόρι 6,5 (τι σκατά, ούτε ναρκωτικά να έπαιρνα ο μαλάκας!) με αποτέλεσμα να το μάθουν οι φίλες της. Δεν βοηθούσε και το γεγονός ότι στο τμήμα ήταν μόλις 5 γκόμενες και όλες φόλες με εξαίρεση ένα HB 7.5 που μίλαγε εντελώς σαν χαζογκόμενα και είχε καψουρευτεί έναν δίμετρο στην τάξη και δεν ξεκολλούσε με τίποτα από την πάρτη του. Όπως και να 'χει θα ήταν καλύτερο να μείνω στην παρέα χωρίς να γίνω πέφτουλας και να γνωρίσω από εκεί (why not) τις φίλες τους.

Στην άλλη σχολή μου δεν έκανα το ίδιο λάθος. Κράτησα φιλίες με μία συμφοιτήτρια τις οποίες διατηρώ μέχρι και σήμερα. Είναι HB 6 και έχω γνωρίσει πάνω από 10 φίλες της, όλες τους HB 7-8. Δεν έχω σκοράρει δυστυχώς. Αν φας πίτα από τη μία θα το μάθουν όλες και εκεί είναι η στραβή.

Μετά την σχολή έρχεται το τελευταίο στάδιο. Η τελευταία σας ευκαιρία. Η εκάστοτε δουλειά σας. Εκεί θέλει προσοχή αφού αν παίζετε μπάλα σε κλειστό γήπεδο (γραφείο) δεν θέλετε ούτε εκεί να σας κολλήσει το παρατσούκλι του "πέφτουλα", ενώ αν παίζετε σε ανοιχτό γήπεδο (βλέπετε πελάτες κάθε μέρα) εκεί γνωρίζετε πολύ κόσμο και έχετε την δυνατότητα επιλογής. Παράλληλα, θέλει προσοχή μην σας τσακώσει το αφεντικό όταν κάνετε πέσιμο ή μην πέσει "καρφωτή" από άλλους.

Τι γίνεται όμως όταν οι επιλογές μας έχουν στερέψει και είμαστε σε φάση που χάσαμε επαφές με συμμαθητές, συμφοιτητές και η δουλειά δεν μας φέρνει γνωριμίες;

Διεύρυνση κοινωνικού κύκλου
Ερχόμαστε στο παρασύνθημα. Η μόνη λύση για όσα άτομα αντίθετο φύλου δεν ενδιαφερόμαστε είναι το friendzone. Βάλτε τις στις φίλες σας. Θα γνωρίσετε νέες φίλες τους και θα γνωρίσουν φίλους σας. Σταματήστε να την πέφτετε σε ότι κινείται. Δεν με ενδιαφέρει αν έχετε να γαμήσετε 14 μήνες που λέει και το τραγούδι. Έχετε κάποια στάνταρ. Αν η γκόμενα δεν έχει μία Α εμφάνιση και δεν έχει βγάλει έστω μια σχολή στη ζωή της (μην ειναι τεμπέλα του Λυκείου) ε τι να την κάνεις; Την περνάς στις φίλες και αποκτάς δικτύωση.

Έχω φίλες από τις οποίες έχω κάνει γνωριμίες και τους έχω κάνει γνωριμίες. Η συνεργασία σε μια Friendzone είναι win win. Όπως ένας φίλος θα σου φέρει φίλες της κοπέλας του, έτσι και μια φίλη θα σου φέρει φίλες και εσύ φίλους. Μη σας πω ότι μερικοί είναι μουνόπανα και δεν σας γνωρίζουν γκόμενες επίτηδες. Κάποιοι μπορεί να πουν και το κλασικό "Γιατί εσύ μου έχει γνωρίσει ποτέ;" Μια καλή φίλη που εμπιστεύεστε τα προσωπικά σας είναι μεγαλύτερη πηγή γνωριμιών από φίλο, πολύ απλά γιατί έχει πρόσβαση σε περισσότερα θηλυκά.

Πάμε στις αγαπητές ξενέρωτες. Όπως έγραψα και πιο πάνω αποφασίστε τι θέλετε στη ζωή σας.

Α)Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον μέσα από παρέα; Ωραία, τότε δώστε το τηλέφωνό σας σε όποιον το ζητάει και αν δεν σας ενδιαφέρει διευκρινίστε του "Θα βγούμε φιλικά όμως". Ειναι ΤΙΜΙΟ γαμώ το κέρατό μου από το να τον γειώσετε λες και είστε 14χρονα που φοβούνται ότι θα τα βιάσει ο λύκος! Μπορεί να έχει ωραίους φίλες κι εσείς φίλες που θα του αρέσουν.

Β)Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον με οποιοδήποτε τρόπο; Τότε βγείτε έξω, δεχτείτε το φλερτ από όποιον σας αρέσει και σταματήστε να του γυρνάτε την πλάτη για να το παίξετε δύσκολες ή να του απαντάτε μονολεκτικά χωρίς να του κάνετε κι εσείς ερωτήσεις. Αν δεν βγείτε έξω τότε χρησιμοποιήστε τα social networks γνωριμιών. Δηλαδή εμείς τι; Μαλάκες είμαστε που μπαίνουμε ή φοβάστε μην σας χαρακτηρίσει κάπως κανένας κομπλεξικός; Αφού κι αυτός για τον ίδιο λόγο μπήκε και έχει αποδεχτεί ότι θα γνωρίσει άτομα σαν εσάς!

Για να μην τα πολυλογούμε, δεν υπάρχει κανένα taboo στη φιλία άντρα και γυναίκας. Εκμεταλλευτείτε την για να βγείτε κερδισμένοι από νέες γνωριμίες και παρέες. Η φιλία μεταξύ μας υπάρχει κανονικά και με το νόμο αλλά ΜΟΝΟ αν δεν είστε το στυλ μας και ψάχνουμε κάτι άλλο. Γιατί αν δεν είστε τότε οι άξονες της Γης να γυρίσουν ανάποδα δεν θα σας κάτσουμε. Αν όμως είστε ακριβώς το στυλ που ψάχνουμε τότε όχι απλά δεν θα υπάρξει φιλία, αλλά σας έχω ένα σωρό περιπτώσεις φίλων, που σήμερα είναι παντρεμένοι με παιδιά, με γκόμενες οι οποίες έλεγαν κάποτε "Με αυτόν; Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχει τόσα αρνητικά" Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε τι θέλετε!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ταξικός καργιολισμός


[Email του αναγνώστη Royal]

Οι ανδρες κάνουν σεξ όχι μόνο με πλούσιες, αλλά και με τα "φτωχά λαϊκά στρώματα"
Αντιθέτως, οι γυναίκες που έχουν λεφτά είναι ρατσίστριες. Κάνουν σεξ μόνο με πλούσιους. Από εδό ξεκιναει ολο το σημερινο χαλι.

Για πρωτη φορα εδώ και χιλιαδες χρονια ο πλουτος  επαψε να ανηκει στους ανδρες όπως συνεβενε από καταβολης κοσμου και πια είναι μοιρασμενος με τις γυναικες. Οχι εργασιακα μονο, αλλα γενικα.

Εφοσον πια εχουν και οι ιδιες το πακετο, η οικονομικη κατασταση του ανδρα επρεπε να είναι αδιαφορη, με βαση τη νεα κατασταση, εφοσον αυτος εχει καποια ανδρικη ελκυστικοτητα. Αν θες ισοτητα, πρεπει να το παιξεις ολο το παιχνιδι ισοτιμα, αφου αλλαξε, όχι όπως σε συμφερει!
Μεχρι και οικογενεια μπορουν να στηριξουν από μονες τους (χωρις να χρειαζεται να δουλευουν καν, λογω καβατζας). Παρολαυτα  παλι καταφερνουν να είναι μονο με πλουσιους που τις εγκαταλειπουν ατεκνες κ.τ.λ.

Αν σκεφτει κανεις ποσα κλισε υπαρχαν ηδη για τις γυναικες, το γεγονος ότι η κοινωνια τις κατεστησε ισοτιμες και στον πλουτο, αυτό εχει συνεπεια να απολαμβανουν μια  θεση ισχυος η οποια καταληγει εις βαρος των ανδρων. 

Η ελευθερια αυτη τις καθιστα εντελως ανευθυνες  για παρα πολλα από οσα παραδοσιακα η γυναικα φροντιζε. 

Σκοπος τους σημερα είναι ενας καθαρα ανδρικος τροπος ζωης, καλοπεραση από τα 20 μεχρι τα 30 και να καταληξουν να ζουν με τις φιλες τους και με το παιδι ενός πλουσιου ανδρα. Αυτα τα προτυπα ξεκινανε απ την TV, τα υιοθετουν οι πλουσιες και απο πισω οι φτωχοτερες τις αντιγραφουν, γιατι ως γνωστον "Το μελισσι ακολουθει παντα την αρχιμελλισσα ".

Το κακό είναι ότι τους πλουσιους θελουν και οι γυναίκες που δεν έχουν λεφτά, οι οποίες το κάνουν από ανάγκη αποκαταστάσης. Το συμπέρασμα είναι ότι αν καποιος είναι μη πλουσιος άντρας στις μερες μας ειναι σε ασχημη θεση. Δεν τον επιλέγουν ούτε οι φτωχές (από ανάγκη), ούτε οι πλούσιες (από επιλογή).

Οι άντρες είναι δημοκράτες, κάνουν σεξ με όλες και προχωρανε και σε δεσμευση. Ενώ οι πλουσιες γυναικες απολυτως τιποτα. Οταν είναι πολύ αργα, δηλαδη αφου εχουν περασει τα νιατα τους και εχουν δωσει το κορμι τους σε κάθε πιθανο πλουσιοχαλβα που τις εχει κουρελιασει, στα 35-40 (και μερικες και μονο παλι) καταδεχωνται να πανε με ένα «λαικο παιδι» .

Η ζημια όμως εχει γινει και αυτό δεν αποκαθιστα την αδικια. Δειτε μονο τον κοινωνικο σας περιγυρο. Ολες οσες είναι στις ανωτερες οικονομικα ταξεις ποτε δεν είναι με καποιον από κατωτερη οικονομικη ταξη, ακομα και αν μορφωτικα, επαγγελματικα κτλ. είναι ανωτερος τους. Αντε το πολυ να κανουν χαβαλε μονο οταν βαριουνται.

Οι γυναικες που δεν είναι από τζακι, θα δωσουν εστω και οριακα ευκαιριες σε ολους τους ανδρες. Απλα θα προτιμησουν τον πιο πλουσιο οσο πλησιαζουν σε ηλικια για γαμο. Πιο κατανοητο.

Γιατί και πως
O ρομαντισμός τον 18ο αιώνα ήταν ένα επαναστατικό κίνημα για την εποχή το οποίο υποστήριζε την ελευθερία συναισθημάτων, του έρωτα πάνω από συμφέρον - χρήμα που ήταν τότε τα βασικά αιτία γάμου και τα  αποφάσιζαν πάντα οι γονείς με καταπίεση της γυναικας κ.τ.λ..

Σήμερα, τα ιδία κίνητρα, δηλαδή το συμφέρον και το χρήμα, τα αποφασίζουν μονές τους οι γυναίκες ως κριτηρια, για σεξ  η μόνιμη σχέση. Ακομα και αυτές που δεν τα εχουν αναγκη. Με λίγα λόγια τσάμπα πήγε η προσπάθεια τόσων αιώνων.

Βέβαια ο ρομαντισμός είχε πολλές ατέλειες αλλά ως προς το θέμα αυτό ήταν σωστος. Σήμερα που η γυναικά έχει ισότιμη θέση στην αγορά εργασίας (σε πολλές θέσεις ζητούν απροκάληπτα μόνο γυναίκες), που το κράτος επίσης τις βοηθά και που η ίδια η κοινωνία, οι οικογένειες, αφιερώνουν ολόκληρες περιουσίες χωρίς να υπάρχει λόγος να νοιάζονται πλεον για την επιβίωση των ιδίων και των παιδιων τους, αφού είναι συχνά εξασφαλισμένη, πάλι θέλουν να έχουν πλούσιο εραστή η άνδρα.

Έρευνα λεει πως η επιλογή επιβίωσης και ασφαλούς συντρόφου ήταν πάντα θηλυκό ένστικτο, άρα κυρίαρχο, που εμείς όμως μεταφράζαμε λάθος, λόγω της ανδρικής κυριαρχίας σε κοινωνικό αλλά όχι βιολογικό επίπεδο.

Η γυναίκα επέλεγε εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τον ασφαλή σύντροφο και πατέρα των παιδιών της και όχι ο άνδρας, όπως περιγράφεται στα στερεότυπα των σχέσεων σήμερα, όπου ο άνδρας φαίνεται να έχει την επιλογή, ενώ στην ουσία έχει ήδη επιλεγεί από το θήλυ. Επομένως, η φαινομενικά ανάρμοστη επιλογή μεγάλου ανδρός και μικρής γυναίκας δεν είναι μια πρόσφατη ιστορία, αλλά πολύ παλιά, που έχει περάσει στα γονίδιά μας.

Ένα λάθος όμως συμπέρασμα της ερευνας, είναι οτι δήθεν η γυναικα θέλει ισχυρό άνδρα και οτι αυτός κατά κανόνα συμπίπτει να είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Αυτό πια δεν ισχύει γιατί το φαινόμενο "ισχυρός άνδρας με διαφορά ηλικίας από την όμορφη γυναικα" έχει πλέον αντικατασταθεί επειδη μεσολάβησε μια εποχη με οικονομική ευμάρεια και πια δεν χρειάζεται η όμορφη γυναίκα να τα φτιάξει με τον  μεγαλύτερης ηλικίας αποκατεστημένο. Τα φτιάχνει απευθείας με τον αργόσχολο γιο του! Η γενιά των αυτοδημιούργητων έχει περασει και σημερα γεύεται τα αποκτήματα της η γενιά των παιδιών της.

Η ασφαλης επιλογη συντροφου παλια σημαινε ενός και μοναδικου συντροφου, ενώ σημερα σημαινει ενός και πλουσιου, μετα από καμποσους εραστες και για μερικα χρονια μονο, καθως μετα θα τον χωρισει!

Δεν τις ενδιαφέρει να κανουν παιδια, και όταν συμβεί κάποιες φορές, σχεδόν ο ένας στους δυο γάμους πια οδηγείται σε διαζύγιο και αποξένωση  με πρωτοβουλία της γυναικας!

Οι λιγότερο εμφανίσημες κρατανε μια κοινή λογική, ενώ οι φτωχότερες δικαιολογούνται εξελικτικά. Όμως το πρόβλημα είναι οι εμφανίσιμες και οι σχετικά εύπορες. Ενώ μπορούν να σχετιστούν μια χαρά με χαμηλότερης οικονομικής κατηγορίας άνδρες, που είναι και η πλεοψηφια, για λιγο ή και μονιμα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Με απλά λόγια κανένας σημαντικός άνδρας δεν είναι σημαντικός, μέχρι να βγάλει λεφτά και να τα δαπάνα με άνεση.


Γι' αυτό και ειναι παραπλανητική κάθε σκέψη οτι πίσω από έναν άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα.

Αυτά είναι μπούρδες που λένε για να δικαιολογήσουν το "εγώ" τους αφου καπαρώσουν κάποιον επιτυχημένο, δηλαδή καποιον που είχε εύκαταστατους γονείς (αυτοί είναι οι πετυχημένοι). Εφόσον οι εποχές άλλαξαν όφειλαν να έχουν αλλάξει και τα κριτήριά τους ως προς το οικονομικό και όσες είναι σχετικά εύπορες να σχετίζονται το ίδιο άνετα και με πλουσίους και με λιγοτερο πλουσιους.

Τα προνόμια και η ασυδοσία που απολαμβάνουν  αρκετες σύγχρονες γυναίκες: shopping, αδιαφορία για παιδια και οικογενεια, συνέχεις έξοδοι και ταξίδια κλπ, είναι μεγαλύτερα από αυτά που είχαν οι ελάχιστοι σατράπες άνδρες και αυτοκράτορες της αρχαιότητας.

Alpha male
Τελος, ξεχαστε τις θεωριες περι Alpha male. Οι πιο πετυχημενοι σημερα ειναι από Βηταδες μεχρι μετροσεξουαλ και το αλφα τους οφειλεται καθαρα στην ασφαλεια που δημιουργει ο πλουτος (της οικογενειας) και οχι καμιά τρομερή αυτοπεποίθηση στο εσωτερικό τους. Οι λιγοι που τα καταφεραν μονοι τους, είτε δεν εχουν αρκετο χρονο, είτε ειναι σε φαση που δεν εχουν διαθεση και γνωση για game.

"Πετυχημενος" ανδρας σημερα: Ο αεργος η χομπιστας/βυσμα με οικογενειακο εισοδημα  και ελευθερο χρονο για: τριημερα, διακοπες σε Ελλαδα–εξωτερικο,εξοδους, καλο αυτοκινητο, γνωριμιες σε σωστα μερη και με πολλες γυναικες και διαθεσιμο σπιτι και εξοχικο σε καλες περιοχες.


(Στείλτε τα emails σας στο ksenerotes@gmail.com).

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Γιατί οι σημερινοί 30άρηδες δεν πρέπει να σιχτιρίζουμε τη μοίρα μας


[Email της αναγνώστριας GM]

Συμφωνούμε, νομίζω, χωρίς να χρειάζεται μεγάλη ανάλυση: στους εσωτερικούς μας μονολόγους oι σημερινοί «συν-πλην-κάτι-τριαντάρηδες» έχουμε πολλά παράπονα για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η μοίρα, οι γενιές που προηγήθηκαν, οι πολιτικοί, το σύστημα εν γένει, ο γείτονας. Ο καθένας προσωποποιεί τον φταίχτη κατά το δοκούν, άπαντες όμως είμαστε ξενερωμένοι που η πλέον παραγωγική φάση της ζωής μας δεν είναι αυτή που ονειρευόμασταν. Ή, τουλάχιστον, εκείνη που μας είχε υποσχεθεί η εποχή της ευημερίας. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι και μακριά από εμάς οι προσπάθειες που κάνουν το χάπι να αστράφτει.

Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο «αλλά».

Εκείνο που σου λέει ότι αν βάλεις κάτω τα πράγματα και ρίξεις μια πιο ψύχραιμη ματιά στις επιπτώσεις που προκάλεσε το κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό σοκ των τελευταίων ετών στα παιδιά του ΄80, δεν γίνεται να αγνοήσεις το εξής: παρά τα απανωτά χαστούκια, φροντίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Είμαστε η γενιά που μαθαίνουμε παθαίνοντας. Οι πιο καλοί οι μαθητές είμαστε εμείς στην πράξη.

Μάθαμε να απομυθοποιούμε τα δεδομένα και τα κυρίαρχα
Όλα εκείνα που οι προηγούμενοι κρίκοι της γενεαλογικής αλυσίδας θεωρούσαν θέσφατα, σταδιακά πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι μπροστά στα πόδια της γενιάς των 30άρηδων. Εκείνης που έφερε έναν από τους βασικούς πυλώνες του παλαιού δικομματισμού σε μονοψήφια νούμερα και τον κατάντησε κεντρικό πρωταγωνιστή απαξιωτικών memes. Εκείνης που αντιλήφθηκε ότι το lifestyle δεν (μπορεί να) είναι κυρίαρχο δόγμα και πως η ματσό συμπεριφορά, είναι τουλάχιστον γραφική. Εκείνη που γελά με τους ξερόλες, απομονώνει τους «σταλεγάκηδες», ξενερώνει όταν στέκεται μπροστά από κατουρημένες ποδιές.

Μάθαμε να ψαχνόμαστε προτού υιοθετήσουμε
Προφανώς σε αυτό βοήθησε ότι ήμαστε η γενιά που έλαχε να καβαλήσει το κύμα της διαδικτυακής επανάστασης. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδρούσαν οι προηγούμενες γενιές αν είχαν ένα mouse στο χέρι και μια οθόνη μπροστά στα μάτια που να τους δίνει στο πιάτο συσσωρευμένη γνώση. Κι αυτό από μόνο του αρκεί για να μην τους κατηγορήσουμε που δεν λειτούργησαν διαφορετικά κατά τις δεκαετίες της συγκεντρωτικής πληροφόρησης. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέξουμε σε όποια πηγή θέλουμε, όποτε το θελήσουμε, μας έχει μάθει να φιλτράρουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα καρτέλ των ειδήσεων και των ιδεών. Γινόμαστε πιο δεκτικοί στην αντίθετη άποψη κι αυτό διότι είναι τόσα τα ερεθίσματα που σκάνε μπροστά μας, που αυτόματα μας βάζουν σε μια διαδικασία συνεχούς αμφισβήτησης κι επαναπροσδιορισμού. Μόνο θετικό μπορεί να αποδειχτεί αυτό για την αυτοβελτίωσή μας και για το καλμάρισμα ορισμένων μεγάλων εχθρών της ψυχής: της άγνοιας και του φανατισμού.

Μάθαμε να κρατάμε πισινή όταν βλέπουμε… ταμπέλες
Από το κόμμα και την ομάδα, μέχρι το ντύσιμο, τα μουσικά ακούσματα και τις γενικότερες επιλογές του τύπου στο διπλανό τραπέζι που κάποτε μπορούσε να εγείρει πάθη, πλέον φαινόμαστε λιγότερο πρόθυμοι να μανουριάσουμε.  Ίσως να φταίει και η μερική απονεύρωση που πηγάζει από την απαξίωση για κάποια από αυτά τα πεδία. Δεν παύει όμως να ισχύει πως οι σημερινοί 30άρηδες στην πλειοψηφία τους αποδεικνύονται… γάτοι όταν αποφεύγουν να μπουν σε ένα mode όπου δεν υπάρχει γκρίζο ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο. Η στείρα αντιπαράθεση, το δίπολο «εμείς και οι άλλοι», η ταμπελοποίηση κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής, κρατούσαν την κοινωνική βάση αυτής της χώρας δέσμια για δεκαετίες και πρώτη φορά διαφαίνεται πως οι επόμενες θα πατήσουν προς άλλες κατευθύνσεις. Αρκεί να τους δείξουμε το δρόμο.

Μάθαμε, τέλος, να είμαστε ευγενικοί
Και να θεωρούμε την πολιτισμένη συμπεριφορά όχι αδυναμία, αλλά ένα βασικό εργαλείο που βοηθάει να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι κάθε μέρα ολοένα και καλύτεροι. Στην ουρά, στους δρόμους, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, έχω την εντύπωση πως βγάζουμε μια πιο φρέσκια συμπεριφορά που εκφράζεται εντονότερα από τις μεγαλύτερες γενιές.
Αυτό είναι η δική μου εικόνα. Δεν εθελοτυφλώ και δεν παραβλέπω τις όποιες ασχήμιες συνεχίζουν να παίζουν στην ηλικιακή μας συνομοταξία. Η περιβόητη γενιά των… κακομαθημένων, εκείνη που είδε τα όνειρα και τις ελπίδες της να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται σε μιλισεκόντ, ναι μεν νιώθει βιασμένη από την κυρίαρχη θρησκεία της χώρας, την αμετροέπεια,  αλλά φαίνεται πως είναι ικανή να σηκώσει κεφάλι.

Στα όμορφα που έρχονται, λοιπόν.

Πηγή

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Όταν αλλάζει το Facebook status της σε single

Το είπα και το έκανα. Από σήμερα ξεκινάω κανάλι στο YouTube.

Θα προσπαθήσω να ανεβάζω βίντεο κάθε Τετάρτη πρωί στις 10:00 ή εικόνα-meme.

Ακολουθεί το πρώτο βίντεο:Χτυπήστε Like και μοιραστείτε το στο Facebook όπου βρείτε. Όλο και κάπου θα το χρειαστείτε.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Διαβάστε για γυναικεία ψυχολογία να ξεστραβωθείτε


[Email του αναγνώστη Thm]

Καλό μου παιδί (διότι είμαι 51):

Το ιστολόγιό σου είναι πολύ ωραίο και συμβάλλει θετικά στην υποτυπώδη Ελληνική ανδρόσφαιρα.

Ωστόσο πάρα πολλά θέματα/ερωτήματα του έχουν απαντηθεί εδώ και πολύ καιρό από τους μεγάλους της Εσπερίας (Roosh V, Krauser, Weidmann κ.τ.λ.)

Συμβουλεύσου τους από καιρό σε καιρό και παράπεμπε και τους αναγνώστες σου εκεί για να μην τρώτε εσείς τα νιάτα σας κι εμείς τα χρόνια που μας απομένουν σε ατελέσφορες προσπἀθειες.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Μην μπλέκετε με αδερφές/ξαδέρφες φίλων


[Email του αναγνώστη Bourne]

Αγαπητοί αναγνώστες και συναγωνιστές,

Θα σας πω μια πρόσφατη ιστορία με μια ξαδέρφη ενός γνωστού φίλου συναδέλφου από την δουλεία που δεν είχε καλή κατάληξη και από εκ μέρους μου μεγάλη μαλακία που ασχολήθηκα μαζί της.

Την είχα γνωρίσει το χειμώνα 2015 πρώτη φορά στο σπίτι του γνωστού φίλου στην Αθήνα και εκείνη την περίοδο είχε σχέση. Η γκόμενα είναι στην ηλικία μου περίπου, χαμηλό ανάστημα και εμφανίσιμη. Αλλά ας πάμε στα αρνητικά. Δεν δίνει σημάδια ζωής για πολύ καιρό, χορτοφάγος κάτι που συνεπάγεται με εκατομμύρια κόμπλεξ και πολύ νευρική και από τότε δεν την ξαναείδα αυτοπροσώπως. Μάθαινα νέα της από τον γνωστό φίλο και ρώταγα από ενδιαφέρον.

Κάποιους μήνες αργότερα μαθαίνω ότι είχε χωρίσει και της έφταιγαν όλοι οι άντρες. Άφησα ένα περιθώριο χρόνου να ξεπεράσει τον πρώην και μετά είπα μέσω του γνωστού φίλου άμα θέλει βγούμε έξω για καφέ και η απάντηση ήταν "Κάνω αποχή από τους άντρες". Ήταν να την συναντήσω μια φορά όταν θα βγαίναμε παρέα με τον γνωστό φίλο, αλλά μου έτυχε κάτι σημαντικό με ένα δόντι και έπρεπε να το φτιάξω. Περνάει ο καιρός, ο γνωστός φίλος μου λέει ξαφνικά ότι η ξαδέρφη του τον ρώτησε "Αχ που είναι αυτός ο (τάδε) καιρό έχουμε να πλακωθούμε". Δεν έδωσα σημασία γιατί εκείνη την περίοδο οι επαφές με τον γνωστό φίλο αρχίσανε να αραιώνουν για σοβαρούς λόγους εκ μέρους μου.

Την είδα τυχαία μια φορά πριν κάποιους μήνες στο αεροδρόμιο και δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν αυτή επειδή ξέχασα την φυσιογνωμία της. Κάπου εκεί πέρα αυτή με κοίταζε επίμονα αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία. Πριν από κάποιες εβδομάδες συνάντησα τον φίλο μου και του είπα "Πες στην ξαδέρφη σου να βγει με μένα μια φόρα και αν δεν θέλει την αφήνω στην ησυχία της μια για πάντα"  αυτός είπε έντάξει και οτι θα το πει και δεν έλαβα απάντηση και έπαψα να ασχολούμαι.

Χαζομάρα εκ μέρους μου που επέμεινα να ασχοληθώ μαζί της. Επίσης ανοησία να σου γνωρίζει ο γνωστός φίλος σου αδελφή/ξαδέλφη γιατί δεν έχει καλή κατάληξη στο τέλος και η μεγαλύτερη χαζομάρα ήτανε μέσω τρίτου ατόμου.

Γι αυτό μην μπλέξετε με αδελφές/ξαδέλφες γνωστών και φίλων όπως το έπαθα και εγώ.


Στείλτε τα emails σας για δημοσίευση στο ksenerotes@gmail.com.